Utomhuskniv topp 10

Maren

Inga kommentarer

Knivar - Utomhus - Topp 10
Outdoormesser

Utomhuskniv - trogen följeslagare i äventyr och i vardagen

Utomhusknivar: Vi kan redan se i köket att en kniv inte bara är en kniv. Ibland är de för stora, för små, för otrevliga, för suddiga, för något. För det mesta behöver du en kniv exakt när du inte har en till hands. För att detta inte ska hända och du äntligen kan skaffa dig en bra utomhuskniv har vi sammanställt allt du behöver veta i den här guiden. Här snider vi rätt så att du inte får ett dåligt köp.

Så: vad ska göra en bra utomhuskniv? Vad ska man tänka på när man köper? Finns det skillnader och i så fall hur ser de ut? Vad använder proffs? Och hur ser lagen egentligen på hela saken? Alla dessa frågor besvaras här: i vår guide Outdoor Knives Top 10 - Knives - Outdoor Top 10

Topp 10 utomhusknivar – i jämförelse

Wolfgangs UNDIQUE enhandsfällkniv av fint 440C stål -...HX OUTDOORS extra skarp överlevnadskniv, följeslagare ...Wolfgangs UNDIQUE tvåhandskniv gjord av 440C stål...Magnum Intrikat fickkniv i svärtat 440AZ stål - 20...Fällkniv med skärp och bältesficka, JELLAS fickkniv...NedFoss enhandsfällkniv, vass enhandskniv med...NedFoss MIEBA fällkniv utomhus med dödskallemotiv, D2...Eafengrow EF339 fällkniv D2 blad och G10 handtag med klämma...Wolfgangs GLADIO tvåhandsfällkniv tillverkad av finaste D2-stål...
29,97 €39,00 €39,97 €Kontrollera pris21,99 €41,97 €34,97 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris
Wolfgangs UNDIQUE enhandsfällkniv av fin...*HX UTOMHUS Extra kryddig ... *Wolfgangs UNDIQUE tvåhandskniv gjord av 440C stål I...*Magnum Intrikata fickkniv gjord av svärtad...*Hopfällbar kniv med vässare och bältespåse, JELLAS ... *NedFoss enhandsfällkniv, vass...*NedFoss MIEBA fällkniv utomhus med dödskalle...*Eafengrow EF339 fällkniv D2 blad och G10...*Wolfgangs GLADIO tvåhandskniv fällkniv tillverkad av...*
◼️ MULTIFUNKTIONELLT BLAD - Det speciella med denna utomhus...◼️ utomhuskniv Tillverkad av ergonomiskt K10-handtag och 9Cr...◼️ PERSONLIG LASERGRAVERING - Den perfekta presenten till...◼️ Bladet av svartat 440 rostfritt stål har en ...◼️ [Varje kniv är unik i världen] - Tillverkad av ...◼️ VIKKNIV Gjord AV D2-STÅL: Denna vackra överlevnadskniv är...◼️ UNIK DESIGN: Designen av fickkniven med...◼️ Knivens totala längd EF339: 20,3 cm. Fönngskniv ...◼️ Ej tillämpligt◼️ UNIVERSAL - Oavsett om du använder denna fällkniv som en räddningskniv,...
◼️ 100 % ENHANDSKNIV - Wolfgangs fiskekniv är en...◼️ Den vassa jaktkniven kommer med ett Kyedx-slida och en...◼️ MULTIFUNKTIONELLT BLAD - Det speciella extra till UNDIQUE...◼️ Denna uppmärksamhet på detaljer gör modellen till en mycket ...◼️ [Väl valt bladmaterial] - Tillverkat av ...◼️ HALKHANDTAG: Handtaget är tillverkat av högtemperatur- och ...◼️ BLAD AV HÖG KVALITET: Blad med svart Pvd-beläggning är ...◼️ D2-bladmaterial, bladlängd: 8,5 cm.◼️ Ej tillämpligt◼️ PRESENTBOX - Letar du efter något högkvalitativt och stabilt?...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
29,97 €39,00 €39,97 €Kontrollera pris21,99 €41,97 €34,97 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
Senast uppdaterad den 28 november 2023 1:01 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Vad är en utomhuskniv?

En klassisk utomhuskniv används inte bara för äventyrare utan också för jägare och "Otto - Normalos". Så kniven måste tåla mycket. Av denna anledning säljs det ofta som ett fast blad. Bladen själva är robusta och också bredare än en enkel kniv. Handtagen måste vara lätta att greppa, ingenting ska störa, bladet måste kunna styras väldigt exakt och naturligtvis måste handtaget vara halkfritt. En bra utomhuskniv består av en bit. Varför? För det är bara den mest stabila konstruktionen. Av samma anledning är bladet vanligtvis mycket tjockt. Stabilitet krävs för hela kniven. Från toppen till änden av handtaget. Det som är viktigt är adekvat skydd. Knivarna ska levereras med lämplig mantel. Dessa kan också fästas på ett bälte.

Skillnader i en fästkniv

Förenaaskkniv utmärker sig i det faktum att det är ett multifunktionsverktyg. Den är motsvarande liten och också flexibel i användning. Från en kniv, en liten sax, ett par skruvmejslar, en flasköppnare, en korkskruv och om du har tur får du en pil och en pincett. Fickknivarna är vikbara och lätta att förvaras. Detta gör den väldigt kompakt, men de flesta är inte användbara för storskaliga operationer.

Skillnader i räddningskniven

En räddningskniv är konfigurerad på ett visst sätt. Vanligtvis är denna kniv också gångjärn, så det har inget fast blad. Du kan använda den för att klippa glas och det har också en del av kniven som en såg. Dessa knivar finns ofta i brandkåren eller räddningsarbetarna. I en nödsituation kan du använda den för att öppna fönster eller klippa hjälplösa människor ur säkerhetsbälten. I en nödsituation. Det kan ändå vara värt att få en i bilen.

Design och material

Materialen måste vara extremt stabila. Så stål tas på de goda, högkvalitativa modellerna. De är från en del. Handtaget kompletterar kvalitetskniven. Det här är gjord av snygg plast. Vilket exakt är, varierar från tillverkare till tillverkare.

❕ Förresten: materialets hårdhet mäts i Rockwell.

Vad du har att göra med en utomhuskniv allt

När du är ute och om på det här sättet, kommer det ibland saker som du inte förväntar dig men bör vara planerad.

från Schneier

Och ibland måste du skära dig själv eller något:

Holz

Skinniga grenar får ändå sönder en sådan utomhuskniv. Så du kan bygga en förstärkning. Eller skär dig själv någonstans. Släcka? Också där kan en utomhuskniv vara till hjälp.

rep

Kanske du duper också någonstans. När du klättrar eller måste du öppna ett paket. Inget problem med en sådan kniv.

Mat

Med lite skicklighet kan du få burken av bönor med en kniv så, precis som du kan skära din mat i små bitar. Kanske har du också fiskat och vill ta ut en fisk lokalt? Också kött, olika förpackningsmaterial eller annat: inga problem. Den fasta kniven mästar allt detta lekfullt.

reparationer

Bensinslangen på bilen måste bytas ut? Mindre reparationer, där du måste klippa starkare material som hårdare plast är nu borta från bordet.

självförsvar

Det behöver inte alltid vara en taktisk kniv. Dessa knivar är också lämpliga för tillämpat självförsvar. Men du måste hantera det. Det finns kurser som handlar om det.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Vård av en utomhuskniv

Regelbunden rengöring och skötsel av ett verktyg är viktigt. Innan du packar bort den för nästa äventyr, kontrollera villkoret för din lojala vän.

Städningen

Rengör din kniv med jämna mellanrum. Beroende på föroreningen är vatten tillräckligt. Om det har kommit i kontakt med blod och samtidigt som du vill använda den för att skära mat, snälla tänka dig också på desinfektion. Stål är mycket lätt att underhålla och hygieniskt av naturen. Små partiklar kan fortfarande hålla fast vid det och vara en grogrund för skador. Men inte bara bladet, utan även handtaget och insidan av skeden får inte försummas.

Slipningen

Skärpning är en del av en kniv. Det spelar ingen roll om det är en kökskniv eller en jaktkniv. Vissa tillverkare erbjuder speciella slipmaskiner som anpassar sig väl till motsvarande blad. Ingenting är mer irriterande än en kniv som inte skär eftersom det bara stannat över tiden.

➽ Du har ingen kvarn, är i mitten av ingenstans och har en matt kniv? Vid behov är även platta naturstenar lämpliga. Dessa ska vara riktigt plana och smidiga och kan hittas i flodbäddar. Du kan också snubbla över en tegel eller använda undersidan av porslin i keramik.

Den rättsliga situationen

Avgörande är lagen om vapenskydd, § 42a. Detta förbjuder att passera en fast kniv med ett blad över 12 cm och enhänt knivar (t.ex. en fjäril). Transporten måste utföras i en sluten behållare. Ledande (dvs. bär på allmänheten) är endast tillåten om det finns ett legitimt intresse.

Av denna anledning rekommenderar vi generellt en bladlängd på mindre än 12 cm.

Fördelar och nackdelar med en utomhuskniv

Här listade vi kort fördelarna och nackdelarna: Fördelar

➚ enorma lastkapacitet

➚ med matchande tillbehör

➚ under 12 cm blad också juridiskt inga problem

➚ mångsidig

➚ Stål är super lätt att rengöra Nackdelar

➘ kan inte vikas

En högkvalitativ kniv kan vara lite dyrare

Vad ska man leta efter när man köper en kniv för utomhusbruk

Har du redan bestämt dig för att en bra utomhuskniv tillhör ditt liv från och med nu? Då behöver du bara oroa dig för några saker:

 • Hur mycket pengar vill jag spendera?
 • hur länge ska bladet vara?
 • passar kniven och handtaget till mig?
 • Tänk på tillbehören?
 • Är det lätt / svårt att det passar bra i handen?

På internet hjälper de många användarnas åsikter att hitta rätt kniv för sig själva.

Slutsats: utomhuskniv

En utomhuskniv är alltid lämplig att ha med sig. Du måste vara uppmärksam på några små saker, då kan äventyret börja. Du behöver inte fråga dig själv "vad om" - du har nästan allt med dig. En fickkniv skulle nu komplettera utrustningen. Du måste vara uppmärksam på både kvalitet och lagar. En utomhuskniv är också lämplig som jaktkniv, för självförsvar, för att skära ost på bröd, för att öppna en burk bönor och för att öppna förpackningsmaterial.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda utomhusknivprodukterna 2023 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
NedFoss BLACK PHOENIX utomhuskniv fast, 28 cm full tang...
33 Bewertungen
NedFoss BLACK PHOENIX utomhuskniv fast, 28cm full tang...*
 • FULL TANG - KONSTRUKTION: Bladet på denna kniv är tillverkat av 8Cr14Mov stål, dess hårdhet är 58 HRC och 4,6 mm tjock, väger ca 312.5 g, ...
 • HALKHANDTAG: Handtaget är tillverkat av högtemperatur- och korrosionsbeständigt material G10. Kniven ligger mycket bra i handen, ...
 • LÄDERFODRAL AV HÖG KVALITET: Slidan är gjord av svart läder och är fastsydd i kanterna för att vara mycket stabil. Knappen för att stänga...
2. Storsäljare
Wolfgangs W3 utomhus kniv fast blad - inkl slida +...*
 • HÖGKVALITETSMATERIAL - Lillebror till Wolfgangs Ambulo utomhuskniven är gjord av det bästa 440C-stålet och är från topp till slut ...
 • OUTDOOR GIFT SET - Du får ett omfattande utomhusset bestående av en eldstartare och den stora överlevnadskniven från Wolfgangs. Levereras...
 • LAGLIGT I TYSKLAND - Wolfgangs W3 utomhuskniven med sin bladlängd på 11 cm är absolut laglig att bära. Oroa dig inte om du...
3. Storsäljare
Japaknives Survival Outdoor Knife Jaktkniv Sharp Bushcraft D2...*
 • Full Tang - Vår utomhuskniv är gjord av ett enda block av högkvalitativt D2-stål med en hårdhet på 60-62 HRC. Mycket stark du...
 • Lämplig storlek - bushcraftkniven har en total längd på 23,5 cm, en handtagslängd på 11,5 cm och bladets längd i mitten 12,0 ...
 • Ergonomiskt handtag - Jaktknivens bruna träskaft är inte bara praktiskt utan ser även bra ut när det används utomhus....
4. Storsäljare
Böker Plus® Papillon Trainer - högkvalitativ fjärilstrainer...*
 • LIVSTIDSGARANTI - den högkvalitativa fjärilstränarkniven är tillverkad i högsta kvalitet. Den vikbara träningskniven har en...
 • SÄKER ÖVNINGSKNIV - med fjärilsdockan kan nybörjare göra sina första övningar och avancerade användare kan utöka sina vändknep. De...
 • DESIGN KNIFE - Balisong träningskniv med kullager clip point blad är ett riktigt blickfång. Det högkvalitativa utförande, bästa...
5. Storsäljare
Golden Bird utomhus kniv skarp full tang D2 stål, jaktkniv...*
 • 【Svart rostskyddsbeläggning och flasköppnare design】 Skärkroppen på vår utomhusknivöverlevnad är täckt med svart ...
 • 【D2 stål- och lövträhandtag】 Golden Bird Outdoor Knife Full-Tang är gjord av nytt D2-stål, vilket är mycket bättre än 5Cr15MoV i hårdhet och ...
 • 【Full-Tang-design och utmärkt utseende】 En bästa överlevnadskniv i överlevnadskit kallas ofta full-tang. Med en...
6. Storsäljare
7. Storsäljare
Wolfgangs utomhuskniv AMBULO med Kydex hölster - Noble...*
 • 100% PREMIUMMATERIAL - Det fasta bladet är tillverkat av det bästa D2-stålet och är tillverkat av en enda, ...
 • KYDEX HOLSTER MED CLIP - Utomhuskniven kommer i ett hölster av högsta kvalitet Kydex och kan låsas i det. Dessutom har...
 • ORIGINAL BY WOLFGANGS - Med originalprodukter från Wolfgangs kan du lita på två saker villkorslöst: Enastående ...
8. Storsäljare
SCHNITZEL TRI Outdoor Knife - Special Edition - med Dangler -...*
 • SCHNITZEL TRI - Special Edition - är din utomhuskniv för vuxna och alla fritidsaktiviteter, såsom vandring, camping, bushcraft, överlevnad...
 • ÄDELT VERKTYGSSTÅL! CPM 3V från Crucible Industries LLC från USA. Detta pulvermetallurgiska verktygsstål (59-61 HRC) är...
 • DANGLER BÄRSYSTEM! Det ultra-robusta och väderbeständiga Kydex-höljet lämnar inget övrigt att önska. Hon kommer med en Dangler-tillbehör...
9. Storsäljare
JASON Outdoor Knife Outdoor Yxa Camping Kniv Camping Yxa...
133 Bewertungen
JASON utomhuskniv utomhusyxa campingkniv campingyxa...*
 • Paketet innehåller - campingkniv * 1, campingyxa * 1, nylonslidor * 2, förpackningslåda * 1. Campingkniven är ca 33 cm lång och väger ...
 • Halkfria handtag - Uteknivens och utomhusyxans skaft är gjorda av bekvämt trä, ergonomiskt formade och med ...
 • Ett fantastiskt set för överlevnad utomhus - Våra campingknivset är skickligt smidda och polerade för att vara extremt vassa och tuffa....
10. Storsäljare
NedFoss JUNGLE-KING jaktkniv, 33cm kniv utomhus fast...*
 • UNIVERSELL STOR UTOMHUSKNIV: Nedfoss JUNGLE KING är en stor utomhuskniv, denna kniv är 33 cm lång, 5 mm tjock och väger ca.
 • ROBUST FULL TANG BOWIE KNIVES: Bladet på denna kniv är tillverkat av 8Cr14Mov stål (materialuppgraderingar), dess hårdhet är 58 HRC och är av ...
 • BALANS OCH STÖR: Bra design och utmärkt hantverk förenas i denna kniv. Handtaget på denna kniv är...

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Källor: https://www.outdoormesser-ratgeber.net/ https://www.dersurvivalprofi.de/tipps-themen/ausr%C3%BCstungs-themen/das-outdoormesser/


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 28.11.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning