Äggskärare - så här skär du ägg perfekt

Det hjälpsamma köksobjektet, äggskivare, är också känt på österrikiska som äggharpa. Varför blir det snabbt klart när du föreställer dig formen på äggskivaren. Själva skärverktyget består av långa och skarpa trådar som påminner mycket om en harpa. Med detta smarta kökshjälpmedel kan kokta ägg formas perfekt.

De resulterande äggskivorna kan användas utmärkt för att dekorera rätter, lägga till en sallad eller använda som topping på bröd. Förresten, den första äggskivaren dök upp på scenen omkring 1900. Detta uppfanns av Willy Abel. 1907 grundade han ett företag i Berlin som också producerade de första äggskivorna.

DOSNTO äggskärare av rostfritt stål, äggskärverktyg, ...BIBURY äggskärare av rostfritt stål, äggskärningsverktyg, 2 i 1...Heatigo äggskärare, äggskärare, äggskärning,...Äggskärare, 3-i-1 multifunktionell manual ...Generisk äggskärare, skär ägg rent och exakt i 2 ...Äggskärare i rostfritt stål, verktyg för äggskärning, äggdelare, ...Äggfräs Rostfri diskmaskin säker 3-i-1Äggskärare 3-i-1, äggdelare för runda och ovala skivor,...3-i-1Äggskärare 3 i 1 äggdelare svampskärare ägg och...
Kontrollera pris9,99 €Kontrollera pris9,99 €Kontrollera prisKontrollera pris12,99 €21,99 €Kontrollera prisKontrollera pris
DOSNTO äggskivare av rostfritt stål, ... *BIBURY äggskivare av rostfritt stål, ... *Heatigo äggskärare, ... *Äggskärare, 3-i-1 multifunktionell manual ... *Generisk äggskärare, skär ägg rent och ... *Äggskärare av rostfritt stål, äggskärverktyg, ... *Äggskärare rostfritt stål diskmaskin säker 3-i-1 *Äggskärare 3-i-1, äggdelare för runda och ... *3-i-1*Äggskärare 3 i 1 äggavdelare svampskärare ier...*
◼️ Ej tillämpligt◼️ ✔ Unik och utsökt design - unik ...◼️ ❤ 【Enkel och snygg design】 Unik ...◼️ HÖG KVALITETSMATERIAL: Denna äggskivare är gjord av ...◼️ SKÄR ÄGG I 2 FORMER: Äggskäraren skär din ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Den här äggskivan är perfekt att skära ...◼️ 【3 i 1 funktion】 Kan mycket mjuk mat i tre ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Enkelt 3-i-1 köksredskap: äggdelaren har ...
◼️ Ej tillämpligt◼️ ✔ Högkvalitativa material - Den består av ...◼️ ❤ 【Lätt att använda】 äggskivor Lätt att använda ....◼️ Lätt att använda: lägg bara ägget på ...◼️ SHARP WIRES: De rostfria trådarna skär ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Har två skärplattor bilden perfekt rund eller ...◼️ 【Högkvalitativt material】 Äggskäraren består av ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Material av hög kvalitet: Tillverkad av PP i ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kontrollera pris9,99 €Kontrollera pris9,99 €Kontrollera prisKontrollera pris12,99 €21,99 €Kontrollera prisKontrollera pris
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 28 mars 2023 23:59 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Äggskärare funktionalitet

Äggskäraren består av en nedre del (plast, aluminium eller rostfritt stål) som är försedd med en urtagning i vilken det skurna ägget kan lämnas. Den övre delen fungerar som ett slags lock, som är försett med tunna trådar.

Med en liten rörelse nedåt träffar locket med trådarna på ägget som ska skäras och skär det i jämntjocka skivor. Om du vrider ägget 90 grader kan du upprepa skärprocessen och tärna ägget.

De olika modellerna för äggskärare

Förutom de olika färgerna och mönstren finns det inte bara äggskivare som skär skivor eller kuber, utan också små kvarter och med en integrerad sticka. Många äggskärningsmodeller skär inte bara ägg, utan också mozzarella, svamp, frukt och potatis.

Detta ger inte bara multifunktionalitet med sig, utan också en fördel i hanteringen. Du behöver bara en enhet för att skära skivor.

Vissa äggskivare har till och med en praktisk uppsamlingsbricka där de skalade äggskal kan förvaras. Beroende på modell och version skiljer sig också prissegmenten åt.

Som med alla vitvaror i köket och huset finns det alltid tre priskategorier: billiga, medellånga och dyra. Dessa funktioner påverkar kvaliteten, hållbarheten och funktionaliteten hos en vara.

Den billigaste kategorin när det gäller äggskivor är vanligtvis tillverkad av plast. Denna modell uppfyller sitt syfte för sporadisk användning. Ledningarna är tillräckligt skarpa och skär igenom ägget. För livsmedel med en fastare konsistens, som rå svamp, kan du behöva skära hörn eftersom ledningarna inte är tillräckligt skarpa för denna process.

Tips: skär äggen i tärningar

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Metalläggskivor

Medelpriskategorin har en aluminiumkropp. Detta material är mer hållbart än plast och har en skada-resistent yta. Trådarna är skarpa och kan enkelt skära svamp och mozzarella. Risken för att rester fastnar när du drar tillbaka skärlocket är mindre än för den billiga modellen.

Den prisintensiva modellen har en rostfri rostfri kaross av hög kvalitet. Ledningarna är knivskarpa och skär igenom alla livsmedel. Dessa professionella äggskivor har ofta ett extra handtag så att fingrarna skyddas från rester och skador. Professionella äggskivor från välkända märktillverkare kostar cirka 24 euro.

Äggskivare fördelar och nackdelar

Äggskäraren är en smart hjälpare för det kreativa köket. Men vad är fördelarna och nackdelarna med detta?

Fördelar

Äggskärare för ett tilltalande utseende

Om du behöver äggskivor till salladen eller vill dekorera en festlig specialplatta med fina äggskivor är äggskivaren idealisk. De jämnt tjocka skivorna erbjuder ett dekorativt tillskott.

Praktisk hantering

Den som har försökt skära ett kokt ägg i jämna skivor med en kniv kommer att känna till problemet: halvvägs genom ägget lossnar äggulan och ägget smuler sönder. Äggskäraren kan enkelt manövreras med en hand och ägget skärs i identiska skivor samtidigt.

Mångsidig användning

Oavsett om det är skivor ägg på bröd, i en sallad eller som en garnering för en festligt tillagad tallrik: Skivade ägg ser inte bara bra ut utan är också lätta att använda för lämpligt ändamål. Med en bra äggklippare kan grönsaker, mozzarella, frukt och potatis också skivas underbart. Den tråkiga användningen av en skärkniv är inte längre nödvändig.

Litet utrymme krav

På grund av sin kompakta design tar äggskivaren lite utrymme. Denna köksredskap är vanligtvis platt och kan till och med förvaras i en låda. Så du kan förvara äggskivaren för att spara utrymme och ha den redo att lämnas till nästa användning.

Nackdelar

Om du köper billigt köper du två gånger

Särskilt billiga äggskivor av plast lovar en ganska kort livslängd. Ledningarna blir ofta tråkiga och skär inte längre igenom maten. Speciellt om du ofta dekorerar och dekorerar matplattor är det värt att använda en högkvalitativ modell som du kan njuta av länge.

Rengör äggklipparen

När det gäller billiga modeller av plast kan det snabbt hända att trådarna tröttnar och inte längre har den önskade kapningsförmågan. Om du sedan vill skära ditt ägg i skivor, kommer du att upptäcka att en stor del av ägget hänger på ledningarna. Det skurna ägget ser inte riktigt tilltalande ut heller.

I det här fallet är det dags att noggrant rengöra äggskivaren eller att kasta den. Med äggklipparen måste du se om den är lämplig för diskmaskinen. Om inte, kan allvarliga skador på viran och kroppen göra äggskivaren oanvändbar.

Du måste vara försiktig när du rengör för hand. Även med billiga modeller är ledningarna skarpa - även på grund av spänningen - och kan orsaka skärningar. Det är bäst att lägga äggklipparen i varmt vatten med diskmedel. På detta sätt kan äggrester lossas och äggklipparen rengöras noggrant. Ledningarna kan rengöras med en trasa. Kroppen kan torkas utan problem.

Köp äggskivor

Du kan få en äggskivare i större stormarknader, specialbutiker för hushåll och på Internet. Speciellt när du köper online kan modellen ses och väljas hemma. Äggskivan kan beställas med ett klick och levereras direkt hem till dig på bara några dagar.

Bekvämt har du 14 dagars ångerrätt. För detta måste äggskivaren naturligtvis vara i ett felfritt skick. Det magiska ordet för detta är: säljs igen.

Du kan inte använda äggskäraren varje dag i 2 veckor och skära dina ägg i skivor. Du kan titta på modellen och sedan avgöra om köksmaskinen uppfyller dina behov. Om inte kan den returneras utan problem.

Att hitta den perfekta äggskivan är inte alltid lätt. Konsumenterna måste hitta rätt enhet som passar dem och deras behov från en mängd modeller, färger och former.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda äggskärarprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
BIBURY äggskärare av rostfritt stål, äggskärningsverktyg, 2 i 1...*
 • ✔Unik och utsökt design -- Unik förkromad äggskärare med 3 skärytor. Med två skärskivor för vackra...
 • ✔ Högkvalitativa material - Den är gjord av hållbar och attraktiv förkromad zink. Skärtrådarna är gjorda av rostfritt stål.
 • ✔Din professionella kock -- Äggavskiljare är idealiska för att skiva hårdkokta ägg. Perfekt för att förbereda sallader eller...
2. Storsäljare
Metaltex 204500014 äggskärare *
 • Äggklippare av robust plast
 • Med trådar i rostfritt stål
 • För en fin skärning
- € 0,953. Storsäljare
BIBURY äggskärningsverktyg, äggskärare för hårdkokta ägg,...*
 • 🍳【Uppgraderingsmaterial】 Äggskäraren är gjord av högkvalitativ aluminiumlegering för bas och handtag. Den 304 rostfria ståltråden är...
 • 🍳【Kompakt och bekväm】 Ergonomisk design med perfekt äggöppning. Placera helt enkelt det hårdkokta ägget i skivaren och tryck...
 • 🍳【Mångsidigt】 Den multifunktionella äggskäraren är inte bara idealisk för kokta ägg, utan kan också användas snabbt och ...
4. Storsäljare
Westmark äggdelare för runda och ovala skivor, individuellt ... *
 • Effektiv, mycket stabil, hygienisk äggdelare av aluminium med en speciell livsmedelssäker beläggning. Idealisk för att skära 5 mm tunt...
 • Enkel skärning tack vare det ergonomiskt böjda handtaget och 10 spända, vassa trådar av rostfritt stål. Lämplig...
 • Enkel och snabb hantering. Penna och kubformen genom att vrida det redan klippta materialet.
5. Storsäljare
Leifheit äggskärare Combi ComfortLine serie med 3 funktioner,...*
 • 3-i-1-design - Den mångsidiga äggskärarkombinationen imponerar med tre funktioner i en enhet: skär rund och oval ...
 • Vassa trådar - Med stabila, rostfria rostfria ståltrådar skär enheten jämnt och exakt igenom maten. Den är lämplig för...
 • Säker och okomplicerad - Leifheit äggskärare är utrustad med en halkskyddsapplikation för säker hantering och en enkel ...
6. Storsäljare
Äggskärare i rostfritt stål kan diskas i diskmaskin, äggavdelare...*
 • 【Sparar tid - äggdelare i rostfritt stål】 Inget mer irriterande klipp. Äggskärningsverktyget är idealiskt för alla storlekar av EGGsemplare....
 • 【Effektiv äggskärare】 Effektiv, mycket stabil äggdelare med 10 spända, vassa trådar av rostfritt stål, ...
 • 【Högkvalitativa material -Eggselente】 Äggskärare är idealiska för att skära hårdkokta ägg. Högkvalitativ produktion från EGGstrem...
7. Storsäljare
Äggskärare, professionell äggavdelare Kapning av trådar av rostfritt stål...*
 • Äggskärare: Denna äggskärare har skärande former i en skärmaskin, den skär hårdkokta ägg jämnt och...
 • Multipurpose Egg Slicer: Denna äggskärare fungerar inte bara med hårdkokta ägg, den fungerar också bra med jordgubbar, svamp, kiwi...
 • Hållbart material: Varje skärtråd för äggskärare är gjord av rostfritt stål av foderkvalitet, skarpt och rostskyddande. Grunden för äggskäraren...
8. Storsäljare
Äggskärare, äggskärare för hårdkokta ägg, robustare...*
 • ☀ 【Material】 - Äggskäraren är gjord av högkvalitativ 304 rostfri ståltråd, och basen och handtaget är gjorda av hög kvalitet ...
 • ☀【Förbättrad teknik】 10 rostfria ståltrådar pressas mekaniskt för att göra skärmaskinen för kokta ägg mer hållbar, ...
 • ☀【Multifunktionell äggskärare】 - Denna äggskärare i rostfritt stål har en perfekt äggskåra, äggen glider under ...
9. Storsäljare
feihao äggskärare Svampskärare skär rent och...
207 Bewertungen
feihao äggskärare Svampskärare skär rent och...*
 • [Tre-i-ett-design] - Utrustad med 3 separata skärskivor, har den multifunktionella äggskärarkombinationen tre huvudfunktioner: ...
 • [Skärp tråd] - Skärlinjen är gjord av hållbart och hygieniskt rostfritt stål, med vilket mat skärs exakt ...
 • [Säkert och enkelt] - Kuttern är utrustad med en halkfri applikation, ergonomisk, säker att använda och har en ...
- € 2,0010. Storsäljare
Egg the Ripper äggskärare ★ äggdelare i aluminium och...*
 • 🥚EGGSELENTE KVALITET: Högkvalitativ produktion av EGG extremt robust aluminium med rostfria ståltrådar garanterar dig ett pålitligt ägg ...
 • ⏱️ SPARAR TID: Inget mer irriterande klipp. Äggskärningsverktyget är idealiskt för alla storlekar av EGGsemplare. staty nu...
 • 😂 ROLIG GÅVA: Rolig design + smart idé = Egg the Ripper är den perfekta presenten till människor med sinne för humor och garanterar ...
- € 0,95erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*