Erfarenhetsrapport: Einhell sladdlös motorsåg GP-LC 36

Foto av författaren

Patrick

Välkommen till universum av DIY! Idag fördjupar vi oss i världen av Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg, ett verktyg som ger prestanda och bekvämlighet till din trädgård.

- 57,45 €
Einhell Professionell sladdlös motorsåg GP-LC 36/35 Li-Solo Power...*
 • Power X-Change – GP-LC 36/35 Li-Solo sladdlösa motorsåg är en del av Einhell Power
 • Verktygsfri kedjespänning – både spänning och byte av kedja kan göras utan specialverktyg.
 • Automatisk kedjesmörjning - Sågkedjan förses permanent med olja från 115 ml oljetank med synglas och går snabbt upp till 15 m/s.

Vad är det som gör Einhell GP-LC 36 så speciell?

Einhell GP-LC 36 är inte vilken motorsåg som helst. Det är en trådlös lösning som erbjuder frihet och flexibilitet på jobbet. Låt oss upptäcka de viktigaste aspekterna av denna såg.

batteriprestanda

Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg är känd för sin imponerande batteriprestanda. Den är en del av Einhells Power X-Change-system, vilket innebär att den drivs av laddningsbara litiumjonbatterier. Dessa batterier är inte bara kraftfulla, utan också långvariga och håller länge, även under krävande sågarbeten. Batterierna ger konsekvent prestanda som inte minskar förrän batteriet är helt urladdat. Detta gör det möjligt att genomföra längre projekt utan avbrott. Batterierna är också kompatibla med andra Einhell Power X-Change-verktyg, vilket gör dem till ett mångsidigt och ekonomiskt val.

Miljövänlighet

Att använda batteriteknik istället för ett bensindrivet system gör GP-LC 36 mer miljövänlig. Till skillnad från bensindrivna motorsågar producerar den inga direkta avgaser, vilket resulterar i en betydande minskning av CO2-utsläppen. Bristen på avgaser gör också sågen idealisk för användning i slutna utrymmen eller i miljökänsliga områden. Dessutom innebär det lägre ljudet från den sladdlösa sågen ett mindre ekologiskt fotavtryck, vilket är en stor fördel i bostadsområden.

Innovativ teknik

Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg är utrustad med innovativ teknik som skiljer den från konventionella modeller. Ett nyckelelement är den borstlösa motorn, som erbjuder högre effektivitet och längre livslängd än traditionella borstade motorer. Denna motor levererar konsekvent och stark kraft, vilket resulterar i konsekventa och rena skärningar. En annan höjdpunkt är det integrerade LED-ljuset som ger bättre överblick över arbetsområdet, särskilt i dåligt upplysta miljöer. Verktygsfri kedjespänning är en annan innovativ funktion som ökar komforten och användarvänligheten genom att tillåta snabbt och enkelt kedjabyte eller justering utan extra verktyg.

Tekniska specifikationer i korthet

Här tittar vi på de tekniska detaljerna för GP-LC 36, från batteritid till bladlängd.

batteritid

Batteritiden är en avgörande faktor för den praktiska lämpligheten av en sladdlös motorsåg som Einhell sladdlös motorsåg GP-LC 36. Denna modell använder Power X-Change-tekniken, som utlovar en effektiv och långvarig energiförsörjning. Ett batteris livslängd beror dock mycket på typen av arbete. För lätta kapningsarbeten som att strimla små grenar kan batteriet hålla i flera timmar. Under mer intensiva uppgifter som att fälla större träd eller såga genom tjockare träbitar kan batteritiden förkortas avsevärt. Det är därför lämpligt att ha ett reservbatteri till hands, speciellt för längre eller mer krävande projekt. Det tar vanligtvis några timmar att ladda batterierna helt, så det är lämpligt att ladda batterierna efter varje användning för att säkerställa optimal prestanda hela tiden.

Klipplängd och djup

Skärprestanda är en annan viktig aspekt som avgör prestandan hos Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg. Sågen har en svärd med en längd som lämpar sig för de flesta gör-det-själv-jobb. Detta möjliggör ett betydande skärdjup, tillräckligt för att skära genom medelstora grenar och träbitar. Det exakta skärdjupet och längden beror på den specifika sågbladsstorleken och kan variera, men erbjuder vanligtvis tillräckligt med utrymme för ett brett utbud av trädgårds- och gör-det-själv-applikationer. GP-LC 36 lämpar sig därför väl för uppgifter som att kapa ved för byggprojekt, riva ved eller putsa träd.

säkerhetsfunktioner

Säkerheten är av yttersta vikt vid användning av en motorsåg. Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg har flera säkerhetsfunktioner som minimerar risken för olyckor. Dessa funktioner inkluderar en omedelbar stoppkedja som stannar omedelbart i en nödsituation eller när handtaget släpps, vilket avsevärt minskar risken för skador. En annan viktig säkerhetsfunktion är kastskyddet som förhindrar att sågen sparkar upp vid sågning. Dessutom har sågen ett ergonomiskt handtag och en balanserad design som möjliggör säker hantering och kontroll under arbetet. Vissa modeller kan också ha ett handskydd och en kedjespärr för att ge ytterligare säkerhet vid användning av sågen.

Praktisk rapport: GP-LC 36 i bruk

Jag testade Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg och delar med mig av min erfarenhet. Hur fungerar det under typiska trädgårdsarbeten?

Hantering och användarvänlighet

Einhell GP-LC 36/35 Li kännetecknas av sin användarvänlighet. Den är en del av Einhells Power X-Change-familj, vilket innebär att den drivs av två kraftfulla 18V-batterier. Denna batterikonfiguration säkerställer kraftfull prestanda, med den borstlösa motorn som erbjuder effektivitet och längre livslängd. Sågen är utrustad med verktygsfri kedjespänning och kedjebyte, vilket förenklar hantering och underhåll. Dessutom ger det ergonomiska handtaget med mjukt grepp och fällhandtag ett bekvämt och säkert grepp.

Skärprestanda och mångsidighet

GP-LC 36/35 kommer med ett högkvalitativt Oregon svärd och kedja, vilket tillåter en maximal skärkapacitet på upp till 33 cm. Motorsågen har en imponerande skärhastighet på 15 m/s, vilket gör att du snabbt och effektivt kan såga igenom trädgårdsved, snickeribitar och annat virke. Deras skärprestanda gör dem till ett mångsidigt verktyg för en mängd olika träbearbetningsprojekt.

Ljudnivåer och underhåll

Jämfört med bensindrivna motorsågar är GP-LC 36/35 betydligt tystare, vilket gör den lämplig att använda i bostadsområden. Automatisk kedjesmörjning säkerställer kontinuerlig smörjning av kedjan, vilket gör underhållet lättare och ökar sågens livslängd. Sågens oljetank har en volym på 115 ml, vilket säkerställer tillräcklig smörjning under längre användningsperioder.

Instruktioner: Så här får du ut det mesta av Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg

Från förberedelse till skötsel – här hittar du användbara tips för hur du använder din Einhell motorsåg.

Driftsättning och batterihantering

idrifttagning

Att starta Einhell sladdlösa motorsåg GP-LC 36/35 Li är vanligtvis enkelt:

 1. Sätt i batterier: Sågen drivs av två 18 V-batterier. Dessa bör vara fulladdade före första användningen.
 2. Kedjemontering: Kontrollera om kedjan är korrekt monterad och spänd. Kedjan kommer vanligtvis redan monterad, men det är viktigt att kontrollera dess spänning.
 3. Fyll oljebehållaren: Fyll oljebehållaren för automatisk kedjesmörjning. Det är viktigt att det alltid finns tillräckligt med olja för att säkerställa en bra kedjesmörjning.

Batterihantering

 • Laddar batterierna: Batterierna ska laddas efter användning. Laddningstiden kan variera beroende på batteriernas kapacitet.
 • Batterivård: Undvik att ladda ur batterierna helt och förvara dem på en sval och torr plats.

Säkerhetstips för arbetet

 • Personlig skyddsutrustning: Bär alltid lämplig skyddsutrustning, inklusive handskar, skyddsglasögon och hörselskydd.
 • Säkert område: Se till att arbetsområdet är fritt från hinder och att det inte finns några människor i närheten av sågområdet.
 • Hur man håller sågen rätt: Håll alltid sågen stadigt med båda händerna och säkerställ en stabil hållning.
 • Mindfulness på jobbet: Undvik distraktioner och koncentrera dig på sågarbetet.
 • Använd enligt instruktionerna: Följ alltid tillverkarens instruktioner för säker användning av sågen.

Video

🔥BRUTAL PRESTANDA! Einhell batterimotorsåg GP-LC 36/35 Li i test😱GP-LC 36/35 Li - Recension & Test

Vanliga frågor om Einhell sladdlös motorsåg GP-LC 36

Fråga 1: Är Einhell GP-LC 36 lämplig för professionella applikationer? Svar: Einhell GP-LC 36 är främst designad för gör-det-själv-entusiaster och trädgårdsarbete. Även om det erbjuder solida prestanda för en mängd olika uppgifter, kan mycket krävande, professionellt arbete kräva mer kraftfulla modeller.

Fråga 2: Hur länge håller batteriet på Einhell GP-LC 36? Svar: Batteritiden beror till stor del på vilken typ av arbete som utförs. Batteriet kan räcka i flera timmar vid lättare skäruppgifter, medan det töms snabbare vid mer intensiva uppgifter. Det är lämpligt att ha ett reservbatteri redo.

Fråga 3: Ingår batterier och laddare? Svar: Batterier och laddare ingår som regel inte i leveransen av Einhell GP-LC 36 och måste köpas separat.

Fråga 4: Hur tung är Einhell GP-LC 36? Svar: Einhell GP-LC 36 är relativt lätt och behändig för en sladdlös motorsåg, vilket gör den lätt att hantera. Den exakta vikten kan variera beroende på modell, men ligger inom ett intervall som är bekvämt för de flesta användare.

Fråga 5: Kan sågkedjan bytas utan verktyg? Svar: Ja, Einhell GP-LC 36 har verktygsfri kedjespänning, vilket gör det mycket enkelt att byta och justera kedjan.

Fråga 6: Vilken volym har Einhell GP-LC 36 under drift? Svar: Einhell GP-LC 36 är tystare jämfört med bensindrivna motorsågar, vilket gör den mer lämpad för användning i bostadsområden.

Problem och lösningar: tips från användare

Problem: Batteriet laddas ur snabbt

 • Lösning: Se till att batterierna är fulladdade före varje användning. Undvik att använda motorsågen när batteriet är lågt, eftersom det kan påverka prestanda och batterilivslängd.

Problem: Kedjan blir matt

 • Lösning: Håll kedjan slipad regelbundet. Om du inte har erfarenhet av att slipa kedjor, rådfråga en fackman eller använd en speciell slipare.

Problem: Sågen skär inte jämnt

 • Lösning: Kontrollera kedjans spänning och justera vid behov. En felaktigt spänd kedja kan resultera i ojämna snitt.

Problem: Sågen startar inte

 • Lösning: Kontrollera om batterierna är korrekt isatta och är tillräckligt laddade. Kontrollera även om alla säkerhetsbrytare är aktiverade.

Problem: Det läcker olja från oljetanken

 • Lösning: Se till att oljetankens lock är ordentligt stängt. Kontrollera tanken för sprickor eller skador och byt ut vid behov.

Problem: Sågen är svår att hantera

 • Lösning: Öva på att använda motorsågen på rätt sätt. Se till att du har båda händerna stadigt på enheten och bibehåll en stabil hållning.

Slutsats: Är Einhell GP-LC 36 rätt val för dig?

Einhell GP-LC 36 sladdlös motorsåg är ett verktyg som imponerar på många sätt. Den erbjuder en kombination av prestanda, användarvänlighet och flexibilitet som gör den attraktiv för ett brett spektrum av applikationer.

Pris-prestanda

 • Kostnad: GP-LC 36 är prissatt i mellanklasssegmentet, vilket gör den till ett prisvärt alternativ för många gör-det-själv-entusiaster.
 • Leistung: För sitt pris erbjuder den enastående prestanda, särskilt när det gäller batteritid, skärkvalitet och allmän hantering.
 • investering: Som en del av Einhells Power X-Change-familj, där batterierna är kompatibla med andra verktyg i serien, representerar det en värdefull långsiktig investering.

Målgrupp och lämplighet

 • självaren: Idealisk för hobbyträdgårdsmästare och gör-det-själv-entusiaster som behöver en pålitlig motorsåg för vanliga trädgårdsuppgifter.
 • Halvprofessionell användning: Även lämplig för mer krävande uppgifter, dock med begränsningar jämfört med professionella, bensindrivna sågar.
 • Miljömedvetna användare: Batteritekniken och lägre utsläpp gör det till ett mer miljövänligt val.

Personlig rekommendation

 • För tillfälligt arbete: Om du letar efter en motorsåg för tillfälliga jobb som att kapa ved eller trimma träd, är GP-LC 36 ett utmärkt val.
 • lindra: Lättheten att använda och underhållet gör dem särskilt attraktiva för användare som värdesätter komfort och användarvänlighet.
 • Miljövänlighet och buller: GP-LC 36 är tystare än bensindrivna modeller och producerar inga avgaser, vilket gör den idealisk för användning i bostadsområden.

Sammanfattning

Einhell GP-LC 36/35 Li sladdlös motorsåg är en mångsidig, användarvänlig och miljövänlig lösning för en mängd olika sågjobb. Den ger utmärkt valuta för pengarna och är idealisk för gör-det-själv-entusiaster som letar efter en kraftfull men ändå prisvärd motorsåg. Det kan dock nå sina gränser för professionella användare och extremt krävande uppgifter. Sammantaget är GP-LC 36 ett solidt val för de flesta trädgårds- och gör-det-själv-projekt.

- 10,00 €1:a bästa produkten
Minimotorsåg med batteri 8000mAh, Seesii 6 tums minimotorsåg...*
 • ✔Var säker på att köpa.✔ Minimotorsågen med batteri löser problemet med motorrök och batterilivslängd på marknaden...
 • 🍂【MINI MOTORSÅG SPAR TID OCH ANVÄNDNING】 Är du fortfarande orolig för att dekorera din trädgård? Med Seesii batterimotorsåg...
 • 🍂【MYCKET EFFEKTIV Skärning】Denna 6-tums minibatterimotorsåg är utrustad med en oljetanksmörjning. Kedjan kan automatiskt...
- 30,01 €2:a bästa produkten
Einhell sladdlös motorsåg GE-LC 18/25 Li-Solo Power X-Change,...*
 • GE-LC 18/25 Li sladdlös motorsåg är en stark Einhell-produkt, kombinerad med skärpan hos OREGONs kvalitetssvärd och kedja.
 • Den praktiska sladdlösa motorsågen är ett pålitligt verktyg för att röja och fälla små och medelstora träd, för bearbetning av...
 • Den praktiska motorsågen kan lätt hanteras av alla hobbyträdgårdsmästare. Det robusta metallklostoppet säkerställer en säker...
3:a bästa produkten
CONENTOOL Borstlös minimotorsåg med batteri 8000mAh, 8 tum...*
 • 【KRAFTFULL BORSTLÖS MOTOR】 Vår batterimotorsåg är utrustad med en borstlös motor och ökar skäreffektiviteten med 66,6 %,...
 • 【2×4000MAH BATTERIER MED DISPLAY】 Vår batterimotorsåg är utrustad med två 4,0Ah litiumjonbatterier med hög kapacitet. Det fullständiga…
 • 【INBYGGD OLJER OCH KEDJESPÄNNINGSREGULATOR】 Vår 8-tums minimotorsåg med batteri är utrustad med ett avancerat oljningssystem som...
- 57,45 €4:a bästa produkten
Einhell Professionell sladdlös motorsåg GP-LC 36/35 Li-Solo Power...*
 • Power X-Change – GP-LC 36/35 Li-Solo sladdlösa motorsåg är en del av Einhell Power
 • Verktygsfri kedjespänning – både spänning och byte av kedja kan göras utan specialverktyg.
 • Automatisk kedjesmörjning - Sågkedjan förses permanent med olja från 115 ml oljetank med synglas och går snabbt upp till 15 m/s.
5:a bästa produkten
6 tums batterimotorsåg med 2 batterier (2 * 1500mAh), 24V 650W Mini...*
 • 【Ergonomisk design och enhandsmanövrering】 - Denna lätta och flexibla 6-tums minimotorsåg är bekvämare för trädgårdsarbete. Bärbar som…
 • 【Effektiv kapning och säkerhet】 - Att kapa trä med en diameter på 15 cm tar bara cirka 10 sekunder. Ergonomisk…
 • 【Litiumbatteri med stor kapacitet】 - Den bärbara motorsågen drivs av ett 650W, 24V, 1500mAh uppladdningsbart litiumbatteri...


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

Schreibe einen Kommentar