Ergonomisk kontorsstol med nackstöd - perfekt för sittande och arbete

Dirk Re.

Inga kommentarer

ergonomisk kontorsstol

Arbetet på PC:n ökar hela tiden, så rätt kontorsstol är av stor vikt. Statistiskt sett har ca. 61% människor i Tyskland under tiden på PC. Särskilt av denna anledning är det viktigt att en individuellt lämplig kontorsstol används. Här är en liten guide.

ergonomisk kontorsstol

I min följande guide “Ergonomisk kontorsstol med nackstöd på ärliga tester" Jag talar klartext och ger information om vad en kontorsstol ska ha i hemmakontorsåldern för att undvika ryggsmärtan som uppstår.

Ergonomisk kontorsstol med nackstöd är vettigt?

Särskilt statiska ställningar tvingar rygg och muskler till ensidig stress, vilket kan leda till felställningar eller obehag i mellankotskivan och ländkotorna.

Spända medarbetare är också betydligt mindre koncentrerade och mer nervösa. Det kan inte bara innebära att de anställda är mindre produktiva den dagen, utan kan i en nödsituation också vara sjukskrivna under längre perioder.

När produktiviteten minskar ökar felfrekvensen, vilket driver upp arbetskostnaderna. Är ensam kontorsstol är därför av enorm betydelse inte bara ur arbetstagarens synvinkel utan även ur arbetsgivarens och företagets lönsamhetssynpunkt. 

Vad är egentligen en ergonomisk kontorsstol?

En ergonomisk kontorsstol anpassar sig bättre till människor. Baksidan av en ergonomisk kontorsstol stödjer ryggradens S-form och avlastar därmed ländryggen. Om kontorsstolen är utrustad med armstöd ska dessa vara justerbara i höjd och bredd. Detta avlastar axelbandet och förhindrar spänningar.

Ergonomisk kontorsstol med nackstöd i jämförelse

hjh OFFICE 714606 professionell kontorsstol Ergo LINE II PRO tyg grönt,...Umi Ergonomic Office Chair Andningsbar skrivbordsstol Tillverkad av...hjh OFFICE 640350 professionell kontorsstol SPEKTER mesh svart/grå...Nileco höjdjusterbar spelstol, högt ryggstöd...Sytas ergonomisk hemmakontorsstol, skrivbordsstol med...Logicfox ergonomisk kontorsstol, bekväm kontorsstol med...Steelcase Series 2 Ergonomisk, höjdjusterbar...SIHOO Ergonomisk kontorsstol, Ergonomisk kontorsstol...SIHOO ergonomisk skrivbordsstol, svängstol har ...Ergotopia NästaTillbaka | Ergonomisk kontorsstol mot...
339,99 €Kontrollera pris499,90 €462,99 €612,59 €Kontrollera pris899,00 €294,56 €159,99 €449,00 €
hjh OFFICE 714606 professionell kontorsstol Ergo LINE II ... *Umi Ergonomic Office Chair Andas...*hjh OFFICE 640350 professionell kontorsstol SPEKTRE mesh ... *Nileco höjdjusterbar gamingstol, hög ... *Sytas Ergonomic Home Office Stol,...*Logicfox ergonomisk kontorsstol, bekvämare ... *Steelcase Series 2 Ergonomic,...*SIHOO kontorsstol ergonomisk, ergonomisk ... *SIHOO ergonomisk skrivbordsstol, snurrstol ... *Ergotopia NästaTillbaka | Ergonomisk kontorsstol...*
◼️ Typ GS testad den 21.01.2022 januari XNUMX av TÜV SÜD Produkt...◼️ UMI är inte längre ett Amazon-märke och är inte längre...◼️ Högkvalitativ skrivbordsstol med många individuella ...◼️ Bekväm spelstol: Denna spelstol tillverkad av mjuk ...◼️ Smal och modern design: Den ergonomiska...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ergonomisk stol - denna modell har en ...◼️ 【JUSTERBART RYGGSTÖD】 Ryggstödet på vår ...◼️ ★ [Ergonomisk design] 5 ergonomiska inställningar hjälper...◼️ Ryggsparare: Den populära Ergotopia "NextBack" kontorsstolen ...
◼️ Kontorsfåtölj med ergonomiskt format ryggstöd och ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Tack vare den synkrona mekanismen kan ryggstödets lutning ...◼️ Ergonomisk spelstol: Denna spelstol med hög rygg ...◼️ Ergonomisk kontorsstol: Skrivbordsstolen har en...◼️ Ej tillämpligt◼️ Komfort och stöd hela dagen för...◼️ 【ERGONOMISK DESIGN】 SIHOO-skrivbordsstolen ...◼️ ★ [ANDAS MESH-RYGGSTÖD] Det högkvalitativa...◼️ Utmärkt kvalitet: Från och med nu kan du lita på den nya ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
339,99 €Kontrollera pris499,90 €462,99 €612,59 €Kontrollera pris899,00 €294,56 €159,99 €449,00 €
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
Senaste uppdatering den 9 december 2023 18:09 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad måste jag vara särskilt uppmärksam på med en kontorsstol?

Du får nu reda på vad som är viktigt i en kontorsstol och hur du justerar den rätt:

sitthöjd

Justerar sitthöjden så att låret bildar en linje som lutar något mot knät. I denna sittställning ska kontorsstolen fortfarande ha utrymme för justering uppåt och nedåt. Vänligen alltid på en Sitsdjupsfjädring se till att kroppsvikten dämpas när du sätter dig ner.

Sittdjup och sittyta

Sitt till att börja med på stolen med säker kontakt med ryggstödet och kontrollera om tre eller fyra fingrar, hållna på tvären, passar mellan knähålet och framkanten av sitsen. Så sittdjupet är korrekt justerat. Beroende på din längd och vikt är stolar i olika storlekar rekommenderas. Urvalet baseras på subjektiv uppfattning.

ryggstöd

Ryggstödet måste passa i storlek och form, var alltid uppmärksam på den subjektiva känslan. För att kunna sträcka sig bakåt ska den övre delen av ryggstödet inte vara för brett och vara avrundat bakåt. En rörlig fjädring är också en fördel. Testa detta genom att sträcka upp armarna och sedan luta dig tillbaka. Ryggstödet ska inte stå i vägen för att göra detta.

Varje ryggstöd erbjuder ett så kallat svankstöd, det vill säga det nedre området som är böjt framåt. Detta svankstöd kan antingen justeras självständigt i höjdled eller genom att justera höjden på hela ryggstödet. Svankstödet ska ge ett bekvämt, lätt märkbart och upprätt stöd.

armstöd

När du ska köpa en ny kontorsstol bör du välja armstöd som sitter i Höjd och bredd justerbar och kan därför anpassas optimalt till dig. Storleken är också avgörande: när du rullar upp din kontorsstol till ett bord ska magen först vidröra bordets kant och inte armstöden.

Här återigen de viktigaste kriterierna för armstöd i en överblick:

Höjd justering: Axlarna ska avlastas utan att tryckas uppåt.
Breddjustering: Beroende på axlarnas bredd, så att armarna varken behöver spridas isär eller begränsas av armstöden.

Storlek: Armstöd som är för långa hindrar det från att rulla nära skrivbordskanten. Små människor måste vara särskilt uppmärksamma på korta eller försänkta armstöd.
stabilitet: Armstöd används ofta för att stödja när man står upp.

Rekommenderad läsning: Guide för spelstolar

Nack- eller nackstöd

Ett nack- eller nackstöd måste stödja dig både på höjden och på djupet Justera kroppsproportioner och vara bekväm i formen. Vid det här laget avråder jag från icke justerbara huvud- eller nackstöd.

Ska en kontorsstol ha ett nackstöd? – Ja, rekommenderas varmt!

Vilka konsekvenser kan "fel" kontorsstolar få?

Den största faran med datorer är detta orörlighet. Kontorsarbetare sitter i en påtvingad ställning i timmar och rör sig knappt. Som ett resultat är kroppen underutmanad. de Muskelatrofi. Detta beteende orsakar ungefär var fjärde sjukskrivning på grund av sjukdomar i rörelseorganen.

Armbågar eller handleder gör ont, muskler är spända, senor i underarmen är inflammerade, huvudvärk är en ständig plåga. Men det kardiovaskulära systemet påverkas också negativt. Listan över att lida av stillasittande livsstil är lång. Vilka misstag gör de flesta av människorna?

den mest Fel:

 • Konstant sittande
 • långa perioder av sittande
 • böjda axlar
 • stel koncentration på skärmen
 • Felaktig användning av mus och tangentbord och korsade ben vid arbete med en PC.

Om du alltid är uppmärksam på att undvika dessa misstag kommer du att hålla längre på arbetsplatsen och göra din kropp gott. Gång på gång underskattas konsekvenserna av "fel" sittande eller så försummar arbetsgivaren ämnet. Om du är anställd har du till och med en krav på en bra kontorsstol eftersom detta är en del av vården.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Checklista | Hur kan jag undvika ryggsmärtor?

För att kontorsarbete inte ska leda till förlorat arbete på sikt måste arbetsplatsen vara rätt och den anställde sköta sig själv. Följande punkter stöds:

 • en ergonomisk stol med rygg upp till skulderblad och armstöd
 • en bra sittställning och upprätt hållning
 • ett höj- och sänkbart bord eller en kombination med ett ståbord
 • rätt inställning av visningsavstånd, skärmhöjd och teckenstorlek
 • användningen av en dokumenthållare
 • skrivaren i ett separat rum
 • bytet till att stå och röra sig var 45:e minut,
 • Stretch- och stretchövningar för nacke- och axelmusklerna
 • en promenad i lunchrasten

En kontorsstol är skattemässigt avdragsgillMånga människor glömmer denna punkt. Så kom alltid ihåg att behålla fakturan.

Se alltid upp för en hälsosam Balans mellan sittande och stående. Det finns tumregeln 60-30-10 som innebär att du 60% sitter på jobbet, 30% står och 10% rör sig borde vara.

Vad kostar en ergonomisk kontorsstol?

Beroende på kvaliteten på de använda materialen och hur bekväm den är ställmässigt, om det är ett nackstöd, fotstöd eller automat, kan en ergonomisk kontorsstol komma till ett högt pris.

Slutsats: ergonomisk kontorsstol med nackstöd

Vi har nu sett vad som kan leda till smärtsamma ryggsmärtor och hur det kan förebyggas, åtminstone på lång sikt. En korrekt ergonomisk kontorsstol med nackstöd i hemmakontorets ålder är därför extra viktig, speciellt för att skydda länd- och ryggpartierna.

Med tanke på att politiken fortsätter att främja digitaliseringen kommer även hemarbetet att fortsätta växa. Av denna anledning råder jag dig att överväga kriterierna som beskrivs ovan och att köpa en lämplig kontorsstol. Och glöm inte att köpeskillingen är avdragsgill.

Sammanfattningsvis består hälsosamt arbete av en sund relation mellan sittande och stående.

Hitta i toppen🔟 den bäst & mest sålda ergonomiska kontorsstolen med nackstödsprodukter 2023 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 40,011. Storsäljare
Ticova kontorsstol ergonomisk skrivbordsstol, hög rygg...*
 • 【Justerbar ergonomisk kontorsstol】 Du kan justera höjden och djupet på svankstödet; Höjd och vinkel på nackstödet;...
 • 【Ergonomiskt ryggstöd och sits】 Vårt justerbara ryggstöd passar din ryggrad perfekt och kan minska trötthet och smärta ...
 • 【Unikt armstöd i metall】 Jämfört med andra 1D-armstöd i plast på skrivbordsstolen är våra 3D-armstöd gjorda av ...
2. Storsäljare
Ergotopia NästaTillbaka | Ergonomisk kontorsstol mot...*
 • Ryggsparare: Den populära kontorsstolen Ergotopia "NextBack" säkerställer avslappnade muskler i hela nacke- och ryggområdet och ger...
 • Utmärkt kvalitet: Från och med nu kan du lita på den nya märkeskontorsstolen, testad av våra ergonomiska experter och teamägda fysioterapeuter.
 • Övertygande garanti: Vi är så övertygade om den höga kvaliteten på snurrstolen att vi ger dig 5 års garanti på mekaniken i ...
- € 35,003. Storsäljare
Durrafy kontorsstol ergonomisk, skrivbordsstol, kontorsstol med...*
 • 【Ergonomisk design】: Ryggstödet på kontorsstolen är S-format och kan justeras. Stolen har armstöd (8cm), en...
 • 【Litningsfunktion】: Den ergonomiska kontorsstolen har en funktion som gör att du kan luta dig tillbaka. Du kan slå på och av denna funktion ...
 • 【Mångsidig justerbarhet】: Stolens svankstöd kan enkelt flyttas för att passa din ryggrad. De...
4. Storsäljare
KERDOM kontorsstol Ergonomisk skrivbordsstol, med...
326 Bewertungen
KERDOM kontorsstol Ergonomisk skrivbordsstol, med...*
 • 【Ergonomisk kontorsstol】. Det Y-formade ryggstödet och det roterande nackstödet på kontorsstolen (11 cm upp och ner, 120° roterbart) erbjuder...
 • 【Justerbar kontorsstol】 Flerdimensionellt fritt roterbart nackstöd kan skydda halsryggraden, justerbar arm med PU, 10 cm ...
 • 【Andningsbar och bekväm kontorsstol】 Ergonomisk kontorsstol med meshrygg och sits för att upprätthålla luftcirkulationen och ...
5. Storsäljare
Hbada E3 ergonomisk kontorsstol, snurrstol med resår...*
 • [Elastiskt adaptivt svankstöd] Den revolutionerande kontorsstolen Hbada har en trezonsdesign för svankstöd för första gången. De...
 • [Ergonomisk design] Svankstödet kan anpassas dynamiskt till din midjeposition för att passa olika kroppstyper och ...
 • [Multifunktionella justeringar] Sittdjupet är justerbart inom 4 cm, och sitthöjden är justerbar med 8 cm. Den C-formade...
- € 9,006. Storsäljare
Daccormax kontorsstol ergonomisk, skrivbordsstol med...*
 • 【Ergonomisk kontorsstol】 Det S-formade ryggstödet och det roterande nackstödet (11 cm, 120° rotation) på skrivbordsstolen erbjuder en ...
 • 【Vad är justerbart】 Med gungfunktionen kan du koppla av på den här kontorsstolen en stund och sedan fortsätta arbeta. Hon...
 • 【Högkvalitativa material】 Sittdynan på kontorsstolen är gjord av högkvalitativ svamp. Den är lagom mjuk och hård och...
- € 37,017. Storsäljare
Daccormax kontorsstol Ergonomisk bekväm kontorsstol 200...
58 Bewertungen
Daccormax kontorsstol, ergonomisk, bekväm, kontorsstol, 200...*
 • 【Ergonomisk design】 Det S-formade ryggstödet på skrivbordsstolen med ett justerbart 6 cm svankstöd och flerdimensionell ...
 • 【Praktisk och bekväm】 Ryggen på den ergonomiska kontorsstolen kan låsas i 3 vinklar på 90°-115°-135°, är för ...
 • 【Din pålitliga hemmakontorsstol】 Gasfjädern har certifierats av BIFMA och SGS och den 5-stjärniga basen tillverkad av aluminiumlegering ...
- € 50,008. Storsäljare
SIHOO ergonomisk kontorsstol med 4D-armstöd,...
358 Bewertungen
SIHOO ergonomisk kontorsstol med 4D-armstöd,...*
 • 【Ergonomisk design】 Y-formad ryggstödsstruktur på kontorsstolen är ergonomisk och erbjuder holistiskt elastiskt stöd och ...
 • 【Högt individuellt ryggstöd】 Det 4-dimensionella ländryggsstödet ger individuell vård för ländryggen. 5...
 • 【Lämplig för flera grupper】 Kontorsstolen har en mycket elastisk nätkudde med ett justerbart djup på 5 cm, vilket är tillräckligt ...
9. Storsäljare
Duwinson ergonomisk kontorsstol med 4-vägs justerbart armstöd,...*
 • ★Perfekta ergonomiska kontorsstolar för vardagssittande: Duwinsons kontorsstol är ergonomiskt formad för att göra din dagliga sittställning mycket ...
 • ★ Bekväm skrivbordsstol för långa arbetstider: Duwinson-stolen har en unik framåtlutningsfunktion för ditt arbete och ...
 • ★ FULLSTÄNDIGT JUSTERABAR SWIVELSTOL: Sittdjupet är justerbart med 60 mm för att ge dig bättre stöd; Sitthöjden är 100 mm...
10. Storsäljare
WAFTING ergonomisk kontorsstol, skrivbordsstol med 3D...
38 Bewertungen
WAFTING ergonomisk kontorsstol, skrivbordsstol med 3D...*
 • 【Ergonomi】: Den ergonomiska kontorsstolen är designad av WAFTING designteam för personer som arbetar i kontorsstolar under lång tid. Han bryr sig...
 • 【Andningsförmåga】: Ryggstödet och kudden på kontorsstolen i mesh är gjorda av högkvalitativt vävt nylon + TPEE-tyg, som ...
 • 【Multifunktion】: Den verkställande kontorsstolen har ett justerbart nackstöd, 3D-armstöd, svankstöd, mobil kudde, ...
- € 40,01erbjudandet
- € 35,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 10.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Kommentera uppropet

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning