Fjäderfä sax: perfekt för att snida ditt fjäderfä

Foto av författaren

niko

Rostfritt stål fjäderfä sax Kycklings sax Fisk sax Kött sax Ben sax Diskmaskin säker Carving sax rostfritt stål Fjädermekanism Professionell köks sax Sharp Högkvalitativ metall silver

Fjäderfäskären är en hjälpare som inte får saknas i något kök. Speciellt inte om du är inbjuden till familjeluncher och du tar med en stor fjäderfärätt till bordet.

Fjäderfäskären används för att hugga större typer av fjäderfä, t.ex. Turkiet, anka, gås, kyckling eller kalkon. Med fjäderfässaxen kan stora delar av maten enkelt klippas isär och portioneras. Många hönsaxar har ett urtag under skärkanten. Det kan också användas för att skära igenom större ben.

WMF fjäderfessaxar med integrerad benbrytare 23 cm, ...Newness kökssax, fjäderfäsax, kökssax,...Kelomat fjäderfäsax, rostfritt stål, svart, OSAUSONIA - 71413 FJÄDERFÄSAX AV ROSTFRI STÅL, FIN MODELL, MED...Miusikit fjäderfä sax, kött sax köks sax med ...SMTENG OX Horn Rostfritt stål Köksax Fjäderfä Sax ...Fiskars köksax, total längd: 18 cm, ...Zwilling 43967-200-0 multifunktionssax, svart, 7,5 cm haltTANSUNG hönsaxar, 5Cr15MoV premium rostfritt stål 9,5 tum ...
WMF fjäderfä sax med integrerad ... *Newness kökssax, fjäderfäsax,...*Kelomat fjäderfäsax, rostfritt stål, svart, OS*ÖSTERRIKE - 71413 FJÄRRKLÄDARE AV RUSTFRITT STÅL, ... *Miusikit fjäderfä sax, kött sax ... *SMTENG OX köksax i rostfritt stål ... *Fiskars köksax, total längd: 18 cm, ... *Zwilling 43967-200-0 multifunktionssax, svart, 7,5...*TANSUNG fjäderfä sax, 5Cr15MoV premium ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B000WGMR6C" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Konstruktion av en fjäderfäskjuvning

De två långa, något taggade knivarna utgör fjäderfäaxens huvudsakliga skärverktyg. Handtaget påminner allt mer om en burköppnare på grund av sin hästskoformade konsistens. Detta kan lätt pressas och relativt lite kraft krävs.

Vissa modeller har en liten fjäder som gör dem lättare att komprimera. De flesta fjäderfäaxar har en utskärning under bladen som är utformad för att bryta starkare ben. På många modeller av fjäderfäaxar finns det en typ av lås på handtagets nedre del för att säkert förvara verktyget efter användning.

Fjäderfässax stil, form och finish

Det finns smala och breda typer av fjäderfäaxar på marknaden. De skiljer sig åt i struktur, grepp och hantering. Beroende på dina önskemål och behov är mindre och därför lättare fjäderfäaxar mer lämpade för små kvinnors händer än en mycket bredare.

En fjäderfäskjuvning av hög kvalitet erbjuder fördelen med liten ansträngning. Dessutom är skärkanterna gjorda av robust rostfritt stål, vilket ger rost ingen chans. På detta sätt kan fjäderfäskären användas i flera år utan att tappa skärpan.

Handtaget kan vara tillverkat av samma material som bladet, rostfritt stål. För enkelhets skull finns det även andra material som används för bearbetning av handtaget.

Detta inkluderar trä, plast eller till och med boxwood. Beroende på material blir hanteringen trevligare och gör det lättare att skära upp fjäderfäet. Även om fjäderfäskärens framkant nästan alltid har samma struktur, vilket påminner mycket om vanlig hushållssax, kan handtaget vara variabelt.

Det finns delade handtag med en mindre spak fäst vid det övre stycket så att saxen kan öppnas och stängas. Dessa modeller har inte heller säkerhetslåset på den nedre delen, men har ett halkfritt plasthandtag. Att glida är nästan omöjligt. Handtaget har en ergonomisk form som passar perfekt i handen.

Skillnader i utförande

Det finns fjäderfäaxar som ser ut som vanliga hushålls- eller hantverksaxar. Andra versioner får en att tänka på sekatörer eller ett verktyg. Fjäderfäaxarna av hög kvalitet har ett handtag som ligger bekvämt i handen, enkel hantering, en knivskarp kant och ett säkerhetslås.

I bästa fall kan fjäderfäskären tas isär för rengöring så att du kan komma till de mest avlägsna platserna. De flesta av dessa modeller är därför också lämpliga för diskmaskinen. En fjäderfäskjuv av hög kvalitet kostar cirka 50 till 100 euro. Naturligtvis beror det på användningsfrekvensen.

Om du lägger en fågel på bordet en gång om året kan fjäderfäskär för 100 euro verka lite dyrt. Det finns betydande skillnader i bearbetningen och det kvalitativa utförandet, var och en med fördelar och nackdelar.

Var uppmärksam när du köper

Först och främst spelar utseendet en betydande faktor i bästsäljarna 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärligt testbeslut. Om du inte är övertygad här spelar det andra steget in: Känsla. I butiken och även vid beställning på nätet har du möjlighet att titta på produkten, hålla den i handen och öppna och stänga den. Utseendet spelar en försumbar roll. Fjäderfäsaxen ska verkligen se bra ut. Speciellt när fågeln är huggen inför hela laget.

Oavsett om handtaget är glänsande eller rött, blått eller grönt spelar en underordnad roll. När det gäller handtaget är det viktigt att det ligger bekvämt i handen. Om du har en känsla av att en skarp kant pekar i handen och hanteringen är obekväm, bör du hålla fingrarna borta från modellen. Ett bra grepp är smidigt och samtidigt halkfritt. Den ligger idealiskt i handen och fjäderfessaxarna kan manövreras med en enkel rörelse och liten ansträngning.

Carving anka som ett proffs #kock

Skär fjäderfä ordentligt

Skäreggarna ska vara vassa och släta. Fjäderfäaxar som bara kan dras isär med våld är helt olämpliga för daglig användning. En liten rörelse med liten ansträngning är idealisk. På detta sätt kan fjäderfäet också skivas smidigt och bekvämt.

Säkerhetslåset i botten får inte saknas. I vissa modeller pressas skärkanterna tätt ihop så att de inte kan öppna sig själva. De modeller som har en fjäder på greppleden bör startas med ett lås. Med den här versionen kan det annars hända att du klämmer i fjäderfäaxen och de hoppar isär igen (om de inte kan säkras med spännet).

Det är värt att uppmärksamma om fjäderfäskär kan demonteras för rengöring. Denna process är vanligtvis lätt att utföra och fjäderfäskären kan sättas ihop igen efter rengöring. Det är perfekt om fjäderfäskären kan läggas i diskmaskinen. Detta lämnar bara tankarna på en festmåltid och inte på den besvärliga städningen efteråt.

Rostfritt stål ska vara vanligt. Tyvärr har inte alla modeller den här funktionen. I synnerhet i lägre prissegment kan det vara nödvändigt att torka fjäderfäskären helt efter rengöring, eftersom det annars kan bilda blixtrost, vilket inte bara är fult, utan framför allt obehagligt.

Rengör fjäderfä sax

Att snida en gås eller anka kan vara en syssla och lämnar en röra i köket eller vid bordet. Resterna finns kvar i fjäderfäskäraren och måste tas bort för hand senare om du är osäker. Därför går rekommendationen helt klart till en dyrare modell. Varför? Dessa fördelar talar oundvikligen för att investera lite mer pengar:

  • bekväm hantering
  • rostfritt stål
  • skarp skärning
  • bekvämt grepp
  • Säkerhetslås eller fast grepp på skäreggarna
  • Demonterbar
  • diskmaskin säker

Bara det arbete du har att göra med att städa en billig modell försvinner snabbt minnen från en festmåltid.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda fjäderfäsaxprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta fjäderfäsaxprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 TIVOLI fjäderfäsax vass kökssax, multifunktion... TIVOLI fjäderfäsax vass kökssax, multifunktion...* För tillfället inga recensioner 19,99 €Amazon Prime
2 BELLE VOUS högkvalitativ sax - fjäderfä sax 25,5 cm ... BELLE VOUS högkvalitativa saxar - fjäderfä sax 25,5 cm ... * För tillfället inga recensioner 12,99 € 11,49 €Amazon Prime
3 Fjäderfäsax, skarp fjäderfäsax i rostfritt stål för kött,... Fjäderfäsax, vass fjäderfäsax i rostfritt stål för kött,...* För tillfället inga recensioner 10,99 €Amazon Prime
4 Lost Deer Kökssax med metallhandtag för kyckling, fjäderfä,... Lost Deer kökssax med metallhandtag för kyckling, fågel,...* 331 Bewertungen 14,99 €Amazon Prime
5 Fiskars fjäderfässax, total längd: 25 cm, ... Fiskars fjäderfässax, total längd: 25 cm, ... * För tillfället inga recensioner 32,99 € 24,99 €
6 Westmark fjäderfäsax, fjädermekanism, skärbladslängd:... Westmark fjäderfäsax, fjädermekanism, skärbladslängd:...* För tillfället inga recensioner 43,99 € 33,68 €Amazon Prime
7 Cookery® [PREMIUM] fjäderfäsax gjord av rostfritt stål... Cookery® [PREMIUM] fjäderfäsax gjord av rostfritt stål med...* För tillfället inga recensioner 17,99 € 16,99 €Amazon Prime
8 SimCoker Professional fjäderfäsax, kökssax, köttsax,... SimCoker fjäderfäsax proffs, kökssax, köttsax,...* För tillfället inga recensioner 21,99 €Amazon Prime
9 WMF fjäderfäsax med benbrytare 25 cm, Cromargan ... WMF fjäderfäsax med benbrytare 25 cm, Cromargan ... * För tillfället inga recensioner 59,99 € 44,73 €
- € 1,50erbjudandet
- € 8,00erbjudandet
Fiskars fjäderfässax, total längd: 25 cm, ...
Fiskars fjäderfässax, total längd: 25 cm, ... *
Gjord i Finland: Hög hållbarhet, enkel rengöring - diskmaskin säker
32,99 € € 8,00 24,99 €
- € 10,31erbjudandet
- € 1,00erbjudandet
- € 15,26erbjudandet
WMF fjäderfäsax med benbrytare 25 cm, Cromargan ...
WMF fjäderfäsax med benbrytare 25 cm, Cromargan ... *
Innehåll: 1x fjäderfäsax (längd 25 cm) - artikelnummer: 1887719990
59,99 € € 15,26 44,73 €
Neu!
Garneck 1 st matsax för köket, köksmaskinen...
Garneck 1 st matsax för köket, köksmaskinen...*
Fjäderfä: Det halkfria, ergonomiskt formade handtaget säkerställer stark skärkraft.
14,39 €
Neu!
TOPBATHY Paket med 6 skaldjurssaxar Krabbsaxar Kökssaxar...
TOPBATHY Set med 6 skaldjurssaxar, krabbasaxar, kökssaxar...*
Skaldjursredskap: tillverkat av rostfritt stål, slitstarkt, fint utförande
20,09 €
Neu!
COLLBATH multifunktionell kökssax Fjäderfäsax...
COLLBATH multifunktionell kökssax fjäderfäsax gjord av...*
Matlagningssax: den skadar inte din hand, gömmer sig inte, lätt att rengöra, säker
20,29 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 21.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar