Test: ENDERS strålningsvärmare | Gasvärmare för värme i trädgården

Dirk Re.

Inga kommentarer

Patio_garden_buy_gatren-db893d68

Avslutar gasvärmare

Jag har letat efter en strålningsvärmare för utomhusbruk under lång tid. Min anledning var att jag ville sitta i trädgården på kvällen och det är fortfarande varmt tack vare gasvärmaren. Jag tittade på uteplatsvärmare Enders eftersom den har alla egenskaper som var viktiga för mig och priset var också relativt passande.

Den strålande värmaren från Enders kommer med gas drivs och har en steglös kraftreglering zwischen 3,5 - 8 KW. Företaget ger stora löften ekonomisk konsumtion med maximal effektivitet. Driften bör också vara snabb och enkel. Dessutom har Enders gasvärmare ett antal funktioner som bör vara till hjälp vid daglig användning.

Jag testade strålningsvärmaren för 119,90 euro och rapporterar nu om mina erfarenheter samt styrkor och svagheter i enheten.

Gasvärmare | Jämfört med uteplatsen

Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasstrålare 9376,...Gasspisvärmare av rostfritt stål av Activa | Strålningsvärmare för ...Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ...APANA 14KW gas uteplatsvärmare Bellamente ONE gasolvärmare för ...Enders® terrassvärmare gas SOLID rostfritt stål, gasstrålare...Amazon Basics Uteplatsvärmare, Uteplatsvärmare, Sable BrownAltanvärmare Altanvärmare Strålare 13,5...Amazon Basics altanvärmare, altanvärmare, svart och...Terrassvärmare 'Classic Light' altanvärmare...Uteplatsvärmare 'CLASSIC LIGHT'...
109,99 €99,95 €144,95 €124,99 €287,96 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris179,99 €
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, ... *Gasspisvärmare av rostfritt stål av Activa | ... *Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, ... *APANA 14KW gas uteplatsvärmare Bellamente ONE ... *Enders® terrassvärmare gas SOLID rostfritt stål, ... *Amazon Basics strålningsvärmare för terrass, ... *Uteplatsvärmare Uteplatsvärmare Strålare...*Amazon Basics strålningsvärmare för terrass, ... *Uteplatsvärmare 'Classic Light' värmestrålare...*Uteplatsvärmare 'CLASSIC LIGHT'...*
◼️ Enders ECO PLUS-brännarteknik (EEP) för ekonomisk ...◼️ Skapar en märkbart trevlig känsla av värme inom ett intervall på upp till 5 m◼️ värms exakt på sitthöjd utan slöseri◼️ MYsig ATMOSFÄR: Vår praktiska altanvärmare säkerställer...◼️ utrustad med en turbo-brännare i rostfritt stål och en ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Dubbellagers insats i brännaren för ökad livslängd (i...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ testad enligt förordningen om gasapparater (EU) 2016/426
◼️ Gasstrålande värmare av legerat rostfritt stål för långvarig ...◼️ Ekonomisk förbrukning tack vare Eco-Plus-brännarenExtensive️ omfattande och mycket effektiv strålning av infraröd ...◼️ VÄRMEHÖGE MED GAS: Gasflaskan ligger väl under huset...◼️ snabb och enkel montering tack vare delvis montering på fabriken◼️ Ej tillämpligt◼️ Flambrottsskydd/tändningssäkerhet◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ Storlek: H 224 cm x B 79 cm x D 79 cm, vikt: 16 kg (utan ...
Amazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
109,99 €99,95 €144,95 €124,99 €287,96 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris179,99 €
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
Senaste uppdatering den 10 december 2023 18:12 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Första intrycket | leveransomfång

Det första steget är att gasvärmaren måste ställas in. Strukturen består i grunden av 3 steg. Du har plastbotten, stavarna och det uppvärmda locket, som faktiskt måste monteras snabbt och enkelt med det levererade monteringsmaterialet. Strukturen i mitt fall är för uteplatsen Det tog cirka 30 minuter och kan alltid göras med en person.

Förutom de nämnda delarna består leveransomfånget bara av bruksanvisningen, som jag först hjälpte till. Detta är lätt att förstå och förklarar alla viktiga funktioner.

Så mitt första intryck var Väldigt professionellt. Uteplatsen har en fast fotvilket var mycket viktigt för mig. Gasvärmaren har också integrerade roller, varigenom svampen helt enkelt kan skjutas till önskad plats.

Själva huset består av legerat rostfritt stål och bör på detta sätt säkerställa långvarig kvalitet och samtidigt skydda mot repor.

Bilder | Enders uteplatsvärmare

Drift av värmaren | fördelar

Jag tycker att strålningsvärmarens funktion är väldigt enkel och självförklarande. Stegen är till och med tryckta på fodralet så att du inte behöver titta på instruktionerna.

Först och främst operationen i ett nötskal:

den Avslutar uteplatsvärmare drivs med gas. För detta ändamål, en gasflaska med en Maximal volym på 11 kg förvaras och används. Anslutningen görs helt enkelt till den avsedda anläggningen. Sedan öppnas gasflaskan och värmaren tas i drift med hjälp av brännknappen.

Värmeintensiteten kan baseras på steglöst variabel Enheten kan bytas när som helst utan att något behöver göras på flaskan eller huset.

Men vad är fördelarna med Enders uteplatsvärmare?

Denna uteplats värmare har den så kallade ECO PLUS-brännarteknik (EEP). Detta säkerställer ekonomisk förbrukning med optimerad värmestrålning. Dess 8 kW genererar samma värmestrålning som en konventionell 12 kW uteplatsvärmare.

Med det förbrukar han 30 procent mindre gas och släpps ut 30 procent mindre koldioxid.

Jag tycker att detta är väldigt viktigt, eftersom du ofta sitter i trädgården på varmare dagar och en gasflaska borde hålla länge.

Den minskade gasförbrukningen möjliggör en gasflaska med en volym på 11 kg Uppvärmning upp till 50 timmar. Denna aspekt skyddar inte bara miljön genom mindre koldioxid utan minskar naturligtvis också driftskostnaderna samtidigt.

Uteplatsen har en Storlek 218 cm och diameter 76 cm. Emellertid mäts diametern 76cm på det uppvärmda locket, ner till botten tappar värmaren sin diameter och tar därför inte mycket utrymme. Den kan därför också placeras bredvid ett bord eller en lounge, till exempel utan att störa utrymmet.

Vad jag vill nämna som mycket viktigt är att rampljuset med en integrerat vältskydd Tillhandahålls. Således har han ett stabilt och stabilt stativ så att han skyddas mot stötar och vind samtidigt.

- € 104,01
Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ...
Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ... *
värmer exakt och utan att sprida förluster exakt vid sitthöjd; 3 - 6 kW kontinuerlig effektreglering
249,00 € € 104,01 144,99 € Amazon Prime
- € 50,00
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasstrålare 9376,...
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasvärmare 9376, ... *
Legerat rostfritt stål gasstrålningsvärmare för långvarig kvalitet; 3,5 - 8 kW steglös kraftreglering
139,00 € € 50,00 89,00 €

Första användningen | Bedömning av värmeutvecklingen

Efter att jag hittat en permanent plats var jag först tvungen att använda Installera gasflaskan och anslut. För att göra detta, tryck helt enkelt upp rostfritt stålhölje och placera gasflaskan i den medföljande enheten. Anslutningen är enkel eftersom allt redan är förmonterat. Sedan öppnas gasflaskan helt. Nu kan huset sänkas igen.

Nästa steg är att få Slå på värmaren. För att göra detta sätts först intensiteten till den lägsta nivån på styrenheten. Som ett resultat trycks knappen för flammande. På detta sätt kommer en antändning att ske i enheten och antända gas. Värmaren börjar nu värmas upp. Detta tillstånd hålls i cirka 20 sekunder, varefter intensiteten kan ökas som önskat.

Väskan i rostfritt stål blir varm men inte varm. Förbränning kan därför uteslutas under normal drift.

Checklista för idrifttagning:

1) Installera gasflaskan

2) Välj den lägsta intensiteten

3) Starta bränningsprocessen med knappen

4) vänta 20 sekunder

5) Ändra intensiteten efter behag

I mitt test fungerade allt bra direkt. När du väl har fattat det blir denna process snabbt rutin. Inte vid något tillfälle kände jag mig osäker på det Gasvärmare fungerar säkert, även när det gäller hantering av gas.

Tillbehör - strålningsvärmare med gas

Tillverkaren Enders erbjuder ett lämpligt tillbehör som tillbehör vakt på. Överdraget tar form men inte så lätteftersom det är väldigt tätt och inte erbjuder mycket luft. Jag var tvungen att dra hårt vid en eller annan punkt, särskilt när det kom till locket.

Huven kan sedan stängas med dragkedja.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Snabb konstruktion
 • Enkel hantering
 • Fast fot - säker hantering av gasflaskan
 • Bra prissegment
 • Bra värmeutveckling
 • låg gasförbrukning
 • Justerbar intensitet

Nackdelar

 • Skyddskåpa svår att använda

Slutsats: Enders gasvärmare

I mitt test använde jag Strålvärmare Enders bra upplevelser gjord. Strukturen är enkel, hanteringen är behaglig enkel. särskilt användarvänlig drift Jag ser det som ett stort plus.

Så om du ofta sitter i trädgården eller på terrassen och längtar efter lite värme kan du göra allt rätt med denna strålande värmare för 119,90 euro. Enheten har slagits på

Mitt test visade sig vara en robust och pålitlig enhet som också har olika säkerhetsstandarder och till och med skyddar miljön med sina låga koldioxidutsläpp.

Rekommenderad läsning: Pooluppvärmningsguide Här!

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda gasolterrassvärmarprodukterna 2023 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 50,001. Storsäljare
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasvärmare 9376, ... *
 • Enders ECO PLUS brännarteknik (EEP) för ekonomisk förbrukning med optimerad värmestrålning
 • Gasstrålare tillverkad av legerat rostfritt stål för långvarig kvalitet
 • 3,5 - 8 kW kontinuerlig effektreglering
2. Storsäljare
ACTIVA uteplatsvärmare pyramid Cheops II uteplatsvärmare ... *
 • Artikelnamn: ACTIVA altanvärmare Pyramid Cheops II terrassvärmare, 9,3 KW värmeeffekt, 190 cm, inkl Duran Schott glasrör,...
 • Produkttyp: RUMSVÄRMARE
 • Märke: ACTIVA
3. Storsäljare
Planika - Faro – uteplatsvärmare gassvart, 8kW portabel...*
 • ✅ 【Elegant gasvärmare】 - Faro gasvärmare för utomhusbruk i svart finish, som enkelt kan integreras i interiören ...
 • ✅ 【Lätt att använda】 - För ultimat bekvämlighet har vi vår gasvärmare med ett härdat glasskydd, en ...
 • ✅ 【Gaseldis utomhus】 - Utomhusgasvärmare som Faro är miljövänliga eftersom de drivs med propan / LP-gasflaskor ...
4. Storsäljare
ACTIVA Rocky Mountain Pyramid Tower Heater Uteplatsvärmare...*
 • VÄRME ON DEMAND - din komforttemperatur när och var du vill! Med ACTIVA flamvärmare har du alltid en...
 • KRAFTFULL OCH LÄTT ATT ANVÄNDA - Activa uteplatsvärmare kan användas med en 5 kg till 11 kg propan- eller butanfylld gasflaska ...
 • EFFEKTIV STRÅLNINGSVÄRME - Den stora reflektorskärmen ser till att värmen inte strömmar uppåt, utan till omgivningen ...
- € 104,015. Storsäljare
Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ... *
 • Värmer riktade och utan slöseri precis på sitshöjd
 • Rymlig och högeffektiv strålning av infraröda värmestrålar genom ENDUR-reflektionssystemet
 • 3 - 6 kW kontinuerlig effektreglering
6. Storsäljare
Blumfeldt altanvärmare, utomhusgasvärmare, altanvärmare gas...*
 • BEKVÄM VÄRME UTOMHUS: Ge din uteplats värme med de mobila Blumfeldt altanvärmarna. Denna gasolterrassvärmare med...
 • GASVÄRMARE MED 360° LÅGAVISNING: Njut av allroundvärme året runt med vår elektriska uteplatsvärmare med gas. Gaslågan...
 • GER VÄRME VAR DU ÄNST ÄR: Med de mjukt löpande golvrullarna och ingen strömkabel kan denna uteplatsgasvärmare användas för...
7. Storsäljare
Blumfeldt gasterrassvärmare för uteplats, trädgård & balkong,...*
 • BEKVÄM VÄRME UTOMHUS: Ge din uteplats värme med de mobila Blumfeldt altanvärmarna. Denna gasolterrassvärmare i...
 • GASVÄRMARE MED 360° LÅGAVISNING: Njut av allroundvärme året runt med vår elektriska uteplatsvärmare med gas. Gaslågan...
 • GER VÄRME VAR DU ÄNST ÄR: Med de mjukt löpande golvrullarna och ingen strömkabel kan denna uteplatsgasvärmare användas för...
8. Storsäljare
KESSER® Värmarpyramid för uteplatsvärmare gas...*
 • 𝐋𝐄𝐈𝐒𝐓𝐔𝐍𝐆𝐒𝐒𝐓𝐀𝐑𝐊: KESSER pyramiddesigngasvärmare med en synlig låga antänds med piezotändning...
 • 𝐏𝐑𝐀𝐊𝐓𝐈𝐒𝐂𝐇 𝐔𝐍𝐃 𝐒𝐈𝐂𝐇𝐄𝐑: Med den automatiska avstängningen av lutningsvinkeln (tippskydd) ...
 • 𝐅Ü𝐑 𝐎𝐔𝐓𝐃𝐎𝐎𝐑: Den högkvalitativa gasvärmaren förlänger tiden utomhus och kan användas i trädgården, ...
9. Storsäljare
KESSER® värmare gas KE12 uteplatsvärmare ... *
 • 𝐋𝐄𝐈𝐒𝐓𝐔𝐍𝐆𝐒𝐒𝐓𝐀𝐑𝐊: KESSER gasstrålare med gasslang och tryckreducerare, inkl skyddskåpa...
 • 𝐏𝐑𝐀𝐊𝐓𝐈𝐒𝐂𝐇 𝐔𝐍𝐃 𝐒𝐈𝐂𝐇𝐄𝐑: Med den automatiska avstängningen av lutningsvinkeln (tippskydd) ...
 • 𝐅Ü𝐑 𝐎𝐔𝐓𝐃𝐎𝐎𝐑: Den högkvalitativa gasvärmaren förlänger tiden utomhus och kan användas i trädgården, ...
10. Storsäljare
Zelsius värmestrålare med glasrör Davos | Ø 33 x (H) 175 cm |...*
 • TRÄDGÅRD OCH TERASS | Värmaren är idealisk för trädgårdar och terrasser. I närheten av denna värmare kan du också...
 • MAXIMAL PRESTANDA | Trädgårdsvärmaren värmer din omgivning med en hyfsad effekt på max 15 kW. Strålningsvärmen är...
 • BÄSTA MATERIALET | Huvudkomponenterna i värmestrålaren (golv, underkonstruktion, huvudförbränningskropp och galler) är gjorda av högkvalitativt rostfritt stål och...
- € 50,00erbjudandet
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasstrålare 9376,...
Enders® uteplatsvärmare Gas Elegance, gasvärmare 9376, ... *
Legerat rostfritt stål gasstrålningsvärmare för långvarig kvalitet; 3,5 - 8 kW steglös kraftreglering
139,00 € € 50,00 89,00 €
- € 104,01erbjudandet
Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ...
Enders® uteplatsvärmare gas POLO 2.0, gasvärmare 5460, ... *
värmer exakt och utan att sprida förluster exakt vid sitthöjd; 3 - 6 kW kontinuerlig effektreglering
249,00 € € 104,01 144,99 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 10.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Kommentera uppropet

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning