Bevara - Bevara | Råd och tips

Foto av författaren

niko

Vid konservering eller konservering bevaras olika typer av mat under lång tid. Eftersom kokningen sker vid temperaturer runt 100 ° måste frukt och grönsaker konserveras med denna metod med en förlust på vitaminer väntas. Grundkravet för konservering är att frukt och grönsaker bearbetas så färska som möjligt när de skördas.

[apn typ="vergleich2" asin="B06W9LZ5Z4,B01NBU4V2B,B00AH0QUD4,B07ZJBKW21,B004GBUS2Y,B000VZ8SYY" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Förvaring i ugnen

Du kan koka ner både i en gasspis och i en elspis. För att göra detta, placera de fyllda burkarna med lock och gummiringar samt klämmorna på ugnsgallret, som har skjutits in i bottenskenan. Ett fartyg med vatten placeras bredvid det. Kokningen sker vid 130 °. Detta betyder att gasugnar ungefär medelvärme och att elektriska spisar endast ska användas under värme. Efter att kokprocessen är slutförd stannar glasen i röret i ytterligare 30 minuter.

Konservering i burk / automatisk spis

Kokkärlet är utrustat med en termometer och en insats för att hålla glasen. De fyllda glasen med gummiring, lock och klämma placeras på insatsen. Sedan hälls lika mycket vatten med samma temperatur som glasinnehållet i potten, hälften av vattennivån bör vara nära glasen. Den erforderliga tillagningstiden mäts endast från den tidpunkt då vattnet har den föreskrivna temperaturen. Vid denna tidpunkt Värmekälla att vara mindre så att vattnet inte bubblar.

Den automatiska spisen underlättar konserveringen

En konserveringsmaskin gör konserveringen mycket lättare genom att värma upp vattnet till rätt temperatur och bibehålla det. En sådan anordning är ungefär lika stor som en grytan, bara att den är försedd med en strömanslutning. Sådana maskiner har en värmeslinga inbäddad i golvet. Så du gör dem oberoende av din spis och kan koka ner var du än har en strömanslutning. Ett galler placeras i potten så att glasögonen inte står direkt på golvet och inte kan skadas. Sedan hälls lämplig mängd vatten i. Slå nu på enheten och välj önskad temperatur. Han gör resten bevara av sig själv.

Förvaring i en tryckkokare

I tryckkokaren kan maten kokas i små mängder på mycket kort tid. Om du till exempel behöver upp till 90 minuter för grönsaker i en kastrull, är det i tryckkokare endast cirka 10 minuter. En kruka med en kapacitet på minst 7-9 liter krävs dock. Industriella glasögon är bättre lämpade för kokning i en tryckkokare än rillade glasögon, eftersom fler av dessa typer av glas passar in i dem. Se även Instruktioner för tryckkokare.

Konservera gelé

Ren fruktjuice som erhålls genom [tooltip position=”left” text=”Ångjuicing-fruktjuice erhålls genom att värma frukten med ånga men inte koka den.”]Steam-juicing[/tooltip], med en [tooltip position=” left” text=”Centrifuger är lättare att rengöra än pressar och möjliggör snabbare arbete.”]Fruktjuicecentrifug[/verktygstips] eller en spindelpress förtjockas med socker genom att koka. Denna längre tillagning med socker förvandlar fruktjuicen till gelé. För de flesta typer av frukt måste pektin tillsättas för att stödja gelning. Gelé kräver vanligtvis cirka 1000 g socker per liter juice. Att konservera geléen görs på samma sätt som sylt eller konserver.

Bevara grönsaker

Grönsaker kokas vanligtvis inte innan de kokas eller konserveras, utan bara ångas tills de är halvmjuka. Häll sedan omedelbart grönsakerna i burkar medan de fortfarande är varma och koka ner dem. Förkokta grönsaker behöver därför bara halva tillagningstiden för råa grönsaker. Medan grönsaker som blomkål, tomater och selleri kan läggas råa i burkarna, är det lämpligt att förånga alla andra grönsaker.

Konservera sylt

Rensade, beredda frukter kokas med hälften av den mängd socker som krävs. När frukterna är mjuka, tillsätt resterande socker medan du rör om försiktigt. Även här, som med sylt, är det ibland nödvändigt att tillsätta pektin. I många gummibjörnar, sylt och fruktgummi används det pektin används som gelningsmedel. Gelningsmedel är livsmedelstillsatser som sväller eller binder vatten i vatten, dvs. leder till gelning.

Gör sylt och konserver

Grunden för sylt är fruktmassa, som erhålls genom att laga beredd frukt med eller utan socker och sedan föra den kokta frukten genom en sikt. Fruktmassan förtjockas med tillsats av socker i ett visst förhållande; sockret bör bara tillsättas när massan redan har förtjockats i viss utsträckning. Detta kommer att förhindra att marmelad. Eftersom många frukter inte innehåller tillräckligt med gelningsmedel är det i de flesta fall nödvändigt att tillsätta pektin i slutet. Äpple sylt är tillräckligt tjockt när några droppar sylt läggs på en tallrik och gel omedelbart. Efter tillagningen hälls syltet i förvärmda krukor eller burkar och täcks med pergamentpapper. Efter kylning kan kärlen stängas med lock som har pastöriserats i förväg.

Bevara frukt

Frukt kan konserveras genom konservering med eller utan socker. I allmänhet har frukter tillagade med socker en bättre smak; sockerersättningar som stevia kan också användas för detta ändamål. Frukt för kompott hälls i glasen och hälls med sockerlösning. Cirka 500 g socker krävs för 150 g söt frukt. För sura frukter behöver du cirka 250 g socker. Diabetiker kan göra sin egen konserverade frukt med sockerersättningar.

Bevara bevarande tips för rätt sätt

  • Rengör burkar, lock, ringar och alla andra apparater som maten kommer i kontakt med, t.ex. krukor, skålar och slevar, före användning.
  • Använd endast perfekta glasögon, lock och gummiringar.
  • Lägg burkarna på en fuktig trasa när du fyller den varma maten.
  • Se till att rengöra smutsiga kanter och gummiringar noggrant när du fyller på dem.
  • Endast så många frukter eller grönsaker innan du lagar mat som kan tillagas på en kurs.
  • Använd bara glas av samma storlek under en tillagningscykel.
  • När du har tagit bort burkarna från grytan, placera dem på ett bräde och skydda dem mot drag med en trasa tills de har svalnat. Ta först bort clipsen från kåpan.
  • För att förbättra hållbarheten är det lämpligt att ha den första konserveringsprocessen följt av en sekund efter senast 48 timmar, som bara ska hålla halva den föreskrivna konserveringstiden.
  • Förvara burken i ett mörkt rum runt 15 °.

Bevara tider

Konserveringstiderna för frukt och grönsaker eller andra livsmedel varierar beroende på hur enheterna används. Koktiden finns i tillverkarens rekommendationer.

Koka ner dig själv - definitivt det bättre alternativet

Att laga mat själv är kul, även med hela familjen. Men att koka ner dig själv ger också hälsa. Du kan laga mycket på det dagliga bordet själv, här bestämmer du vilka ingredienser som ska bearbetas. Det är här den första fördelen är att konstgjorda smaker och konserveringsmedel vanligtvis inte tas bort. Du vet exakt vilka ingredienser som användes i det eller vilket glas. Sammanställningen av de enskilda slutprodukterna ligger i dina egna händer.

Om du köper varor som redan har konserverats har du att göra med konserveringsmedel i maten trots den traditionella processen. Tyvärr är detta inte ett alternativ för personer med mat och / eller konserveringsallergier.
Du kan enkelt laga eller konservera dina frukt- och grönsaksprodukter själv. Konserveringssocker används vanligtvis för de typer av frukt, sylt och kompott görs - naturligtvis används gelé i alla smaker också.

Det klassiska vakna eller beta

Grönsaker marineras ofta i ättika och olja, och de kan också kokas ner i saltat vatten. Här tillsätts ytterligare örter för att ge smaken - antingen hakad, malet eller i ett stycke. Utöver det ser det också dekorativt ut.
Om du har en familj och vill mata dem hälsosamt och enligt gamla tullar, kan du inte undvika den klassiska betningen eller betningen eftersom du bara ska köpa färsk frukt och grönsaker enligt deras säsong, vilket garanterar högsta kvalitet och korta transporter gånger och därmed liten förlust av näringsämnen. Dessutom erbjuds inte de önskade sorterna till höga priser.

Använd konserver

Om du vill få mat året runt, vars säsong inte är vanligt, måste du tillgripa konserver (eller dyr import från utlandet). Naturligtvis, med överutbudet av frysar och lådor, kan du också frysa saker färska dessa dagar - men du bör använda varorna inom de närmaste 3 månaderna, men saker ser annorlunda ut med självkokta varor, dessa varor kan till och med hållas i flera år. Murburkarna ska förvaras på en sval, mörk och torr plats, det är det enda sättet att varorna behåller sin egen färg under en längre tid - frukt och grönsaker som verkar obehagliga kommer inte att gå bra med någon. Fördelarna sammanfattas igen kort: inga konstgjorda konserveringsmedel, inga konstgjorda smaker, fri hand när det gäller val av ingredienser, lång hållbarhet för frukt och grönsaker (längre än frysning), är roligt för hela familjen, ger mer smak till tallriken.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda konserverande grytprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta konserveringskrukan för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 1,00erbjudandet
- € 16,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 22.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar