IRobot Braava mopprobot i testet

iRobot Braava jet m6 (m6134) WiFi-aktiverad mopprobot med precisionssprejjet, våtmoppning och torrsopning, röstassistentkompatibel, imprint-kopplingsteknik, rengör efter föremål

 

Mopprobot iRobot Braava - en osmyckad erfarenhetsrapport.

Den 17.11.2016 november 390 beställde jag iRobot Braava 300t från Amazon. Jag hade länge undrat om en robotmopp verkligen motiverade kostnaden på nästan XNUMX euro. Efter att ha läst otaliga tester och kundrecensioner (Vileda Virobi var också på kortlistan) och vägt fördelarna och nackdelarna helt objektivt, kom jag tillbaka till den ursprungliga anledningen till min önskan om ett elektroniskt rengöringshjälpmedel: Jag hatar att rengöra djupt Soul och jag vill för att spara tid.

iRobot BraavaLeadaybetter Reservdelsborstar för iRobot Roomba 600-serien 605 606 615 616 620 621 625 630 631 650 653 655 660 670 671 676 680 Room Spare-robot Tillbehör för iRobot.iRobot originaldelar - Braava 300-serie rengöringsservetter för mikrofiber (3x) - blå - återanvändbar - kompatibel med Braava 300-serien3 våtservetter, våtservetter kompatibla med iRobot Braava Jet 240, 241, 250 tvättbara och återanvändbaraKEEPOW mikrofiberduk för iRobot Braava 390t 390 380t 380 Mint 4200 4205 5200 5200C Rengöringsdukar Mopp Robotbyte (5st våtservetter +5st våtservetter)Hannets högkvalitativt batteri kompatibelt med iRobot Braava 390 I batteri batteri batteripaket robot dammsugare robot mopp ersättningsdel I Braava 390T tillbehör 2500 mAh batteri robot mopp ersättningsbatteri 7,24 V
【KOMPATIBEL MODELL】Denna robotdammsugare ersättningsdelar för iRobot Roomba 600-serien 605 606 610 615 616 620 621 625 630 631 632 650 651 653 655 660 670 671 676 680 681 XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX Vår...Varför auktoriserade distributörer och originaltillbehör? När du köper en iRobot-produkt investerar du i ditt hem. Endast ett köp av original iRobot-produkter från en auktoriserad ...3 våta moppkuddar lämpliga för Jet 240, 241, 250Kompatibilitet: Moppdukarna är kompatibla med iRobot Braava 390t 380 380t 320 Mint 4200 4205 5200 5200C mopprobot.HÖGARE KAPACITET: Det högkvalitativa Hannets-batteriet för iRobot-rengöringsrobotar med totalt 2500 mAh går i flera timmar och erbjuder 50% mer effekt än det ursprungliga Braava-batteriet
【PREMIUM KVALITET OCH FUNKTION】 Våra reservdelar är gjorda av högkvalitativ PC, utnyttjar effektivitet och hållbart borstmaterial till fullo. Den innovativa sidoborsten för iRobot...De tvättbara, återanvändbara våtservetterna av mikrofiber säkerställer ett miljövänligt rengöringssätt. De grova, blå dukarna speciellt utvecklade för Braava 300-serien ...tvättbar och återanvändbarEffektiv rengöring: Braava 390t torkarna för irobot är gjorda av ett mikrofibermaterial som inte repar eller smetar ut golvytan och tar bort smuts, damm, hår och ...HÅLLBAR: Alla våra batterier för dammsugningsrobotar är utrustade med celler av högsta kvalitet och imponerar med vår innovativa snabbladdningsteknik
N / A 21,99 € 10,99 € 9,90 € 13,99 € 17,50 €
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
amasonamasonamasonamasonamasonamason
29 mars 2023 14:1528 mars 2023 20:5628 mars 2023 20:5628 mars 2023 20:5629 mars 2023 9:0728 mars 2023 20:56* Reklam

Några dagar senare var Braava laddad och redo att gå på golvet i mitt vardagsrum. Jag tryckte på svepknappen och den svarta kuben började röra sig med en glad pip. Idag, mer än ett och ett halvt år senare, har jag fortfarande inte ångrat köpet.

Ingenting annat än sanningen om iRobot Braava golvmopprobot

Till skillnad från vissa andra testportaler och bloggar, här hittar du en oöverskådlig faktarapport baserad på mer än ett och ett halvt års erfarenhet av iRobot Braava. Det finns också några insidertips med vilka du kan få ännu mer ut av Braava. Vad den här artikeln inte erbjuder: sidor med förklaringar om dyra och överflödiga tillbehör, bakgrundsinformation om iRobot-företaget, utsmyckad reklamkopia och allt annat som finns på dussintals andra webbplatser och har redan skrivits hundra gånger.

IRobot Braava - vad den kan göra

Till skillnad från iRobot Roomba från samma företag som jag också kallar mitt eget, är iRobot Braava inte en dammsugarrobot. Enheten flyttar en trasa över golvet och torkar av. Det finns få jämförbara enheter, till exempel Vileda Virobi. Med ett pris på cirka 50 euro ligger detta i en helt annan liga - även när det gäller prestanda.
Braava rengör hårda ytor, t.ex. parkett eller kakel, med två olika program:
Torrt, ett slags golvdammning. Fuktigt, enheten har en speciell avtorkningsfäste som är fylld med vatten och fuktar golvduken. Du kan antingen använda en medföljande mikrofiberduk eller våtservetter, till exempel från Swiffer. Naturligtvis fungerar också produkter från återförsäljare som DM eller Rossmann.

Eftersom den är relativt platt med en höjd på mindre än åtta centimeter kan Braava också rengöras under många möbler, till exempel sängar eller hyllor. Erfarenheten visar att roboten kan hantera cirka 33 (fuktiga) till 93 (torra) kvadratmeter med en batteriladdning, beroende på hinder och valt torkningsprogram. Återgår automatiskt till startpunkten efter rengöring; Snabb laddning av batteriet tack vare turboladdningsstationen (inom 2 timmar); Smart navigering med hjälp av NorthStar-navigationssystemet.

Det är alltid fantastiskt hur mycket damm och smuts Braava samlar in. Jag tycker också fortfarande om att titta på den svarta rengöringsdjävlan på jobbet då och då. Förmodligen också för att jag är glad att jag har blivit skonad att städa 🙂

iRobot Braava - vad det inte kan

Braava ersätter verkligen inte enstaka dammsugning och torkning för hand. Det finns flera orsaker till detta: På grund av storleken är vissa hörn i allmänhet oåtkomliga för Braava. Större smulor eller annan grov smuts måste tas bort för hand. Braava är inte en dammsugare och skjuter sådan smuts framför den tills den tappar den någonstans. Trycket med vilket Braava flyttar duken över golvet är relativt lågt. När det gäller envisa och torkade fläckar som du måste skrubba dig ganska mycket, kan du anta att han inte kommer att ta tag i den om han torkar bort den där. När jag först körde det blev jag dock ganska förvånad. Förutsatt att en grundlig rengöring har utförts i förväg kommer den lilla verkligen att hålla ytan ren. Roomba slitstyrka och tillförlitlighet övertygade mig om varumärket iRobot.

IRobot Braava mopping robot - personlig slutsats

Som jag sa har jag inte ångrat att jag köpte iRobot Braava mopprobot den här dagen. Och bortsett från dess prestanda har den svarta kuben blivit kär i mitt hjärta. På grund av dess helt omelodiska men på något sätt söta pipande kallas Braava nu bara hemma: Biebo.

I köket har vi ett lite råare mörkt kakelgolv. Du kan redan se vid handtvätt att ränder lätt kan uppstå. Här kan du se ränder eller hjulspåren då och då. Det är åtminstone rent. För en grundlig rengöring måste du torka upp köket själv då och då, men det förlänger åtminstone livslängden tills det är nödvändigt igen. För det mesta används den återanvändbara mikrofiberduken för rengöring. Smutsen det lossnar är ganska enorm, det är svårt att tro.

Insider tips för iRobot Braava mopping robot

Som lovat är här några tips från mer än ett och ett halvt års erfarenhet av Braava:
Lägg bort så mycket som möjligt (t.ex. stolar) innan du torkar, eftersom Braava förbrukar mycket energi när du kör runt hinder, vilket har en negativ effekt på det område som den skapar med en laddning.

Använd dammprogrammet även med fuktiga trasor. Roboten täcker sedan ett mycket längre avstånd och använder mindre energi. Enligt min erfarenhet är rengöringsresultatet ganska lika.

När du startar Braava, håll ned programknappen för våt eller torr avtorkning tills du hör ett pip. Detta startar ett alternativt program som fungerar lite mindre exakt. Fördel: batteriet räcker betydligt längre. Enligt min mening kan förlusten av noggrannhet komma över, eftersom du ändå måste rengöra kanter och hörn för hand ändå.

Till badrummet gillar jag att använda engångshanddukar från Swiffer och Co. De har en trevlig citrusdoft. Jag tycker fortfarande att priset på cirka 4 cent per handduk är acceptabelt. Du kan också använda trasorna för att ibland torka av hörnen som Braava har utelämnat.

Beroende på användningsfrekvens bör batteriet bytas ut vartannat år. Allt du behöver göra är att lossa en skruv och en plugg och sätta tillbaka den efter byte av batteri. Det hela är riktigt idiotsäkert. Som hantverkare med två vänstra händer vet jag vad jag pratar om. Det nya batteriet är relativt billigt jämfört med inköpspriset och kostar mellan 20 och 40 euro.

Jag kan också rekommendera att säkra alla dörrar med hjulspärrar. Det kan hända att mopproboten iRobot Braava skjuter dörren och sedan inte kan komma ut ur rummet.

Hitta de bästa och mest sålda irobot roomba-produkterna 2022 i ärliga tester i toppen🔟

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 130,001. Storsäljare
iRobot Roomba i3 (i3152) Appkontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
 • Målmedveten tack vare intelligent navigering - tack vare de senaste golvsensorerna med detekteringsfunktion navigerar vakuumroboten i din ...
 • Roomba i3 vakuumrobot är ingen match för envis smuts och smuts. Med 10 gånger sugkraften* är...
 • Arbetet blir alltid klart. Tack vare den reaktiva sensorteknologin vet Roomba i3 vakuumrobot exakt vilka områden som är tillgängliga...
- € 500,002. Storsäljare
iRobot Roomba 981 app-kontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
 • iRobot har mer än 30 års erfarenhet av robotteknik och har sålt mer än 30 miljoner hemrobotar världen över. Om...
 • Smutsen sitter på kragen - upplev en grundlig rengöring med det kraftfulla rengöringssystemet som djupt sittande smuts, ...
 • Toppmodern navigering - Roomba 981 vakuumrobot använder vSLAM-navigering för att skapa kartor över ditt hem för att effektivt röra sig i raka linjer ...
- € 50,003. Storsäljare
iRobot Roomba i7+ (i7556) robotdammsugare, automatisk vakuumstation, 2...*
 • DET SMARTARE SÄTTET ATT RENGÖRA. Med Roomba i7+ robotdammsugare som känner ditt hem är det lätt att rengöra var som helst, när som helst...
 • RÖDA DIN VÄG. Rengör de smutsigaste områdena i huset och ignorera de knepigaste platserna. Med smart kartläggning kan...
 • RENGÖR SMUTS PÅ KOMMAND. Att städa upp smulor kokar nu ner till en magisk formel: "Roomba, städa under köksbordet"....
- € 120,004. Storsäljare
iRobot Roomba 971 App styrbar dammsugningsrobot/dammsugarrobot...*
 • iRobot har mer än 30 års erfarenhet av robotteknik och har sålt mer än 30 miljoner hemrobotar världen över. Om...
 • Smutsen sitter på kragen - upplev en grundlig rengöring med det kraftfulla rengöringssystemet som djupt sittande smuts, ...
 • Toppmodern navigering - Roomba 971 vakuumrobot använder vSLAM-navigering för att skapa kartor över ditt hem för att effektivt navigera rakt ...
- € 60,005. Storsäljare
iRobot Roomba 692, app-kontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
 • iRobot har mer än 30 års erfarenhet av robotteknik och har sålt mer än 30 miljoner hemrobotar världen över. Om...
 • 3-stegs rengöringssystem - 3-stegs rengöringssystemet plockar upp smuts, damm och partiklar från mattor och hårda golv
 • Passar städning till ditt liv - Lär dig dina städvanor och föreslår scheman för att möta dina behov....
6. Storsäljare
iRobot Roomba i7 (i7156) Appkontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
 • Håll de viktiga områdena i ditt hem rena och städade samtidigt som du kringgår de svåra områdena. Tack vare...
 • Rengöring av smulor görs nu med ett enkelt kommando. Säg bara "Roomba, städa under köksbordet"....
 • Envis smuts och smuts är ingen match för Roomba i7 vakuumrobot, som har 10 gånger så stor sugkraft*,...
- € 31,067. Storsäljare
iRobot Roomba e6 (e6192) Appkontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
 • 3-stegs rengöringskraft: 3-stegs rengöringssystemet kan till och med hantera envis smuts. Två gummiborstar säkerställer detta...
 • Upptäcker och tar bort smuts - Dirt Detect-sensorer uppmärksammar roboten på smutsigare områden i ditt hem, till exempel platser med...
 • Ta kontroll över hur du städar ditt hem med den nya iRobot Home-appen. Skapa rutiner och...
- € 110,008. Storsäljare
iRobot Roomba e5 (e5154) Appkontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
 • 3-stegs rengöringskraft: 3-stegs rengöringssystemet kan till och med hantera envis smuts. Två gummiborstar säkerställer detta...
 • Upptäcker och tar bort smuts - Dirt Detect-sensorer uppmärksammar roboten på smutsigare områden i ditt hem, till exempel platser med...
 • Ta kontroll över hur du städar ditt hem med den nya iRobot Home-appen. Skapa rutiner och...
- € 270,009. Storsäljare
iRobot Roomba i3+ (i3552) App-styrd vakuumrobot med...*
 • Målmedveten tack vare intelligent navigering - tack vare de senaste golvsensorerna med detekteringsfunktion navigerar vakuumroboten i din ...
 • Dammsugningen sköter sig nu själv i månader, tack vare Clean Base automatiska vakuumstation, som Roomba i3+ vakuumrobot...
 • Roomba i3 vakuumrobot är ingen match för envis smuts och smuts. Med 10 gånger sugkraften* är...
- € 122,0810. Storsäljare
iRobot Roomba Combo dammsugare och golvmoppningsrobot med flera...
613 Bewertungen
iRobot Roomba Combo dammsugare och golvmoppningsrobot med flera...*
 • Kraftfull dammsugning - Tar bort damm och smuts från hårda golv och ... för dig med en V-formad borste och kraftfullt sug.
 • Rena och fräscha golv, varje dag. Torkningssystemet använder en mikrofiberduk med en speciell räfflad textur. Anpassa din städning med...
 • Passar städning till ditt liv - Lär dig dina städvanor och föreslår scheman för att möta dina behov....
- € 130,00erbjudandet
- € 500,00erbjudandet
iRobot Roomba 981 App-kontrollerbar vakuumrobot (dammsugare...
iRobot Roomba 981 app-kontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
Armonia Deutschland GmbH - juli 2020 - kundenservicedes Jahres.de
999,00 € € 500,00 499,00 € Amazon Prime
- € 50,00erbjudandet
- € 120,00erbjudandet
iRobot Roomba 971 App kontrollerbar dammsugare robot/dammsugare robot...
iRobot Roomba 971 App styrbar dammsugningsrobot/dammsugarrobot...*
Armonia Deutschland GmbH - juli 2020 - kundenservicedes Jahres.de
499,00 € € 120,00 379,00 € Amazon Prime
- € 60,00erbjudandet
iRobot Roomba 692, app-kontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...
iRobot Roomba 692, app-kontrollerad dammsugarerobot (dammsugare...*
Armonia Deutschland GmbH - juli 2020 - kundenservicedes Jahres.de
259,00 € € 60,00 199,00 € Amazon Prime
- € 79,01Neu!
iRobot 4719026, Rengöringsdukar, Grå, Roomba Combo...
iRobot 4719026, Rengöringsdukar, Grå, Roomba Combo...*
Setet innehåller: 3 återanvändbara rengöringsdukar; Kompatibel med: Roomba Series Combo
428,99 € € 79,01 349,98 € Amazon Prime
- € 79,01Neu!
iRobot 4719025, underhållstillbehör för Roomba Combo...
iRobot 4719025, underhållstillbehör för Roomba Combo...*
Setet innehåller: 2 sidoborstar till vänster 2 sidoborstar till höger 2 filter 1 huvudborste
458,99 € € 79,01 379,98 € Amazon Prime
Neu!
iRobot Roomba i3152 Robotdammsugare Grå Appkontrollerad, kompatibel...
iRobot Roomba i3152 Robotdammsugare Grå Appkontrollerad, kompatibel...*
Med två gummiborstar för alla golv; Automatisk uppdatering med nya funktioner; DirtDetect fokuserar på mer nedsmutsade områden
329,02 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*