Android bilradio bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester

Foto av författaren

Maren

Android-bilradio

Hur du nu också kan nätverka med dina radiobilar med Android

Kommer världen att gå Android? Google ökar ständigt, även när det gäller fordonsradiovärlden. Det finns nu bilradio som ansluter till smartphones och kommunicerar med varandra. Allt kan och kommer att spelas in och överföras. Musik, satellitnavigering, kontakter, appar. Kan vara praktiskt. Android-användaren är aldrig ensam igen.

Vi visar vad du kan göra med en Android-radio, vilka appar och alternativ som finns, vad du behöver tänka på när du installerar den, var du bäst kan köpa Android-bilradion, vad skillnaden är mot en vanlig MP3-spelare för en bil och vad det är något annat att tänka på. – Android-bilradio bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Ärliga tester

Vad skiljer en Android-bilradio?

Dagen för vred och kassetter är över, en radio som "bara" kan spela CD-skivor också. USB ersatte dem och sedan microSD. När de första Android-telefonerna släppte marknaden var steget mot nätverksteknik inte långt. Praktiskt, flexibelt, allt i ett. Med ett användargränssnitt som i princip är detsamma. Android är fortfarande Android. Intuitivt vem som har hanterat det en gång. Inte något för alla konsumenter utan för lejonparten.

Så mycket teknik i bilen har verkligen sina nackdelar. Där det finns något kan inte heller något fungera. Du kan hackas och spåras. Av denna anledning arbetar företagen nästan oavbrutet med olika säkerhetsprogram som ska skydda mot yttre påverkan. De flesta nya bilar är ändå anslutna till biltillverkarna med integrerad GPS. De vet när nästa oljebyte är på väg, där du just har kört och skickar en påminnelse när nästa inspektion är på väg.

Ändå erbjuder ett sådant länkat system många fördelar och åtnjuter inte bara ökande popularitet bland den yngre generationen.

Android bilradio bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester – i jämförelse

Dasaita 10.2' bilradio med trådlös Carplay Android Auto...Garmin DriveSmart 55 MT-D EU – navigationsenhet med 5,5" (14...Alpine iLX-F903DU - 1DIN bilradioXZENT X-402 – 2-din multimediasystem, dubbel din 6,2" / 15,7...Pioneer Naviceiver AVIC-F80DAB | Högkvalitativ multimedia ...MIC AV8V7LITE Android 12 bilradio med navi-ersättning för VW...Double Din Car Stereo Android 9.0 GPS Navigation Autoradio 8...
Dasaita 10.2" bilradio med trådlöst bilspel...*Garmin DriveSmart 55 MT-D EU - navigationsenhet ... *Alpine iLX-F903DU - 1DIN bilradio *XZENT X-402 – 2-din multimediasystem, dubbeldin...*Pioneer Naviceiver AVIC-F80DAB | Hög kvalitet ... *MIC AV8V7LITE Android 12 bilradio med navi...*Double Din Auto Stereo Android 9.0 GPS-navigering ... *
Amazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B07WFVJT2G" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vilka appar och alternativ finns det?

Många appar är mycket användbara. Android-radioerna levereras också med ett navigationssystem. Du kan också spara det klassiska navigationssystemet som freeware, vilket återigen bara tar plats. Du behöver inte använda din telefon längre. För att justera ljudet på radion erbjuder tillverkare appar som representerar en equalizer. Så du kan ställa in exakt vad som är viktigt för dig i bra musik.

På språng och inte på humör för dyrt tankning? Inga problem. Appar som berättar var det billigaste bränslet är tillgängligt gör det möjligt. Irriterande stationssökning hör till det förflutna med rätt programvara. Det är också möjligt att ta emot digitala radiostationer. Allt kan anpassas till varandra. Kör du snabbare och bilen är bullrig? Musiken justerar sig själv genom automatisk volymkontroll.

Med en integrerad USB- och microSD-kortplats kan du också ansluta din favoritmusik direkt till radion. Musik och ljud är dock inte det enda. Detta ger dig också en inblick i dina fordonsdata. Hastighetsmätare med spårningsfunktion, PS-mätning, felkoder kan avläsas och dechiffreras. Med dessa enheter har du en handsfree-funktion för din telefon samt en videospelare.

Ofta kan en instrumentbrädekamera också anslutas till den. Med vissa enheter är det också möjligt att komma åt den via rattomkopplaren, vilket gör det ännu enklare. Röststyrning gör det till exempel möjligt att skicka meddelanden eller läsa upp dem.

Vad måste du tänka på när du installerar bilradioer med Android?

Ett infotainment system behövs. Vissa tillverkare erbjuder att eftermontera detta system på vissa äldre modeller. Hur långt och om det är möjligt, fråga din biltillverkare. Följande tillverkare sorterade efter alfabetet är vad Android-radion på marknaden:

 • Abarth Alpine Alfa Romeo AstonMartin Audi Bentley Citroen Fiat-Chrysler Ford Honda Hyundai Jaguar Jeep Kia Maserati Mazda Mercedes-Benz Mitsubishi Nissan Peugeot Opel Renault Seat Skoda Smart Subaru Suzuki Volkswagen kommersiella fordon (VWN) Volvo.

Passar tekniken och installationen är framgångsrik, något glöms ofta: bilradio behöver en USB och en Bluetooth-anslutning för att fungera korrekt.

Skillnad mot ett MP3-spelare för bil

En autospelare kan göra mycket. Som nämnts ovan, spela inte bara musik utan också videor. Vissa enheter av högre kvalitet tillåter också en WLAN-hotspot, som snabbt länkar allt som finns i bilen. Inte alltid helt, men ett bra sätt att komma dit. Trenden är trendgivande. När allt kommer omkring kan du göra det på tåget, på bussen och på flygplatsen. Användarnas krav är naturligtvis olika.

Medan vissa inte behöver klara sig av Facebook, WhatsApp och Twitter, behöver ett bättre system som stöds än människor som tycker det är praktiskt bara ett navi att veta ansluten till radion. Det ska spela musik och navigera. Inte mer. Affärsmän behöver ofta full anslutning när de är på språng. Och så smidigt som möjligt. Detta återspeglas också i priset. Bilautomat med en så kallad spegellänk finns för cirka 50 euro. Detta fungerar underbart med Android 4.1. Om du behöver mer kan du behöva Android 6.1 och högre, förutom bilteknik.

Tips och tips

Om du vill köpa en Android-bilradio, bör du redan uppmärksamma på förhand, så det finns inga obehagliga överraskningar när du installerar eller i icke-funktionaliteten. En kort översikt:

 • Har jag en bilmodell som kan utrustas eller eftermonteras?
 • ger min vagn tillräcklig plats för en stor enhet?
 • Vilka krav har jag på min bilradio?
 • Vilka möjligheter tar min smartphone med?
 • hur mycket pengar vill jag spendera på detta?
 • vad behöver jag verkligen?
 • kan enheten uppgraderas om det behövs?
 • eller min telefon?
 • kan jag hantera operationen?
 • Hur står jag i allmänhet för datasäkerhet?

Fördelar och nackdelar

Här är några fördelar och nackdelar som bör beaktas.

Fördelar - Android-bilradio

 • Allting kan vara nätverk med allt, så att säga
 • Information, kontakter, kalendrar, sociala nätverk, foton, video och olika appar kan när som helst nås
 • "Allt i ett" ger utrymme, det finns inga extra enheter som navigationssystem etc.

Nackdelar - Android-bilradio

  • mycket teknik i bilen som kan bryta
  • kanske frustration, om du inte kan hantera tekniken är det för förvirrande, det fungerar inte ordentligt eller systemet pratar inte med varandra
  • om du befinner dig i nätverksbrister
  • Nytt köp eftersom systemet är föråldrat
  • Nytt köp om du behöver köpa en annan bil eller vill ha det

Var kan man köpa en Android-bilradio bäst

Om du känner till ämnet och vet exakt vad du behöver för vilken bil kan de olika erbjudandena på Internet jämföras underbart. Du har många val här. Människor som just har börjat ta itu med det eller som inte vet exakt vad de behöver kan få informationen från biltillverkarna. De vet också för vilken modell lämpliga kontakter och system måste vara tillgängliga.

De enkla modellerna börjar på 50 euro. Alla som behöver mer kan göra det. 1500 euro kan också spenderas smidigt.

Slutsats

En Android-bilradio är ett bra val för alla som är starkt beroende av sin teknik. En snabb och sömlös anslutning mellan smarttelefonen och bilradion gör att allt kan nås när som helst. Musik, kontakter, information. Bilen är inte längre bara ett fordon för att komma från A till B. Det besvärliga bytet av CD-skivor eller sökning på ett USB-minne är långt borta. Många kommandon kan enkelt utföras med röstkommandon. Människor som är kritiska till dataskydd kanske undrar om systemen är helt säkra. Men alla måste bestämma detta individuellt för sig själva.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda Android-bilradioprodukterna 2024 i ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Android-bilradioprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 34,00erbjudandet
- € 35,05erbjudandet
Neu!
8 Core 4G+64G Android bilradio för Mercedes Benz W169 W245 B200...
8 Core 4G+64G Android bilradio för Mercedes Benz W169 W245 B200...*
8 Core 4G+64G Android bilradio för Mercedes Benz W169 W245 B200 W639 Viano W906 Sprinter
199,99 € Amazon Prime
Neu!
RAM-Radio-Upgrade 2013–2018, RAM 1500, 2500, 3500 Auto-AC,...
RAM-Radio-Upgrade 2013–2018, RAM 1500, 2500, 3500 Auto-AC,...*
Kompatibel mit RAM 1500 2500 3500 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Auto AC Modell.
412,94 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Android bilradio 1din med navigering 7 tums skärm Android Auto & Wireless CarPlay bilradio pekskärm med Bluetooth WiFi GPS FM SWC USB 2G + 32G

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med bilradion med Android-produkten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://www.pcwelt.de/ratgeber/Android-Auto-im-Test-9893777.html
https://www.android-autoradio-im-test.de/


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 18.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar