Burköppnare: hur man öppnar burkar perfekt | Kökshjälp

Gamla burköppnare var knepiga. Om du kommer ihåg den klassiska burköppnaren, som hade ett hjul att svänga och som du var tvungen att ta till innehållet i en burk, är namnet knepigt.

Endast med rätt teknik var det möjligt att öppna burken utan att smärta händerna.

Burkarnas metallkanter är väldigt skarpa och det är inte ovanligt att användarna skär fingrarna när de försöker öppna en burk. Det blöder inte bara mycket, det är också smärtsamt. Naturligtvis bör en bra burköppnare inte saknas i något hushåll och de nyare modellerna ger mindre risk för skador än de enheter som är kända från det förflutna.

KZGRIT burköppnare, säkerhetsrostfritt stål, slät kant, manuell ...O-Kinee konservöppnare, säkerhetsslät kant i rostfritt stål, 3-i-1...Fundaful manuella konservöppnare, 4-i-1 säkerhetsöppnare, smidig...Levani konservöppnare - Steel Edition - Universal konservöppnare...Cotomier burköppnare, manuell, rostfri burköppnare med ...RCMo kök elektrisk konservöppnare, elektrisk med en...Flasköppnare, burköppnare 3 delar, locköppnare med ...KUHN RIKON Auto Safety konservöppnare röd, säkerhetsöppnare,...Burköppnare, manuell, rostfritt stålöppnare med ergonomisk, ...OXO Good Grips Manual konservöppnare med låsmekanism
9,99 €7,99 €10,99 €8,98 €Kontrollera prisKontrollera pris11,99 €25,32 €11,50 €19,99 €
KZGRIT burköppnare, rostfritt stål, slät ... *O-Kinee konservöppnare, säkerhetsrostfritt stål slät...*Fundaful manuell burköppnare, ... *Levani burköppnare - Steel Edition - Universal ... *Cotomier burköppnare, manuell, rostfritt stål ... *RCMo kök elektrisk konservöppnare, elektrisk med...*Flasköppnare, burköppnare 3 delar, ... *KUHN RIKON Auto Safety burköppnare röd, ... *Burköppnare, manuell, rostfritt stålöppnare med ... *OXO Good Grips manuell konservöppnare med...*
◼️ Säkerhet och hälsa: Denna burköppnare är unik ...◼️ 【Mångsidig öppnare】 Flasköppnare konservöppnare. Den där...◼️ 4-i-1 burköppnare: Denna manuella burköppnare integrerar ...◼️ 🥫 𝐄𝐈𝐍𝐅𝐀𝐂𝐇𝐄𝐒 ...◼️ 【Rostfritt stålblad av livsmedelskvalitet】 Burköppnaren ...◼️ 🍳 【Enknappsöppning】 Vår, automatiska ...◼️ ❤ 【6-IN-1 burköppnare】 6-i-1 flaskflasköppnaren ...◼️ Högkvalitativ burköppnare - imponerad av dess ...◼️ En ergonomiskt krökt vridknapp hjälper till att justera ...◼️ PRAKTISK: Med denna handbok kan OXO Good Grips -öppnare ...
◼️ Material av hög kvalitet: Burköppnaren är gjord av ...◼️ 【Ergonomisk design】 En robust handburköppnare som ...◼️ HÖGKVALITETSMATERIAL: Denna burköppnare är gjord av ...◼️ 🥫 𝐌𝐄𝐆𝐀 𝐇𝐀𝐍𝐃𝐋𝐈𝐂𝐇 -...◼️ 【Bekvämt handtag】 Bekväma halkfria handtag och ...◼️ 🍳 [Superhög kvalitetsgaranti] Vår nyligen förbättrade ...◼️ ❤ 【5-IN-1 flasköppnare】 Denna ...◼️ Om burkens kant automatiskt greppar måste burköppnaren ...◼️ Bekvämt ABS -handtag. Det långa böjda handtaget är ...◼️ ENKEL HANTERING: De mjukt belagda handtagen glider ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
9,99 €7,99 €10,99 €8,98 €Kontrollera prisKontrollera pris11,99 €25,32 €11,50 €19,99 €
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 24 mars 2023 15:16 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Burköppnarens historia

Plåtburken uppfanns av en engelsman 1810. Oundvikligen behövde du också något för att öppna burken för att komma till det läckra innehållet. Då var burkarna ganska tjockväggiga och öppnade med skärande och slående verktyg. Detta krävde starka verktyg som bajonett, hammare, mejsel eller yxa.

Det var inte förrän 1855 som en engelsman (Robert Yeates) uppfann en anordning för att öppna burkar. Ett amerikanskt patent ingavs 1858. Denna modell fann också acceptans i den amerikanska armén. Den klassiska burköppnaren med skärhjul uppfanns av amerikanen William Lyman 1870 - cirka 60 år efter uppfinningen av konserverna.

Denna variant finns fortfarande i hushållskök än idag. Vid den tiden användes tunnare tenn till plåtburkarna.

Burköppnare och modellerna

Numera finns det många andra modeller utöver den klassiska burköppnaren med skärhjul. Effektiviteten hos en burköppnare beror på hantering och teknik samt burken som ska öppnas. Ofta kan öppnare misslyckas när slutet av öppningsprocessen är nära.

Trycket under burkens kant ändras och du har problem med att öppna burken helt. Nyare modeller löser kantvecket istället för omslagsarket, vilket hjälper till att förhindra vassa kanter.

Elmanövrerade burköppnare erbjuder skadesfri lyx i köket. Dessutom kan dessa burköppnare ofta manövreras med en hand. Konserverna är helt enkelt förberedda för detta. En kniv rör sig längs burken vikas och skär en gång i en cirkel med hjälp av en drivning.

Den elektriska burköppnaren skär av locket. Det finns inga vassa kanter. Moderna kök har en integrerad och permanent installerad burköppnare, som också drivs elektriskt.

Burköppnare med nyckel

Vissa burkar, såsom corned beef eller sardiner, kräver en något annorlunda öppningsmetod. En typ av nyckel är vanligtvis fäst vid dessa burkar med vilka burken kan öppnas. Nyckelverktyget måste sättas in. Locket rullas upp med hjälp av en lindningsmekanism och innehållet kan nås. Numera blir ringdragningsförslutningar som förenklar hanteringen allt vanligare.

Som namnet antyder är dessa förslutningar en ring som måste dras upp och sedan mot dig för att öppna burken. Det finns burköppnare i olika prissegment. I stormarknader med ett brett utbud av produkter erbjuds klassiska burköppnare med skärhjul för lite pengar.

Priset här är mellan 8 och 20 euro, beroende på märke och märke. En bra elektrisk burköppnare är tillgänglig från 30 euro.

Slutsats kan öppna modeller

Det finns en ökad risk för skärsår vid användning av en klassisk burköppnare, särskilt när du lyfter locket. Du måste vara försiktig här. Burköppnarna som skär på en vik under locket är bättre här. På detta sätt kan locket tas bort utan några skarpa kanter. Risken för skador är mycket lägre.

Elektriska burköppnare är enkla att använda. Burken hålls vanligtvis på plats av en magnet eller placeras i en anordning. Med ett knapptryck rör sig skärverktyget en gång runt kanten och lossar locket utan att lämna några vassa kanter. Denna burköppnare kan också användas med en hand, vilket har en annan praktisk aspekt.

Kan öppnare tillgänglighet

Först och främst är en burköppnare naturligtvis ansvarig för att öppna konserver. I de äldre modellerna pressades kanterna samman och vrids sedan medurs med ett litet hjul tills burken kunde öppnas.

För det mesta behövde du baksidan av en sked för att kunna lyfta av locket säkert. Denna typ av burköppnare hade vanligtvis ett litet tips. Vem vet fortfarande vad det här var bra för? Som ett slags tennstans kan ett enda hål stansas i en metallburk. Detta var särskilt nödvändigt när det gäller kondenserade mjölkburkar för att komma till innehållet.

Så kallade multifunktionsverktyg, som ofta finns i armé- och campingbestick, har praktisk användning på språng. De flesta burköppnare är integrerade i en fickkniv eller ett multifunktionsverktyg.

Nackdelar här är dock burkens taggiga kanter eller - värre - metallspån i burkens innehåll. Ganska överlevnadsmässigt för camping och utomhus, men används inte i vardagen. Här bör du använda en "normal" burköppnare.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Rätt städning

På grund av sin natur kommer en sådan burköppnare i kontakt med olika konserverade innehåll. Det är viktigt att det rengörs väl efter användning. Om du inte gör detta kommer mindre aptitretande insättningar att bildas över tiden, som verkar som om de fick fötter. Så nog av bilderna.

Burköppnaren har svåråtkomliga platser. Anslutningarna mellan skärhjulet och resten kan endast nås med stora svårigheter. Om du inte kan sätta din burköppnare i diskmaskinen - och egentligen bara göra det om det noteras, annars rostar enheten i värsta fall - allt du behöver göra är att rengöra den för hand. För att detta inte ska vara ansträngande finns det några skarpa livshackar som du kan prova hemma.

 • Blötlägg burköppnaren i varmt vatten och diskmedel och skrubba sedan med en tandborste (så att du kan komma till de mest avlägsna platserna!).
 • Kedjerengörare för motorcyklar: spray på och ta bort resterna med en tandborste eller träpinne. Blötlägg sedan och skrubba väl så att inga rester av kedjerengöraren finns kvar.
 • Blötlägg burköppnaren i varmt vatten och bakpulver. Vänta några minuter och ta bort resterna med en tandpetare. Skölj väl.
 • Blötlägg i cola. Kolsyran säkerställer att matrester löses upp. Blötlägg över natten (eller 2 nätter), skölj noggrant.
 • Lägg enheten i ultraljudbadet så att det lyser som nytt.
 • Koka upp det heta vattnet och tillsätt ett paket bakpulver. Blötlägg sedan burköppnaren generöst. Titta mellan.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda konservöppnarprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
wenco premium security burköppnare, för rätt och...*
 • Praktisk säkerhetsöppnare för att öppna plåtburkar, idealisk för högerhänta och vänsterhänta
 • Säker skärmekanism trots det vassa skärhjulet i rostfritt stål, integrerad tång för att lyfta locket
 • Enkel och bekväm vridning tack vare den stora vridknappen med räfflad avlastning, lätt att använda tack vare det breda handtaget
2. Storsäljare
KUHN RIKON Auto Safety konservöppnare grå, ... *
 • Högkvalitativ konservöppnare - imponerar med sin attraktiva design och utmärkta produktegenskaper
 • Om burkens kant greppar automatiskt behöver inte burköppnaren fixeras manuellt på kanten
 • Designad för säker användning - öppnar burkar och burkar utan att skära av metallen (lämnar inga vassa kanter på kanterna eller...
- € 2,003. Storsäljare
WMF konservöppnare med flasköppnare 20 cm, plast, Cromargan...*
 • Innehåll: 1x burköppnare (längd 20 cm) - artikelnummer: 1873399990
 • Material: högkvalitativ plast. Cromargan rostfritt stål 18/10. Kan diskas i diskmaskin
 • Burköppnare med integrerad flasköppnare, gripare för att ta av locket och upphängningsögla. Säker: Lämnar inga vassa kanter på...
4. Storsäljare
iheyfill säkerhetsburköppnare, rostfritt stål, ergonomisk ... *
 • Hjulen skär särskilt bra - de knivskarpa sfärskivorna skär enkelt igenom plåtburkarna med den släta barnsäkra...
 • Extremt lätt att använda - ergonomisk nu med kraft att öppna burkar på några sekunder. den smarta mögeln är inte fet och...
 • Sidokapningssäkerhet konservöppnare - är säker och smidig kantad sidoburköppnare skär snitt, stora, små, runda eller ovala,...
5. Storsäljare
Otstar 4-i-1 konservöppnare manuell, konservöppnare utan vass...*
 • Multifunktionell konservöppnare - Vår manuella konservöppnare kan användas för att öppna burkar, burkar, ölflaskor och plastflaskor...
 • Utvalt premiummaterial: Burköppnaren är tillverkad av högkvalitativt, livsmedelssäkert rostfritt stål, slitstarkt, rostbeständigt och brottsäkert, ...
 • Ergonomisk och vänlig design - vår kapslad konservöppnare med ergonomisk, stor och halkfri vridknapp, ...
- € 2,816. Storsäljare
KitchenAid konservöppnare, flask- och konservöppnare av rostfritt stål...
504 Bewertungen
KitchenAid konservöppnare, flask- och konservöppnare av rostfritt stål...*
 • Viktigt köksredskap: konservöppnaren har en vridknapp, så att du enkelt kan öppna burkar i alla storlekar
 • Ergonomiskt handtag: handtaget är välbalanserat, bekvämt att hålla i och garanterar maximal säkerhet även vid tung användning...
 • Hållbar: konservöppnarens blad är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål
- € 1,017. Storsäljare
Amazon Commercial konservöppnare i rostfritt stål*
 • Rostfritt stålblad: slitstarkt skärblad tillverkat av värmebehandlat, galvaniserat rostfritt stål (60%) för robust och pålitlig styrka
 • Handtag i rostfritt stål: fasta handtag och vridknapp gjord av 18/0 rostfritt stål (40%) för ett säkert grepp och enkel kontroll
 • Praktisk: den handhållna burköppnaren tar snabbt och enkelt bort locken från cylindriska metallburkar som konserverad frukt, grönsaker,...
8. Storsäljare
Westmark spak konservöppnare, med flasköppnare, längd: 16,2 cm,...*
 • Praktisk spakburöppnare för att öppna runda och fyrkantiga burkar, inklusive en flasköppnare för att öppna flaskor med kronlock
 • Säker och snabb kapning av burkar i alla storlekar och tjocklek tack vare skärknivsprincipen för vänster- och högerhänta
 • Bekväm hantering tack vare det ergonomiska handtaget, smala mått för enkel förvaring i kökslådan
9. Storsäljare
Culinare Magican konservöppnare, grafit*
 • Världens bästsäljande konservöppnare
 • Det enkla sättet att öppna burkar
 • Skärmekanism i rostfritt stål med hög precision
10. Storsäljare
Elektrisk konservöppnare, hjälper artritpatienter, äldre...
6 Bewertungen
Elektrisk konservöppnare, hjälper artritpatienter, äldre...*
 • 【Automatisk öppning av burk utan ansträngning】 - Jämfört med manuella konservöppnare kan öppningsburkar med vår elektriska ...
 • 【Säkert för dina händer】 - att öppna burkar med en manuell konservöppnare är inte bara tråkigt, utan du kan också komma in i ...
 • 【En knapp】 - Denna automatiska konservöppnare är lätt att använda, tryck bara på den grå knappen för att börja skära burkarna ...
- € 2,00erbjudandet
WMF konservöppnare med flasköppnare 20 cm, plast, Cromargan...
WMF konservöppnare med flasköppnare 20 cm, plast, Cromargan...*
Innehåll: 1x burköppnare (längd 20 cm) - artikelnummer: 1873399990
21,99 € € 2,00 19,99 € Amazon Prime
Neu!
Öppnare för glasögon och glasögon av silikon, halkfri,...
Öppnare för glasögon och glasögon av silikon, halkfri,...*
Flasköppnare och burkar av silikon med justerbar rem.; Utrustad med invändiga spår som säkerställer ett perfekt grepp
6,16 € Amazon Prime
Neu!
WARRIO 8 in 1 portabel manuell konservöppnare...
WARRIO 8 in 1 portabel manuell konservöppnare...*
Namn: Flasköppnare; Funktion: Miljövänlig; Material: plast och rostfritt stål
25,86 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 25.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*