Bilstarter med Jump Starter: Hur det fungerar och tips

Foto av författaren

Maren

Hopp startpaket
Hopp startpaket

Starta bilen och töm bilbatteriet med Jump Starter Kit

Batteri låg? Frost? Lång livslängd? Power guzzlers i bilen? Ingenting fungerar utan juice. Ett vanligt batteri dör vanligtvis i värsta ögonblick: på morgonen, minus 5 grader på vintern under tidspress. Varför är det faktiskt?

Den här guiden handlar om att komma igång fordonsbatteri - Kraftfullt mAh-batteri för vintern. För lång livslängd. För akut. För allt faktiskt. Dessutom: Varför det är vettigt att ha en liten reserv av styrka på hyllan. - Jump Starter | Startbooster för bilbatteriet

Automobile batteri booster - i jämförelse

NOCO Boost HD GB70 2000A 12V UltraSafe start-kraftbank, bil...Telwin 829565 Drive 9000 3in1 12V litiumstarter...MAXTOOLS JS500 2200A 22Ah, UltraSafe start-kraftbank, för...Bosch C3 - intelligent och automatisk batteriladdare -...NOCO Boost X GBX45 1250A 12V UltraSafe start-kraftbank, bil...revolt Jump Starter: Powerbank för bärbar dator med startmotor för bil och...Bilbatteristarter, 12V 30000mAh Jump Starter Bärbar Powerbank...MAXTOOLS JSL400, Professional 2400A litiumnödstartare för...Wiltec batteriladdare batteri 12V 24V laddare...Batteriladdare Starthjälp för bilbatterier Autostart...
NOCO Boost HD GB70 2000A 12V UltraSafe starthjälp...*Telwin 829565 Drive 9000 3in1 ... *MAXTOOLS JS500 2200A 22Ah, UltraSafe starthjälp...*Bosch C3 - intelligent och automatisk...*NOCO Boost X GBX45 1250A 12V UltraSafe Jump Starter...*revolt Jump Starter: bärbar powerbank med...*Bilbatteristartare, 12V 30000mAh starthjälp ... *MAXTOOLS JSL400, professionell...*Wiltec batteriladdare batteri 12V 24V...*Batteriladdare startmotor för ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B016UG6PWE" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad är en bilbatteriförstärkare?

Om batteriet är tomt eller för svagt startar inte bilen. Varför batteriet är tomt och hur du kan spara på ditt batteri, mer om detta nedan. Om olyckan inträffade behöver du hjälp. I grund och botten är principen enkel: el måste matas in i din bil från en strömkälla. Klassiskt har du valet att koppla två starka kablar till ditt batteri och till ett annat batteri i ett annat fordon.

Du behöver alltid en andra bil eller åtminstone ett fulladdat batteri. Det är klumpigt, opraktiskt och opålitligt. Av denna anledning finns det en uppsättning, en typ Power bank för din bil, Så du kan arbeta självständigt. Även om du borde vara ensam i Ryssland klockan halv fem på morgonen. Operation är barns lek. Vi har beskrivit nedan hur du kan säkerställa säker framgång.

Hjulstartalternativ för fordon

Låt oss komma till de olika alternativen. Vilken utrustning har du? Om du har en automat behöver du bara överbrygga den (eller byta ut batteriet). Har du en växelbil kan du även rulla den nerför en backe på andra växeln eller få den bogserad för att starta bilen.

Det finns också skillnader mellan diesel och bensin: diesel kräver vanligtvis mer el för att komma igång igen. Detta betyder emellertid också högre prestanda och kablarna och strömgeneratorn måste utformas i enlighet därmed.

Den klassiska kabeln

Två kablar krävs för att överbrygga din bil. Dessa är röda och svarta. Rött betyder plus, svart minus. Nackdelen: om du står ensam i en bred hall, har du turen. Och vem bär hela tiden runt ett fulladdat andra batteri?

** Tips: Om du har stora kunder i bilen, kanske du behöver en omvandlare, är det värt att installera ett fast andra batteri i bagageutrymmet. Du kan också ladda dessa via din generator. Det är värt det om du reser mycket och ofta.

Bärbar Power Bank - Jump Starter - Start Booster

Den nya Förstärkaruppsättningar för bilbatterier inkluderar också startmotorer blir mindre och lättare. Det är praktiskt. De har ofta ytterligare prylar som kraftfulla LED-lampor som inte lämnar dig i mörkret. De är utrustade med olika typer av säkerhet och ger stor hjälp, även när det gäller drift. Dessa uppsättningar är snabba att ladda hemma och du kan enkelt ta dem med dig. De senaste modellerna väger ofta mindre än 500 gram.

Äldre eller billigare modeller är vanligtvis lite större och också tyngre.

Fara: Det finns också startuppsättningar som går över cigarettändaren. Men en 12V-anslutning är ofta inte utformad för denna höga ström. Om du är otur, kommer anslutningen att bryta.

En Startup Hjälp bör alltid skräddarsys efter dina behov. Kraftigare startar kan också använda 6 L-dieselmotorer.

Startmotor för fordon med tillbehör

Du behöver inte begränsa dig under några omständigheter. De flesta produkter kan spara mer än din bil. De flesta av funktionerna inkluderar:

 • Möjligheten att ladda små USB-enheter som smartphones och surfplattor eller en
 • drogfall att svalna
 • Lysdioder lyser upp mörkret
 • den Hem hjälpare är skyddade bland annat vatten och damm

Vem är en Jump Starter lämplig för?

Behöver du verkligen ett sånt här startset för Auto Booster? Om du sällan använder din bil kan ditt batteri ta slut på vintern. Batterier hatar kylan. Andra orsaker kan vara en defekt generator, det är möjligt att ditt batteri inte är tillräckligt laddat på grund av den korta sträckan du har åkt.

Äldre batterier kan inte längre ladda lika bra och förlorar sin kraft snabbt. Kanske har du också en kraftslukare i bilen som bara fortsätter äta i smyg. Kyla, korta avstånd, strömslukare - det här är de vanligaste orsakerna till ett svagt batteri.

** Tips: Om ditt bilbatteri måste överbryggas, kör minst 15 km, om du måste slå på kunder (ljus, värme), bara köra 20 km. Du har (i de flesta fall) laddat ditt bilbatteri väl.**

Om du gillar att campa kan du också behöva lite extra el. Kraftbankerna för din bil kan också ge dig underbart stöd.

Hur fungerar en startbooster?

Du läser ofta om mAh-batterier. MAh är förkortningen för milliampertimmar och som beskriver energin som finns i batteriet. Översatt betyder det: Om en starthjälp har 1000 mAh kan den släppa ut all sin energi helt på en timme eller förse en annan enhet med konstant 10 mAh i 100 timmar. När motorn startas används denna energi för att tillföra elektricitet till batteriet för att kunna starta motorn. Du har några försök tills Jumpstartern är tom och motorn startar, om detta inte fungerar, gå till en verkstad.

Naturligtvis är detta också kopplat till omständigheter som temperaturen eller batteriets ålder. Så vad ska du vara uppmärksam på? Ju högre mAh, desto mer energi har batteriet. Så vad behöver du absolut för din hoppstarter? Exakt. Ett kraftfullt mAh-batteri!

Är du ångare E-cigaretterna har också ofta ett mAh-batteri!

Hur man ansluter en hoppstarter med ett kraftfullt batteri

Läs instruktionerna för din produkt innan du behöver den och internalisera processen. Du kan inte gå fel med de nya enheterna längre. I princip är det alltid samma princip.
Innan du börjar med broarna är det dock tillrådligt:

 • stänga av motorn och tändningen helt (detta eliminerar också alla effektreglage)
 • ta ut växeln (eller position P i en automatisk växellåda)
 • att applicera handbromsen

Detta gäller också om du låter en annan bil överbrygga dig. Här är det fortfarande viktigt att de två fordonen inte får röra varandra.

Oavsett om startar eller donatorfordon, nu fortsätter du enligt följande:

 • den röd kabel till den positiva polen ditt batteri (om det finns en givarbil, först givarbilen, sedan slavbilen)
 • den svart kabel kommer till den negativa polen eller till en markpunkt (Observera: slavbilens svarta kabel INTE till den negativa polen men alltid till en markpunkt)

Laddningsprocessen kan nu börja. Demontering sker i omvänd ordning: ta först bort den svarta kabeln och ta sedan bort den röda.

Ge ditt batteri lite tid. Efter cirka 2 minuter kan du börja försöka starta din bil. Om det inte startar ännu, vänta ytterligare två minuter innan du försöker igen.

En ytterligare anteckning: var uppmärksam på bilens spänning. En liten bensinmotor klarar inte av att starta en dieselpickup, och det gäller även din Jump Starter. Tillverkarna har i beskrivningarna listat för vilken bil motsvarande startsatser är lämpliga. Från 15.000 XNUMX mah startboosters startar även stadsjeepar / båtar / skåpbilar

Skötselanvisningar för startbilset för bilhopp

Det är välkänt att batterier hatar kyla. Förvara om möjligt hoppstartuppsättningen vid rumstemperatur och kontrollera att den är klar att användas. Om du har den i din garderob i fyra år, hjälper det inte dig i en nödsituation. Så kontrollera med jämna mellanrum hur full startaren är.

Från cirka 5 grader börjar de flesta batterier att frysa. Av denna anledning ska du inte lämna din startmotor i bilen.

Säkerhet

Är en Jump Starter faktiskt säkert? Ja. Tillverkarna har också tänkt säkerheten och de flesta apparater som är CE-certifierade har:

 • ett överbelastningsskydd
 • och urladdningsskydd
 • liksom återflöde
 • och kortslutningsskydd
 • såväl som omvänd polaritetsskydd

till ditt hem. När du använder den rätt är du säker.

Vad du bör tänka på när du köper ett startförstärkarset

Om du vill köpa en startuppsättning bör du notera några saker som vi kommer att lista kort nedan:

 • För vilken motorkraft behöver du Jump Starter?
 • Är enheten CE-certifierad?
 • Behöver du också modellen som en strömförsörjning för en mobiltelefon, surfplatta eller liknande?
 • Ska den ha en ficklampa?
 • Ska det vara vatten- och dammbeständigt?
 • Är operationen säker och väl förklarad?
 • Vad säger kunderna?
 • Hur lång tid tar det att ladda batteriet?
 • Hur länge kan du lagra den innan den tar slut?
 • Hur kraftfull är den?

Du kan inte gå fel med dessa kriterier. De nya enheterna är vanligtvis "idiotsäkra" och du behöver inte en andra man eller kvinna för att få tillbaka bilen i växel.

Fördelar och nackdelar med startbooster för bilbatteri

Antingen behöver du det eller så behöver du det inte? Nästan. För om du behöver det och inte har en är det redan för sent.

Vilka är fördelarna med startboostern?

✔ Du behöver inte hjälp om din bil tappar dig
✔ Ett startstöd är inte dyrt
✔ och tar inte mycket utrymme
✔ Du kan lära dig att använda det mycket enkelt
✔ och enheten kan också användas som ficklampa, vid camping eller som en nödkraftsbank för smartphones etc.
✔ Du kan rädda någon
✔ det är mindre, lättare och mer praktiskt än traditionella kablar
✔ Du har allt tillsammans i en enhet

Nackdelar med fordonets startmotor

✘ Det kan hända att din apparat inte har tillräckligt med kraft för att få en fet diesel till liv
✘ Enheter av dålig kvalitet tömmer sig inom sex månader - även om de är i skåpet
✘ Brutto driftsfel kan endast elimineras med praxis och försiktighet

Slutsats: startmotor för fordon | Hoppstartare

Varje förares mardröm: du måste gå till jobbet, vagnen strejkar, batteriet är dött. Har du ett svagt batteri eller bara kör korta sträckor är en starthjälp eller batteribooster faktiskt ett måste. Med den kan du rädda dig själv och vid behov andra människor utan att behöva krångla med skrymmande, tunga och irriterande kablar. Kör du automat

Då kan din älskling inte längre ens tryckas. Vägassistans kan vara dyrt och tar lång tid. Varför inte då föredra ett behändigt, kraftfullt mAh-batteri som du kan lägga i handväskan så att säga. Säkra före det osäkra.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda produkterna för starthjälp för bilar 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta startmotorn för bilen för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 NEXPOW 1000A starthjälp powerbank, bilstarter för upp till 7L... NEXPOW 1000A starthjälp powerbank, bilstarter för upp till 7L...* För tillfället inga recensioner 65,99 € 49,99 €Amazon Prime
2 GOOLOO GP3000 Jump Starter Power Bank, 4-i-1 3000A bärbar... GOOLOO GP3000 Jump Starter Power Bank, 4-i-1 3000A bärbar...* För tillfället inga recensioner 74,95 € 69,95 €Amazon Prime
3 Jump Starter Power Bank 3000A Bärbar 12V Jump Starter Kabel &... Jump Starter Power Bank 3000A Bärbar 12V Jump Start-kabel &...* För tillfället inga recensioner 89,99 €Amazon Prime
4 YaberAuto Jump Starter Power Bank, 2000A toppström, Car Jump Starter... YaberAuto hoppstartare powerbank, 2000A toppström, bilstarter...* För tillfället inga recensioner 76,80 € 39,99 €Amazon Prime
5 NOCO Boost XL GB50 1500A 12V UltraSafe Jump Starter Power Bank, Bil... NOCO Boost XL GB50 1500A 12V UltraSafe hoppstarter powerbank, bil...* För tillfället inga recensioner 179,95 € 122,89 €Amazon Prime
6 APA 16540 Power Pack, med kompressor och starthjälp, 12 V APA 16540 Power Pack, med kompressor och starthjälp, 12 V* För tillfället inga recensioner 86,45 € 65,47 €Amazon Prime
7 Dino POWER PACK 12V-600A Jump Starter 66.6Wh 18000mAh | bil... Dino POWER PACK 12V-600A Jump Starter 66.6Wh 18000mAh | Bil...* 3.963 Bewertungen 168,00 € 124,83 €Amazon Prime
8 YaberAuto Jump Starter Power Bank med 150PSI kompressor, 4-i-1... YaberAuto jumpstart powerbank med 150PSI kompressor, 4-i-1...* För tillfället inga recensioner 119,99 €Amazon Prime
9 NEXPOW Jump Starter Power Bank, 2000A Peak Current Car Jump Starter,... NEXPOW hoppstartare powerbank, 2000A toppström bilstarter,...* För tillfället inga recensioner 69,99 €Amazon Prime
10 NEXPOW Jump Starter Power Bank, 1500A Peak Current Portable Car... NEXPOW Jump Starter Power Bank, 1500A Peak Current Portable Car...* 6.620 Bewertungen 59,99 €Amazon Prime
- € 16,00erbjudandet
- € 5,00erbjudandet
- € 36,81erbjudandet
- € 57,06erbjudandet
- € 20,98erbjudandet
APA 16540 Power Pack, med kompressor och starthjälp, 12 V
APA 16540 Power Pack, med kompressor och starthjälp, 12 V*
Starthjälp för bilar, husbilar och båtar. Idealisk som en mobil 12 V-strömkälla.; Säkerhetsstång med plastisolering
86,45 € € 20,98 65,47 € Amazon Prime
- € 43,17erbjudandet
Dino POWER PACK 12V-600A Jump Starter 66.6Wh 18000mAh | bil...
Dino POWER PACK 12V-600A Jump Starter 66.6Wh 18000mAh | Bil...*
Med 12V 10A kontinuerlig spänningsutgång för att driva 12V biltillbehör
168,00 € € 43,17 124,83 € Amazon Prime
Neu!
2000A hoppstartare powerbank, 12V bilbatteristartare...
2000A hoppstartare powerbank, 12V bilbatteristartare...*
Säker: överbelastning, överhettning och kortslutningsskydd. Stötsäkert fodral.
39,99 € Amazon Prime
Neu!
elektronisk startmotor elektronisk startmotor RC500-KN/11550 500...
elektronisk startmotor elektronisk startmotor RC500-KN/11550 500...*
Magnet och rotor med högt vridmoment, jämnhet för bästa tillförlitlighet.; Denna elektroniska startmotor har karaktäristiken av hög hastighet,...
42,54 €
Neu!
elektronisk startmotor Dubbel mässing svänghjul Mini 15 mm elektronisk...
elektronisk startmotor Dubbel mässing svänghjul Mini 15 mm elektronisk...*
Magnet och rotor med högt vridmoment, jämnhet för bästa tillförlitlighet.; Denna elektroniska startmotor har karaktäristiken av hög hastighet,...
45,99 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Källor:
https://batterien-welt.de/tipps-interessantes/was-bedeutet-bei-akkus-mah-milliamperstunden
https://www.autobild.de/artikel/auto-ueberbruecken-starthilfe-geben-2876261.html


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar