Test: iPad Pro-tangentbord | Apple Magic Keyboard vs. Logitech Slim Folio Pro

Foto av författaren

katharina

iPad pro tangentbord
Test: iPad Pro-tangentbord | Apple Magic Keyboard vs. Logitech Slim Folio Pro 87 Test: iPad Pro Keyboard | Apple Magic Keyboard vs Logitech Slim Folio Pro

Den som äger en iPad Pro av 3: e eller 4: e generationen eller en iPad Air av den senaste generationen undrar förmodligen om iPad kan kombineras med Apple Magic Keyboard eller Logitech Slim Folio Pro kan använda bra och hur det fungerar Apple Magic Keyboard mot det billigare Logitech Slim Folio Pro takter. Min recension av Apple Magic Keyboard och Logitech Slim Folio Pro.

- € 35,36
Apple Magic Keyboard för 11-tums iPad Pro (4:e generationen) och...
Apple Magic Keyboard för 11" iPad Pro (4:e generationen) och...*
Den kopplas automatiskt med din
369,00 € € 35,36 333,64 € Amazon Prime

Apple Magic Keyboard för iPad Pro

Du måste bara lämna förpackningen till Apple, vad beträffar förpackningsdesignen har de det verkligen. I vilken Apple Magic Keyboard återigen kan Apple inte luras för iPad. Tangentbordet är mycket hög kvalitet och säkert förpackadatt öppna förpackningen är nästan en upplevelse om och om igen. Eftersom tangentbordet är en tillbehörsprodukt ingår inga Apple-klistermärken här.

- € 35,36
Apple Magic Keyboard för 11-tums iPad Pro (4:e generationen) och...
Apple Magic Keyboard för 11" iPad Pro (4:e generationen) och...*
Den kopplas automatiskt med din
369,00 € € 35,36 333,64 € Amazon Prime

Design | Bearbetning | Hantering med Apple Magic Keyboard

Tangentbordets design är mycket hög kvalitet och gör ett ädelt intryck. Gångjärnen är varken för lösa eller för täta. IPad vacklar inte när du använder den och den förblir på plats när du bär den. De Tangentbordet har en bra storlek. Tyvärr saknar jag fortfarande funktionstangenter ovanför siffrorna och specialtecken som du får även med tangentbord från tredje part. De Att skriva är mycket trevligt. Det kommer väldigt nära det nya tangentbordets tangentbord MacBooks tillvägagångssätt.

Tangentbordet är inte precis tyst och inte för högt. Bara trevligt, så att du enkelt kan skriva på universitetet eller biblioteket med det. Dessutom behöver du inte nödvändigtvis ha surfplattan på ett bord för att kunna skriva på den, men du kan använda den som en bärbar dator när du är på språng. Dessutom är vinklarna mycket bekväma och tillräckliga för alla positioner. Jag har inte haft en situation där jag inte har hittat rätt vinkel. De Styrplattan är också mycket bra bearbetas.

apple magiskt tangentbord

Storleken är definitivt tillräcklig för att arbeta på iPad. Styrplattan och tangentbordet samverkar mycket bra med iPad. Så snart tangentbordet har packats upp och iPad är ansluten till det, känns det igen inom millisekunder. Du behöver inte ens konfigurera det i Bluetooth-inställningarna. Det som fortfarande är mycket fördelaktigt är att ni alla kan Nå knappar enkelt burk. Knapparna kan också nås på Logitech-locket, men eftersom det finns ett tjockt gummilock över det är de mycket svåra att trycka på. Det är en nackdel med tangentbordet. IPad är oskyddad på sidorna och därför utsatt för repor och brister.

Dessutom är Apple Pencil inte fäst på sidan med en extra slinga. Båda är med den billigare Logitech Slim Keyboard Folio ges. Sidorna är skyddade av ett gummilock och Apple Pencil är fäst med en ögla. Tangentbordet samverkar mycket bra med iPad, till exempel fungerar kommandotangenten på ett sådant sätt att du nästan har en känsla av att arbeta med en stationär dator.

Vad jag inte gillar så mycket med tangentbordet är att iPad i omslaget inte kan användas bra med Apple Pencil för att skriva. Apple Pencil fungerar perfekt, men du kan bara fälla ut tangentbordet till en viss vinkel. Detta innebär att om du vill ta längre anteckningar för hand på iPad måste du ta bort iPad från fodralet för tillfället. I princip tycker jag inte att det är dåligt, men dynan är helt oskyddad under den här tiden.

- € 35,36
Apple Magic Keyboard för 11-tums iPad Pro (4:e generationen) och...
Apple Magic Keyboard för 11" iPad Pro (4:e generationen) och...*
Den kopplas automatiskt med din
369,00 € € 35,36 333,64 € Amazon Prime
apple magiskt tangentbord

Att fästa och ta bort iPad från tangentbordet är väldigt enkelt. Detta är med Ärende från Logitech tyvärr inte ges. Där är fäst- och skyddsgummit mycket tätt, så det är väldigt svårt att fästa iPad i fodralet. Men du gör det med Logitech Slim Folio Pro bara en gång, för du kan fälla väskan eller öppna väskan och dra iPad framåt. Tangentbordet finns bakom iPad men inte på ytan (t.ex. ett bord) som kan repa den.

En annan fördel jämfört med tangentbord från tredje part är att anslutningen till tangentbordet fungerar när Bluetooth är avstängd på iPad. Apple tänkte på laddningsadaptern. I Logitech Slim Folio-tangentbord du har laddningsporten på tangentbordet (med vilken du kan ladda iPad) bara på höger sida. Så du kan bara ladda iPad från höger sida. Apple Magic Keyboard har laddningsporten till vänster, vilket är lite mer flexibel eftersom du kan använda den för att ladda iPad från höger och vänster.

Fördelar med Apple Magic Keyboard

 • vinkeln kan justeras kontinuerligt mellan två maximala vinklar
 • Laddningsport till vänster (så här iPads möjligt från båda sidor)
 • tangentbordet har en styrplatta
 • Bekväm tangentstorlek och tillräckligt med utrymme mellan tangenterna, vilket minimerar felfrekvensen
 • tangentbord ljus
 • Trevlig skrivupplevelse och ett lämpligt skrivbuller
 • ingen aktiv Bluetooth-anslutning krävs

Nackdelar

 • iPad måste tas bort från fodralet för att ta handskrivna anteckningar
 • Inga funktionstangenter ovanför siffran
 • Inget skydd på sidorna
 • Ingen ytterligare bifogning av Apple Pencil

Videor | Apple Magic Keyboard

YouTube Video
- € 35,36
Apple Magic Keyboard för 11-tums iPad Pro (4:e generationen) och...
Apple Magic Keyboard för 11" iPad Pro (4:e generationen) och...*
Den kopplas automatiskt med din
369,00 € € 35,36 333,64 € Amazon Prime

Slutsats: Apple Magic Keyboard för iPad Pro

den Magiskt tangentbord för iPad Pro eller iPad Air 2020 kan definitivt fungera som en ersättning för en bärbar dator. Tack vare den fantastiska interaktionen med iPad fungerar iPad nästan som en stationär dator med tangentbordet. Alla gester som du är vana vid styrplattan på MacBook fungerar på styrplattan på detta tangentbord. Dessutom ger Kommando-tangenten dig de funktioner du känner från Mac-datorer.

Men förutom de justerbara vinklarna och styrplattan ser jag ingen fördel jämfört med tangentbordet från Logitech "Slim Folio Pro", varför för mig Logitech-tangentbordet på grund av ca. 300 € lägre pris vilket har ett bättre pris / prestanda-förhållande. Eftersom Logitech-tangentbordet också tillåter en rad med funktionstangenter samt skydd på sidorna och en fäste av Apple Pencil, är tangentbordet för mig det med bättre pris-prestanda-förhållande. Trots detta är Apples tangentbord naturligtvis inte dåligt, tvärtom. Jag tycker bara att förhållandet mellan pris och prestanda på Magic Keyboard för iPad inte är så bra.

iPad Pro-tangentbord i jämförelse

Logitech Folio Touch tangentbordsfodral för iPad Pro 11 tum (1:a, 2:a,...Logitech SLIM FOLIO PRO med bakgrundsbelysning, ...Apple 2020 iPad Pro (11', Wi-Fi, 128 GB) - Space Grey (2...Apple 2020 iPad Pro (12,9', Wi-Fi, 128 GB) - Space Grey (4...Brydge 12.3 Pro+ trådlöst US QWERTY-tangentbord med...Apple, Bluetooth, Smart Keyboard Folio (för 11-tums iPad Pro -...Apple Magic Keyboard för 12.9-tums iPad Pro (3:a, 4:e, 5:e och 6...Logitech Slim Folio Pro Bluetooth-tangentbordsfodral med...Apple Smart Keyboard (för 12,9" iPad Pro (5:a, 4:e och 3...Brydge 11 Pro, högkvalitativt Bluetooth-tangentbord av aluminium för...
Logitech Folio Touch tangentbordsfodral för iPad Pro...*Logitech SLIM FOLIO PRO med ... *Apple 2020 iPad Pro (11", Wi-Fi, 128 GB) - Utrymme...*Apple 2020 iPad Pro (12,9", Wi-Fi, 128 GB) - Utrymme...*Brydge 12.3 Pro+ trådlöst US QWERTY-tangentbord med...*Apple , Bluetooth , Smart Keyboard Folio (för...*Apple Magic Keyboard för 12.9-tums iPad Pro (tredje,...*Logitech Slim Folio Pro Bluetooth-tangentbordsfodral...*Apple Smart Keyboard (för 12,9" iPad Pro (5:a, 4:e...*Brydge 11 Pro, högkvalitativt Bluetooth-tangentbord tillverkat av...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senaste uppdatering på [apn asin="B07W7JYP94" typ="state" false="unknown"] Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Logitech Slim Folio Pro för iPad Pro

Logitech Slim Folio Pro är inte riktigt "tunn", men den är rund 300 € billigare alternativ zum Apple Magic Keyboard. Är det här tangentbordet värt att köpa?

Förpackningen är mycket stabil och ser mycket hög kvalitet ut. Den är försedd med en magnet och är mycket lätt att öppna och stänga.

Design | Bearbetning | Hantering vid Logitech Slim Folio Pro Tangentbord

Logitech Slim Folio Pro kan vara från början mycket svårt att fästa på iPad. Eftersom iPad är skyddad runt, måste du sätta in den i gummifästena. Gummierna på sidorna är mycket styva, särskilt i början. Om du har tagit ut iPad ur fodralet och återfäst det några gånger är det förmodligen inte längre ett problem, men det är verkligen väldigt svårt först. Men när iPad är fallet är tangentbordet enkelt att installera.

Logitech Slim Folio Pro-tangentbordet är anslutet via Bluetooth och känns igen direkt i början. Först måste du ange en parningskod, men detta är vanligt med Bluetooth-tangentbord. Tangentbordet är aktivt när iPad är i magnethållaren. Det är stabilt där, så du kan använda tangentbordet på ojämna ytor som bussar och tåg eller i knät. Om du tar ut iPad ur magnethållaren öppnas skärmtangentbordet eftersom Bluetooth-anslutningen är frånkopplad.

Jag tycker att det är fantastiskt att du kan fortsätta använda iPad normalt när den är i tangentbordet. Tyvärr är det inte möjligt med det dyrare Apple Magic Keyboard-fodralet. För att göra detta, ta ut iPad ur magnethållaren och dra den framåt. Tangentbordet finns under iPad, men känns inte igen eftersom anslutningen via Bluetooth, som redan nämnts, är frånkopplad. Så du behöver inte alltid växla fram och tillbaka mellan olika omslag och tangentbord, du har allt i ett. Väldigt passande. Funktionstangenterna är mycket bra och praktiska ovanför siffroraden.

Apple erbjuder inte detta med Magic Keyboard för iPad. Logitech Slim Folio Pro-tangentbordet samverkar mycket bra med iPad. Om du trycker på låsknappen på tangentbordet låses iPad direkt och utan dröjsmål. Om tangentbordet är anslutet i låst tillstånd kan du väcka iPad, som med en bärbar dator, med "Enter" -tangenten och ange den numeriska koden via tangentbordet. Dessutom fungerar kommandotangenten precis som en Windows-dator eller en Mac.

Detta gör det enkelt och snabbt att ändra appen eller kursivera en textdel. Genom att hålla ner "Kommando" -knappen visas alla möjliga funktioner efter en till två sekunder. Dessa skiljer sig från app till app. I skrivning av program inkluderar funktionerna till exempel formatering av en text, i en webbläsare ändras sedan flikar eller liknande.

Det som är fantastiskt är att tangentbordet har en Knapparnas bakgrundsbelysning som till och med kan justeras i ljusstyrka eller stängas av helt. Tyvärr är det Tangentbord väldigt tjockt. IPad är mer än dubbelt så tjock när den är i fallet. Detta är dock inte längre så tragiskt när du tänker på att du inte behöver packa en extra bärbar dator (vanligtvis) bara för att ha en enhet med ett tangentbord med dig. Tangentbordet, liksom Apple Magic Keyboard, har en USB-C-port som kan användas för att ladda iPad.

Skrivkänsla

Jag tycker att skrivupplevelsen är mycket trevlig och mycket lik Apples Magic Keyboard. Du kan skriva mycket snabbt på detta tangentbord och det finns inga överföringsfel på grund av Bluetooth-anslutningen. Skrivbuller är väldigt behagligt tyst. De enskilda tangenterna är trevligt stora och har tillräckligt med utrymme mellan sig så att det sällan händer att du trycker på en annan oönskad nyckel.

Fördelar Logitech Slim Folio Pro

 • funktionstangenter
 • Stor skrivupplevelse
 • Snabb installation
 • Interagerar bra med iPad
 • Enkel operation
 • IPad kan användas normalt utan att behöva byta fodral, tangentbordet kan helt enkelt vikas bakom iPad
 • IPad känner igen tangentbordet direkt
 • Justerbar tangentbordsbelysning
 • USB-C-kontakt på tangentbordet

Nackdelar

 • Mycket tjock och tung

Video | Logitech Slim Folio Pro

YouTube Video

Slutsats: Logitech Slim Folio Pro

Logitech Slim Folio Pro

Vad jag gillar särskilt med den här Logitech Slim Folio Pro-tangentbord Vad som är trevligt är att du kan använda dem i en mängd olika applikationsområden. Antingen som en bärbar dator, på språng eller i knät. Dessutom kan du vika tangentbordet bakom surfplattan för att kunna skriva på surfplattan normalt med Apple Pencil. Jag gillar det väldigt mycket och det är med Original Apple Magic Keyboard Tyvärr inte möjligt.

Tangentbordet erbjuder en super bekväm skrivupplevelse och funktionstangenter. Det finns också en justerbar bakgrundsbelysning för tangentbordet. Detta är ännu enklare att göra med funktionstangenterna än med Apple Magic Keyboard. IPad samverkar bra med tangentbordet. Om du är van vid Windows eller en Mac behöver du inte vänja dig vid kortkommandon. Dessa känns igen av iPad och implementeras på bästa möjliga sätt (t.ex. växling mellan öppna appar / flikar).

Den enda nackdelen är att iPad blir väldigt tjock och tung. Du behöver dock normalt inte ta med dig en extra bärbar dator. Sammantaget är tangentbordet ett bra alternativ, varav några är ännu mer praktiska än det ursprungliga Apple Magic Keyboard. Vi rekommenderar!

Upptäck de 10 bästa och mest sålda iPad Pro-tangentbordsprodukterna 2024 i ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta iPad Pro-tangentbordsprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Emetok trådlöst Bluetooth-tangentbord, tyska QWERTZ, med... Emetok trådlöst Bluetooth-tangentbord, tyskt QWERTZ, med...* 326 Bewertungen 30,99 € 29,99 €Amazon Prime
2 Logitech Combo Touch tangentbordsfodral för iPad Pro 12,9 tum (5.... Logitech Combo Touch tangentbordsfodral för iPad Pro 12,9 tum (5....* För tillfället inga recensioner 229,99 € 184,90 €Amazon Prime
3 Emetok tyskt Bluetooth-tangentbord, ultratunt QWERTZ-kompatibelt... Emetok tyskt Bluetooth-tangentbord, ultratunt QWERTZ-kompatibelt...* För tillfället inga recensioner 19,99 €Amazon Prime
4 Inateck tangentbordsfodral kompatibelt med iPad Air 5/4, iPad Pro 11... Inateck tangentbordsfodral kompatibel med iPad Air 5/4, iPad Pro 11...* För tillfället inga recensioner 69,99 €Amazon Prime
5 TECURS tangentbordsfodral för iPad Air 5/4 (2022/2020) och iPad Pro... TECURS tangentbordsfodral för iPad Air 5/4 (2022/2020) och iPad Pro...* För tillfället inga recensioner 89,99 €Amazon Prime
6 Emetok tyskt Bluetooth-tangentbord för iPad Air/iPad... Emetok tyskt Bluetooth-tangentbord för iPad Air/iPad...* För tillfället inga recensioner 19,99 €Amazon Prime
7 Apple Magic Keyboard för 12.9-tums iPad Pro (3:a, 4:e, 5:e och 6... Apple Magic Keyboard för 12.9-tums iPad Pro (3:a, 4:e, 5:e och 6...* För tillfället inga recensioner 429,00 € 399,90 €Amazon Prime
8 Logitech Combo Touch tangentbordsfodral för iPad Pro 11 tum (1:a, 2:a,... Logitech Combo Touch tangentbordsfodral för iPad Pro 11 tum (1:a, 2:a,...* För tillfället inga recensioner 199,99 € 155,00 €Amazon Prime
9 Earto iPad Air 5-fodral med tangentbord 2022, iPad Pro 11-tangentbord,... Earto iPad Air 5 fodral med tangentbord 2022, iPad Pro 11 tangentbord,...* För tillfället inga recensioner 59,99 €Amazon Prime
10 Dracool tangentbordsfodral för iPad Pro 12,9 tum med styrplatta... Dracool tangentbordsfodral för iPad Pro 12,9 tum med styrplatta...* För tillfället inga recensioner 144,99 € 129,99 €Amazon Prime
- € 1,00erbjudandet
- € 45,09erbjudandet
- € 29,10erbjudandet
Apple Magic Keyboard för 12.9-tums iPad Pro (3:a, 4:e, 5:e och 6...
Apple Magic Keyboard för 12.9-tums iPad Pro (3:a, 4:e, 5:e och 6...*
Det ger dig en bekväm, lyhörd känsla när du skriver.; Det skyddar även fram- och baksidan av din...
429,00 € € 29,10 399,90 € Amazon Prime
- € 44,99erbjudandet
- € 15,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 14.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

katharina

Hej, jag heter Katharina. Trevligt att du hittade mitt inlägg;) Jag skulle vilja publicera min erfarenhet av produkter här och skriver lite råd.

Schreibe einen Kommentar