Brödbrädor: mångsidig hjälpare | Rengöringstips

Frukostbräda Brödbräda för skolbarn i skolans början (skolbarn)

När du tänker på brödbrädor, tänker antagligen gamla barndomsminnen eller reklamen med de läckra hasselnötsskivorna!

Det fungerar inte utan skärbräda. Klassiska brödbrädor har alltid varit ett av de viktigaste redskapen i ett hushåll. Även om dessa har ersatts med tiden av tallrikar och ditt eget porslin, erbjuder brödbrädor en underbar nostalgi och ett perfekt tillfälle som skärmatta eller för att förbereda / servera mat.

Nybakat bröd har en underbar och omisskännlig lukt. Du kan bokstavligen känna hur du bryter brödet isär och håller näsan i den härligt doftande degen. Nybakat bröd serveras helst med en klassisk brödkniv på en medföljande brödbräda.

Detta har fördelen att du kan skära brödet direkt och, bäst av allt, konsumera det medan det är ljummet. Täck sedan helt enkelt med en handduk igen så att brödet håller sig färskt länge.

plusmoment brödskärbräda, praktisk brödbräda med kniv...𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙® Brödskärbräda med...SOLTAKO -bräda av olivträ, skärbräda av olivträ, ...SOLTAKO skärbräda i olivträ, träbräda, serveringsbräda, ...SOLTAKO skärbräda i olivträ, träbräda, serveringsbräda, ...Relaxdays Bambu Skärbräda H x B x D: ca 3 x 37 x...Zeller 25225 brödskärbräda med kniv, bambu, ca 39,5x23,5x4...LACOR OVALE Bröd Skärbräda Bambu 40X27X3CM, Bambu, Brun, 40...Frukostbrädan av bokträ för lärande - presentidé...bambuswald© ekologisk skärbräda | Skärmatta 100%...
Kontrollera pris25,90 €44,99 €44,99 €49,99 €11,99 €19,25 €33,99 €11,90 €11,99 €
plusmoment brödskärbräda, praktisk ... *𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙®...*SOLTAKO -bräda av olivträ, olivträ ... *SOLTAKO skärbräda i olivträ, träbräda, ... *SOLTAKO skärbräda i olivträ, träbräda, ... *Relaxdays brödskärbräda av bambu H x B x D: ... *Zeller 25225 brödskärbräda med kniv, bambu,...*LACOR OVALE Brödskärbräda Bambu 40X27X3CM, ... *Frukostbrädan gjord av bokträ för lärande -...*bambuskog © ekologisk skärbräda | ... *
◼️ Ej tillämpligt◼️ 🔶 Inga fler smulor: Säkerställ renlighet och ordning...◼️ 🙌🏼 [Hantverk av hög kvalitet] Det extremt hårda träet i ...◼️ 🙌🏼 [Hantverk av hög kvalitet] Det extremt hårda träet i ...◼️ 🙌🏼 [Hantverk av hög kvalitet] Det extremt hårda träet i ...◼️ Brödskärbrädan är gjord av bambu - en ...◼️ Brödkniv av rostfritt stål och handtag av bambu ...Material️ Material: Bambu◼️ Lär dig medan du äter frukost? Då DENNA Vesper...◼️ 💚 ETT KÖKBORD, ANVÄNDNINGSDUSKER - för matlagning, ...
◼️ Ej tillämpligt◼️ 🔶 Perfekt storlek: 40cm x 25cm brödbrädeerbjudande...◼️ ✅ [unik] SOLTAKO skärbräda i olivträ var ...◼️ ✅ [unik] SOLTAKO skärbräda i olivträ var ...◼️ ✅ [unik] SOLTAKO skärbräda i olivträ var ...◼️ Skärbrädan erbjuder inte bara tillräckligt med utrymme för en ...◼️ Avtagbara hyllstöd◼️ 40x27cm.◼️ Mått: ca 22 x 14 x 1 cm | tillverkad av FSC -certifierad ...◼️ ✅ HELT GJORT AV BAMBOO - Bambu har så många ...
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kontrollera pris25,90 €44,99 €44,99 €49,99 €11,99 €19,25 €33,99 €11,90 €11,99 €
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 23 mars 2023 2:05 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Brödbrädor har en lång tradition

Den bayerska befolkningen visar hur det görs: Ett utsökt mellanmål med färskt bröd, obazda, utsökt köttbröd, välsmakande pålägg och lite frukt som garnering. Allt detta serveras på en bräda som ett traditionellt mellanmål. Det ser inte bara tilltalande ut, det ser också riktigt bra ut.

Ost eller pålägg ser vanligtvis perfekt ordnade ut på ett rustikt brödbräda. Om du garnerar detta med lämpliga grönsaker eller druvor får du ett idealiskt arrangemang som garanterat kommer att ses på varje fest.

Brödbrädor i form, färg och design

Den som tänker på den klassiska bruna träplattan är mer traditionell. Dessa Brödbrädor Det har naturligtvis alltid funnits och det är omöjligt att föreställa sig livet utan det, men utvecklingen av brödbrädor är på frammarsch. Wood är fortfarande ledande inom den klassiska brödbrädan. Nyligen har dock akrylskivor, plast och raffinerade träslag anslutit sig till den traditionella brödbrädan.

Representanterna för frukost, mellanmål och skärbrädor finns i runda eller fyrkantiga, rektangulära eller ovala former. Naturligtvis måste design, finish och färg matcha det befintliga köket. På det dukade bordet är brödbrädor en populär förändring för ögat.

Inom restaurangbranschen har brödbrädor av plast många fördelar. Detta material accepteras dock knappast någonsin för privat bruk. Brödbrädor i trä finns i klassiska och ovanliga mönster. Även en helt individuellt designad brödbräda är möjlig. För detta ändamål bränns ett gravyr eller ett motiv direkt i träet. En fin gåva och en fantastisk höjdpunkt för bordet.

Mångsidighet av brödbrädor

Vill du servera smörgåsar eller ordna ett ostfat? Detta är också snyggt ordnat med en brödbräda. För vad är påståendet? Ögat äter också. Och synkänslan är allt annat än försummad vid denna syn. Förutom olika träslag och ytbehandlingar finns det naturligtvis också färgen.

Ljusbrun, mörkbrun och till och med färgade nyanser, förutom intressanta reliefer, erbjuder glädje vid frukosten. Förutom dagens första måltid är brödbrädan lämplig för servering av smörgåsar och smörgåsar, som bas för ett urval av frukt och grönsaker och för att servera middag.

På grund av sin natur är brödbrädan också perfekt att fungera som bas för en varm gryta som du lägger på bordet av praktiska skäl. Även om brödbrädet uppfyller sitt syfte i det här fallet, är det fortfarande lite synd. Brödbrädor är idealiska för att förbereda och skära frukt och grönsaker samt kött och fisk.

Du måste rengöra brödbrädorna ordentligt efteråt så att de blir hygieniskt fräscha igen, men som skärmatta är det en oumbärlig del av köket på grund av dess styrka.

Brödbrädor - en individuell presentidé

Denna presentidé är verkligen inte bara för äldre. Speciellt nuförtiden fungerar matlagning som ett slags avkoppling och en flykt från den annars hektiska vardagen. På grund av detta kommer många människor tillbaka från klassiska, visuellt tilltalande och traditionella köksredskap. Brödbrädor förmedlar känslan av något rustikt som man känner sig bekvämt med.

Om du gör brödbrädan individuellt och också lägger till en bra slogan eller ett motiv, är mottagaren säker på att bli ännu mer glad. Brödbrädor är också perfekta som bas för en matkorg. Som en bunt, med olika livsmedel - kanske till och med några för det traditionella mellanmålet - och en fin flaska vin, är en sådan presentkorg mer än imponerande.

En resa in i det förflutna

Brödbrädor har en lång historia. Historien om brödbrädan började i tidigare tider, då människor inte ägde mycket. Brödbrädan i trä kan tillverkas av många människor och är därför en av de självtillverkade produkterna. Skålar och drickskoppar gjordes också av trä i tidigare epoker. Då var trä en utbredd och alltid tillgänglig resurs.

Den omisskännliga doften av en nygjord brödbräda kan likställas med arbetet och ansträngningen som gjordes för att göra den. Traditionellt satt familjen tillsammans på middagen och åt och drack ur träbehållare. Denna långa tradition ger fortfarande en mysig och rustik känsla idag.

Brödbrädor i modern tid

Eftersom brödbrädor är en oumbärlig del av hushållet, var tillverkarna tvungna att hitta på något för att göra brödbrädan attraktiv för alla grupper av människor. Med en "konventionell" brödbräda kan du knappt locka någon. Därför behövdes innovation och idéer.

Sammantaget har brödbrädor blivit mer praktiska. Medan det tidigare fanns ett konventionellt rektangulärt block på köksbordet, finns det idag modeller gjorda av bambu, från hållbart skogsbruk och brödbrädor som övertygar vad gäller funktionalitet. Särskilt den senare kategorin övertygar många användare.

Med en smulbricka, där resterna av det skivade brödet helt enkelt faller ner, och ett separat fack för brödkniven, har brödbrädor länge varit inblandade i dagens samhälle.

Praktiskt, allt från en enda källa, meningsfullt integrerat med varandra. Det är mottot för de moderna designerna. Många brödbrädor har också en andra infästning. Så resterna faller igenom och huvudevenemanget ligger kvar på den högre nivån.

Rengör brödbrädorna

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Att rengöra en brödbräda är viktigt. Speciellt när köttet skärs i fina strimlor på det kan bakterier sätta sig och föröka sig inuti träet. Vad är konsekvensen? Höger. Brödbrädan kommer förr eller senare att börja mögla och ha en obehaglig lukt. Grundlig rengöring är därför viktigt.

Naturligtvis kan du inte lägga en träskiva i diskmaskinen. Detta skulle svälla upp och skulle då inte längre vara användbart. Därför återstår bara manuell rengöring. Du kan börja rengöra med en robust svamp, lite diskmedel och ljummet vatten. Du ska inte låta det suga.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda breadboardprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 1,001. Storsäljare
𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙® Brödskärbräda med...
78 Bewertungen
𝐅𝐄𝐈𝐍𝐇𝐎𝐋𝐙® brödskärbräda med...*
 • 🔶 Inga fler smulor: Säkerställ renlighet och ordning vid frukostbordet. Skiva ditt bröd på det robusta trägaller, smulor...
 • 🔶 Perfekt storlek: 40 cm x 25 cm brödbräda ger tillräckligt med utrymme för alla bröd, baguetter och frallor
 • 🔶 Kvalitet: Hotell och restauranger svär vid dessa träskivor. Skärbrädor från FEINHOLZ står för ärlig kvalitet...
2. Storsäljare
Relaxdays Bamboo Bread Skärbräda H x B x D: ca 3 x 37 x...*
 • Brödskärbrädan är gjord av bambuträ - ett hållbart, miljövänligt material med speciella egenskaper - bambubrädor är...
 • Skärbrädan ger inte bara tillräckligt med utrymme för en brödlimpa, utan även för baguetter, frallor eller chiabatta - brädans mått HWD:...
 • Bambu skärbrädor är särskilt lätta att sköta - rengör helt enkelt med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel och helt ...
- € 10,003. Storsäljare
WMF brödskärbräda med smulbricka, skärbräda med...*
 • Innehåll: 1x stor skärbräda (44 x 27 x 4,8 cm), 1x Cromargan bricka / smulbricka - artikelnummer: 1892014500
 • Skonsam mot bladet: Eftersom trä är mjukare än bladstålet erbjuder denna skärbräda en flexibel och därför bladvänlig bas för ...
 • Träinsatsen kan användas på båda sidor: ena sidan med ett galler för brödsmulor, den andra sidan för andra livsmedel (t.ex. grönsaker,...
- € 6,464. Storsäljare
KESPER 28105 brödskärbräda med löstagbart skärställ av...*
 • Brödskärbräda med löstagbart skärställ av certifierat akaciaträ (licensnummer FSC-C014021), oljeimpregnerad. Mått (LxBxH): 47,5 x...
- € 2,255. Storsäljare
The Dietzes - Brödskärbräda med smulfångare 38x26x2 cm - Tillverkad...*
 • GJORT MED FÖRSIKTIGHET I TYSKLAND - Ta med denna skärbräda i trä hem och njut av en ojämförlig ...
 • SMULFRIT – Ditt kök är äntligen fritt från smulor. Baguetteskärbrädan har ett löstagbart galler och undertill finns 2...
 • IDEALA DIMENSIONER OCH EDELMATERIAL - Tack vare brödskivans idealiska dimensioner finns det en plats i varje kök. Skärbrädan är gjord av...
6. Storsäljare
TNNature brödskärbräda med smulspår och smulfångare |...*
 • ✅ Specialiserade: Spåren ger ett idealiskt avstånd för skärning, fånga upp smulorna och tillåta kontakt med kniven...
 • ✅ Praktiskt: Bokträet garanterar hygienisk och knivvänlig skärning
 • ✅ Lättskött: För en långvarig och hygienisk bräda, gnugga helt enkelt lite olivolja över brädet med en trasa
7. Storsäljare
Nerthus FIH 675 bambuskuren med smulbehållare, köksbord...*
 • Bambubräda, perfekt för alla kök tack vare dess dimensioner och löstagbara galler
 • Bordet har slitsar och en bricka för att samla smulor och hjälper inte till att förstöra köket eller matbordet
 • Tillverkad av bambu: starkt och slitstarkt material som inte absorberar fukt och är dessutom antibakteriellt och svampdödande på grund av en...
8. Storsäljare
DEKOFANT brödskärbräda med smulfångare I BROTLIEBE I...*
 • ✅ ÄDEL DEKOFANT SKÄRBRÖD I TRÄ: Köksarbete har aldrig varit så hygieniskt. Trä är antiseptiskt och har en mycket tät...
 • ✅ ANTIBAKTERIAL: Träets antiseptiska egenskaper förhindrar okontrollerad bakterietillväxt. Passar även som brödskärbräda...
 • ✅ BLADMANDIG YTA: De något upphöjda spåren ger det perfekta avståndet för skärning, smulgallret ser till att ...
9. Storsäljare
Relaxdays brödskärbräda, praktisk brödbräda med kniv gjord av...*
 • Smulfritt: Skär ditt bröd på skärbrädan med smulgallret och kniven i ett praktiskt set
 • Färdig att använda: Brödskärkniven i rostfritt stål är fäst på smulbrädan, redo att användas
 • Med smulfångare: tack vare det praktiska smulgallret faller smulor direkt in i det avsedda facket
10. Storsäljare
APS brödskärbräda "Rubber Wood", skärbräda, brödbräda,...*
 • 🥖 VARUMÄRKET: Bakom varumärket APS ligger ett traditionellt tyskt företag som har djupgående kunskaper om...
 • 🥖FÖRDELAR: Brödskärbrädan med avtagbar smulbricka bör inte saknas på buffén. De fyra halkfria fötterna förhindrar...
 • 🥖 MATERIAL: Denna praktiska brödskärbräda är gjord av trä. Trä har en hög tryckhållfasthet i kombination med...
- € 1,00erbjudandet
- € 10,00erbjudandet
WMF brödskärbräda med smulbricka, skärbräda med...
WMF brödskärbräda med smulbricka, skärbräda med...*
Knivinsatsen kan användas till knivar med en maximal längd på 35 cm
69,99 € € 10,00 59,99 €
- € 6,46erbjudandet
- € 2,25erbjudandet
Neu!
Skärbräda 1 st skärbräda i nordisk stil...
Skärbräda 1 st skärbräda Nordic style...*
Enkel och subtil design, den är lämplig för tebord i receptionen.
163,67 €
Neu!
Pmkvgdy Plast Skärbräda Livsmedelsklassificering...
Pmkvgdy Plast Skärbräda Livsmedelsklassificering...*
Material: PP; Namn: skärbräda/skärbräda; Färg: som visas; Mått: 290x190x2,3mm
20,46 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 23.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

[ajax_load_more loading_style="oändliga fading-blocks" container_type="bord" post_type="post" post_format="standard" category="rådgivning, tester" category__not_in="952" button_label="ladda in mer..." button_loading_label="will lastad"]
🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*