Test: Gardena slangvagn + gräsmattor - till hjälp?

Gardena slangvagn + gräsmatta: Gardena vattenslangvagn erbjuder bekväm och snabb vattning av stora och små ytor såväl som växter - här modellen aqua rulle - den perfekta lösningen. Vattenslangen, som du kan köpa som tillval, kan rullas upp och ner optimalt. Slanglängden finns i olika längder mellan 30 (storlek S) - 100 meter (storlek L).

Gardena Aquaroll S (En Caja) Con 20 m de manguera Classic, 13...
Gardena Hose Trolley AquaRoll slangvagn S set, komplett med...
AquaRoll S, sin montar.
- € 17,00 Gardena CleverRoll S Set: slangvagn med 20 m klassisk slang...

Som ett komplement till optimal bevattning Gardena sprinklern, som kan anslutas till vattenslangen med ett klicksystem. Den så kallade sprinkler är för ett område av upp till 200 m² lämplig och kan genom steglös justering av styrenheten ett intervall mellan 7-17 meter skapa. Även bevattning uppnås här.

- € 13,95
Gardena Square Sprinkler AquaZoom S: Sprinkler för vattning...
Gardena Square Sprinkler AquaZoom S: Sprinkler för vattning...*
Leveransen inkluderar - 1x Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S
40,99 € € 13,95 27,04 € Amazon Prime
- € 23,00
Gardena Square Sprinkler AquaZoom L: Sprinkler för vattning...
Gardena Square Sprinkler AquaZoom L: Sprinkler för vattning...*
Leveransen inkluderar: 1x Gardena Square Sprinkler AquaZoom L
64,99 € € 23,00 41,99 €

Anslutning och första intryck

Jag har Gardena vattenslang Spolare som vagn köpt eftersom den kan användas snabbt och enkelt förvaras. Med en lös vattenslang hade jag alltid tvinnade bitar och ett ökat utrymmesbehov, vilket störde mig.

Första intrycket är professionellt och välgjordt. Vattenslangvagnen består av det väsentliga; själva bilen, vattenslangen och motsvarande anslutningar. Jag har en rulle med en slanglängd på 30 meter eftersom jag bara har en mindre trädgård. Alternativt erbjuder Gardena också en slanglängd på upp till 100 meter.

Själva vattenslangen är mycket stark och robust. Anslutningarna är gjorda av plast, så du måste vara mer försiktig med dem. Själva bilen med dimensionerna ca X x 74 48 90 cm har en vikt på ca. 4 kg och hålls ganska kompakt.

Att vattna min Gräsmatta på cirka 50 m² Jag köpte den fyrkantiga gräsmattorspridaren från Gardena som ett tillägg. Dessa finns också i olika versioner med motsvarande intervall. Jag har med det Modell S testade den mindre versionen.

den sprinkler består av en plastram, i mitten är vattenledningen installerad, som roterar och bevattnar därefter. Denna sprinkler är med ett mått på X x 40 12 8 cm och en vikt av 310 gram ganska liten och lätt. Sprinklern kan anslutas direkt till Gardena vattenslang.

Fördelar med Gardena slangvagn + gräsmatta

En stor fördel är snabbt uppenbar, vattenslangen rullas upp snyggt och jämnt, det får ett snyggt visuellt utseende och slangvagnen kan idealiskt förvaras. Anslutningen till huset eller lägenhetens egen vattenförsörjning är bara ett klick bort, eftersom nödvändiga adaptrar redan ingår. Av Anslutningsslang för anslutningen är cirka 100 cm lång, så vattenslangvagnen måste alltid placeras vid anslutningen och vattenslangen rullas ut därifrån.

Gardena-vagnen har plasthjul, vilket gör den mobil. Detta har fördelen att den inte kan bäras utan snarare skjutas bekvämt. Själva vattenslangen kan rullas upp och ner med en handvev.

Vad Gardena gjorde bra är det Kompatibilitet med andra produkter. Vattenspridaren kan anslutas direkt till vattenslangen, du behöver inte köpa en adapter. Anslutningen sker via en integrerat klicksystem.

Gräsmattorspridaren är steglöst justerbar och anpassningsbar till ditt eget bevattningsområde. Området vattnas jämnt utan att det bildas pölar. Även här erbjuder Gardena olika modeller med olika spraybredder. Jag bestämde mig för den lilla modellen S, för i mitt fall behöver den bara vattna 50 m². Det bearbetade materialet bör också vara rostfritt!

Bevattning kan i princip göras i rörlig eller styv form.

Gardena erbjuder också en garanti på båda trädgårdsredskapen.

Slangvagnar i jämförelse

Gardena CleverRoll L Easy: slangvagn med upp till 100 m...Carro Metal Sin Manguera Manivela plöjbarBradas 212 60 m slangspolevagn 212 ZN Agrati, silver,...Gardena Classic slangrulle 50 vägg set i displayGardena 8001-20 Klassisk slangvagn 60 TS Set; med vridbar...UPP slangvagn deluxe - med skyddskåpa av stål |...GF Garden, Rewall 30, väggslanglåda, automatisk, 30 meter, upp till...WOLF-Garten - Slangvagn WS 50 Z; 5222000
58,99 €Kontrollera pris122,44 €39,95 €91,35 €120,00 €129,99 €117,24 €Kontrollera pris110,54 €
Gardena CleverRoll L Easy: slangvagn med upp till...*Carro Metal Sin Manguera Manivela plägbar*Bradas 212 60 m slangupprullare Trolley 212 ZN...*Gardena Classic Hose Reel 50 Wall Set i ... *Gardena 8001-20 Classic Slangvagn 60 TS Set; ... *UPP slangvagn deluxe - med skyddskåpa av ... *GF Garden, Rewall 30, väggslanglåda, ... *WOLF-Garten - Slangvagn WS 50 Z; 5222000 *
◼️ Kick & Stand: Det specialformade, utfällbara stativet ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Kompakt förvaring - Förvara din...◼️ Metallslangvagn med 215 mm bred slangring för ...◼️ För förvaring av slang på väggen, avtagbar när som helst ...◼️ Den specialformade basen ger vagnen en ...◼️ Den högkvalitativa UPP-slangvagnen är helt tillverkad av metall ...◼️ Fäst på väggen, slangen kan enkelt och ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Kapacitet för 50 m ½ "eller 30 m ¾" slangar
◼️ Jämn upprullning: Den stabila slangstyrningen säkerställer ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Kick&Stand - Den specialformade utfällbara foten...◼️ Materialram - galvaniserad ståltrumma - galvaniserad stålplåt◼️ Lätt att bära handtaget◼️ Leveransomfattning: 20 meter lång klassisk slang 13 mm (1/2 ...◼️ Trots sin storlek kan vår slangvagn vara ...◼️ Komplett set med: 30 m tygförstärkt 1/2 ”slang, ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Galvaniserat stål av hög kvalitet
Amazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
58,99 €Kontrollera pris122,44 €39,95 €91,35 €120,00 €129,99 €117,24 €Kontrollera pris110,54 €
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 25 mars 2023 14:20 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Gardena slangvagn + gräsmattorspridare i ett praktiskt test

Efter att vattenslangen var ansluten till husanslutningen lade jag ut vattenslangen i sin fulla längd. Jag använde också en från Gardena som spraydusch. Efter att ha satt på vattnet var detta helt genom slangen på cirka 3 sekunder och var klart att användas. Det märktes omedelbart att hela konstruktionen faktiskt var vattentät. Inget vatten läckte ut ur anslutningarna heller. Så du kan börja vattna.

Jag vattnade först plantorna. Slangen kändes bra och har tålt ett stötar ibland. Vad som märks är dock att slangvagnen inte verkar vara stabil. På grund av sin låga vikt och kompakthet föll den när den drogs åt ett eller annat sätt. Du bör därför alltid dra ut tillräckligt med slang så att bilen fortsätter att stå stadigt.

Att rulla upp och ner fungerade mycket bra och smidigt i mitt fall.

Nu ville jag ha sprinklaren | sprinkler testning. Vid första anblicken ser det väldigt otydligt ut. Hanteringen verkar ganska enkel för mig. Även här kopplade jag först vattenslangen, som också fungerar via klicksystemet.

- € 13,95
Gardena Square Sprinkler AquaZoom S: Sprinkler för vattning...
Gardena Square Sprinkler AquaZoom S: Sprinkler för vattning...*
Leveransen inkluderar - 1x Gardena fyrkantssprinkler AquaZoom S
40,99 € € 13,95 27,04 € Amazon Prime

Sprinklern börjar också vattna omedelbart. En slags mekanisk av / på-brytare skulle vara bra här. Vattnet fördelas faktiskt över ett stort område och utan pöl. Jag ändrade radien som ett test för att se bevattningens omfattning. Det verkar verkligen vara mellan 7 och 17 meter.

Efter att ha kört Gardena-grässpridaren i 15 minuter har jag nu testat fukten på gräsmattan. Gräsmattans yta fuktades väl utan att vara helt våt.

Kvalitetsbedömning Gardena slangvagn + gräsmattorspridare

Som ett resultat av en dags erfarenhet kan jag använda båda Gardena trädgårdsredskap som en hjälpsam, väl bearbetad och framgångsrik bedöma.

Slangvagnen övertygade mig absolut, förutom stabiliteten, som kan förbättras. I synnerhet är anslutningarna välgjorda och inget vatten droppar ut ur dessa områden. Slangens lindning fungerar också smidigt och det fanns ingen ansamling av vatten.

För ett pris från 58,95 € är denna vattenslangvagn, som finns i olika storlekar, ett absolut måste Lättnad i trädgården.

Sprinklern gjorde också sitt jobb tillfredsställande. Den roterande bevattningen fungerade perfekt, mängden vatten är också väl skalad enligt min mening. De Hantering, särskilt vad gäller bevattningsradien enkel och självförklarande.

För ett pris från 15,75 € är denna gräsmattorsprinkler från Gardena, som också finns i olika radiestorlekar, en bra lösning.

Video | Gardena slangvagn + gräsmattorsprinkler

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Gardena Aquaroll S (En Caja) Con 20 m de manguera Classic, 13...
Gardena Aquaroll S (En Caja) Con 20 m de manguera Classic, 13...*
GARDENA erbjuder ett brett utbud av produkter för allt arbete i och runt trädgården
57,06 €

Fördelar och nackdelar

Fördelar Gardena slangvagn

 • Lätt att rulla upp och ner
 • Vattentäta anslutningar
 • Snygg helhetsbild jämfört med lös slang

Nackdelar Gardena slangvagn

 • Lite ståndaktigt

Fördelar Gardena gräsmatta sprinkler

 • Bevattning för små och stora områden
 • Justerbar radie
 • Bra prissegment

Nackdelar Gardena gräsmatta sprinkler

 • Inget till- och frånkopplingsalternativ

Slutsats: Gardena slangvagn + Gräsmatta sprinkler

I kombination ger de två trädgårdsredskapen ett ordentligt och framför allt problemfritt jobb. De erbjuder en Lättnad och ta av arbetet i form av gräsmattorspridaren. Med hjälp av slangvagnen undviker du en löst liggande vattenslang.

Enligt min åsikt är båda enheterna prissatta okej och ger ett betydande mervärde.

På grund av detta kan jag ge en tydlig köprekommendation.

Rekommenderad läsning: Väggslanghållare Här!

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda fyrkantiga sprinklerprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 14,641. Storsäljare
Gardena Square Sprinkler AquaZoom M: Sprinkler för bevattning...*
 • Flexibel vattning av medelstora gräsmattor: Både sprutbredd, kastavstånd och vattenflöde kan bekvämt och varierande...
 • Bekvämt och pölfritt: Anslut sprinkleren till trädgårdsslangen och din trädgård bevattnas bekvämt och jämnt
 • Inställningsområde: Sprejområdet kan justeras exakt och kontinuerligt från 3 till max. Set 18 m
2. Storsäljare
GRÜNTEK Mini - sprinkler med 16 munstycken upp till 378 m2 / 4069 ft2 ...
1.809 Bewertungen
GRÜNTEK Mini - grässprinkler med 16 munstycken upp till 378 m2 / 4069 ft2 ... *
 • 2D mini grässprinkler för ytor upp till 378 m2 med 16 kraftfulla munstycken, turbomotor och flexibla justeringsmöjligheter
 • Oscillationssprinkler med snabbt och enkelt val av bevattningsområde och vattenstrålestyrka, även under bevattning
 • Munstyckshuvudet kan roteras manuellt 360 grader och tillåter bevattning i alla riktningar. Med justering av spraybredden, därför idealisk för...
- € 16,803. Storsäljare
Gardena Sprinklersystem Pipeline fyrkantssprinkler: För bevattning...*
 • Stort räckvidd - Spraybredden och kastavståndet kan justeras steglöst intuitivt med hjälp av justeringskontrollerna. Det maximala området som...
 • Lätt att rengöra - Utrustad med ett metallfilter och mjuka plastmunstycken kan sprinklern enkelt rengöras från kalk och andra ...
 • LÄTT ATT INSTALLERA - Den fyrkantiga sprinklern ansluts till det underjordiska vattenutloppet (ingår ej) med bara ett klick.
- € 24,104. Storsäljare
Gardena pop-up fyrkantsprinkler OS 140: Bevattningssystem för...*
 • Idealisk för rektangulära ytor: Fyrkantiga eller rektangulära ytor mellan 2 m² och 140 m² kan vattnas enkelt och bekvämt,...
 • Jämn vattning: 16 flexibla precisionsmunstycken av mjuk plast säkerställer en särskilt jämn vattenfördelning och ...
 • Enkel installation: Bekväm att installera och vattna bekvämt. Med en dräneringsventil installerad i rörets lopp är systemet...
5. Storsäljare
GRÜNTEK oscillationssprinkler Primavera upp till 336 m2 / 3617 ft2...*
 • GRÜNTEK sprinkler grässprinkler PRIMAVERA har utvecklats speciellt för medelstora rektangulära gräsmattor och trädgårdar upp till 336 kvadratmeter vid 4 bar
 • 16 tåliga och starka munstycken för effektiv, jämn vattning, inklusive munstycksrengöringsplugg
 • Sprinkler med steglöst inställbar bevattningsyta för individuell användning från 90 - 336 m2 bevattningsyta
- € 8,006. Storsäljare
GRÜNTEK grässprinkler upp till 462 m2 för stora gräsytor med...*
 • UNIKA OCH PÅLITLIGA: fyrkantiga sprinklers för medelstora och stora trädgårds- och gräsmattaarealer upp till 462 kvm
 • 20-munstyckssprinkler med enkel justering och bekväm munstycksrengöringsplugg; Tillverkad av återvinningsbart och särskilt slagtåligt...
 • Steglöst justerbar mängd vatten och sprinkelområde, UNIVERSAL klicksystem för alla typer av trädgårdsslangar, enhetlig trädgårdsbevattning
- € 34,997. Storsäljare
Kärcher OS 5.320 SV rektangulär sprinkler *
 • Steglös justering av intervallet
 • Särskilt slitstark utrustning
 • Bekväm inriktning tack vare stänkskyddet
8. Storsäljare
Gardena oscillerande sprinkler ZoomMaxx: variabel sprinkler för ... *
 • Flexibel användning: På grund av den stabila basen kan kvadrat sprinkler ZoomMaxx placeras efter önskemål
 • Exakt inställning: Steglös justering av räckvidden och sprängbredden. Gardena ZoomMaxx passar sålunda något ...
 • Kontrollerad vattenförbrukning: Vattenvolymkontrollen möjliggör en steglös finjustering av bevattningsområdet
9. Storsäljare
GRÜNTEK sprinkler Primavera upp till 399 m2 bevattningsyta med...
1.807 Bewertungen
GRÜNTEK sprinkler Primavera upp till 399 m2 bevattningsyta med...*
 • ✔ 399 kvm sprinkler är IDEAL för medelstora gräsmattor upp till ✔ 399 kvm
 • 18 vattenmunstycken med enkel justering av grässprinklern, samt medföljande munstycksrengöringsplugg/rengöringsstift
 • Patenterad TURBO-MOTOR motortransmission möjliggör säker drift av fyrkantsprinklern i totalt upp till 800 timmar
10. Storsäljare
Gardena fyrkantssprinkler ZoomMaxx-kampanj: Variabel sprinkler för...*
 • Flexibel användning: På grund av den stabila basen kan kvadrat sprinkler ZoomMaxx placeras efter önskemål
 • Exakt inställning: Steglös justering av räckvidden och sprängbredden. Gardena ZoomMaxx passar sålunda något ...
 • Kontrollerad vattenförbrukning: Vattenvolymkontrollen möjliggör en steglös finjustering av bevattningsområdet
- € 14,64erbjudandet
Gardena Square Sprinkler AquaZoom M: Sprinkler för vattning...
Gardena Square Sprinkler AquaZoom M: Sprinkler för bevattning...*
Leveransen inkluderar: 1x Gardena oscillerande sprinkler AquaZoom M
47,99 € € 14,64 33,35 € Amazon Prime
- € 16,80erbjudandet
- € 24,10erbjudandet
Gardena pop-up fyrkantig sprinkler OS 140: Bevattningssystem för...
Gardena pop-up fyrkantsprinkler OS 140: Bevattningssystem för...*
Leveransen inkluderar: 1x Gardena pop-up oscillerande sprinkler OS 140
56,99 € € 24,10 32,89 € Amazon Prime
Neu!
Dehner fyrkantsprinkler, för areabevattning på ca 270 m²,...
Dehner fyrkantsprinkler, för areabevattning på ca 270 m²,...*
Den idealiska fyrkantiga sprinklern för alla vanliga vattenpluggsystem; Bevattnar en yta på upp till ca 270 m²
16,99 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 25.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

2 Kommentarer

 1. skadedjur 8. kan 2021
 2. eTests 13. kan 2021

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*