Corona Pandemic | COVID-19 | Du måste veta det!

Foto av författaren

Maren

Covid19 317621793
Corona Virus - COVID-19 Livet vänds upp och ner!

Vad du behöver veta om koronapandemi

24.04.2020 april 27.4.2020: Corona på allas läppar - eller i näsan och överallt. Att tvätta händer räcker inte längre. Från 2 april 19 finns det ett maskkrav. I den här guiden hittar du allt du behöver veta om SARS COV XNUMX-viruset och patogenen Covid XNUMX. Här vill vi lägga till något till informationsskyldigheten i denna svåra situation. Det kommer inte att finnas några länkar till att köpa ansiktsmasker eller desinfektionsmedel i det här inlägget!

[Obs: Författaren har sammanställt denna guide till bästa kunskap och tro, från och med 24.4.2020 april XNUMX, men distanserar sig uttryckligen från felinformation - källor finns i texten.] - Corona-pandemi och dess effekter

Vad är Corona

Corona var inte bara igår. Corona (lat. Krone / Kranz) är känd sedan 1960. Corona är inte heller ett virus, det är en term. - Detta beskriver utseendet på viruset. Corona har fel, eftersom virusen är RNA-virus. Dessa kan smitta människor och djur. RNA-virus kan också orsaka luftvägssjukdomar. Du kan, men du behöver inte. Rabies, ebola, sars och "normal" influensa är också RNA-virus
Det sista "berömda" koronaviruset var 2002/2003. SARS dödade 774 människor över hela världen. Sedan 2013 kom MERS (respiratoriskt syndrom i Mellanöstern), allvarligare än SARS: april 2015 till april 2016 dog 609 av MERS.

På sidan: Enligt Robert Koch-institutet dör cirka 20.000 XNUMX människor av sjukhuskimar. Varje år.

Vad är SARS Cov 2

Viruset, som för närvarande är i omlopp, vilket är vad som för närvarande menas, hör till en typ av SARS-CoV. Av denna anledning kallas det SARS - COV - 2. Det är bara patogenet - det kan (men behöver inte) utlösa symtom. På detta sätt upptäcks patogenerna delvis i testen - men utan behov av ett sjukdomsutbrott. Människor som bär viruset men inte har ett utbrott kallas bärare. Samma är fallet med herpes, till exempel. Nästan alla bär herpesviruset, men inte alla bryter ut.

Vad är Covid 19

Covid 19 skulle då bli slutresultatet: Corona Virus Disease 2019, tidigare kallad 2019 - nCoV, är resultatet, den faktiska sjukdomen som drabbar luftvägarna. Detta kan leda till lunginflammation. Covid 19 patienter är de som har lunginflammation från SARS - CoV 2.

Symtom i Covid 19

Symtomen liknar en normal influensa:

  • torr hosta
  • feber
  • frossa
  • andningsproblem
  • Ont i halsen
  • Huvudvärk och kroppssmärtor
  • förkylning
  • illamående
  • diarré

Robert Koch Institute har en detaljerad lista över hela profilen på sin webbplats https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Steckbrief.html skapats. Men här krävs också försiktighet: inte alla blir sjuka lika. Vissa har bara denna egenskap, andra den karakteristiska.
Lyckligtvis har förbundsstaterna inrättat alla nödnummer där människor kan fråga om de ska träffa läkaren eller inte.

Infektion SARS - CoV 2

Hur smittar du dig med SARS - CoV 2? Viruset sprider sig på två sätt: droppinfektionen och även smutsinfektionen. Inkubationsperioden är upp till 14 dagar.

droppinfektion

Droppar släpps ut i närområdet vid nysningar eller hosta. Om den andra personen andas in denna luft kan personen bli smittad med viruset. Samma sak händer när du hostar. Av denna anledning har RKI starkt rekommenderat nys och host-etiketten.

Smutsinfektion

Virus är inte bara i luften, enligt RKI, de kan också förbli på ytor i upp till tre dagar. Sökvägen skulle gå så här:
Någon nyser i handen, rör vid en kundvagn, handlar. En annan person rör vid den här kundvagnen och torkar sedan den i ögat eller sticker något som han har rört med handvagnens hand i munnen.

Den enda hjälpen här är: desinfektion, eftersom virus i princip kan vara var som helst.

Skydda dig själv och dina medmänniskor med förnuft och åtgärder mot spridningen!

Källor:
https://de.wikipedia.org/wiki/MERS-CoV#M%C3%A4rz_2013_bis_M%C3%A4rz_2014
https://www.fitbook.de/health/sars-cov-2-und-covid-19-was-ist-der-unterschied

Rekommenderad läsning: Onlineliga.de

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar