Chaga svamp: hälsofördelar och vetenskapliga bevis

Foto av författaren

Maren

Chaga-svampen - ett hittills litet känt hälsarmirakel?

Chaga svamp - ett hälsomirakel?

För magsår, Crohns sjukdom eller för intern förstärkning i ett försvagat immunförsvar. Chaga-svampen når mer och mer våra breddgrader och finner som Tee, i kapslar eller som droppar hittar sig in i våra koppar och medicinskåp. När det gäller smak är en blandning av kaffe och te, med en liten aning vanilj, hur den beskrivs och kan till och med sötas, blandas med mjölk eller varieras med andra typer av te.

Vad Chaga är, vilken effekt det har, vilka ingredienser det är, hur det bereds, om det finns biverkningar och var du bäst kan köpa Chaga-te, kommer vi att undersöka i den här guiden. Det är bäst att lägga på varmt vatten, för denna svamp har potential att marschera helt fram. - Chaga-svamp - ett hälsamirakel?

Chaga champinjon - ett hälsa mirakel? - i jämförelse

Fair & Pure® - Chaga kapslar 650mg (Inonotus obliquus) -...CHAGA (Siberian Superfood) - Natural Wild Collection | ...CHAGA Guldsvampspulverkapslar | 93 svampkapslar med 750 mg vardera ...Wohltuer ekologiskt chagapulver 100g i rå matkvalitet, chaga ...Evitashop naturprodukter Chaga (Schillerporling skiffer,...Organiskt Chaga svamppulver - 100g
Fair & Pure® - Chaga Kapslar 650mg (Inonotus...*CHAGA (Siberian Superfood) - Naturlig ... *CHAGA Guldsvampspulverkapslar | 93 svampkapslar ... *Wohltuer ekologiskt chagapulver 100g i råvarukvalitet, ... *Evitashop naturprodukter Chaga (skiffer...*BIO Chaga Mushroom Powder - 100g *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senaste uppdatering på [apn asin="B00VE0ZLSQ" typ="state" false="unknown"] Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad är Chaga?

Chaga är en svamp, dvs. en parasit som växer på barkens bark. Dess sporer bryter upp björkbarken och berövar björken dess rika ingredienser. Björk har alltid använts som ett botemedel, barken bidrar till läkning i form av te eller grötomslag. Svampen använder sig av detta. Blandat med sina egna naturliga antikroppar kan den nå en betydande storlek på 10 cm i längd och bredd inom 25 till 80 år. Dess utseende påminner något om kol, men inuti är det brunaktigt orange och strimmat med vita vener.

Detta är den faktiska svampen, inte fruktkroppen. Med svamp, till exempel, skärs fruktkropparna på pizza, det verkliga myceliet är dolt i jorden. Strax före slutet av den subpolära sommaren bildar svampen sina sporer som den skickar ut i världen innan den dör. Så det skördas i förväg och torkas sedan och mals till pulver för att hitta vägen till oss.

Vetenskap kallar det Inonotus obliquus och finner det så intressant att det har försökt att extrahera sina hemligheter från runt 70. Utländska studier fortskrider dock, och i våra länder är det ganska trögt. Den naturliga läkning av flikarna och ryssar har honom under en lång tid i den magiska lådan för allmän förstärkning, desinfektion och sätter den inifrån och ut med alla typer av klagomål som är relaterade till ett försvagat immunsystem relaterad.

Effekten av Chaga

Desinfektion, uppfriskande och vitaliserande. Det är det handlingssätt som sägs till honom. Det sägs vara till hjälp mot höga blodsockernivåer och stoppa tumörceller från att växa. Dess effekt, som sägs ha varit, men ännu inte testad på människor, är långtgående. Här på den här punkten diskuteras den uttryckliga hänvisningen till den person som måste följa regelbundna besök på läkaren, kvittot med den behandlande läkaren i förväg. En liten lista:

 • mot trötthet
 • mot det dåliga humöret
 • matsmältnings
 • antiinflammatorisk
 • säkerställer inre balans
 • desinfektionsmedel
 • stoppar / hämmar tillväxten av Tuorzellen
 • skyddar bukspottkörteln, lever och gallan
 • mot magsår
 • stärker hela immunförsvaret
 • Sänker blodtrycket
 • mot gastrit och arterioskleros
 • mot högt kolesterol
 • mot periodontos
 • förbättrar hudens utseende i atopisk dermatit och akne

Sammanfattningsvis förstärker ingredienserna hela immunförsvaret och ger det exakt vad som krävs för att vara holistiskt.
En föryngring botad från insidan ut eller som ett helande stöd från utsidan.

Chaga och dess ingredienser

Vetenskapen är inte färdig än, med sina undersökningar. Hur många goda egenskaper som svampen har kan inte sägas exakt. Men vissa saker kan redan sägas och det borde också sägas. Förutom kalium, mangan och natrium, liksom små mängder järn, kalcium, kisel, magnesium, koppar och zink, står följande ut:

Betaglukaner

Dessa aktiverar immunsystemet och hjälper till att skydda mot degenererade celler och infektioner. Å andra sidan tar de också immunsystemet tillbaka i balans och hjälper till att skydda kroppen från degenererade celler. Ett ämne som harmoniserar på alla nivåer. I tarmen, i magen, på huden. Immunsystemet återljudas.

Zink

Svampen är full av zink. Tillsammans med Vitamin C är Zink den absoluta cellen booster. Zink skyddar och förstärker också immunsystemet, ger allmän cellförnyelse och bidrar till stabiliteten.

Malanin

Melanin är inte bara närvarande i svampen, men också i humana celler. Detta ökar biotillgängligheten enormt. Melanin behövs för att skydda mot fria radikaler. Mer melanin betyder därför en föryngrande effekt av huden, skydd mot UV och skydd av celler i allmänhet.

betulinsyra

Denna syra finns alltmer i barkens bark. En essentiell olja, som också stötar laboratorierna mot tumörutveckling. Bland annat skyddar den mot deponering i kärlen, pendlar blodlipidnivån och kolesterolvärdet igen.

Har Chaga också biverkningar?

Dosen gör ofta giftet och mycket hjälper inte alltid mycket. Ingredienserna har en blodförtunningseffekt. På grund av dess egenskaper och det är ännu inte helt undersökt, rekommenderas det inte att ta det under graviditet och amning såväl som för personer som behöver ta mediciner. Om du är frisk är det bäst att dricka en liten och inte så väl förberedd kopp för att se hur din kropp reagerar. Svampen är inte skapad för oändligt intag, efter senast 3 månader borde du ta en paus med den.

Rätt förberedelse av Chaga

Traditionellt kokas ett te från bitar, vilket är full så snart som möjligt. Online-butikerna har ännu mer att erbjuda. Svårigheten, eftersom Chaga och dess ingredienser ännu inte har utforskats, kan ofta bara spekulera. Vi vågade försöket:

Tee

Som ett te är han i de flesta fall berusad. Det finns bitar och tepåsar tillgängliga. Men eftersom teen ska kokas och inte hällas som en påse, väcker detta frågan om hur den utvecklas. För människor som reser mycket och inte vill göra utan Chaga däremellan, kan väskan själv vara en mindre ondska.

Teången kan också inandas. Detta kan ha en fördelaktig effekt på andningsorganen, astma eller förkylning till exempel. Det enklaste sättet är att böja över potten med en handduk över huvudet och laga bitarna. Var försiktig, ångan är väldigt het.

Tips: Läs vårt här Chaga te test

pulver

Här är spöken. Vissa säger att pulvret inte bara är oförstörbart och kan orsaka förstoppning i värsta fall, de andra argumenterar med det motsatta. Om du vill, måste du ta reda på dig själv. Traditionellt är svampen åtnjutad som te.

kapslar

Kapslarna innehåller Chaga-pulver - se Pulver. Det rekommenderas ibland att inte svälja kapseln, men att hälla varmt vatten över det och dricka det som te.

droppar

Drågen består vanligtvis av dubbel-extraherad Chaga. I princip något som te, bara tjockare. Det är tänkbart, om inga ytterligare tillägg användes, att de är användbara. Även om lagring och bearbetning förmodligen mildrar effekten.

Brocken

4-bitar, skorpan och insidan, koka med en halv liter vatten, koka 10 minuter tills det har antagit en mycket mörk färg, spänning och det är redo att dricka. Kokas till 15 minuter, det har en högre effekt. Det rekommenderas dock generellt att dricka en kopp tre gånger om dagen före måltiden.

Var kan man köpa Chaga-svampen

Den ska vara organisk kvalitet och kommer från en vild samling. Svampen är också aldrig helt glad, men bara en del. Detta säkerställer att svampen kan multiplicera igen. Det tar tid för att samla dess ingredienser från björkbarken, som borde överlåtas till honom. Det spelar ingen roll om du köper Chaga från en bra webbutik eller från en butik. Det beror på kvaliteten, som man bör kasta ögat på. Särskilt för att svampen är ganska känslig.

Vad du bör tänka på

Här är några tips att se upp för:

 • svampen ska förvaras i papperspåsar och
 • inte i aluminium eller till och med plast
 • han borde vara minst 5 år gammal
 • se till att det kommer i organisk kvalitet
 • Björk har de mest fördelaktiga egenskaperna
 • Se till att svampen inte är förorenad
 • rent och torrt lagring är viktigt
 • han får bara innehålla 15% restfuktighet, annars hotar han att mögel eftersom det är en ren naturlig produkt
 • Te från Kina är i motsats till kemikalier och växer på spannmål. Detta är inte särskilt fördelaktigt för hälsan, men lockar med rimliga priser
 • rätt svamp kommer från en vild samling och om möjligt från ett mycket kallt område. Eftersom det är just denna långsamma tillväxt som komprimerar ingredienserna så

Bonus recept

Teet är lätt att blanda och behåller sin effekt, i motsats till vissa andra naturprodukter. Det kan kompletteras med mjölk och socker, kanel eller andra kryddor. Det är också utsökt med andra typer av te. Det är därför tillåtet att experimentera. Kamomill, fänkål, ingefära, kaffe eller choklad lakrits. Chaga-te har inte en så dominerande smak av sig själv och kan lätt anpassas till andra smaker.

Tips: Koka alltid teerna separat, blanda sedan och försök.

I Lappland lämnar de teet för 24 timmar i kylskåpet och dricker det som en förfriskning.
Prova en också smoothieHär kan du experimentera med färska saker som innehåller många vitaminer.

Slutsats

Smakning handlar om att studera. Du kan inte skada svampen, så länge du inte överdriver det. Slow approach är önskvärt, särskilt eftersom Chaga i slutändan speglades endast i djurförsök. För riskgrupper, som alltid, är att dubbla säker, eftersom ett gissning inte alltid måste ta med bevisen motsatsen. Indikationerna talar för de positiva effekterna. Ett nästan nytt område att engagera sig i. Spännande och värt att utforska. När allt kommer omkring, i Kina kan du köpa Chaga-svampen, eller Schieferporing Schieferporing, som det kallas av oss, även på apoteket, här verkar erfarenheten vara helt positiv.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda Chaga svampprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Chaga svampprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

effektiv natur ekologisk chaga svamp bitar 100g - vild skördad från estniska björkskogar - vegan & raw food kvalitet - perfekt för premium chaga te och kaffe

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med chagasvampprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
http://www.vitalpilzratgeber.de/chaga/

https://www.wunderweib.de/chaga-pilz-wie-der-schiefe-schillerporling-vor-krankheiten-schuetzt-102852.html


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 30.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar