Köp en romersk kruka

Att köpa en Römertopf är väldigt enkelt om du funderar på några saker efteråt. Kött, fisk eller grönsaker kan tillagas i ugnen i den romerska krukan eller i en annan lerkruka med locket stängt. Några utmärkta Rezepte för Römer-potten finns hos tillverkaren. Maten stekas eller bakas på torr värme (cirka 200 °). Som regel är det inte nödvändigt att tillsätta fett eller vätska. Tillverkarens instruktioner måste dock alltid följas.

Genom att tillsätta lite eller inget fett och flytande behåller maten sina ingredienser och arom. i Römertopf kan inte bränna någonting, även om du inte följer den föreskrivna tillagningstiden. En romersk kruka får aldrig komma i direkt kontakt med en värmekälla. Det betyder att du aldrig ska placera den romerska potten direkt på en spis eller i ugnen direkt på golvet, eftersom det skulle förstöra den romerska potten.

[alert type = "info"] Römertopf finns alltid i kall ugn tryckts upp, först värm upp ugnen. [/ alert]

Efter att de köpt en romersk kruka

Innan du använder potten för första gången, borsta den ordentligt i varmt vatten och blötlägg den sedan i cirka 30 minuter så att porerna i potten kan blötläggas. Krukan är gjord av naturlig lera, vars egenskap är att lagra vatten och sakta släppa ut det när det utsätts för värme. Krukan blötläggs senare i cirka 10-15 minuter före varje användning (tillverkarens instruktioner). Rengöringen av potten är bara med varmt vatten utan tillsats av tvättmedel.

Eftersom porerna i potten absorberar dofterna från olika livsmedel mycket snabbt, bör potten kokas med vatten i ugnen efter var åttonde till tionde användning. Det är möjligt att potten missfärgas lite efter lång användning. Tillsättningen av vinäger eller citronsaft ökar rengöringseffekten vid kokning i ugnen. Tillagningstiden för rengöring är ca 1 timme vid 200 ° C, skölj sedan krukan med rent vatten och låt den lufttorka.

[alert type = “info“] När du tar ut kastrullen ur ugnen, lägg den alltid på en trasa eller en träskiva. Placera aldrig grytan på en kall yta. Grytan kan spricka. [/ Alert]

Varför ska du köpa en romersk kruka?

Fördelarna med en Römertopf talar för sig själva. Maten tillagas naturligt i leran. Genom att laga i din egen juice behöver du knappast ytterligare fett eller vätska, medan näringsämnen och vitaminer i stor utsträckning bevaras. Ingenting brinner i Römertopf, kaminen förblir ren. Denna tillagningsmetod betonar den naturliga smaken av maten. Matlagning i Römertopf är barns lek och fungerar av sig själv. Rätterna kan tas till bordet direkt i Römertopf eftersom det är mycket dekorativt. Således står denna kruka för traditionella och moderna näringstrender.

[products ad = "true" mini = "true" slider = "false" ids = "3100" horizontal = "true" add_clearfix = "true"]

Römertopf instruktioner

Placera den fyllda romerska krukan i ugnen. Med en elektrisk spis ställs den önskade temperaturen in som vanligt. Ugnstermostaten säkerställer långsam och skonsam uppvärmning. Som med bakning, välj inställningen med över- och bottenvärme eller konvektion på samma nivå.

De bästa temperaturerna är 220 ° C med topp- och bottenvärme och 180 ° C med cirkulerande luft. För att uppnå en trevligare skorpa, till exempel med grillat fläsk, är det möjligt att välja en högre temperaturinställning i slutet av tillagningstiden. Vi rekommenderar att du tar bort locket från Römertopf att ta bort och bara byta till överhettning. När det gäller en gasspis som når full värme redan från början, börja med nivå tre (190 ° C) och ställ sedan gasspisen en nivå högre var 5: e minut tills den önskade temperaturen uppnås.

Är Römertopf också lämplig för mikrovågsugnen?

Du kan också sätta valfri Römertopf i mikrovågsugnen. Hanteringen av potten i mikrovågsugnen är densamma som vid tillagning i ugnen. Observera att mikrovågsugnen fungerar mycket snabbare än en ugn, så håll dig nära tills du känner för de nya tillagningstiderna. Så du kan säkert köpa en Römertopf om du bara vill använda den i mikrovågsugnen.

Köp en romersk kruka

Recept för Römertopf

Som nämnts ovan finns det tillräckligt med recept för Römertopf från tillverkaren om du köper en Römertopf. Jag vill fortfarande ge dig ett recept på stekt kyckling just nu. Stekt kycklingens tillagningstid beror på storleken, enligt min erfarenhet är det cirka 75-90 minuter.

ingredienser: en matsked smör, en matsked finhackade blandade örter, salt, peppar, en skvätt vitt vin, en buljongkub, lite paprika.

preparatet: Tvätta kycklingen inifrån och ut, torka. Lämna smöret i en liten kastrull och blanda med örter, salt, peppar och paprika. Borsta kycklingen så tjockt som möjligt på insidan och utsidan. Om du gillar lite mer sås, tillsätt två koppar vatten och lös upp kuben i den. Jag har också ris eller potatis med mig.


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 30.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*