Belysning av bostadsutrymmen

Jsz LED Dimbar Taklampa Vardagsrumslampa Med Fjärrkontroll Modern Minimalistisk Taklampa Kreativ Metall Akryldesign Taklampa Belysning Sovrumsdekorlampa, Svart, 105cm

Om belysningen av bostadsutrymmen huvudsakligen bestäms av användarens individuella uppfattning bör här ges några pekpinnar för en praktisk och energisnål användning av ljus i hushållet. Man försöker också minska de rådande fördomarna mot användningen av LED-lysrör i hushållet.

Naturligtvis beskrivs också en del elarbeten som lekmannen säkert kan utföra. När elektriska system väl har installerats kräver de lite underhåll. Det räcker att kontrollera att skruvarna på pluggarna, uttagen, kopplingsdosorna och lysteranslutningarna är åtdragna en gång om året.

För att göra detta arbete effektivt och för att inte tappa överblicken är det lämpligt att utföra inspektionen av belysningen av bostadsutrymmen på en dag. Det utesluter givetvis inte att defekta stickproppar eller uttag måste bytas ut under tiden!

Underhåll av belysning i vardagsrum

Lamporna däremot kräver mer underhåll eftersom de, precis som möbler och annan inredning, måste rengöras. Därför bör du kolla upp var du kan använda formfulla och samtidigt lättskötta lampor. Ett LED-lysrör är säkert lättare att rengöra i köket än en hänglampa.

Men även i andra rum är det värt att överväga om en sexflammig ljuskrona är absolut nödvändig eller om en lättskött armatur med en annan design fyller samma syfte.

I samband med belysning handlar det dock inte bara om tidsbesparande underhåll av belysningsarmaturerna. Uppmärksamhet bör också ägnas åt rationell och energibesparande användning av elektrisk energi. Glödlampan har sedan länge haft sin dag i detta sammanhang, men det bör påpekas att LED-lysrör har mycket lägre strömförbrukning och en längre livslängd än glödlampor.

Förpackning 10, 360 graders LED-rör, 120 cm, kallvitt (6000K). Standard T8 G13 - 18w - 1800 lumen. A ++Ledvance IP65-klass Ledd utomhus fuktsäker armatur, polykarbonatkropp för 1 Led tubeELG Leuchten LED-lamellarmatur 150cm 2x 24 watt 4000lm (8000lm) (6500K) (dagsljus) Dagsljus kontorslampa taklampa kontorsbelysning gallerlampa taklampa kontorslampa tillval taklampaAirand Led-rör 45W 4500LM 150CM Länkbar fuktsäker armatur Led IP66 vattentät Led-verkstadslampa Armatur för garage källarverkstad fuktsäker badrum kontorslager hobbyrum, neutralvit 4000K
T8 rör direktanslutning utan modifieringVi rekommenderar installation av en specialistDubbel paraboliskt lamell (BAP) av 99,8% aluminium. Designad för användning på kontor med datorarbetsstationer - bländningsfri för att undvika störande reflektioner på bildskärmarna på ...🔥 Fuktsäker armatur med 12 lampor kan anslutas: ⁃⁃⁃⁃ Fuktsäker armatur kan fästas mycket snabbt och enkelt. Skruva bara fast två clips i taket och häng lampan ...
Maximal enkel kvalitet, ta bort ett gasrör, byt primer och sätt i ett LED-rörFramtidsbeständigt, kompatibelt med framtida LED-lampgenerationerInklusive LED-rör, 2x4100lm, 2x24W, 6500K dagsljus (svalt dagsljus - dagsljuslampa). Extremt ekonomiskt och miljövänligt tack vare den höga ljuseffekten på 8200 lm jämfört med den låga...🔥Energibesparande lysrör: ⁃⁃⁃⁃CE / FCC / RoHS-certifiering, mycket låg energiförbrukning, ger enorma besparingar, oavsett om de är enstaka eller i serie. vårt lysrör ...
N / A 53,45 € 19,81 € N / A N / A 96,90 € N / A N / A N / A 49,99 € N / A
Amazon Prime
amasonamasonamasonamason
25 mars 2023 13:3625 mars 2023 13:3625 mars 2023 13:3625 mars 2023 20:5025 mars 2023 13:3625 mars 2023 13:3625 mars 2023 13:3625 mars 2023 13:3625 mars 2023 13:3625 mars 2023 20:5025 mars 2023 13:36* Reklam

Typer av belysning

De olika typerna av belysning, såsom enhetlig belysning, direkt, övervägande direkt eller också övervägande indirekt, bör användas förnuftigt. Om det till exempel bara är en person som sitter på en arbetsplats i ett rum, till exempel vid ett skrivbord, räcker det om denna plats är väl upplyst. Detta sparar dig energikostnader samtidigt som du förlänger livslängden på de lampor som används.

I korridorer, källare, golv, innergårdar, hallar och tillhörande rum kan allmänbelysningen minskas på ett vettigt sätt. Det är ingen fråga om att behöva uppmärksamma lämplig säkerhetsbelysning.

Uppgifterna för belysning

Belysningen ska ha en positiv effekt på personens fysiska och psykiska välbefinnande. Så det måste finnas goda havsförhållanden i rummen. Detta inkluderar att fördela ljuset så jämnt som möjligt. Samt en belysningsstyrka som gör det enkelt att se alla föremål i synfältet, så att ljuset inte får blända. Varma ljusa färger är fördelaktiga för vardagsrum och kalla ljusfärger för kök, badrum och verkstäder. Olika typer av belysning är möjliga i vardagsrummen.

 • DirektbelysningNär det gäller direkt belysning avges till exempel allt ljus i en riktning genom en ljusström som är öppen i botten genom fiberduk. Eftersom resten av rummet inte är så starkt upplyst och direkt strålning från bordsskivan till exempel kan skapa en bländningseffekt, är denna typ av belysning endast lämpligt för bostadsutrymmen.
 • Jämn belysninghar armaturer med enhetlig belysning en helt stängd skärm av genomskinligt material. På detta sätt uppnås jämn, nästan skuggfri belysning av rummet.
 • Främst direkt belysningMed övervägande direktbelysning avges det mesta av ljuset nedåt och cirka 40% av ljuset avges uppåt. Som ett resultat ökar inte skillnaden i ljusstyrka mellan den upplysta bordsytan och resten av rummet.
 • Övervägande indirekt belysning, Armaturer för övervägande indirekt belysning är stängda för att vara ogenomträngliga för ljus. De genomskinliga nyanserna, som är öppna överst, strålar ut ljuset i sidled och uppåt mot taket. Tack vare den reflekterande effekten av taket och väggarna belyses vardagsrummet utan skuggor. Den billigaste typen av belysning är en kombination mellan övervägande direktbelysning för arbetsplatser och enhetlig eller övervägande indirekt belysning.

Alla behöver lampor. Det finns stora lampor, små lampor, ljusa lampor och lampor med svagt ljus, monokromatiska lampor och färgade lampor. Kort sagt: lampor för alla smaker för unga och gamla finns på lampmarknaden, men alla har olika krav på lampor.

Män köper andra lampor än kvinnor

Män brukar till exempel bara köpa lampor med en bakgrund: De vill lysa upp hemmet, arbetsområdet eller utomhusområdet. De lägger stor vikt vid prisjämförelsen för de lampor som erbjuds och vid lägsta möjliga energiförbrukning. Lampornas utseende är för det mesta mer eller mindre likgiltigt för männen.

Givetvis värdesätter de också snyggt utseende och de nya lamporna ska givetvis också passa in i helhetsbilden av lägenheten, arbetsplatsen eller uteplatsen, men dekorativa aspekter av lampor är av underordnad betydelse för män.

Kvinnor vill skapa en trevlig känsla av att leva

Men kvinnor ser lampor med helt andra ögon än män: De vill göra hemmet, arbetet eller utomhusområdet mer attraktivt med harmonisk belysning. Kvinnor gillar att arbeta med indirekt belysning och väljer lamporna efter eget val baserat på form, färg och stil. De lägger stor vikt vid att lamporna som ska köpas passar in i den övergripande bilden av objektet som ska belysas eller rummet som ska belysas och försöker skapa en trevlig känsla av att leva med färgat ljus.

Medan kvinnor gillar att sätta upp lampor med lekfulla former och dämpat ljus i sovrummet, brukar de ofta i köket använda en kombination av indirekt ljus och lampor som tillräckligt belyser arbetsområdet i köket, men kvinnor värdesätter också en blandning av väl- upplysta arbetsplatser i studiet och en trevlig övergripande belysning av rummet, vilket lovar en känsla av välbefinnande så snart du kommer in i rummet. Kvinnor gillar att utrusta vardagsrum med en mängd mindre och större lampor, som skapar en känsla av god atmosfär och gör kvällssammankomster med familjen ännu vackrare.

Kvinnor köper ofta bara lampor på grund av sin vackra form eller färg och det faktum att de avger trevligt ljus. Män däremot kan sällan förstå detta, men tar omständigheterna som faktiska.

Barn ser lampor mycket annorlunda än sina föräldrar

De ser i dem å ena sidan möjligheten till belysning för att spela eller senare för läxor och å andra sidan ges de nödvändig säkerhet för att känna igen sin omgivning med ett dämpat ljus även på natten. Barn som är rädda för mörkret är en krona ett dussin. Speciella lampor med barnmotiv har utvecklats speciellt för de små, som omsluter barnrummet i ett dämpat ljus och får rädsla att försvinna på nolltid.

Lampor spelar en särskilt viktig roll på kontor

Det har bevisats medicinskt att huvudvärk, ögonproblem och andra sjukdomar kan orsaka kontorsarbete i otillräckligt ljus. Så om du vill göra något bra för dina anställda och därmed öka deras prestanda bör du få detaljerad rådgivning om lampor i en specialbutik. Det är viktigt att respektive anställds arbetsområde är tillräckligt starkt upplyst. Detta innebär att även om ljuset måste vara tillräckligt starkt för att arbetstagaren kan arbeta utan att det uppstår störande skuggor, kan ljuset under inga omständigheter blinda honom.

När det gäller belysning för kontor skiljer man på vitt ljus och så kallat TL-ljus (dagsljus). Det vita ljuset kan användas i lokaler som inte ständigt används av anställda (t.ex. toalett, hall, förråd, kopieringsrum etc.), medan lampor med TL-ljus bör installeras i lokaler där anställda vistas fast. Att använda lampor med TL-ljus antyder för hjärnan att det faktiskt är naturligt ljus från solen. Som ett resultat av detta mår människokroppen bättre och kan prestera bättre, och stickande ögon och huvudvärk minskar.

Hitta de bästa och mest sålda LED-lampprodukterna 2022 i ärliga tester i toppen🔟

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Yuanfenghua LED-taklampa Med fjärrkontroll och appkontroll...*
 • Taklampa i modern design: svart lampkropp med frostad finish, högkvalitativ struktur och utseende, unik design med ihåliga...
 • LED-taklampa storlek: Ø52×H12CM/20.5*4.7in, vikt: 4kg, effekt: 54W, arbetsspänning: 170V-265V, lumen:4320lm, material: järn +...
 • Taklampa med avbländande fjärrkontroll: Intelligent fjärrkontroll plus APP-kontroll, inklusive 3 färgtemperaturer: kallvit, ...
- € 1,002. Storsäljare
Förpackning med 6 E14 ljus LED-lampor för ljuskronor, E14 filament...*
 • ★ Låg energiförbrukning: E14 LED-glödlamporna har en hög ljuseffekt på 470 lumen. Med låg strömförbrukning...
 • ★ Lång CV: Filament E14 har energieffektivitetsklass A ++, de lyser 15.000 15 timmar och håller XNUMX gånger längre än ...
 • ★ Hög färgåtergivning: CRI för LVWIT LED 40W-lampor är alltid högre än 80, färgerna är därför oförfalskade och naturliga ...
- € 2,493. Storsäljare
Linkind 13.7W Super Bright E27 LED-lampa, ersätter 100 Watt, 2700K...*
 • 💡 SUPER LJUS: Denna energisparlampa A60 E27 har en ljusstyrka på upp till 1521 lumen, vilket kan möta dina enorma belysningsbehov. Detta...
 • 💡ENKEL INSTALLATION: Den högkvalitativa E27 LED-lampan kännetecknas av överlägsna och hållbara material. Standard E27...
 • 💡ENERGISPARANDE & HÅLLBAR: 15000 13,7 timmar lång livslängd. 60 W A100-lampa motsvarar en konventionell lampa på 90W och sparar upp till XNUMX %...
4. Storsäljare
6er MR16 GU5.3 LED-lampor varmvita 5W ersättning för 40W halogen...*
 • MR16 GU5.3 Led-lampa: 5Watt för att ersätta 40 Watt, varmvit (3000K), ljusstyrka: 450 lumen. Spänning: AC/DC 12V, Ej dimbar, 120° bredare...
 • Energibesparing: Dessa 5W MR16 LED-lampor kan ersätta 50W halogenlampor och spara 90% energi jämfört med halogenlampor.
 • Hög CRI: Högt färgåtergivningsindex, vilket gör att saker och ting ser mer levande ut och ligger nära sin ursprungliga färg för att minska tröttheten på ...
5. Storsäljare
G4 Led Varmvita Glödlampor, 12V 1.5W Ingen flimrande G4 Led...*
 • 💡Energibesparande och mindre strömförbrukning: Denna G4 led-lampa förbrukar endast 1.5 W, ljuseffekten kan matcha 20W halogenlampan ...
 • 💡Flimrfri och ögonskyddande: 3000K varmvita G4 LED-lampor skapar en varm och behaglig atmosfär, inget flimmer, inget ...
 • 💡Tålig och säker: 1.5 W g4 LED-lampor gjorda av högkvalitativ silikagel har bra värmeavledning och ljustransmission, kan ...
- € 1,876. Storsäljare
LE -taklampa 15W, LED -taklampa IP54 vattentät, 3000K ... *
 • Lampa lämplig för fuktiga rum: Med det vattentäta index IP54-certifikatet kan den säkert installeras i badrum, balkonger, hallar eller ...
 • Spara energi: Denna LED-lampa ersätter konventionella 100W glödlampor och sparar mer än 85 % på elkostnaderna. Du kan njuta av den moderna...
 • LÄTT INSTALLATION: Dra åt installationen, justerbart hålavstånd. Oavsett om det är kontorslampa, halllampa, sovrumslampa, badrumslampa,...
7. Storsäljare
6-pack MR16 LED-lampor, GU5.3 LED-lampa med...
7 Bewertungen
6-pack MR16 LED-lampor, GU5.3 LED-lampa med...*
 • Energibesparande MR16 LED-lampor: 4 W ger 400 lumen (50 watt halogenekvivalent), EJ DIMMNINGSBAR, 90 % elkostnadsbesparingar på elräkningar, ...
 • LED-belysning med lång livslängd: CE RoHS-certifikat, 15.000 XNUMX timmar lång livslängd, minskar frekvensen av lampbyte och ...
 • Säker och hållbar kvalitets MR16/GU5.3 LED-lampa: Miljövänlig LED-lampa och syntetiskt material. Inget bly eller kvicksilver...
- € 3,088. Storsäljare
LED-bordslampa i Ausolee-kristall, Modern creativity Acrylic...*
 • 【Kristallbordslampa】: Sänglampan i kristall är gjord av PC + transparent akrylmaterial. Öppen bordslampa, lampan lyser som en...
 • 【Behaglig rumsatmosfär】: Oavsett om det är i sovrummet, vardagsrummet eller barnrummet, 215 x 90 mm bordslampa med 16 färgalternativ säkerställer en ...
 • 【USB-laddningsport】 Sänglampa Inbyggd dubbla 5V/2A snabbladdningsportar. 2000mAh stort batteri kan hålla i upp till 8 timmar,...
9. Storsäljare
SNADER LED Lightbar, LED TV-bakgrundsbelysning, spellampa...*
 • ♪♪ 【Musiksynkronisering】 LED-lampan har en inbyggd mycket känslig mikrofon som inte bara musikspelaren, ...
 • ♪♪ 【2 kontrollmetoder】 Med fjärrkontrollen och appen kan 16 miljoner ljusfärger och förändringar i musikrytmen styras ...
 • ♪♪ 【Uppslutande upplevelse】 RGB-ljusfältet ger din hemmabio ett större färgdjup och säkerställer därmed en imponerande ...
- € 2,0010. Storsäljare
E27 LED-lampa, FAUETI Led-lampa 9W (ersätter 60W),...*
 • 【ENERGISPARANDE】 Dessa A60 E27 LED-lampor är lika ljusa som 60W halogenlampor och förbrukar endast 10 % energi. Men de erbjuder...
 • 【PÅLITLIG GARANTI】 CE-godkänd. Genomsnittlig livslängd på 20.000 22,8 timmar, 3 års livslängd (XNUMX timmar per dag). Extrem...
 • 【ENKEL INSTALLATION】 Standard E27-sockel, du behöver bara skruva in glödlamporna i de tomma sockelna på några sekunder, nej ...
- € 1,00erbjudandet
- € 2,49erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 25.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*