Grönsaksskivare - den smarta hjälpen i köket

Förmodligen äger varje amatörskock en grönsaksskärare. Den här smarta hjälpen är nästan oumbärlig i köket, särskilt när du hugger och hugger grönsaker. Grönsaksskivaren är mycket värdefull för servering av sallader, för små grönsaksskivor för påläggning av bröd eller för tillagning av en måltid.

Det finns små, subtila skillnader i denna kategori av köksredskap som rör användning, hantering, rengöring och strukturen på en grönsaksskivare.

11-i-1 multifunktionsmandolin grönsaksskärare köksskärare - skivare...Grönsaksskärare Rük mandolin grönsaksskärare fruktskärare...Toskope12 in1 grönsaksskärare, grönsaksskärare, snyggare tärningsmaskin med 6 ...VEKAYA grönsaksskärare, mandolin grönsaksskärare...ZOLMER® grönsaksskärare - justerbar grönsaksskärare med två...iKALULA grönsaksfräs, grönsaksskärare i rostfritt stål 11 i 1 ...culinus 2-i-1 grönsaksfräs & spiralfräs ...Manuell grönsaksskärare, grönsaksskärare multihackare;...FAVIA manuell grönsaksskärare grönsaksskärare fruktskärare ...
39,99 €Kontrollera pris23,99 €Kontrollera pris80,74 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris29,99 €
11-i-1 multifunktionsmandolin grönsaksskärare...*Grönsaksskärare Rük mandolin grönsaksskärare...*Toskope 12 i 1 grönsaksskärare, grönsaksskärare, finare...*VEKAYA grönsaksskärare, mandolin grönsak...*ZOLMER® grönsaksskivare - justerbar ... *iKALULA grönsaksfräs, rostfritt stål ... *culinus 2-i-1 grönsaksfräs & spiralkniv ... *Manuell grönsaksskärare, grönsaksskärare ... *FAVIA manuell grönsaksskärare ... *
◼️ Största funktionalitet på marknaden - 10 utbytbara ...◼️

【22 i 1 design】Rük multifunktionell ...

◼️ 🧄【7 utbytbara blad】 Den multifunktionella ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Original design för en säker grönsaksfräs: Vi ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Största funktionalitet på marknaden, grönsaksfräs 6 ...◼️ MULTIFUNKTIONELL - Med det här köksaccessoaret kan du trolla fram ...◼️ ▶ 【Kraftfull & Multifunktionell】 Krossaren ...◼️ 【Oöverträffad kvalitet】: Grönsaksskäraren består av ...
◼️ Kompakt och praktisk - vår vegetabiliska mandolinfräs kan ...◼️

【8 olika blad och ...

◼️ 🧅【Högkvalitativa material】 Tärningsmaskinen är gjord av ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Skäralternativ för grönsaksfräs: 1. Grönsaksskäraren ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Den multifunktionella grönsakskivaren, ultrastabilt skärlock ...◼️ EXTRA SKARPBLAD - Så att du också kan klippa ...◼️ ▶ 【Lämplig för många tillfällen】 Ingen bullrig motor, inget behov ...◼️ 【Mångsidighet】: Grönsakshackaren innehåller 6 ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
39,99 €Kontrollera pris23,99 €Kontrollera pris80,74 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris29,99 €
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 29 mars 2023 4:52 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

De olika typerna av grönsaksskivor

Alla är förmodligen bekanta med det normala rivjärn eller kvadratiska rivjärn som du kan köpa i välsorterade stormarknader. De flesta av dessa modeller har en enkel struktur, har en platt kropp - det fyrkantiga rivjärnet är en fyrkantig, avsmalnande struktur - och stötar över vilka grönsakerna kan skivas.

Det platta rivjärnet är mestadels ovala knölar som har en skarp kant så att grönsakerna kan bearbetas i enlighet därmed. Men det finns också modeller som har en grov sida med många stötar och passar bäst för att riva potatis.

Vissa varianter har också en integrerad kniv som kan skära grönsakerna i fina skivor.

Ett vanligt rivjärn finns för några euro. Kroppen är gjord av plast eller metall, skärkanten eller höjden är vanligtvis gjord av rostfritt stål. Fyrkantigt rivjärn har fyra olika sidor som kan användas för att skiva, riva och nypa grönsakerna. På den övre delen finns vanligtvis ett handtag så att rivjärnet kan hållas.

I grund och botten kan modellerna delas in i enkla varianter, mekaniska modeller och elektriska grönsaksskärare. Rivjärn och kvadratisk rivare tillhör de enkla modellerna.

En innovativ uppfinning

Tack vare zoodles (tunna remsor av zucchini som används som pastaersättning som en del av en lågkolhydratkost) och tekniska innovationer, finns det alltid innovativa uppfinningar i grönsaksskivor som är avsedda att förenkla användningen. De så kallade spiralfräsarna har en behållare i vilken vegetabiliska kan sättas in.

En anordning kan sedan användas för att rotera och skära grönsakerna i fina trådar som liknar spaghetti. Avlånga grönsaker som morötter eller zucchini passar bäst för detta. Spiralskäraren är tillgänglig för 10 till 20 euro.

En annan variant är en slags skål med fäste. Inuti denna hårda plast- eller glasskål finns knivblad. En mängd olika grönsaker kan tillsättas genom en öppning i den övre delen. Över en

Genom att vrida en spak i locket kan knivarna inuti flyttas. Grönsakerna hackas upp och skivas. Denna variant av grönsaksskivan finns för cirka 15 till 25 euro.

Olika uppsatser

Modellen av grönsaksskivaren, som också har en droppbricka, levereras med ett gångjärn. Olika tillbehör för olika klippta grönsaksformer kan fästas under detta. Droppbrickan är i detta fall rektangulär. Grönsakerna placeras på skärytan och locket fälls ner. Beroende på design, tillbehör och storlek finns dessa grönsaksskivor för 25 till 70 euro.

Den sista typen av grönsaksskivare är också den mest bekväma. Detta är den beprövade köksapparaten. En sådan enhet är idealisk för skivor, kuber, pennor eller purering. Inläggningsskivor med integrerade knivar och höjder säkerställer att grönsakerna hackas.

Denna grönsaksskärare drivs elektriskt. De enskilda delarna såväl som den vanligtvis mycket stora behållaren kan tas bort separat och kan därmed rengöras perfekt. Dessa köksmaskiner kostar mellan 60 och 150 euro.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Slutsats om grönsaksskivorna

Det enkla rivjärnet eller det fyrkantiga rivjärnet kan användas om du inte vill använda dem ofta. För mindre hushåll med få personer räcker det här redskapet för att riva potatis för potatispannkakor, läckra gurkskivor för bröd och andra grönsaksspecialiteter. Spiralklipparen rekommenderas om du vill styra din kost från kolhydrater och mot ökad proteinkonsumtion.

Spiralklipparen visar sig vara extremt praktisk. Speciellt om du har en lågkolhydratdiet och vill skapa en lämplig ersättning för pasta. Spiralklipparen förbereder grönsaksnudlarna från morötter eller zucchini utan mycket ansträngning. Rengöring måste vanligtvis göras för hand, eftersom inte alla enheter av denna variant är lämpliga för diskmaskinen.

Den manuella grönsaksskivaren med en twist är idealisk för familjen. Hanteringen är barnspel, så att även de små familjemedlemmarna kan hjälpa till utan problem. Grönsakerna placeras genom öppningen och kan vändas tills skivorna har önskad tjocklek. Det finns också olika färger och former, med något för alla smaker.

Den fällbara grönsaksskivan är idealisk för färre människor på grund av sin mindre uppsamlingsbricka. Annars måste du tömma skålen oftare för att kunna skiva nya grönsaker. Användarvänligheten talar för denna enhet. Sallader och sidogrönsaker kan skapas utan problem.

Matberedaren eller den elektriska grönsaksskivan är för hela familjen. Ibland är enheterna ganska bullriga, men har en stor behållare som kan fyllas nog. Denna fina malningsanordning är särskilt lämplig för gurksallader, potatispannkakor, grytor och pestos för ett perfekt resultat. Denna enhet är den mest mångsidiga i köket. Den elektriska grönsaksskivan är perfekt, särskilt om du ofta ordnar sallader och garneringar till festliga tallrikar.

Rengöring av grönsaksskivaren

I synnerhet i köket är hygien det bästa och slutliga, och därför är det desto viktigare att du tvättar disken efter beredning och rengör de redskap du har använt. Med konventionella rivjärn är det perfekt att blötlägga dem kort i varmt tvålvatten efter användning. Detta gör att grönsaksresterna kan komma bort från skärkanterna utan att det behövs omfattande skrubbning efteråt.

Grönsaksskivorna med uppsamlingsbrickor kan demonteras i enskilda delar i viss utsträckning. Om det anges kan dessa separata delar läggas i diskmaskinen. Speciellt när det gäller rostfritt rostfritt stål kan detta vanligtvis ges till maskinen. Torka sedan allt väl och lägg tillbaka det i skåpet.

Situationen är liknande med livsmedelsprocessorn eller den elektriska grönsaksskivaren. För det mesta har du fortfarande någon form av skjutreglage som du kan pressa ner de krympande grönsakerna med. De enskilda delarna är vanligtvis gjorda av robust plast, som ofta också kan läggas i diskmaskinen. Även om det inte gör det är det enkelt att tvätta dessa stora enskilda delar för hand. Du behöver bara vara försiktig med de enskilda knivarna och insatsskivorna med höjden.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda grönsaksskivorna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 11,001. Storsäljare
11-i-1 multifunktionsmandolin grönsaksskärare köksskärare - skivare...*
 • Bästa funktionaliteten på marknaden - 10 utbytbara blad och en handskalare möter all din skärning och...
 • Kompakt och praktisk - vår grönsaksmandolinskärare kan enkelt tas isär helt och den medföljande bladlådan...
 • För att hålla dig och din familj säkra - vi vet att våra rostfria blad är av hög kvalitet och knivskarpa. Vårt set kommer därför...
2. Storsäljare
ORIGINAL TNS 2000 GRÖNTSAKSSKIVARE ALLT I ETT TILLVERKAD I TYSKLAND FÄRG...*
 • Original TNS 2000 grönsaksskivare Allt i en färg BLÅ
 • GJORD I TYSKLAND
 • TV-originalet, känt från såväl teleshoppingkanaler som från mässor och marknader
- € 10,003. Storsäljare
ZOLMER® grönsaksskärare - Justerbar grönsaksskärare med två...*
 • ✅ JUSTERBAR BLAD FRÅN 1-5 MM - Tack vare den genomtänkta designen kan V-kniven justeras mellan 1 & 5 mm tjocklek efter behag. Så...
 • ✅ MED TVÅ EXTRA SKARPA BLAD - 2 Julien-insatser med en bredd på 3 mm och 6 mm - Med den förstklassiga köksskäraren från ZOLMER, den jämna ...
 • ✅ FINGERSKYDD FÖR MAX. SÄKERHET - Tänk på din säkerhet - Det medföljande fingerskyddet med vår kökshjälp säkerställer alltid ...
- € 1,644. Storsäljare
Fackelmann tjock/tunn skivare med resthållare, grönsaksskärare...*
 • Justerbart & extra skarpt: rostfritt stålblad som kan användas på båda sidor för perfekta grönsaksskivor
 • Enkelt och effektivt: handtaget och mathållaren säkerställer att maten som ska skäras bearbetas på ett säkert sätt
 • Leveransomfång: 1 x tjock & tunn fräs med mathållare - i beprövad kvalitet från Fackelmann
- € 12,005. Storsäljare
Labeol grönsaksskärare mandolinskärare 3 i 1 professionell...*
 • 【Hög kvalitet】 Tillverkad av 5 blad i rostfritt stål och livsmedelssäker ABS, du behöver inte oroa dig för din ...
 • 【Justerbart inbyggt blad】 Alla skäralternativ är inbyggda i vår mandolinskärare. Klipp från papper tunt till...
 • 【Spara förberedelsetid】 Det finns ingen anledning att fortsätta byta bladet. Bladet på detta potatisrivjärn är...
- € 1,036. Storsäljare
GSD hushållsapparater 5in1 grönsaksskärare, plast, vit,...*
 • TILLVERKAD I TYSKLAND: GSD universella grönsaksskärare tillverkas helt i Tyskland. Detta garanterar den höga kvaliteten på den beprövade...
 • MATSSÄKERT: Materialet i skivaren är fritt från BPA (bisfenol A) eller andra mjukgörare och är därför idealiskt för bearbetning av ...
 • OMFATTANDE TILLBEHÖR: Med de fem skären från en till tre mm kan du skära tjocka och tunna skivor. Även med remsklippning finns det...
- € 3,007. Storsäljare
Grönsaksskärare elektrisk grönsaksskärare, automatisk elektrisk...*
 • 【KLIPP PERFEKT OCH SPAR STRÖM】 - Enkel manövrering med en knapp. Den kraftfulla motorn med 150 W säkerställer en...
 • 【MULTIFUNKTIONSFÖRSKÄRARE】 - Den elektriska skärmaskinen kommer med 4 utbytbara kottar av rostfritt stål för flera ändamål som omedelbart skärs...
 • 【ENKEL RENGÖRING】 - Denna kraftfulla elektriska skärmaskin är fläckbeständig och torkar rent på ett ögonblick ...
8. Storsäljare
Borner V1 ClassicLine grönsaksskärare startset, frukt &...*
 • Innehåll: 6-delad grönsaksrivningssats: Borner V1 mandolin med skivspår och säkerhetsspår för grönsaksskivor i 3 skärtjocklekar...
 • Kvalitet: Tillverkad i Tyskland - mer än 60 år av kvalitet från Eifel. Tillverkad av BPA-fri plast. Med mikrofin kniv i rostfritt stål.
 • Garanti: 5 års garanti efter registrering
9. Storsäljare
Rotho Basic grönsaksskärare med metallblad, plast (PP) ...
1.119 Bewertungen
Rotho Basic grönsaksskärare med metallblad, plast (PP) ... *
 • Praktisk planer utan krusiduller, som kan saknas i vilket kök som helst
 • Grönsaksskäraren ligger bekvämt i handen och passar till all mat som ska finskivas
 • Det vassa metallbladet skär utan ansträngning parmesan, morötter, potatis, selleri och mycket mer i fina skivor
10. Storsäljare
Genius Nicer Dicer Fusion Slicer Set Speed ​​​​grönsaksskärare...*
 • ✔- Nicer Dicer Fusion tillbehörsmanual med steglöst...
 • ✔- Grönsakshållaren med justerbart V-blad i rostfritt stål av extremt...
 • ✔- Tack vare mathållaren...
- € 11,00erbjudandet
- € 10,00erbjudandet
- € 1,64erbjudandet
Fackelmann tjock/tunn skivare med resthållare, grönsaksskärare...
Fackelmann tjock/tunn skivare med resthållare, grönsaksskärare...*
Mått: ca 32 x 3,5 x 12,5 cm
12,51 € € 1,64 10,87 €
- € 12,00erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*