Köpråd: vakuumborr | Borrar dammsugare

Foto av författaren

Patrick

En sugkopp som borrar eller en borr som suger? Nej, i följande guide får du reda på allt du behöver veta om den praktiska vakuumborren som helt enkelt samlar in eller suger in ditt fina damm under borrningen. Perfekt i möblerade lägenheter.

Starmix 11370 Bohrfixx Patenterat borrdammmunstycke för dammfri borrning på alla ytor

Vad ska du se upp för när du köper din sugkopp?

Innan du köper en vakuumborr bör du tänka på hur den används. Om du behöver det ofta och mycket, bör du inte spara på kvalitet och följaktligen på priset. Bra betyder inte automatiskt billigt. Välj en produkt av något högre kvalitet.

Dessa är de viktigaste kriterierna som du bör tänka på när du köper

 • Nuvarande priser

I onlinehandeln kan du jämföra priserna på din framtida sugkopp och läsa recensionerna.

 • specialerbjudanden

Det finns sommar- och vinterförsäljning i järnaffären. Det betyder att du alltid har möjlighet att köpa kraftigt reducerade märken av sugkoppsadaptrar under gynnsamma förhållanden.

 • Produktfunktioner

Naturligtvis är produktfunktionerna också mycket viktiga och avgörande för 2024 års bästsäljare: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Ärligt testbeslut. En metallborrdammsugare är mer robust än en plastmodell.

 • Pris-prestanda

Använd alltid produktbeskrivningen som en guide. Vilka funktioner erbjuder din dammsugare och till vilket pris.

Vad behöver du egentligen en vakuumborr för?

Om du renoverar ditt hus och måste borra många hål spelar troligtvis det fina dammet från hålen inte så stor roll. Om du precis har öppnat ett företag och borrar mycket på fastigheter och byggarbetsplatser, där damm måste hållas så lågt som möjligt, är det lämpligt att köpa en vakuumborr av mycket hög kvalitet. Detta är en praktisk adapter som ansluts till dammsugarslangen. Det suger helt enkelt i dammet.

Billiga borrsugare tack vare adapter

Dessa små och intelligenta dammuppsamlare är anpassade till dammsugarens sugslang och placeras direkt på borrhålet. De fångar upp borrdammet och dammsuger det helt enkelt. Detta är särskilt viktigt för allergiker som är mycket allergiska mot fint damm. Du håller också dina tapeter, mattor och möbler rena och dammfria. Om du måste borra metall skyddar en sugkopp mot flisor. Använd alltid skyddskläder och skyddsglasögon när du utför sådant arbete.

Hur fungerar en sugkopp egentligen?

Dammsugaren skapar ett undertryck. Sugkoppen klibbar således direkt på väggen eller taket. Om du behöver båda händerna när du arbetar över huvudet, till exempel för att driva borrmaskinen, är detta naturligtvis en stor fördel. Du placerar sugkoppsadaptern över mitten av borrhålet markerat. Adaptern har en fri borrkanal där du sätter in borren och som vanligt skapar borrhålet. Bohrs-Bohrstaubsaugersauger suger genast in gips, damm och små delar som annars skulle falla ut ur hålet på golvet vid borrning. En praktisk sak.

Var kan du köpa en vakuumborr?

Å ena sidan kan du köpa billiga till dyra sugkoppar i specialbutiker. Fördelen här är att du får djupgående köpråd. Du kan titta på de enskilda borrsugningsadaptrarna på plats och bestämma vilken modell du i slutändan väljer.

Å andra sidan finns det onlinehandel. Du kan naturligtvis också beställa online. Köpråd och personligt samtal med en specialiserad säljare är tyvärr helt frånvarande. Du måste lita på recensioner och kundbetyg. Du har dock fördelen att du kan göra bekväm shopping hemma utan att lämna ditt hem.

Vi erbjuder dig tre modeller av sugkoppar från tre prissegment amazon.de före:

Wolfcraft 1 dammuppsamlare för borr, diameter 4-8 mm, 2900000

Detta är en plastadapter med en diameter på 4-8 mm för borr från Wolfcraft. Priset är hanterbara 3,15 euro. Om du har Amazon Prime är leveransen gratis.

- € 2,57
wolfcraft dammfångare för borrar I 2900000 I För dammfri...*
 • Dammuppsamlare för borrar i högkvalitativ plastdesign för lång livslängd
 • Borrbussning lämplig för borr Ø 4-8 mm
 • För dammfri borrning utan dammsugare

Bosch Professional dammutsug GDE 68 (kompatibel med alla borranordningar med max 68 mm borrdiameter)

Bosch Professional dammsugning GDE 68 (kompatibel med alla...*
 • Praktisk, mångsidig stoftsugning för stora borrdiametrar
 • För en ren, städad drift och mindre städarbete efteråt
 • Användarvänlig: anslut bara till en dammuppsamlare

märke: Bosch Professional
Drivtyp: Wired
Mått: X x 100 100 100 cm
Vikt: 325 gram

Det är en mycket praktisk och mångsidig vakuumborr. Den är lämplig för stora borrdiametrar. Med den här borrsugaren har du alltid en ren byggarbetsplats och perfekt dammfria heminredning. På grund av dess speciella användarvänlighet är den idealisk för Användning inomhus och utomhus lämpliga.

Du kopplar bara in den i en dammsugare. En GDE 68 ingår i leveransomfånget. Vid 42,12 euro befinner vi oss redan i mellanprissegmentet. Om du har Amazon Prime är hemleverans gratis.

Bosch GDE 68 Professional Dust Hood demo

Bosch Professional 18V system batteridammutsug GDE 18V-16

(kompatibel med alla GBH 18v-26 SDS plus-versioner, i en låda)

Bosch Professional System sladdlös dammutsug GDE 18V-16...
587 Bewertungen
Bosch Professional System sladdlös dammsugning GDE 18V-16...*
 • GDE 18V-16 Professional sladdlös dammsugning - dammfri borrning med GBH 18V-26, GBH 18V-26 F, GBH 18V-24 C, GBH 18V-28 och 28 CF
 • Motordriven sladdlös dammsugare
 • HEPA-filtret tar bort 99 % av alla partiklar större än 97 mikrometer

Denna modell övertygar med 187 fulla 5 stjärnor och dess ytterligare funktioner. Detta är inte en adapter utan en fullfjädrad vakuumborr med batteridrift.

märke: Bosch Professional
Volt: 18 volt
Mått: X x 39,7 25,8 10,4 cm
Vikt: 1,7 kg

Den här enheten gör det möjligt för dig Dammfri borrning med GBH 18V-26 och GBH 18V-26F. Det är en motoriserad Sladdlösa dammsugare De integrerade HEPA-filtren tar bort 99,97 procent av alla fina dammpartiklar som är större än 0,3 mikrometer. För ren borrning. Speciellt lämplig för allergiker. Priset är stolt men motiverat. Med 115,37 euro är du där.

Bosch GDE 18V-16 suget för GBH 18V-26

Vanliga frågor om sugkoppar

Kan jag lita på en vakuumborr vid borrning?

Ja definitivt. Du kan enkelt anpassa dammsugaren till din dammsugare och aktivera dammsugaren medan du borrar. Sugborradaptern suger upp allt damm och lämnar en snygg "byggarbetsplats".

Behöver jag en mycket dyr vakuumborr om jag bara vill borra en plugg då och då?

Nej, om du bara vill göra sporadiskt arbete räcker det med en billigare modell, som i första hand presenteras i vår köpguide. Denna adapter fångar upp dammet och samlar det i sin behållare. Töm ut det då och då.

Behöver jag en vakuumborrmaskin om jag vill borra metallplattor?

Ja, vi rekommenderar starkt att du använder en vakuumborr när du arbetar med metall. Glödande marker kommer säkert att flyga runt och kan skada dig. Arbeta dock alltid med skyddskläder och skyddsglasögon.

Vår slutsats: Sugkopp | Borrar dammsugare

En sugborradapter är nödvändig för ett rent och snyggt hål. Det skyddar dig också från glödande flis när du arbetar med metall. Om du vill borra hål i taket förhindrar vakuumborren att gips och damm och murbruk kommer in i ögonen och munnen. Sammantaget är vakuumborren en mycket praktisk uppfinning som ger mervärde för varje hantverksvän.

Upptäck topp 10 över de bästa och mest sålda borrdammsugarna under 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta borrdammsugaren för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Kärcher borrdammfångare (tillbehör till Kärcher multifunktionsdammsugare... Kärcher borrdammfångare (tillbehör till Kärchers multifunktionsdammsugare...* För tillfället inga recensioner 29,99 € 25,42 €
2 wolfcraft dammfångare för borrmaskiner I 2900000 I För dammfri... wolfcraft dammfångare för borrar I 2900000 I För dammfri...* För tillfället inga recensioner 5,29 € 2,72 €Amazon Prime
3 HERZO dammsugarhuv för... HERZO dammsugarhuv för...* För tillfället inga recensioner 25,99 €Amazon Prime
4 Aidelife utsugshuv för sladdlös slagnyckel/borr/kombinationshammare Aidelife utsugshuv för sladdlös slagnyckel/borr/kombinationshammare* För tillfället inga recensioner 26,99 €Amazon Prime
5 Starmix 11370 Bohrfixx Patenterat borrdammmunstycke för... Starmix 11370 Bohrfixx Patenterat borrdammsmunstycke för...* För tillfället inga recensioner 20,69 €Amazon Prime
6 Bosch Professional dammsugning GDE 68 (kompatibel med alla... Bosch Professional dammsugning GDE 68 (kompatibel med alla...* För tillfället inga recensioner 39,99 €Amazon Prime
7 M9912 dammsugarhuv för slagborrmaskin med... M9912 Dammutsugshuv för slagborrmaskin med...* För tillfället inga recensioner 39,99 €Amazon Prime
8 Festool borrdammmunstycke D 27-BSD Festool borrdammmunstycke D 27-BSD* 1.236 Bewertungen 29,63 € 26,60 €Amazon Prime
9 Paket med 5 Dammtät lock Borr Dammsamlare elektrisk hammare... Paket med 5 dammtät lock borr dammsamlare elektrisk hammare...* För tillfället inga recensioner 10,04 €
10 M9912 Elektrisk Drill Dust Collector Drill Dammsugare med... M9912 Elektrisk borrdammsamlare borrdammsugare med...* För tillfället inga recensioner 54,28 €Amazon Prime
- € 4,57erbjudandet
Kärcher borrdammfångare (tillbehör till Kärcher multifunktionsdammsugare...
Kärcher borrdammfångare (tillbehör till Kärchers multifunktionsdammsugare...*
För damm och restfri borrning; Borrstoftfångaren håller pålitligt på alla vanliga vägg- och takytor
29,99 € € 4,57 25,42 €
- € 2,57erbjudandet
wolfcraft dammfångare för borrmaskiner I 2900000 I För dammfri...
wolfcraft dammfångare för borrar I 2900000 I För dammfri...*
Dammuppsamlare för borrar i högkvalitativ plastdesign för lång livslängd; Borrbussning lämplig för borr Ø 4-8...
5,29 € € 2,57 2,72 € Amazon Prime
- € 3,03erbjudandet
Festool borrdammmunstycke D 27-BSD
Festool borrdammmunstycke D 27-BSD*
Dammfri, restfri borrning på golv, väggar och tak upp till en maximal diameter på 12 mm; Patenterat 2-kammarsystem för...
29,63 € € 3,03 26,60 € Amazon Prime
Neu!
Specialmotor V-62038 RS-540...
Specialmotor V-62038 RS-540...*
Spänningsområde: DC 5V-12V; Hastighet: 11800RPM-28400RPM; Obelastad ström: 1A-1,5A
30,05 €
Neu!
oueyfer Dust Collector Elektrisk Borr Dammsugare...
oueyfer dammuppsamlare elektrisk borr dammsugningsanordning...*
Öppningsgrå skåladapterdiameter: 44/39/34/29; helt ny
23,16 €
Neu!
KGQYDOUU Roterande kraft V-62038 RS-540...
KGQYDOUU Roterande kraft V-62038 RS-540...*
Hög temperaturbeständighet, hög slitstyrka; stark lastförmåga, stark och.
29,82 €
Neu!
NHKSFBLQ elektronisk startmotor V-62038 RS-540...
NHKSFBLQ Elektronisk startmotor V-62038 RS-540...*
Hög temperaturbeständighet, hög slitstyrka; stark lastförmåga, stark och.
29,82 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

Schreibe einen Kommentar