Test: Gardena slangvagn + gräsmattor - till hjälp?

Foto av författaren

Dirk Re.

Gardena slangvagn + gräsmatta: Gardena vattenslangvagn erbjuder bekväm och snabb vattning av stora och små ytor såväl som växter - här modellen aqua rulle - den perfekta lösningen. Vattenslangen, som du kan köpa som tillval, kan rullas upp och ner optimalt. Slanglängden finns i olika längder mellan 30 (storlek S) - 100 meter (storlek L).

AquaRoll S, sin montar.
GARDENA 18502-26 Aquaroll slangvagn S set, komplett med 20 m...
- € 7,00 Gardena Aquaroll S (En Caja) med 20 m de manguera Classic, 13...
- € 8,48 GARDENA Carro Aquaroll S Con 20 m de manguera Classic, 13...

Som ett komplement till optimal bevattning Gardena sprinklern, som kan anslutas till vattenslangen med ett klicksystem. Den så kallade sprinkler är för ett område av upp till 200 m² lämplig och kan genom steglös justering av styrenheten ett intervall mellan 7-17 meter skapa. Även bevattning uppnås här.

- € 11,00
Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S: sprinkler för vattning...
Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S: sprinkler för bevattning...*
Ingår i leveransen: 1x Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S; Kasten kan vara stark beroende på vattentrycket
40,99 € € 11,00 29,99 € Amazon Prime
- € 27,00
Gardena Square Sprinkler AquaZoom L: Sprinkler för vattning...
Gardena Square Sprinkler AquaZoom L: Sprinkler för vattning...*
Regnområde: 28 m² till 350 m²; Anslutningsteknik: GARDENA slangkopplingssystem; Kastavstånd: 7 till 21 meter
64,99 € € 27,00 37,99 € Amazon Prime

Anslutning och första intryck

Jag har Gardena vattenslang Spolare som vagn köpt eftersom den kan användas snabbt och enkelt förvaras. Med en lös vattenslang hade jag alltid tvinnade bitar och ett ökat utrymmesbehov, vilket störde mig.

Första intrycket är professionellt och välgjordt. Vattenslangvagnen består av det väsentliga; själva bilen, vattenslangen och motsvarande anslutningar. Jag har en rulle med en slanglängd på 30 meter eftersom jag bara har en mindre trädgård. Alternativt erbjuder Gardena också en slanglängd på upp till 100 meter.

Själva vattenslangen är mycket stark och robust. Anslutningarna är gjorda av plast, så du måste vara mer försiktig med dem. Själva bilen med dimensionerna ca X x 74 48 90 cm har en vikt på ca. 4 kg och hålls ganska kompakt.

Att vattna min Gräsmatta på cirka 50 m² Jag köpte den fyrkantiga gräsmattorspridaren från Gardena som ett tillägg. Dessa finns också i olika versioner med motsvarande intervall. Jag har med det Modell S testade den mindre versionen.

den sprinkler består av en plastram, i mitten är vattenledningen installerad, som roterar och bevattnar därefter. Denna sprinkler är med ett mått på X x 40 12 8 cm och en vikt av 310 gram ganska liten och lätt. Sprinklern kan anslutas direkt till Gardena vattenslang.

Fördelar med Gardena slangvagn + gräsmatta

En stor fördel är snabbt uppenbar, vattenslangen rullas upp snyggt och jämnt, det får ett snyggt visuellt utseende och slangvagnen kan idealiskt förvaras. Anslutningen till huset eller lägenhetens egen vattenförsörjning är bara ett klick bort, eftersom nödvändiga adaptrar redan ingår. Av Anslutningsslang för anslutningen är cirka 100 cm lång, så vattenslangvagnen måste alltid placeras vid anslutningen och vattenslangen rullas ut därifrån.

Gardena-vagnen har plasthjul, vilket gör den mobil. Detta har fördelen att den inte kan bäras utan snarare skjutas bekvämt. Själva vattenslangen kan rullas upp och ner med en handvev.

Vad Gardena gjorde bra är det Kompatibilitet med andra produkter. Vattenspridaren kan anslutas direkt till vattenslangen, du behöver inte köpa en adapter. Anslutningen sker via en integrerat klicksystem.

Gräsmattorspridaren är steglöst justerbar och anpassningsbar till ditt eget bevattningsområde. Området vattnas jämnt utan att det bildas pölar. Även här erbjuder Gardena olika modeller med olika spraybredder. Jag bestämde mig för den lilla modellen S, för i mitt fall behöver den bara vattna 50 m². Det bearbetade materialet bör också vara rostfritt!

Bevattning kan i princip göras i rörlig eller styv form.

Gardena erbjuder också en garanti på båda trädgårdsredskapen.

Slangvagnar i jämförelse

Gardena CleverRoll L Easy: slangvagn med upp till 100 m...Carro Metal Sin Manguera Manivela plöjbarBradas 212 60 m slangrullevagn 212 ZN Agrati, silver, 48...Gardena Classic slangupprullare 50 väggsats i displayGardena 8001-20 Klassisk slangvagn 60 TS Set; med vridbar...UPP slangvagn deluxe - med skyddskåpa av stål |...GF Garden, Rewall 30, väggslanglåda, automatisk, 30 meter, upp till...hillvert HT-LOUIS 45 slangvagn med slang...WOLF-Garten - Slangvagn WS 50 Z; 5222000
Gardena CleverRoll L Easy: slangvagn med upp till...*Carro Metal Sin Manguera Manivela plägbar*Bradas 212 60 m slangupprullningsvagn 212 ZN...*Gardena Classic slangrulle 50 väggsats i...*Gardena 8001-20 Classic Slangvagn 60 TS Set; ... *UPP slangvagn deluxe - med skyddskåpa av ... *GF Garden, Rewall 30, väggslanglåda, ... *hillvert HT-LOUIS 45 slangvagn med slang...*WOLF-Garten - Slangvagn WS 50 Z; 5222000 *
Amazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B076WVB12F" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Gardena slangvagn + gräsmattorspridare i ett praktiskt test

Efter att vattenslangen var ansluten till husanslutningen lade jag ut vattenslangen i sin fulla längd. Jag använde också en från Gardena som spraydusch. Efter att ha satt på vattnet var detta helt genom slangen på cirka 3 sekunder och var klart att användas. Det märktes omedelbart att hela konstruktionen faktiskt var vattentät. Inget vatten läckte ut ur anslutningarna heller. Så du kan börja vattna.

Jag vattnade först plantorna. Slangen kändes bra och har tålt ett stötar ibland. Vad som märks är dock att slangvagnen inte verkar vara stabil. På grund av sin låga vikt och kompakthet föll den när den drogs åt ett eller annat sätt. Du bör därför alltid dra ut tillräckligt med slang så att bilen fortsätter att stå stadigt.

Att rulla upp och ner fungerade mycket bra och smidigt i mitt fall.

Nu ville jag ha sprinklaren | sprinkler testning. Vid första anblicken ser det väldigt otydligt ut. Hanteringen verkar ganska enkel för mig. Även här kopplade jag först vattenslangen, som också fungerar via klicksystemet.

- € 11,00
Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S: sprinkler för vattning...
Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S: sprinkler för bevattning...*
Ingår i leveransen: 1x Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S; Kasten kan vara stark beroende på vattentrycket
40,99 € € 11,00 29,99 € Amazon Prime

Sprinklern börjar också vattna omedelbart. En slags mekanisk av / på-brytare skulle vara bra här. Vattnet fördelas faktiskt över ett stort område och utan pöl. Jag ändrade radien som ett test för att se bevattningens omfattning. Det verkar verkligen vara mellan 7 och 17 meter.

Efter att ha kört Gardena-grässpridaren i 15 minuter har jag nu testat fukten på gräsmattan. Gräsmattans yta fuktades väl utan att vara helt våt.

Kvalitetsbedömning Gardena slangvagn + gräsmattorspridare

Som ett resultat av en dags erfarenhet kan jag använda båda Gardena trädgårdsredskap som en hjälpsam, väl bearbetad och framgångsrik bedöma.

Slangvagnen övertygade mig absolut, förutom stabiliteten, som kan förbättras. I synnerhet är anslutningarna välgjorda och inget vatten droppar ut ur dessa områden. Slangens lindning fungerar också smidigt och det fanns ingen ansamling av vatten.

För ett pris från 58,95 € är denna vattenslangvagn, som finns i olika storlekar, ett absolut måste Lättnad i trädgården.

Sprinklern gjorde också sitt jobb tillfredsställande. Den roterande bevattningen fungerade perfekt, mängden vatten är också väl skalad enligt min mening. De Arbetsmiljö, särskilt vad gäller bevattningsradien enkel och självförklarande.

För ett pris från 15,75 € är denna gräsmattorsprinkler från Gardena, som också finns i olika radiestorlekar, en bra lösning.

Video | Gardena slangvagn + gräsmattorsprinkler

GARDENA slangvagnssats!!! OBS FUKTFÄLLA
AquaRoll S, sin montar.
AquaRoll S, sin montar. *
AquaRoll S, sin montar.; Gardena; standard; AquaRoll S, sin montar.
49,99 € Amazon Prime

Fördelar och nackdelar

Fördelar Gardena slangvagn

 • Lätt att rulla upp och ner
 • Vattentäta anslutningar
 • Snygg helhetsbild jämfört med lös slang

Nackdelar Gardena slangvagn

 • Lite ståndaktigt

Fördelar Gardena gräsmatta sprinkler

 • Bevattning för små och stora områden
 • Justerbar radie
 • Bra prissegment

Nackdelar Gardena gräsmatta sprinkler

 • Inget till- och frånkopplingsalternativ

Slutsats: Gardena slangvagn + Gräsmatta sprinkler

I kombination ger de två trädgårdsredskapen ett ordentligt och framför allt problemfritt jobb. De erbjuder en Lättnad och ta av arbetet i form av gräsmattorspridaren. Med hjälp av slangvagnen undviker du en löst liggande vattenslang.

Enligt min åsikt är båda enheterna prissatta okej och ger ett betydande mervärde.

På grund av detta kan jag ge en tydlig köprekommendation.

Rekommenderad läsning: Väggslanghållare Här!

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda fyrkantiga sprinklerprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta fyrkantiga sprinklerprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 14,00erbjudandet
Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom compact: sprinkler för bevattning...
Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom compact: sprinkler för bevattning...*
Leveransen inkluderar: 1x Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom compact
40,99 € € 14,00 26,99 € Amazon Prime
- € 6,00erbjudandet
Gardena Micro-Drip System Square Sprinkler OS 90: Sprinkler för...
Gardena Micro-Drip System Square Sprinkler OS 90: Sprinkler för...*
Leveransomfång: 1x Gardena Micro-Drip-System fyrkantssprinkler, 1x lock
24,99 € € 6,00 18,99 € Amazon Prime
- € 2,00erbjudandet
- € 24,00erbjudandet
Gardena pop-up fyrkantig sprinkler OS 140: Bevattningssystem för...
Gardena pop-up fyrkantsprinkler OS 140: Bevattningssystem för...*
Leveransen inkluderar: 1x Gardena pop-up oscillerande sprinkler OS 140
56,99 € € 24,00 32,99 € Amazon Prime
- € 3,00erbjudandet
- € 6,00erbjudandet
Gardena fyrkantigt sprinklerhuvud (13050-20): Lämplig för Gardena...
Gardena fyrkantigt sprinklerhuvud (13050-20): Lämplig för Gardena...*
Idealisk för vattning av kvadratiska och rektangulära områden.; Leveransomfång: Gardena fyrkantigt sprinklerhuvud (13050-20)
30,99 € € 6,00 24,99 € Amazon Prime
- € 5,09erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 18.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

2 tankar om "Test: Gardena slangvagn + gräsmatta - hjälpsam?"

 1. Fantastiska varor från dig, man. jag har förstått
  yo ᥙ r grejer ρrevious till och du är bara för bra.
  Jag gillar verkligen det du har förvärvat här, gillar verkligen det du
  anger och hur du säger det. Du gör det roligt och du tar stil
  för att hålla det smart. І kan inte vänta med att läsa mycket mer från dig.
  Detta är faktiskt en terrifisk webbplats.

  svara

Schreibe einen Kommentar