Myrarter - fördelning - förekomst

Foto av författaren

niko

Myrorna: Underground Kingdom

Myrarter - fördelning - förekomst. Vissa Myrarter i Österrike eller Tyskland finns det mat- och materialsvin som kan utgöra en hälso- och ekonomisk risk som inte bör underskattas. Det finns arter av myror som särskilt gillar att slå på socker eller proteinrika livsmedel.

många Myrarter gillar särskilt att skada, från lösa terrassplattor i trädgården till ruttna och förorenade livsmedel i köket, från förstörda möbler i vardagsrummet till elektriska kortslutningar i elektriska apparater och system i hela huset.

Det börjar på våren.

På jakt efter socker- eller proteinrik mat invaderar myror byggnader och föredrar att attackera mat i köket. Den som upptäcker myror i sitt eget hem bör ta faran på allvar. Vi visar vilka myrarter som är farliga, om de är säkra Hemmet för myror hjälp och varför det är viktigt att använda myrfällor i en verklig myrapest.

Det finns cirka 200 olika myrarter i Europa, inklusive de i Österrike och Tyskland bosatta runt 100 myrarter lever uteslutande i organiserade, stora myrkolonier. I naturen är myror en mycket viktig del av ekosystemet och är extremt användbara.

Men om myror tränger igenom mänskliga byggnader och hem är det en olägenhet och i vissa fall kan det också vara farligt. Mycket infektiösa proteinslukare och hygieniskt tvivelaktiga skadedjur, såsom släkten till faraomyrorna, men också arter av gräsmyror, svarta och grå trädgårdsmyror eller trämyror har ingen plats i mänskliga byggnader. Vi presenterar de viktigaste skadliga myrarterna i Österrike och visar varför flygmyror inte är ett hot.

Svartgrå trädgårdsmyra

Arbetarna i den svartgrå trädgårdsmyran rör sig längs tydligt synliga stigar medan de letar efter mat.
de föredrar sockerhaltiga livsmedelJag kan också klara av livsmedel som innehåller mycket protein. Den svarta och grå trädgårdsmyren bygger vanligtvis sitt bo i marken eller under trottoaren och terrassplattor på solsidan av byggnader. Platsen för bonna känns igen av den finfördelade jorden runt utgångshålen. Du hittar bilder på myrarter nedan.


⇒ MER OM ÄMNET


Faraos myra

Faraomyror dyker upp i byggnader. De föredrar en fuktig miljö och bildar exakta vandringsleder, ofta längs värmerör, i toaletter, sjukhus, inomhuspooler och stora kök. Faraomyror föredrar livsmedel som innehåller protein, såsom kött, fetter, blod eller döda insekter. Koloniernas styrka kan nå upp till 300.000 XNUMX myror.

Myrarter - vanlig gräsmyra

Den vanliga gräsmyran (trädgårdsmyra) är en allätare och kan föda på alla livsmedel, inklusive djurfoder.
Det invaderar mest byggnader på natten på jakt efter mat. Det kan lätt komma in i interiören genom ledningar eller elektriska kablar. Botten av Gräsmyra finns främst i gräsmattan, under stenar och ved eller nära fundament. Kolonierna av denna myra-art gillar att slå sig nära vatten.

Myrorna spelar en särskild roll bland de kolonibildande insekterna, eftersom många extraordinära fenomen bara kan observeras hos dessa djur. Deras livsstil är unik på många sätt och samtidigt utomordentligt mångsidig. Vilken annan insektsfamilj använder till exempel boskapsuppfödning "eller slaveri"?

En studie från boken "The Way of Life of Central European Ant Species" är tillägnad de centraleuropeiska myrarterna och är avsedd att ge en inblick i deras levnadssätt. Dessutom förklaras alla viktiga relationer med avseende på anatomi, utveckling, boets byggande, sociala liv, sensoriska organ och näring. En introduktion till de viktigaste detaljerna om myror följs av information om hållandet av dessa djur, som har blivit särskilt populärt i Tyskland nyligen.

En liten inblick i förvärv och installation av formicariums erbjuds. Vidare förklaras de viktigaste kriterierna för framgångsrik artmjordbruk. I detta sammanhang tittar studien också på myrarnas vikt i biologilektioner i allmänna skolor.

Artspecifikt beteende

Studien avslutas med en presentation av några myrarter som är populära bland myrägare och en beskrivning av vissa artsspecifika beteenden och viktiga detaljer om utfodring. I detta sammanhang diskuteras vikten av ämnet ”myror” i biologilektioner på allmänna skolor. Eventuella tematiska kontaktpunkter och tillvägagångssätt för lektionsförberedelser hanteras och fördelarna med ett myraformikarium i skolan klargörs. Arbetet slutar med introduktionen av några myrarter som är populära bland myrägare och beskriver vissa artsspecifika beteenden samt viktiga detaljer om utfodring.

En bok om myror

Vem är en bok om myror förvärvar, först och främst, förväntar sig tips om hur man drar ut dem från huset och trädgården. Men du har kommit till fel adress med den här boken. Han kan skildra livet för den livliga sexbenta vänen så spännande att du inte kan sluta bli förvånad! Vad är det inte alla: rånare, trädgårdsmästare, slavägare, djurägare och sist men inte minst exemplariska föräldrar. Det beror i varje enskilt fall på myrarten - fördelning - förekomst, för det finns oändligt olika myrarter. Hans bok är vetenskapligt korrekt, men skriven så spännande att du - som en bra detektivhistoria - knappast kan lägga ner den.


Läsaren känner ofrivilligt önskan att lära sig mer om dessa insekter. Detta kan göras på tre sätt. Först och främst genom att läsa, naturligtvis, ges omfattande referenser. Sedan genom fältstudien. Du behöver inte åka till tropikerna för detta. Myror i olika storlekar och former finns redan utanför dörren. Men för det tredje - överraskande - kan du också studera inom dina fyra väggar. Myrbehållare för vård och avel, de så kallade formicariums, finns i många utföranden på marknaden.

Den klassiska djuraffären har knappast upptäckt dessa husdjur, men du hittar dem snabbt på Internet. Men Andreas Eden har också råd när budgeten är begränsad. Med hjälp av vardagliga material kan du snabbt skapa formicariums enligt hans instruktioner. Naturligtvis finns det också ett antal skyddande lagar för de små som du bör vara medveten om. Det är därför du kan hitta alla relevanta texter i boken. Och om du vill veta mer listas motsvarande internetsidor bredvid bibliografin. Jag lovar att det är värt att läsa, även om vissa av de som läser det kan kännas som om ett av de små djuren springer över armen.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda myrbokprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Ant Books-produkten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Världskraft på sex ben: myrornas dolda liv Världskraft på sex ben: myrornas dolda liv * För tillfället inga recensioner 25,00 €Amazon Prime
2 Mitt stora djurbibliotek: Myran: fackbok för förskolan ... Mitt stora djurbibliotek: Myran: fackbok för förskolan...* För tillfället inga recensioner 9,99 €Amazon Prime
3 Att hålla myror artlämpad: Den stora grundboken för... Att hålla myror artlämpad: Den stora grundboken för...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime
4 The Ant Hill: Window-bok att förundras och lära sig:... The Ant Hill: Window-bok att förundras och lära sig:...* För tillfället inga recensioner 9,95 €Amazon Prime
5 Myror för nybörjare: Grunderna för ett bra myrhem i... Myror för nybörjare: grunderna för ett fantastiskt myrhem i...* För tillfället inga recensioner 11,99 €Amazon Prime
6 På myrornas spår: Upptäckten av en fascinerande... På myrornas spår: Upptäckten av en fascinerande...* För tillfället inga recensioner 37,99 €Amazon Prime
7 Myrkollektivet: uppkomsten och organisationen av en koloni... Myrkollektivet: uppkomsten och organisationen av en koloni...* För tillfället inga recensioner 35,00 €Amazon Prime
8 Myrorna: Myrorna bok med intressant information... Myrorna: Myrorna bok med intressant information...* För tillfället inga recensioner 4,99 €Amazon Prime
9 Europas myror: Destinationsguiden Europas myror: Destinationsguiden * För tillfället inga recensioner 49,90 €Amazon Prime
10 Lilla Ferdinands stora äventyr Lille Ferdinands stora äventyr* För tillfället inga recensioner 14,90 €
Neu!
HEMOTON-paket med 400 Halloween Tricky rekvisita lekset för...
HEMOTON-paket med 400 Halloween Tricky rekvisita lekset för...*
Halloween-rekvisita - Perfekt knepig rekvisita för Halloween, April Fool's Day etc.
13,69 €
Neu!
HEMOTON-paket med 600 Halloween knepiga rekvisitaballonger med...
HEMOTON 600 bitar Halloween knepiga rekvisita ballonger med...*
Rosa elefantballonger - perfekta knepiga rekvisita för Halloween, April Fool's Day etc.
17,39 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 15.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar