Råd: kummin - kummin

Foto av författaren

Maren

Kummin - kummin

Allt om kummin - kummin | Kummin

Kummin - kummin: denna krydda finns sällan i det tyska köket. Men vänner av det indiska köket vet omedelbart vad det handlar om. Kummin eller kummin smakar inte bara bra och är mycket aromatiska, det kan också ha en positiv effekt på din hälsa.

I den här guiden om kummin har vi samlat allt du behöver veta. All information om ingredienserna, där kumminen kan hjälpa dig, var den används i köket och vad du bör vara uppmärksam på när du köper kummin. Vår kumminguide hjälper dig att hitta en enkel introduktion till oväntade smakvärldar! - Guide: kummin - kummin

Cumin - Kumin | Kummin - i jämförelse

Ngr kummin, hel, 100g, 5er-paket (5 x 100 g-paket)Kryddblandning spiskummin koriander muskot 150g, ayurvedisk...SUDHA GUGGUL | 60 kapslar | UNIFARMA | Ayurvedisk produkt |...GOLISAN Premium kumminextraktdroppar • 15mlOrthoCare kraftkryddor (120 grönsakslock) med kryddblandning...500 g spiskummin hel spiskummin kumminfrön Gourmet 1A Kvalitet-...500g kummin kumminpulver gourmet 1A ...Azafran Cumin Ground - Cumin Powder - Kumin Spice 500gEkologisk spiskummin, spiskumminkrydda, handplockad, nymalen,...Ngr spiskummin, mald, 100g, förpackning om 5 (5 x 100 g förpackning)
Ngr kummin, hel, 100 g, 5-pack (5 x 100 g ... *Kryddblandning spiskummin koriander muskot...*SUDHA GUGGUL | 60 kapslar | UNIFARMA | ... *GOLISAN Premium kumminextrakt droppar •...*OrthoCare kraftkryddor (120 grönsakskapslar) med...*500 g hel kummin Kummin Kumminfrön Gourmet 1A ... *500 g kummin kumminpulver ... *Azafran mald kummin - kumminpulver -... *Ekologisk spiskummin, spiskumminkrydda, handplockad,...*Ngr kummin, malet, 100 g, 5-pack (5 x ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B004BTNS82" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad är kummin - kummin

Kummin liknar bara traditionell kummin med namn. Ibland misstänks gurkmeja för kummin. men, Kummin är ett oberoende krydda! Kummin tillhör familjen umbelliferae och odlas särskilt i Medelhavsområdet och i Sydostasien. Kummin behöver det varmt. Cuminum cyminum, som kummin kallas på latin, är en örtartad växt som bara lever ett år. Blommorna är mycket känsliga, lila - rosa - färger och riktigt vackra att titta på.

Frön från växten används för att göra För att skapa krydda eller högkvalitativ olja Det används på många sätt, särskilt i det indiska köket. Och det finns ett skäl till det, som du kommer att läsa senare i hälsan. Eftersom i Ayurveda, den indiska hälsovetenskapen, livsvetenskapen, har denna växt en hög position. Kummin används för avgiftning, bakteriedödande och inre rengöring. Syrien, Egypten, antika Rom - Cumin var på allas läppar och var i alla länder inte bara på grund av smaken, utan också på grund av dess smak förtjänst används.

Ingredienser Kummin - kummin

Vad är det i kummin? Låt oss titta närmare på kumminkomponenterna och lägg märke till att kryddan är fylld till randen av hälsa:

mineraler

Fosfor, zink, järn, koppar, mangan och magnesium: dessa är ingredienserna för god cellhälsa.

Vitamin

B1, B6, B3, B2, E, A och C. Dessa vitaminer är viktiga för våra celler, vårt immunsystem och vårt välbefinnande.

Eteriska oljor

Cuminaldehyd är namnet som ges till den eteriska oljan, som innehåller upp till 6% i frön från spiskumminen. Det luktar inte bara mycket bra, det ökar också ämnesomsättningen och bidrar därmed till en naturlig rengöring och avgiftning av tarmen.

flavonoider

Liksom vitamin C (i kombination med zink) är polyfenoler underbara antioxidanter som skyddar dina celler.

Kumminhälsa

Hälsomässigt har kummin mycket att erbjuda och kommer att tilltala alla som vill stärka sig och stärka sig från insidan.

immunsystemet

Ditt immunsystem drar stor nytta av de värdefulla ingredienserna i kummin. C-vitamin, zink, de goda antioxidanter och flavonoider bidrar till en allmän tarmhälsa - och därmed också till ett stabilt immunsystem. Dåliga svampar och bakterier har liten chans om du regelbundet konsumerar kummin. Fria radikaler förstörs - detta skyddar också ditt DNA.

Belastning

Stress och immunsystemet interagerar direkt. Mycket stress - lite försvar. Hos råttor har det visats att kumminfrön kan motverka stress. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/13880209.2010.541923

Totalkolesterol

Det dåliga värdet på kolesterol (LDL) sjunger och det goda värdet (HDL) ökar hos människor som regelbundet äter spiskummin.

Diabetis

Liknande erfarenheter gjordes också hos diabetespatienter. Åtta veckor räckte för att uppnå en signifikant förbättring av blodsockernivåerna. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5506625/

** Det finns former av diabetes som förvärras efter kuminkonsumtion. Om du är osäker, vänligen kontakta din läkare om du får äta kummin!**

Hjärta

Kummin minskar hypertoni och förhindrar hjärtsjukdomar.

antiinflammatorisk

De goda ingredienserna sätter inflammation i kroppen. Detta gäller både kumminolja och frön. Inflammation kan också märkas i kroppen. Kummin rensar uppenbarligen.

Kummin från Ayurvedas perspektiv

Spjälkproblem är huvudområdet för kummin från Ayurvedas synvinkel, kunskap om hälsa. Flatulens och dess symtom kan effektivt motverkas. Förstoppning adè! Kummin sägs också vara användbar mot hemorrojder. För att göra detta bör du steka kumminfrön lätt i pannan, krossa dem och ta dem med vatten eller honung. På en tom mage. Kumminen är också bra med tarmsköljning, det kan också bekämpa svampar i tarmarna.

Om du ofta har spiskummin på din diet, avgiftar kroppen förresten. Detta kan också vara användbart för att förebygga cancer. Indisk mat gör dig inte fet - det är också på grund av kummin. Eftersom han fungerar nästan som ett viktminskningspiller. Även under klimakteriet, när bentätheten minskar på grund av hormonförlust. Och om du glömmer något? Kummin också!

I tider av stress eller i ålderdomen - spiskummin - används kummin med framgång hos amnesipatienter. Minnet hjälpte på hopp. Detta är inte ologiskt, eftersom bara ett hälsosamt immunsystem, en sund tarm och mindre stress kan få vår hjärna att fungera ordentligt.

** I magi används kummin för att skydda saker mot stöld. Kummin hjälper också till i den gamla tron ​​mot det dåliga hos människan. Du kan lägga frön från kummin i en liten påse och deponera den där du behöver skydd. Du kan sätta frön i din handväska eller till och med runt halsen. **

Biverkningar av kummin - kummin

Hur vet du att du inte tolererar kummin? Du kan få halsbränna eller allergiska reaktioner. Då bör du kontrollera om du har överdrivet det med spiskummin. I vissa dietguider berömdes spiskummin som superkryddan som hjälper dig att gå ner i vikt enkelt och snabbt. Försiktighet krävs här!

** Om du är gravid bör du avstå från Cumin! Eftersom kryddan kan orsaka för tidigt arbete och också stärka din period. **

Har du en försvagad lever? Även då, kontakta din läkare om kummin är rätt för dig.

Kummin och köket tolereras i allmänhet väl. Om du tar mer kummin som en del av en diet, vänligen ta hand om din kropp. Om inkompatibiliteter uppstår, se om det kan vara kummin.

Recept med spiskummin

Hur smakar spiskummin? Kummin smaker nästan när den luktar: färsk - bitter, aromatisk. Oljorna är mycket märkbara - du behöver inte mycket av detta värdefulla krydda. Kummin ingår ofta i kryddblandningar. Om du älskar det indiska köket är kumin en oumbärlig smak.

** Kummin och gurkmeja är två olika kryddor! Gurkmeja är mestadels gul. Gurkmeja är också mycket hälsosamt och kallas också ett värmande och helande krydda. Således är det också en del av det läckra köket i det östliga köket! **

Kreuzkümmeltee

Om du har matsmältningsbesvär, erbjuder ett te från frön. Allt du behöver är en tesked frön, som du kokar med 200 ml vatten. Du kan ta mindre frön om teet är för starkt för dig. Han bör vara full innan måltiden.

Om du dricker mycket kumminte kommer det att öka din ämnesomsättning. Du kommer att gå ner i vikt. Punden tumlar av sig själva.

Rätter med kummin

Kryddan går bra med många rätter. Grönsaker eller kött, det finns inget undantag. Prova en enkel skål som denna:

Aubergine med kummin - kummin

Du behöver människor för 4:

  • 2 aubergine
  • ½ tsk kumminpulver
  • ½ tesked korianderpulver
  • 2 Jalapenos
  • 4 matsked olivolja
  • 1 matsked limesaft
  • 1 matsked mörk balsamico

beredning

Skär först auberginerna i fingertjocka skivor och salt dem väl. Saltet tar bort vattnet från aubergine. Efter ungefär en halvtimme, när vattnet har samlats på aubergine, kan du skölja bort dem och tappa med en pappershandduk. Du skär jalapenos i fina ringar. Från de andra ingredienserna gör du en läcker marinad och nu har du två alternativ: antingen lägger du aubergine i den i några timmar och sedan grillar den eller så grillar du den först och dopplar sedan den grillade auberginen med blandningen. Förresten, du kan hitta grillar här!

På vad du bör vara uppmärksam på kummin

Bra kryddor följer principerna för alla goda livsmedel: kvalitet går före kvantitet. Du kan vanligtvis köpa frön eller pulver i varje bättre kryddavdelning i en stormarknad. Om du är uppmärksam på mycket god kvalitet, köper du dessa aromatiska frön eller oljan med organiskt certifikat. Detta säkerställer hållbarhet.

Hållbarhetskumin

Med god lagring håller kryddor vanligtvis ungefär 4 år. För detta måste de vara torra och lufttäta. Annars kommer du bara ha damm efter en tid. Av den anledningen köp alltid bara så mycket krydda som du behöver inom en snar framtid. Efter ungefär ett halvt år kan du redan se skillnaden mellan "färsk" och "inte så färsk".

Slutsats - Kumin - Kumin | Cumin

Kummin är ett bra krydda som också har sina egna läkande krafter. Det är mycket hälsosamt och prisvärd. Inte bara lukten, utan dess smak inbjuder dig att drömma. Hälsoeffekten har bekräftats av studier. Vare sig det gäller viktminskning eller mag-tarmproblem, kanske helt enkelt för att jaga det "onda" ur hans kropp eller hans liv - Cumin har en lång och rik historia. Och lyckligtvis drar vi också nytta av det. Kummin är bra för hela systemet och kan sätta det ena eller det andra i rätt balans. Tja då! Bli med i ett smakäventyr!

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda spiskumminprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta spiskumminprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

EKOLOGISK kummin spiskummin hel 175g | Kumminfrön Kumminfrön Krydda | Indiskt ayurvediskt kök | Ekologisk ekologisk kvalitet DE-ÖKO-039 | Kumminfrön Jeera | OmVeda

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med kumminprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor: Kummin - Kummin
https://utopia.de/ratgeber/kreuzkuemmel-wirkung-und-anwendung-von-cumin/
https://www.zentrum-der-gesundheit.de/kreuzkuemmel.html


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 18.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar