Badrumsdesign - tips för badrumstoalett

Foto av författaren

niko

T4U Set med 6 Mini Artificiella suckulenter Dekorativ konstgjord växtbonsai med kruka - Samling 1

Badrummet är ett av de viktigaste rummen i ett hus, eftersom badrummet är det första rummet vi går in på morgonen och det sista vi lämnar på kvällen. Därför är badrumsdesign lika viktig som de andra rummen i ett hus. Varje gäst på ett hotell tittar omedelbart i badrummet och bedömer hotellet därefter. Så badrummet i vårt eget hem borde inte heller försummas.

[apn typ="vergleich2" asin="B078GM8KJT,B07K143FM5,B07XKT3LRL,B07QWPTX3B,B07CKGW2Y2,B01A0TEBN2" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="tpl-hidelegend="1" pl"trupl-text"t="t-pl" -buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Badrummet brukade fungera och användes för att rengöra kroppen. Idag uppskattar många ett badrum där de känner sig bekväma och kan glömma vardagen en stund. Många vill ha en oas av välbefinnande där hela familjen kommer att trivas.

Badrumsdesignen beror främst på rummet. Är det fyrkantigt eller rektangulärt, stort eller litet, finns det sluttande tak? Det finns nu mycket intressanta designalternativ för alla former och storlekar. Lutande tak kan definitivt inkluderas i planeringen och därmed bli en del av badrummet. De elektriska och sanitära anslutningarna bör också spela en roll i planeringen. Om det finns möjlighet till fri design bör du först överväga var badkaret och / eller duschen ska vara, var det finns plats för toaletten och var diskbänken bäst kan placeras.

Din planering för badrumsdesign bygger på detta

För de flesta är det dock så att de elektriska och VVS-anslutningarna redan är på plats och inte kan flyttas utan stora ansträngningar. Om du har möjlighet att ha ett badkar och en dusch i ditt badrum har du en bra kombination. På vintern kan ett varmt bad göra underverk när du kommer ur kylan och fryser igenom. Att duscha är trevligare på sommaren. Om du kommer svettad hem kan du snabbt hoppa i duschen.

Ett handfat med spegel är ett måste i varje badrum idag. Ett spegelskåp rekommenderas också i små badrum. Detta ger plats för många små saker och har vanligtvis också belysning. Även i det minsta badrummet finns plats för ett underskåp under tvättstället. Dessa skåp finns i många färger, former och storlekar och kan därför anpassas till alla badrum. Om du fortfarande har plats för ett sidoskåp kan du förvara mycket redskap i det. Dessa skåp finns också i alla former, färger och storlekar och matchar oftast underskåpen. På detta sätt kan en speciell accent ställas in i varje badrum.

Accenter kan också ställas in mycket bra med rätt ljus. I synnerhet kan god planering säkerställa vila och avkoppling i badrummet. Ljus påverkar människors känslor. En stjärnhimmel i ett sjukt tak skapar en mycket speciell atmosfär. En annan möjlighet är installationen av lysdioder. Dessa kan byggas in i badkarets ram. Det finns inga gränser för designen. Dessa små lampor finns i en mängd olika färger. Dessa ger individuellt, indirekt ljus och är en höjdpunkt i badrummet.

Ett musiksystem kan också inkluderas för att skapa en trevlig och avkopplande atmosfär i badrummet. Detta bör vara lite borta från badkaret, tvättstället och toaletten för att undvika fara. Med rätt musik och rätt belysning är bad desto vackrare. Planera också några växter. De ger rummet en mysig känsla. Växter kan placeras i "döda" hörn eller nära fönstren. Så rätt planering innan du renoverar eller bygger ett nytt badrum är mycket viktigt.

Badrumsdesignen behöver inte nödvändigtvis vara dyr. Du behöver inte nödvändigtvis köpa designmöbler till ditt badrum. Det finns många kompletta sortiment av badrumsmöbler. Skåp passar ihop här och skapar en enhetlig bild. Ta en titt på våra badrumsmöbler. Du kommer att upptäcka att det också finns något som passar ditt badrum. Vi har badrumsmöbler för varje badrum som inte bara är billigt utan också sätter en speciell accent i ditt badrum.

Badrumsskåp - ett viktigt möbel i badrumsdesign

Även i ett litet badrum bör åtminstone ett litet badrumsskåp inte saknas. Du får mycket utrymme genom att använda ett väggskåp i badrummet. Det finns också olika saker i badrummet som behöver en plats. Inte allt kan placeras på en avsats eller badkaret. Olika toalettartiklar behöver sitt utrymme, handdukar, badhandduk, badrockar. Naturligtvis är dessa redskap mest effektivt inrymda i badrummet själv. Det finns mindre eller större badrumsskåp. Som regel är sådana badrumsskåp ljusa i olika nyanser. Vissa badrumsskåp kan också kompletteras med ett generöst hyllsystem. Mindre badrumsskåp har alltid bra förvaringsutrymme. Även en eller två gröna växter ser alltid väldigt snygga ut i ett badrumsskåp. Det finns badrumsskåp gjorda av rotting, korg, plast, metall eller trä.

Badrummet som en sommar friskhet

Oavsett om du reser på sommaren eller inte - kan du njuta av den underbara permanenta stämningen, särskilt i badrummet. Till och med färgglada handdukar i ljusa, ljusa färger med en matchande golvmatta skapar en mångsidig sommarstämning. Dessutom är några matchande dekorationer som konstgjorda, färgglada blommor i färgade glasvaser, tvålfat och tandborstetumblar i orange eller rosa: badrummet à la Caribbean är klart.

Om du är mer entusiastisk över det soliga södra Europa är det också enkelt: De typiska färgerna blått och vitt ger en omedelbar Greklands känsla när du duschar och badar. Ju mer konsekvent du målar, möblerar och dekorerar rummet med det, desto mer äkta atmosfär. Stämningen är mer i Provence-riktningen om du kombinerar blått med gult eller lavendel med trä och naturliga färger.

Naturligtvis blir badrummet en absolut välbefinnande plats, inte minst genom smart belysning. Indirekt ljus skapar också en särskilt trevlig atmosfär här och enskilda ljusområden skapar rymd. Många individuella ljuskällor i badrummet är trevliga och mysiga och också extremt praktiska. Naturligtvis behöver du mycket ljus på spegeln och tvättstället - detta tillhandahålls bäst av infällda strålkastare eller hängande lampor, som kan dämpas eller förstärkas efter behov.

Följande gäller badkaret: starkt ljus är sällan nödvändigt, du vill göra dig bekväm här. Efter en hård dag, vad kan vara mer avkopplande än ett bad med en bra bok, mjuk musik och mjuk belysning! Det vackraste och även billigaste är levande ljus. Om du har tillräckligt med utrymme kan du underbart placera pelarljus i olika höjder och tjocklekar längs badkaret. Eller så kan du ställa in en flerarmad ljusstake. Annars finns det alltid plats för telys även i det minsta badrummet!

Förresten - vem säger faktiskt att ljuskronor bara passar i vardagsrummet eller sovrummet? Till och med ett mini-badrum får en känsla av generositet när du hänger en av de trendiga neo-barockkronkronorna från taket. Naturligtvis kan du också få ditt "våtrum" att mutera till ett furstligt skåp: allt i vitt, med guldfärgade tillbehör och glas - det ser bara elegant ut.

Duschkabin i badrumsdesign

Modern badrum är mer än bara funktionella rum idag. Även här, förutom användarvänligheten, är en tilltalande, individuell design det som räknas. Särskilt när det gäller duschkabiner läggs stor vikt vid ett estetiskt utseende som, om möjligt, också har en viss wellnesskaraktär. Idag bör en duschkabin göra mer än att bara undvika den tidskrävande, efterföljande torrtorkningen av hela badrummet efter en omfattande dusch. Det ska passa perfekt in i badrumsatmosfären och inte se ut som en klumpig främmande kropp. Om du planerar att köpa eller omforma ett duschkabin är det ofta inte lätt att göra rätt val.

Valet av dörrar är ibland en huvudvärk, eftersom det finns olika modeller av sväng- eller skjutdörrar. Avdelarna i duschkåpan är antingen gjorda av äkta glas av hög kvalitet, som är särskilt lätt att rengöra, eller av lättvårdat syntetiskt glas. Strukturen på duschkabinens väggar sträcker sig från klar till tonad eller mönstrad. Armaturer för duschkabin finns också i olika prisklasser och utföranden. Om rummet är mindre är det av optiska skäl ofta ett bra val att välja en ramlös design av duschkabinväggarna, så den våta cellen verkar inte vara så kompakt utan lite mer avslappnad.

Det finns många former för duschkabiner

Förutom de konventionella, fyrkantiga eller runda duschkabinvarianterna finns det också attraktiva duschkabiner i en flödande halvrund design eller femkantiga duschar med svängdörr och säkerhetsglas. Den avgörande faktorn för valet av duschkabin kommer dock alltid att vara det individuella rummet i badrummet. Om duschkabinen installeras i en nisch eller hörn skiljer sig urvalet från en duschkabin som ligger på en lång, rak vägg. En duschkabinvägg kan till och med byggas in i ett badkar, vilket förhindrar att vatten stänker i hela badrummet när du duschar.

Alltid viktigt innan du köper duschkabin

Om badrummet ligger på första våningen i ett fristående hus med sluttande tak finns det ofta ingen väg runt ett specialtillverkat duschkabin som anpassar sig efter de sluttande väggarna. Ibland är ett badrum särskilt smalt eller mycket litet, eller det finns ett utsprång i väggen när du planerar duschkabin.
Ibland är det av rymdskäl nödvändigt att välja en modell med en nischdörr eller hörnöppning. Innan du köper ett duschkabin är det alltid viktigt att få en exakt bild av dimensionerna där duschanslutningen är placerad i förväg. Då bör du överväga vilket material som är lämpligt.
Om du väljer akryl eller lättskött sanitetsplast har du god värmeisolering och motsvarande varmare fotyta.

Emalj är däremot mindre känslig för repor. Erfarna gör-det-själv-ägare som gör en duschkabin När du utformar badrummet, se till att ytan där duschkabin ska byggas är ren och torr. Innan du installerar duschfacket är huvudvattenkranen stängd. Duschkarstöd är gjorda av metall eller styrofoam. Styrofoam är den enklare och billigare varianten, men utan möjlighet till efterföljande höjdjustering. De högre justerbara fötterna på en metallram i vilken duschfacket är inbäddat säkerställer att ojämnheter i ytan kan kompenseras efteråt. Duschkar av metall måste jordas av en elektriker. Om duschfacket är installerat, är dräneringsbeslaget installerat och dräneringssilen skruvas på. Djupare duschkar har ett extra överflöde. Först efter att duschen har installerats börjar du bygga ytterbeklädnaden för duschkabin.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda badrumsinredningsprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta badrumsinredningsprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Set med 2 badrumsbrickor, badrumsbricka, sminkbord i harts... 2 delar badrumsbricka, badrumsbricka, sminkbord i harts...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime
2 BEGONDIS set med 3 konstgjorda suckulenter med LED-lampor i... BEGONDIS set med 3 konstgjorda suckulenter med LED-lampor i...* För tillfället inga recensioner 29,99 €Amazon Prime
3 T4U Set med 6 Mini konstgjorda suckulenter dekorativa konstgjorda växter... T4U Set med 6 Mini konstgjorda suckulenter Dekorativ konstgjord växt...* För tillfället inga recensioner 29,99 € 21,24 €Amazon Prime
4 Tompig konstgjord hängande växt falska mandalablad... Tompig konstgjord hängande växt, falska mandalablad...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime
5 HAUSPROFI Set med 3 konstgjorda suckulentväxter med krukor... HAUSPROFI Set med 3 konstgjorda suckulentväxter med krukor...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime
6 SAWOAKE Vaser för Pampas Grass, svart keramisk vas Set med 2 för... SAWOAKE Vaser för pampas gräs, svart keramisk vas set om 2 för...* För tillfället inga recensioner 18,99 € 17,98 €Amazon Prime
7 Gigmeta-paket med 3 behållare för bomullspinne i akryl, bomullsdynor... Gigmeta 3 stycken bomullspinnebehållare i akryl, bomullsdynor...* För tillfället inga recensioner 12,99 € 10,39 €Amazon Prime
8 DASIAUTOEM kosmetisk sminkorganisator, 360° roterande borste... DASIAUTOEM Kosmetisk Make Up Organizer, 360° roterande borste...* För tillfället inga recensioner 12,99 € 10,63 €Amazon Prime
9 1M® Poster - Badrumsdekorationsbilder - högkvalitativt konsttryck -... 1M® Poster - badrumsdekorationsbilder - konsttryck av hög kvalitet -...* För tillfället inga recensioner 11,90 €Amazon Prime
10 GoMaihe Oval Ljusstake Set om 2, 14 x 15.5 cm och 16 x 18 cm... GoMaihe Oval Ljusstake Set om 2, 14 x 15.5 cm och 16 x 18 cm...* För tillfället inga recensioner 24,99 € 19,49 €Amazon Prime
- € 8,75erbjudandet
- € 1,01erbjudandet
- € 2,60erbjudandet
- € 2,36erbjudandet
- € 5,50erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 30.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar