Test: ENDERS strålningsvärmare | Gasvärmare för värme i trädgården

Avslutar gasvärmare

Jag har letat efter en strålningsvärmare för utomhusbruk under lång tid. Min anledning var att jag ville sitta i trädgården på kvällen och det är fortfarande varmt tack vare gasvärmaren. Jag tittade på uteplatsvärmare Enders eftersom den har alla egenskaper som var viktiga för mig och priset var också relativt passande.

Den strålande värmaren från Enders kommer med gas drivs och har en steglös kraftreglering zwischen 3,5 - 8 KW. Företaget ger stora löften ekonomisk konsumtion med maximal effektivitet. Driften bör också vara snabb och enkel. Dessutom har Enders gasvärmare ett antal funktioner som bör vara till hjälp vid daglig användning.

Jag testade strålningsvärmaren för 119,90 euro och rapporterar nu om mina erfarenheter samt styrkor och svagheter i enheten.

Gasvärmare | Jämfört med uteplatsen

Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasstrålare 9376,...Gasspisvärmare av rostfritt stål av Activa | Strålningsvärmare för ...Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ...APANA 14KW gas uteplatsvärmare Bellamente ONE gasolvärmare för ...Enders® terrassvärmare gas SOLID rostfritt stål, gasstrålare...Amazon Basics uteplatsvärmare, uteplatsvärmare, sabelbrunGrodenberg Uteplatsvärmare Uteplatsvärmare Gasstrålare Värmare...Amazon Basics altanvärmare, altanvärmare, svart och...empasa altanvärmare 'Classic Light' altanvärmare...empasa uteplatsvärmare 'Classic Light' ...
129,90 €139,99 €172,17 €169,99 €277,25 €160,62 €182,78 €150,74 €192,99 €Kontrollera pris
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, ... *Gasspisvärmare av rostfritt stål av Activa | ... *Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, ... *APANA 14KW gas uteplatsvärmare Bellamente ONE ... *Enders® terrassvärmare gas SOLID rostfritt stål, ... *Amazon Basics strålningsvärmare för terrass, ... *Grodenberg terrassvärmare terrassvärmare ... *Amazon Basics strålningsvärmare för terrass, ... *empasa altanvärmare 'Classic Light' värmestrålare...*empasa uteplatsvärmare 'Classic Light' ... *
◼️ Enders ECO PLUS-brännarteknik (EEP) för ekonomisk ...◼️ Skapar en märkbart trevlig känsla av värme inom ett intervall på upp till 5 m◼️ värms exakt på sitthöjd utan slöseri◼️? MYsig ATMOSFÄR: Vår praktiska uteplatsvärmare säkerställer ...◼️ utrustad med en turbo-brännare i rostfritt stål och en ...◼️ uteplatsvärmare för kommersiellt bruk; ...◼️ Kraftfull terrassvärmare 13,5 KW◼️ uteplatsvärmare för utomhusbruk; ...Color️ Färg: antracit◼️ Ej tillämpligt
◼️ Gasstrålande värmare av legerat rostfritt stål för långvarig ...◼️ Ekonomisk förbrukning tack vare Eco-Plus-brännarenExtensive️ omfattande och mycket effektiv strålning av infraröd ...◼️? VÄRMESVAMP MED GAS: Gasflaskan är väl under huset ...◼️ snabb och enkel montering tack vare delvis montering på fabrikenMade️ Tillverkad av aluminium, slitstark plast och robust ...◼️ inklusive regulatornyckel, läcksökningsspray, gasslang 1,50 m ...Made️ Tillverkad av aluminium, slitstark plast och robust ...◼️ testad enligt förordningen om gasapparater (EU) 2016/426◼️ Ej tillämpligt
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Värmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmareVärmestrålare Värmestrålare, gasolvärmare, uteplatsvärmare
129,90 €139,99 €172,17 €169,99 €277,25 €160,62 €182,78 €150,74 €192,99 €Kontrollera pris
till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤
Senast uppdaterad den 21 juni 2022 16:02 Länkar leder till Amazon.de | Källa / foto: Amazon API

Första intrycket | leveransomfång

Det första steget är att gasvärmaren måste ställas in. Strukturen består i grunden av 3 steg. Du har plastbotten, stavarna och det uppvärmda locket, som faktiskt måste monteras snabbt och enkelt med det levererade monteringsmaterialet. Strukturen i mitt fall är för uteplatsen Det tog cirka 30 minuter och kan alltid göras med en person.

Förutom de nämnda delarna består leveransomfånget bara av bruksanvisningen, som jag först hjälpte till. Detta är lätt att förstå och förklarar alla viktiga funktioner.

Så mitt första intryck var Väldigt professionellt. Uteplatsen har en fast fotvilket var mycket viktigt för mig. Gasvärmaren har också integrerade roller, varigenom svampen helt enkelt kan skjutas till önskad plats.

Själva huset består av legerat rostfritt stål och bör på detta sätt säkerställa långvarig kvalitet och samtidigt skydda mot repor.

Bilder | Enders uteplatsvärmare

Drift av värmaren | fördelar

Jag tycker att strålningsvärmarens funktion är väldigt enkel och självförklarande. Stegen är till och med tryckta på fodralet så att du inte behöver titta på instruktionerna.

Först och främst operationen i ett nötskal:

den Avslutar uteplatsvärmare drivs med gas. För detta ändamål, en gasflaska med en Maximal volym på 11 kg förvaras och används. Anslutningen görs helt enkelt till den avsedda anläggningen. Sedan öppnas gasflaskan och värmaren tas i drift med hjälp av brännknappen.

Värmeintensiteten kan baseras på steglöst variabel Enheten kan bytas när som helst utan att något behöver göras på flaskan eller huset.

Men vad är fördelarna med Enders uteplatsvärmare?

Denna uteplats värmare har den så kallade ECO PLUS-brännarteknik (EEP). Detta säkerställer ekonomisk förbrukning med optimerad värmestrålning. Dess 8 kW genererar samma värmestrålning som en konventionell 12 kW uteplatsvärmare.

Med det förbrukar han 30 procent mindre gas och släpps ut 30 procent mindre koldioxid.

Jag tycker att detta är väldigt viktigt, eftersom du ofta sitter i trädgården på varmare dagar och en gasflaska borde hålla länge.

Den minskade gasförbrukningen möjliggör en gasflaska med en volym på 11 kg Uppvärmning upp till 50 timmar. Denna aspekt skyddar inte bara miljön genom mindre koldioxid utan minskar naturligtvis också driftskostnaderna samtidigt.

Uteplatsen har en Storlek 218 cm och diameter 76 cm. Emellertid mäts diametern 76cm på det uppvärmda locket, ner till botten tappar värmaren sin diameter och tar därför inte mycket utrymme. Den kan därför också placeras bredvid ett bord eller en lounge, till exempel utan att störa utrymmet.

Vad jag vill nämna som mycket viktigt är att rampljuset med en integrerat vältskydd Tillhandahålls. Således har han ett stabilt och stabilt stativ så att han skyddas mot stötar och vind samtidigt.

Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ...
Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ... *
värmer exakt och utan att sprida förluster exakt vid sitthöjd; 3 - 6 kW kontinuerlig effektreglering
179,00 €
- € 109,10
Enders® uteplatsvärmare gas ECOLINE PURE, gasstrålare 5640,...
Enders® altanvärmare gas ECOLINE PURE, gasstrålare 5640,...*
ny, modern design genom materialmix av anodiserad aluminium och belagt stål; Riktad värmestrålning i 90 graders vinkel är unik och mycket effektiv
389,00 € € 109,10 279,90 €

Första användningen | Bedömning av värmeutvecklingen

Efter att jag hittat en permanent plats var jag först tvungen att använda Installera gasflaskan och anslut. För att göra detta, tryck helt enkelt upp rostfritt stålhölje och placera gasflaskan i den medföljande enheten. Anslutningen är enkel eftersom allt redan är förmonterat. Sedan öppnas gasflaskan helt. Nu kan huset sänkas igen.

Nästa steg är att få Slå på värmaren. För att göra detta sätts först intensiteten till den lägsta nivån på styrenheten. Som ett resultat trycks knappen för flammande. På detta sätt kommer en antändning att ske i enheten och antända gas. Värmaren börjar nu värmas upp. Detta tillstånd hålls i cirka 20 sekunder, varefter intensiteten kan ökas som önskat.

Väskan i rostfritt stål blir varm men inte varm. Förbränning kan därför uteslutas under normal drift.

Checklista för idrifttagning:

1) Installera gasflaskan

2) Välj den lägsta intensiteten

3) Starta bränningsprocessen med knappen

4) vänta 20 sekunder

5) Ändra intensiteten efter behag

I mitt test fungerade allt bra direkt. När du väl har fattat det blir denna process snabbt rutin. Inte vid något tillfälle kände jag mig osäker på det Gasvärmare fungerar säkert, även när det gäller hantering av gas.

Tillbehör - strålningsvärmare med gas

Tillverkaren Enders erbjuder ett lämpligt tillbehör som tillbehör vakt på. Överdraget tar form men inte så lätteftersom det är väldigt tätt och inte erbjuder mycket luft. Jag var tvungen att dra hårt vid en eller annan punkt, särskilt när det kom till locket.

Huven kan sedan stängas med dragkedja.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Snabb konstruktion
 • Enkel hantering
 • Fast fot - säker hantering av gasflaskan
 • Bra prissegment
 • Bra värmeutveckling
 • låg gasförbrukning
 • Justerbar intensitet

Nackdelar

 • Skyddskåpa svår att använda

Slutsats: Enders gasvärmare

I mitt test använde jag Strålvärmare Enders bra upplevelser gjord. Strukturen är enkel, hanteringen är behaglig enkel. särskilt användarvänlig drift Jag ser det som ett stort plus.

Så om du ofta sitter i trädgården eller på terrassen och längtar efter lite värme kan du göra allt rätt med denna strålande värmare för 119,90 euro. Enheten har slagits på

Mitt test visade sig vara en robust och pålitlig enhet som också har olika säkerhetsstandarder och till och med skyddar miljön med sina låga koldioxidutsläpp.

Rekommenderad läsning: Pooluppvärmningsguide Här!

Hitta bland de 10 bästa och mest sålda gasprodukterna för terrassvärmare 2022 på ärliga tester

Tops% Besparingar % Nya utgåvor
1. Storsäljare
blumfeldt Lavastone - altanvärmare, gasolvärmare med...*
 • SMART: Med blumfeldt Lavastone altanvärmare kan du alltid ha ett mysigt klimat och må bra temperaturer på ...
 • OKOMPLICERAT: Blumfeldt Lavastone utomhusvärmare är lämplig för användning med 11 kg propan- eller butanfyllda vätskegasflaskor som ...
2. Storsäljare
ACTIVA uteplatsvärmare Pyramid Cheops II uteplatsvärmare ...
265 Bewertungen
ACTIVA uteplatsvärmare pyramid Cheops II uteplatsvärmare ... *
 • 🔥 VÄRME ON DEMAND - Din komforttemperatur när och var du vill! Med ACTIVA värmepyramiden Cheops II har du även kalla dagar...
 • 🔥 KRAFTFULL OCH LÄTT ATT ANVÄNDA - Activa Cheops II terrassvärmare kan fyllas med en 5 kg till 11 kg propan eller butan ...
3. Storsäljare
Enders® terrassvärmare gas KOMMERSIELL, gasstrålare 55006,...*
 • utrustad med en turbobrännare av rostfritt stål och en modern multignisttändning
 • 4 - 14 kW kontinuerlig effektreglering
4. Storsäljare
Planika - Faro – uteplatsvärmare gassvart, 8kW portabel...*
 • [REN FÖRBRÄNNING]- Faro avger ingen lukt och rök. Den är designad för att absorbera steriliserande eld och kortvågig infraröd strålning...
 • [FULLSTÄNDIG BÄRBAR]- Hjulen hjälper till att flytta eldstaden från en plats till en annan och ordna om elden på din uteplats...
5. Storsäljare
APANA gasvärmare Bellamente Cristal praktisk gasvärmare...*
 • MYsig ATMOSFÄR: Vår praktiska altanvärmare säkerställer behaglig värme och en mysig atmosfär på terrassen, balkongen eller i trädgården ...
 • VÄRMEHÖG MED GAS: Gasflaskan stuvas undan under huset och kan öppnas och stängas när som helst tack vare det infällda greppet ...
6. Storsäljare
KESSER® värmare gas KE12 uteplatsvärmare ... *
 • KRAFTFULL: KESSER gasstrålare med gasslang och tryckreducerare, inklusive skyddslock Gasvärmare uteplatsvärmare med ...
 • PRAKTISKT OCH SÄKERT: Med automatisk avstängning av lutningsvinkeln (lutningsskydd) stängs värmestrålaren automatiskt av om den välter....
- € 109,107. Storsäljare
Enders® altanvärmare gas ECOLINE PURE, gasstrålare 5640,...*
 • Ny, modern design genom en materialblandning av anodiserad aluminium och belagt stål
 • 2 oberoende gasstrålningsbrännare gjorda av legerat rostfritt stål för långvarig kvalitet
8. Storsäljare
Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ... *
 • Värmer riktade och utan slöseri precis på sitshöjd
 • Rymlig och högeffektiv strålning av infraröda värmestrålar genom ENDUR-reflektionssystemet
- € 49,109. Storsäljare
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasvärmare 9376, ... *
 • Enders ECO PLUS brännarteknik (EEP) för ekonomisk förbrukning med optimerad värmestrålning
 • Gasstrålare tillverkad av legerat rostfritt stål för långvarig kvalitet
10. Storsäljare
Traedgard pyramidvärmare Lanzarote noble -...
140 Bewertungen
Traedgard pyramidvärmare Lanzarote noble -...*
 • VARM MYGHET: Gasstrålningsvärmaren erbjuder en behaglig värmeeffekt och, tack vare den vackra eldpelaren inuti, säkerställer ...
 • STÖRREGLERING: Värmeeffekten kan regleras steglöst och därmed individuellt anpassas till varje behov. De...
Neu!
Primaster gasvärmare Calentar Deluxe 225cm...
Primaster Gasstrålare Calentar Deluxe 225cm...*
Primaster gasstrålare Calentar Deluxe 225 cm; TrendLine altanvärmare Calentar Deluxe imponerar med sitt eleganta utseende.
240,99 €
Neu!
Fire Sense Performance Series uteplatsvärmare med hjul,...
Fire Sense Performance Series uteplatsvärmare med hjul,...*
Denna terrassvärmare har hjul för enkel transport.; Du kan slå på denna uteplatsvärmare på nolltid med en knapptryckning.
578,67 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 21.06.2022/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar