Ergonomisk kontorsstol med nackstöd - perfekt för sittande och arbete

Arbetet på PC:n ökar hela tiden, så rätt kontorsstol är av stor vikt. Statistiskt sett har ca. 61% människor i Tyskland under tiden på PC. Särskilt av denna anledning är det viktigt att en individuellt lämplig kontorsstol används. Här är en liten guide.

ergonomisk kontorsstol

I min följande guide “Ergonomisk kontorsstol med nackstöd på ärliga tester" Jag talar klartext och ger information om vad en kontorsstol ska ha i hemmakontorsåldern för att undvika ryggsmärtan som uppstår.

Ergonomisk kontorsstol med nackstöd är vettigt?

Särskilt statiska ställningar tvingar rygg och muskler till ensidig stress, vilket kan leda till felställningar eller obehag i mellankotskivan och ländkotorna.

Spända medarbetare är också betydligt mindre koncentrerade och mer nervösa. Det kan inte bara innebära att de anställda är mindre produktiva den dagen, utan kan i en nödsituation också vara sjukskrivna under längre perioder.

När produktiviteten minskar ökar felfrekvensen, vilket driver upp arbetskostnaderna. Är ensam kontorsstol är därför av enorm betydelse inte bara ur arbetstagarens synvinkel utan även ur arbetsgivarens och företagets lönsamhetssynpunkt. 

Vad är egentligen en ergonomisk kontorsstol?

En ergonomisk kontorsstol anpassar sig bättre till människor. Baksidan av en ergonomisk kontorsstol stödjer ryggradens S-form och avlastar därmed ländryggen. Om kontorsstolen är utrustad med armstöd ska dessa vara justerbara i höjd och bredd. Detta avlastar axelbandet och förhindrar spänningar.

Ergonomisk kontorsstol med nackstöd i jämförelse

hjh OFFICE 714606 professionell kontorsstol Ergo LINE II PRO tyg grön...Amazon Brand - Umi Ergonomic Office Chair Andas...hjh OFFICE 640350 professionell kontorsstol SPEKTER mesh svart/grå...Nileco höjdjusterbar spelstol, högt ryggstöd...Sytas kontorsstol, ergonomisk skrivbordsstol av mesh,...Logicfox ergonomisk kontorsstol, bekväm kontorsstol med...Steelcase Series 2 Mesh Back Office-stol i nickel och...SIHOO Ergonomisk kontorsstol, Ergonomisk kontorsstol...SIHOO ergonomisk skrivbordsstol, svängstol har ...Ergotopia® NextBack | Ergonomisk kontorsstol mot ...
Kontrollera pris155,99 €499,90 €432,99 €389,70 €Kontrollera pris779,00 €310,00 €262,99 €399,00 €
hjh OFFICE 714606 professionell kontorsstol Ergo LINE II ... *Amazon Brand - Umi Ergonomic Office Chair ... *hjh OFFICE 640350 professionell kontorsstol SPEKTRE mesh ... *Nileco höjdjusterbar gamingstol, hög ... *Sytas kontorsstol, ergonomisk skrivbordsstol ... *Logicfox ergonomisk kontorsstol, bekvämare ... *Steelcase Series 2 kontorsstol med meshrygg i ... *SIHOO kontorsstol ergonomisk, ergonomisk ... *SIHOO ergonomisk skrivbordsstol, snurrstol ... *Ergotopia® NextBack | Ergonomisk kontorsstol ... *
◼️ Ej tillämpligt◼️ 【KLASSISKT RYGGSTÖD】 Den klassiska yttre ramen ...◼️ Högkvalitativ skrivbordsstol med många individuella ...◼️ Bekväm spelstol: Denna spelstol tillverkad av mjuk ...◼️ Elegant och modern design: färgen och modern stil ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ergonomisk stol - denna modell har en ...◼️ 【JUSTERBART RYGGSTÖD】 Ryggstödet på vår ...◼️ 【Hög standard】 SIHOO kontorsstolar har utvecklats av BIFMA och ...◼️ Ryggsparare: Den populära Ergotopia "NextBack" kontorsstolen ...
◼️ Ej tillämpligt◼️ 【ANDAS OCH BEKVÄM】 Ryggstödet och nackstödet ...◼️ Tack vare den synkrona mekanismen kan ryggstödets lutning ...◼️ Ergonomisk spelstol: Denna spelstol med hög rygg ...◼️ Ergonomisk kontorsstol: Sytas ergonomiska kontorsstol ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Komfort och stöd hela dagen för...◼️ 【ERGONOMISK DESIGN】 SIHOO-skrivbordsstolen ...◼️ 【Universell passform】 Flerdimensionell fritt roterbar ...◼️ Utmärkt kvalitet: Från och med nu kan du lita på den nya ...
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
ergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstödergonomisk kontorsstol med nackstöd ergonomisk kontorsstol med nackstöd
Kontrollera pris155,99 €499,90 €432,99 €389,70 €Kontrollera pris779,00 €310,00 €262,99 €399,00 €
till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤till erbjudandet ➤
Senaste uppdatering okänd Länkar direkt till Amazon.de | Källa / foto: Amazon API

Vad måste jag vara särskilt uppmärksam på med en kontorsstol?

Du får nu reda på vad som är viktigt i en kontorsstol och hur du justerar den rätt:

sitthöjd

Justerar sitthöjden så att låret bildar en linje som lutar något mot knät. I denna sittställning ska kontorsstolen fortfarande ha utrymme för justering uppåt och nedåt. Vänligen alltid på en Sitsdjupsfjädring se till att kroppsvikten dämpas när du sätter dig ner.

Sittdjup och sittyta

Sitt till att börja med på stolen med säker kontakt med ryggstödet och kontrollera om tre eller fyra fingrar, hållna på tvären, passar mellan knähålet och framkanten av sitsen. Så sittdjupet är korrekt justerat. Beroende på din längd och vikt är stolar i olika storlekar rekommenderas. Urvalet baseras på subjektiv uppfattning.

ryggstöd

Ryggstödet måste passa i storlek och form, var alltid uppmärksam på den subjektiva känslan. För att kunna sträcka sig bakåt ska den övre delen av ryggstödet inte vara för brett och vara avrundat bakåt. En rörlig fjädring är också en fördel. Testa detta genom att sträcka upp armarna och sedan luta dig tillbaka. Ryggstödet ska inte stå i vägen för att göra detta.

Varje ryggstöd erbjuder ett så kallat svankstöd, det vill säga det nedre området som är böjt framåt. Detta svankstöd kan antingen justeras självständigt i höjdled eller genom att justera höjden på hela ryggstödet. Svankstödet ska ge ett bekvämt, lätt märkbart och upprätt stöd.

armstöd

När du ska köpa en ny kontorsstol bör du välja armstöd som sitter i Höjd och bredd justerbar och kan därför anpassas optimalt till dig. Storleken är också avgörande: när du rullar upp din kontorsstol till ett bord ska magen först vidröra bordets kant och inte armstöden.

Här återigen de viktigaste kriterierna för armstöd i en överblick:

Höjd justering: Axlarna ska avlastas utan att tryckas uppåt.
Breddjustering: Beroende på axlarnas bredd, så att armarna varken behöver spridas isär eller begränsas av armstöden.

Storlek: Armstöd som är för långa hindrar det från att rulla nära skrivbordskanten. Små människor måste vara särskilt uppmärksamma på korta eller försänkta armstöd.
stabilitet: Armstöd används ofta för att stödja när man står upp.

Rekommenderad läsning: Guide för spelstolar

Nack- eller nackstöd

Ett nack- eller nackstöd måste stödja dig både på höjden och på djupet Justera kroppsproportioner och vara bekväm i formen. Vid det här laget avråder jag från icke justerbara huvud- eller nackstöd.

Ska en kontorsstol ha ett nackstöd? – Ja, rekommenderas varmt!

Vilka konsekvenser kan "fel" kontorsstolar få?

Den största faran med datorer är detta orörlighet. Kontorsarbetare sitter i en påtvingad ställning i timmar och rör sig knappt. Som ett resultat är kroppen underutmanad. de Muskelatrofi. Detta beteende orsakar ungefär var fjärde sjukskrivning på grund av sjukdomar i rörelseorganen.

Armbågar eller handleder gör ont, muskler är spända, senor i underarmen är inflammerade, huvudvärk är en ständig plåga. Men det kardiovaskulära systemet påverkas också negativt. Listan över att lida av stillasittande livsstil är lång. Vilka misstag gör de flesta av människorna?

den mest Fel:

 • Konstant sittande
 • långa perioder av sittande
 • böjda axlar
 • stel koncentration på skärmen
 • Felaktig användning av mus och tangentbord och korsade ben vid arbete med en PC.

Om du alltid är uppmärksam på att undvika dessa misstag kommer du att hålla längre på arbetsplatsen och göra din kropp gott. Gång på gång underskattas konsekvenserna av "fel" sittande eller så försummar arbetsgivaren ämnet. Om du är anställd har du till och med en krav på en bra kontorsstol eftersom detta är en del av vården.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Checklista | Hur kan jag undvika ryggsmärtor?

För att kontorsarbete inte ska leda till förlorat arbete på sikt måste arbetsplatsen vara rätt och den anställde sköta sig själv. Följande punkter stöds:

 • en ergonomisk stol med rygg upp till skulderblad och armstöd
 • en bra sittställning och upprätt hållning
 • ett höj- och sänkbart bord eller en kombination med ett ståbord
 • rätt inställning av visningsavstånd, skärmhöjd och teckenstorlek
 • användningen av en dokumenthållare
 • skrivaren i ett separat rum
 • bytet till att stå och röra sig var 45:e minut,
 • Stretch- och stretchövningar för nacke- och axelmusklerna
 • en promenad i lunchrasten

En kontorsstol är skattemässigt avdragsgillMånga människor glömmer denna punkt. Så kom alltid ihåg att behålla fakturan.

Se alltid upp för en hälsosam Balans mellan sittande och stående. Det finns tumregeln 60-30-10 som innebär att du 60% sitter på jobbet, 30% står och 10% rör sig borde vara.

Vad kostar en ergonomisk kontorsstol?

Beroende på kvaliteten på de använda materialen och hur bekväm den är ställmässigt, om det är ett nackstöd, fotstöd eller automat, kan en ergonomisk kontorsstol komma till ett högt pris.

Slutsats: ergonomisk kontorsstol med nackstöd

Vi har nu sett vad som kan leda till smärtsamma ryggsmärtor och hur det kan förebyggas, åtminstone på lång sikt. En korrekt ergonomisk kontorsstol med nackstöd i hemmakontorets ålder är därför extra viktig, speciellt för att skydda länd- och ryggpartierna.

Med tanke på att politiken fortsätter att främja digitaliseringen kommer även hemarbetet att fortsätta växa. Av denna anledning råder jag dig att överväga kriterierna som beskrivs ovan och att köpa en lämplig kontorsstol. Och glöm inte att köpeskillingen är avdragsgill.

Sammanfattningsvis består hälsosamt arbete av en sund relation mellan sittande och stående.

Hitta i topp 10 de bäst & mest sålda ergonomiska kontorsstolarna med nackstödsprodukter 2022 på ärliga tester

Tops% Besparingar % Nya utgåvor
1. Storsäljare
Ergotopia® NextBack | Ergonomisk kontorsstol mot ...
721 Bewertungen
Ergotopia® NextBack | Ergonomisk kontorsstol mot ... *
 • Ryggsparare: Den populära kontorsstolen Ergotopia "NextBack" säkerställer avslappnade muskler i hela nacke- och ryggområdet och ger...
 • Utmärkt kvalitet: Från och med nu kan du lita på den nya märkeskontorsstolen, testad av våra ergonomiska experter och teamägda fysioterapeuter.
2. Storsäljare
hjh OFFICE 714540 professionell kontorsstol Ergo LINE II PRO tyg svart...*
 • Professionell kontorsstol med ergonomiskt format ryggstöd och integrerat svankstöd för optimal sittställning
 • Synkronmekanismen anpassar sig automatiskt till användarens vikt och kan ställas in i 3 steg
3. Storsäljare
Duwinson ergonomisk kontorsstol med 4-vägs justerbart armstöd,...*
 • ★Perfekta ergonomiska kontorsstolar för vardagssittande: Duwinsons kontorsstol är ergonomiskt formad för att göra din dagliga sittställning mycket ...
 • ★ Bekväm skrivbordsstol för långa arbetstider: Duwinson-stolen har en unik framåtlutningsfunktion för ditt arbete och ...
4. Storsäljare
Hbada ergonomisk kontorsstol, snurrstol med resår...*
 • [Elastiskt adaptivt svankstöd] Den revolutionerande kontorsstolen Hbada har en trezonsdesign för svankstöd för första gången. De...
 • [Ergonomisk design] Svankstödet kan anpassas dynamiskt till din midjeposition för att passa olika kroppstyper och ...
- € 5,425. Storsäljare
SONGMICS kontorsstol med fotstöd, ergonomisk...*
 • Ladda batterierna: Kontorsarbete kan dra ut på tiden om du sitter i en obekväm stol. Detta skum med hög densitet...
 • Vill du ha en liten paus? Dra nytta av det 42 cm utdragbara, vadderade fotstödet och vila i några minuter, sedan...
6. Storsäljare
KCREAM ergonomisk skrivbordsstol mesh kontorsstol med...*
 • Produktnamn: spelstol, e-sportstol, PC-datorstol
 • Produkthöjdpunkter: ryggstödet kan lutas upp till 155 grader, med låsfunktion; Styr ratten för att frigöra 15 graders vippfunktion;...
- € 38,377. Storsäljare
Cedric kontorsstol, datorstol i mesh som andas med...*
 • bekväm - tack vare denna toppmoderna kontorsstol, många justeringsmöjligheter, kan du vara säker på en bekväm sittställning...
 • ventilerande mesh--det andningsbara meshstödet på denna ergonomiska kontorsstol ger stöd samtidigt som den håller ryggen sval och...
8. Storsäljare
SONGMICS kontorsstol, skrivbordsstol med nätöverdrag,...*
 • Ergonomisk design: Är din nacke ofta spänd av att arbeta på en dator? Gör din rygg ont? Unna dig då detta...
 • Justerbart ryggstöd: Justera ryggstödets vinkel till 90°, 105° eller 120°. Lås den du...
- € 85,309. Storsäljare
NOBLEWELL kontorsstol Ergonomisk med tysta hjul,...
651 Bewertungen
NOBLEWELL kontorsstol Ergonomisk med tysta hjul,...*
 • 【Nyuppgraderad kontorsstol mer ergonomisk】 Efter att noggrant lyssnat på kundernas röst uppdaterade vi kontorsstolen omfattande. Av...
 • 【Lätt att montera】 Vår ergonomiska kontorsstol kommer med alla tillbehör och verktyg du kan tänkas behöva. Med instruktionerna...
10. Storsäljare
Spelstol, tävlingsstol, ergonomisk vilstol PC datorstol...*
 • ERGONOMISK SPELSTOL: Racerstolen är ergonomiskt utformad och har ett avtagbart nackstöd och ett avtagbart ...
 • ULTRAKOMFORTABEL: Mjukt PU-läder + Bekvämt meshtyg och förtjockad sitsförlängning / Slappna av i handen genom ...
- € 5,42erbjudandet
Neu!
n/a kontorsstol, andningsbar mesh-datorstol med...
n/a kontorsstol, andningsbar mesh datorstol med...*
Den kan enkelt monteras utan extra verktyg.
2.818,65 €
Neu!
n/a kontorsstol, andningsbar mesh datorstol med...
n/a kontorsstol, andningsbar mesh datorstol med...*
Kraftiga nylon femstjärniga fot 60 mm svarta PU hjul.
2.603,89 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 21.06.2022/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar