Kitchen Gadget: Köp Flambé Burner | Köksbrännare

Foto av författaren

Maren

Kitchen Torch
Flambébrännare för flambéing

Flambierbrännare | Köksbrännare

Creme Brulee. Ost. Tända eldstaden. DYO. En flambébrännare är extremt praktisk. Du kan fylla på köksbrännaren - helt enkelt med lättare gas. Vad kan du göra mer med en köksbrännare? Hur fungerar det och hur är det med säkerhet? Vilka är fördelarna och nackdelarna med en köksbrännare?
Den här guiden behandlar en köksbrännare alias flambe eller flambébrännare. Alla borde ha en. Varför? Du kan ta reda på det här. - Flambémaskin | Köksbrännare

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Flambémaskin | Köksbrännare - i jämförelse

Gifort flambébrännare köksbrännare rostfritt stål och aluminium...Colibri – Butangas 400 ml för påfyllning av tändare,...RÖSLE flambébrännare, högkvalitativ gasbrännare för flambering...Lurch 10890 butangasbrännare för flambering, för creme brule, för...ROTHENBERGER Industrial - Crème Brûlée gourmetbrännare...Påskpresenter HENMI Kitchen Burner Crème Brulée Burner...Mastrad flambébrännare - automatiskt läge med justerbar låga...Gefu 35400 flambébrännare Fuego, 13 x 17 x 6 cmRenFox flambé-brännare köksbrännare butangasbrännare med ...
Gifort flambé brännare köksbrännare rostfritt stål ... *Colibri – butangas 400 ml för påfyllning...*RÖSLE flambébrännare, högkvalitativ gasbrännare ... *Lurch 10890 butangasbrännare för flambéing, för ... *ROTHENBERGER Industrial - Crème Brûlée...*Presenter till påsk HENMI köksbrännare...*Mastrad flambé-brännare - automatiskt läge med ... *Gefu 35400 flambébrännare Fuego, 13 x 17 x 6 cm*RenFox flambé-brännare köksbrännare butan ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B076MP45KL" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
YouTube Video

Hur fungerar en flambébrännare?

En köksbrännare består vanligtvis av plast, rostfritt stål och även porslin. De små, praktiska flambe-apparaterna kan fyllas på med lättare gas.
Du har en säkerhetsknapp, en spak där du kan justera flammans styrka och bra enheter har en extra säkerhetsbrytare. Vissa enheter har också möjlighet till kontinuerlig branddrift.

Flamméens låga är exakt och väldigt het. Mycket varmare än en ugn. Detta måste vara fallet, för till exempel med Creme Brulee bör bara sockerskiktet karamelliseras. - Exploder inte hela grädden.

Flambébrännare med självtändare

En liten elektrisk gnista tänder gasen i en flambémaskin med en självtändare. Detta är praktiskt eftersom det fungerar som en tändare. Om det inte fungerar kan din flambébrännare ha en liten extra säkerhetsspak som du måste vända innan du använder den.

En flambémaskin med en dieselmotor kan göra upp till 1300 ° C.

Fambierbrännare med detonator

Dessa är mindre Bunsen-brännare. De säljs ofta med gaspatroner. Här, som med en stor brännare, måste du tända gasen med en tändare eller tändsticka, även efter att du har vänt upp bensinen lite. Detta är något mer komplicerat än en köksbrännare med självtändare och är sällan värdefullt i ett normalt hushåll.

Flambé-enheterna med detonatorer är ännu varmare: upp till 1900 ° C är möjliga.

Det finns flambrännare som skjuter med en dubbel flamma.

Vad behöver du en flambémaskin för?

I början nämndes att en flambémaskin tillhör varje gott hushåll. Vad kan du använda den till?

 • Smält osten och gör den krispig
 • Creme Brulee trollkar upp respektive
 • caramelize
 • Smält marshmallows
 • Stek lökarna extra
 • Stek fisk eller kött
 • Ta det med dig som campingtändare (en flambéapparat är stormtät)
 • Slå på spisen utan hjälp av tändare
 • Förbered absint eller Feuerzangenbowle
 • Ta bort lack (istället för varmluftstork)
 • Låt trädekoren åldras konstgjort

Vi rekommenderar en snabb rostat bröd med flamberad ost, choklad med rostad marshmallows eller (och) läcker absint - runt lägerelden!

Uppmärksamhet vid varmt väder: Flambéapparaterna själva kan bli heta och det finns risk för oönskad eld på grund av den kontinuerliga lågan. Köksbrännarna värms också snabbt upp. Gasen inuti också. Låt inte din flambémaskin ligga försiktigt på sommaren.

Köksbrännare

Beroende på köksbrännarens storlek är flamman (vanligtvis kontinuerligt) upp till 1300 ° C. Vissa köksbrännare når 1900 ° C, här är risken ännu större att maten faktiskt kommer att bränna.

Innan du kan prova din helt nya flambébrännare måste du fylla den med gas. Vi förklarade nedan hur detta fungerar.

Om du köpte en köksbrännare med en självtändare, behöver du bara trycka på knappen för att antända. Om det inte fungerar har din flambéer ett barnlås.

Du kan ställa in temperaturen antingen med en liten spak eller ett litet hjul.

Om din köksbrännare inte är lätt och säker att använda, skicka tillbaka den till tillverkaren. Defekta enheter kan vara en hög säkerhetsrisk.

Flambéen

.... behöver lite övning. Du kan använda flamspetsen direkt, kanske kommer du inte att kunna flamba exakt första gången. Det är på grund av temperaturen och vad du vill karamellisera. Den som någonsin har försökt svetsa kommer nu att le. Det tar lite förståelse för att ta reda på den exakta tiden och lågan.

Som hjälp: Socker som Creme Brulee behöver mer värme än marshmallows. Ost är också mjukt och behöver inte så mycket temperatur för att göra den krispig och krispig.

Säkerhet

Även om de nya enheterna är baserade på god standard, måste du alltid tänka på att utströmmande gas också har en viss riskpotential:

 • Lämna inte flammet i solen, annars kan gasen överhettas i köksbrännaren
 • Lämna inte köksbrännaren i en bil
 • Förvara brännaren (som tändare och liknande) utom räckhåll för barn
 • Om köksbrännaren inte kan fyllas med ordentligt kan det bero på att du inte tryckte butankan ordentligt på köksbrännarens munstycke eller att munstycket är trasigt. Om du är osäker, kassera enheten eller utnyttja din garanti
 • Kasta inte flambébrännaren
 • Skydda honom från frost och våt

Du kan hålla din köksbrännare perfekt i ditt kök, eftersom den är liten och praktisk.

Gillar du campingturer? Då har vi den perfekta Camping rådgivning för dig. En sådan flambémaskin ser också bra ut som Sturmfeuerzeug, Detta hjälper dig om du har ditt Grill eller din Feuerkorb vill tända, men har glömt den kemiska tändaren.

Rengöring

En fuktig trasa är vanligtvis tillräcklig för att ta bort fettstänk och rester från din Flambier-enhet. Detta bör dock vara luddfritt. Mikrofiber kan vara mycket användbart för dessa ändamål. Se i alla fall till att munstycket för lågan är fritt från smuts eller ludd.

fyllning

Fyllning är mycket enkelt med de flesta enheter. Det är bäst att köpa en enhet som fungerar med det normala Lättare gas kan fyllas. I flambe-enhetens nedre ände har du en liten öppning i vilken du kan sätta in den lättare gasburkens uttag. Se till att du sätter i burken och enheten rakt på. Pressa försiktigt på att gasen nu kommer att rinna från burken in i köksbrännaren.

När du köper en burk bensin finns det vanligtvis små ventiler - så du kommer definitivt att hitta rätt munstycke för din flambe.

Lättare gas kallas också propan eller butan. Flambéanordningarna används av säkerhetsskäl ofylld skickat.

Silver Match 2 x 300 ml tändgas för tändare och...
Silver Match 2 x 300 ml tändgas för tändare och...*
Set med 2 refillflikar; Varje flik innehåller 300 ml Polyflamme tändgas; Speciellt för tändare och blåslampor...
7,29 €

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

DYO trädekoration

Letar du fortfarande efter en cool hantverkidé? Vad sägs om en konstgjord åldrad träskiva eller träram? Du kan också använda en flambémaskin för detta! Du kan bara försiktigt köra lågan längs träet för att göra den svart.

Inte för länge, annars kommer allt att brinna. Bara kort! Det blir allt sotigt. Rengör det helt enkelt med en stark svamp eller försiktigt (så att du inte skadar kornet i träet) med en stålsvamp. Det som återstår är en fin svart missfärgning av kornet, de djupare skikten i träet. Detta fungerar bäst på naturliga skogar som är grova.

Rekommenderad läsning: Brinnande station för pyrografi

Då kanske lite kaffe för färgning? Du gnider bara din prött över träet och låter det röra sig lite. Så fort det är torrt kan du bara svepa upp det. En vacker naturlig olja för träet (du kan också göra det kokosnötolja ) avrundar träkonsten underbart och skyddar mot fukt.

Varje trä får sitt eget säd och därmed sin egen karaktär. Om det är för mycket bra för dig, bara gnugga ner det lite med sandpapper - gjort!

Fara: beroende på träets torrhet kan det brinna med, gå ganska snabbt! Arbeta dig lite uppåt och ta först en liten flamma och lägg en hink vatten bredvid din arbetsplats för att vara på den säkra sidan 🙂

Vad man ska leta efter i köksbrännarens bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Du bör vara uppmärksam på ärliga tester

 • Är enheten barnsäker?
 • Är alla enskilda delar lätta att flytta och inte kratta?
 • Kan enheten fyllas på enkelt och säkert?
 • Är temperaturen lätt att ställa in?
 • Vad säger kundernas åsikter och recensioner?
 • Finns det också en uppsättning med creme brulee skålar, gas och flambe? Dessa uppsättningar är vanligtvis billigare
 • Har brännaren du valt ett CE-certifikat?

Fördelar och nackdelar med flambémaskin

Låt oss sedan se vilka fördelar och nackdelar din nya praktiska tändare med flambier-funktion har:

Fördelar med köksbrännare

✔ Exakt värme möjliggör ett krispigt och önskat resultat vid karamellisering eller rostning

✔ Detta märks också i smaken

✔ Den lilla enheten är platsbesparande

✔ inte dyrt

✔ och mångsidig

✔ Du kan enkelt fylla på den igen

Nackdelar med köksbrännare

✘ För att verkligen flamba perfekt, är det något som krävs

Rekommenderad läsning: Kökadget mango peeler

Slutsats: flambébrännare Köksbrännare

Den passar i varje ficka, i varje låda och kan fyllas på igen. Flambémaskinen är idealisk om du måste arbeta med eld. Några punkter om säkerhet bör naturligtvis övervägas. En sådan köksbrännare hör inte heller i barns händer. En sådan nystekt måltid, vare sig det är fisk, kött, ost eller marshmallows, är inte bara något speciellt, utan också något väldigt läckert. Och om du vill åka på ett äventyr kan du också ta med dig din flambémaskin: saken är stormfast.

En sådan köksbrännare är till och med lämplig som ett hantverksverktyg: du har en riktig fickdrake hemma! Så vi tänker: En sådan flambéapparat är ett måste i varje hushåll och är också en utmärkt gåva. Förresten, enheterna och matchande lådor med gas är redan tillgängliga som en uppsättning. Så du kan spara lite pengar igen. Brandfri!

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda produkterna för flambébrännare 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta flamberingsbrännaren för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Sondiko flambébrännare med bränslemätare S907, Bunsenbrännare... Sondiko flambébrännare med bränslemätare S907, Bunsenbrännare...* För tillfället inga recensioner 29,99 € 14,00 €Amazon Prime
2 Sondiko köksbrännare, flambébrännare, påfyllningsbar kräm... Sondiko köksbrännare, flambébrännare, påfyllningsbar kräm...* För tillfället inga recensioner 28,99 € 18,99 €Amazon Prime
3 TOM Creme Brulee brännare - fylld med gas - inkl 1 x 100 ml... TOM Creme Brulee brännare - fylld med gas - inkl 1 x 100 ml...* För tillfället inga recensioner 24,99 €
4 Sondiko köksbrännare S901, flamberad brännare, påfyllningsbar... Sondiko köksbrännare S901, flambébrännare, påfyllningsbar...* För tillfället inga recensioner 16,99 € 13,59 €Amazon Prime
5 Royouzi Flambé Burner Köksbrännare med säkerhetslås... Royouzi Flambé Burner Köksbrännare med säkerhetslås...* För tillfället inga recensioner
6 RÖSLE flambébrännare, högkvalitativ gasbrännare för flambering... RÖSLE flambébrännare, högkvalitativ gasbrännare för flambering...* För tillfället inga recensioner 59,95 € 34,00 €Amazon Prime
7 Ankway Bunsen brännare kök flamberad brännare köksbrännare... Ankway Bunsen brännare kök flamberad brännare köksbrännare,...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime
8 LUZOON Flambébrännare Gasbrännare Bunsenbrännare Kök Dubbel... LUZOON Flambébrännare Gasbrännare Bunsenbrännare Kök Dubbel...* För tillfället inga recensioner 15,99 € 13,39 €Amazon Prime
9 ‎CTDMJ Flambé brännare justerbar gaständare... ‎CTDMJ Flambé brännare justerbar gaständare...* För tillfället inga recensioner 9,88 €Amazon Prime
10 CN flambébrännare flambébrännare gasbrännare matlagningstillbehör... CN flambébrännare flambébrännare gasbrännare matlagningstillbehör...* För tillfället inga recensioner 6,45 €
- € 15,99erbjudandet
- € 10,00erbjudandet
- € 3,40erbjudandet
- € 25,95erbjudandet
- € 2,60erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Leifheit kök flamberad brännare, lätt och säker att använda flambé brännare, mångsidig Bunsen brännare för konventionell butangas, ProLine serien, gas brännare

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

- € 1,811:a bästa produkten

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med produkten för köksbrännare.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://www.flambierbrennertest.com/
https://www.sparkugel.de/essen/backen/creme-brulee-brenner


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar