Gimbals – flytande stativ bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester

Foto av författaren

Patrick

Gimbal Crane 3
Gimbal Crane 3

Gimbal stativ - inga vaggiga taggade videor

Skakningsfria videoinspelningar är möjliga. Den som är tekniskt väl positionerad och känner till sin bearbetning, som arbetar professionellt eller halvprofessionellt, kan inte undvika ett stativ. Åtminstone inte när den måste flytta. En wobbler på fel plats och smäll! Hela videon är borta. Det behöver inte vara och det behöver inte vara dyrt heller.

Idag presenterar vi Gimbal flytande stativ. Vem det passar för, vilka alternativ som finns, vad du bör tänka på när du köper ett stativ, tips för montering samt fördelar och nackdelar finns också listade i denna guide. För ett resultat som är imponerande – och ibland måste vara det. – Gimbals – Flytande stativ Bestseller 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester

Gimbals – flytande stativ bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester – i jämförelse

Hohem Digital Camera Gimbal Stabilizer Handheld Gimble för Sony...Feiyu Vimble 3 [officiell] Smartphone Gimbal för iPhone 13 Pro...hög smartphone gimbal stabilisator - stabilisator iSteady...FeiyuTech [officiell] G6 handhållen 3-axlig stabilisator Gimbal...ZHIYUN CRANE M2 [ Officiell ] 3-axlig stabilisator kardan för...Smartphone Gimbal Stabilizer - Hög hopfällbar mobiltelefon Gimbal...Zhiyun Smooth 4 Smartphone Gimbal Mobiltelefon Stabilisator 3-axlig...
Hohem Digital Camera Gimbal Stabilizer Handheld...*Feiyu Vimble 3 [officiell] Smartphone Gimbal för...*hög smartphone gimbal stabilisator -...*FeiyuTech [Official] G6 Handheld 3-Axis...*ZHIYUN KRAN M2 [ Officiell ]...*Smartphone Gimbal Stabilizer - hög hopfällbar...*Zhiyun Smooth 4 Smartphone Gimbal Handy ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B07VQ8T26Y" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
YouTube Video

Vad är en gimbal stativ?

Ett stativ är nästan som ett vanligt stativ. Nästan. För med ett stativ är kameran inte monterad permanent på stativet, den har ett kardanlager. Det betyder bara att du "berättar" för kameran var den ska stå och resten av världen vänder sig med den. Kameran svävar nu fritt i rymden. Wobbles är historia. Hur är det mojligt? Principen är inte ny. Det utvecklades av Philon från Byzantium för ungefär 300 år sedan f.Kr. Inte för en kamera utan för en bläckhölje. Inrymt i den är det omöjligt att slå över det av misstag. Kina följde efter 180 f.Kr. Da Vinci tyckte att det var jättebra för fartygskompasser.

På 70-talet nådde denna teknik också kameraentusiaster. Garret Brown, en kameraman, designade stativet för sitt jobb. På ett mycket klassiskt sätt monteras två ringar så att de kan rotera in i varandra i 90 graders vinkel. Objektet är fäst i den inre cirkeln. Dessa kallas också svänglager. Det är den grundläggande principen. Det som nu läggs till är massan. Detta är anpassat till objektet så att det förblir stabilt och är helt skyddat mot yttre fluktuationer och lutningar. I bästa fall flyter det nu i rymden.

kardan 2

För vem är ett stativ lämpligt?

Egentligen är ett sådant stativ lämpligt för alla som måste flytta under videoskottet. Senast, om det utvecklas inom det professionella området, kommer man inte runt ett svängstativ på den. För vilka ändamål är det lämpligt?

 • Dokumentär bröllop / bröllopsdans
 • Åtgärd, som mountainbike, skärmflygning
 • drone flygning
 • barns födelsedag
 • Levande föreställningar
 • Företagspresentationer presentationer~~POS=HEADCOMP
 • produktpresentationer
 • Intervjuer
 • Sport i allmänhet

Grunna rörelser är mycket väl borttagna av en svängtur, men inte så snabb. Det betyder att även om du nu har bra teknisk utrustning med ett sådant stativ, behöver du fortfarande träna med det. Jogging, till exempel, sätter inget stativ bort.

♔: Tips: Kanske har du din egen videoblogg? Användarna älskar videor, kanske är det dags för dig att uppgradera?

Olika möjligheter

Ett stativ är inte bara en sak, tillverkaren har bestämt sig för att hitta rätt lösning för alla krav. Så med tiden har vissa modeller utvecklats:

GoPro

Vissa stativ stöds endast med GoPro-modeller, eftersom de har anpassats för att passa. Det kan styras med en app och olika LED-lampor stöder vyn. Detta system är utformat för handkamera. Men inte bara husmärket kan installeras där, GoPro tillåter även utländska kameror.

Gimbal vattentät

En vattentät gimbal är också tillgänglig. Detta har inget externt batteri för att säkerställa vattenbeständighet.

smartphone

Dessa stativ har skapats speciellt för smartphones. De har en klippfunktion som fäster nästan alla smartphones till ett professionellt stativ.

All in One

Dessa system innefattar både stativet och kameran. Du tar bara den med dig och du behöver inte hantera någonting. Bortsett från att batterierna laddas. Praktiskt för vägen och för människor som bara gillar att ha det.

DSLR

Gimbal kan vara stor också. Stativen för DSLR-kamerorna är särskilt robusta och kan också bära 13,6 kilokameror. Antingen enhänt eller med två handtag. Det är bra, särskilt vid bröllop eller dokumentärer, och du behöver inte byta din egen teknik.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Gimbal1
Gimbal Crane 3 för tunga DSLR

tillbehör

Massor av> tillbehör gör hela historien mycket mer flexibel och personlig:

stöd

Även om stativen väger endast 1-2 kg, är det lämpligt på lång sikt, särskilt vid evenemang som bröllop, ett armstöd. Även 2 kilo är märkbar över timmarna.

skuldra

En del gimbal kan sättas i ett bälte, så du har inte bara händer utan också mycket mindre vikt att bära. Detta distribueras till kroppen. Det finns också bukband som stöder på ett tillförlitligt sätt.

Applikation

Du kan ladda ner en app för din smartphone, vilket gör att du inte bara kan göra nödvändiga kameraspecifika inställningar, men också för att fixa ett objekt. Det betyder att om du alltid vill ha bruden alltid angelägen vid bröllopet, fixa henne och tekniken ska göra resten.

Gimbal gränser

Även en gimbal är inte ett magiskt verktyg och finner sina gränser i huvudsak i två saker:

 1. det kan bara kompensera för rotationer, inga snabba rörelser upp och ner. På vanligt språk betyder detta att oavsett vilka rörelser det handlar om måste de utföras så försiktigt som möjligt av stativhållaren
 2. Detsamma gäller för mikrovibrationer. Men tekniken är helt enkelt inte tillräckligt för att kompensera. Men speciella dämpare kan hjälpa här, som kan monteras inuti

Vad du kan förvänta dig av 2024 års bästsäljare: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Ärliga tester bör beaktas

Till varje litet djur... ja. Exakt. Och för att du inte ska göra ett dåligt köp bör du bekanta dig med de olika alternativen innan du köper. Hög kvalitet är viktigt. Det är alla överens om. Priserna varierar ganska mycket och det finns inga övre gränser. Vad ska du leta efter i storsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Så var uppmärksam på ärliga tester?

★ Hur mycket pengar vill jag spendera, inklusive när det gäller min personliga användning?

★ Behöver jag något för en dokumentär eller sport eller till och med en flexibel lösning?

★ Har jag redan teknik och behöver jag bara stativet?

★ Behöver jag axelstöd eller en armstöd?

★ Eller en väska?

★ Vill jag använda appen?

★ eller Bluetooth?

★ Hur många vikter finns tillgängliga och hur fint kan stativet justeras?

★ Stämmer fästsystemen med de villkor som jag behöver? Om du fortfarande inte har någon aning om vad som är rätt för dig rekommenderar vi att du blir smart i detaljhandeln. Om du sedan vet vad du vill, finns det några fynd att hitta på Internet. De många kundrecensionerna och videor om användning hjälper också här.

Fördelar och nackdelar

Om du bara filmar födelsedagsfestet då och då behöver du förmodligen inte ett sådant stativ. Semi-proffs får inte komma runt. Vi listade kort fördelarna och nackdelarna:

Fördelar

✔ Du kan ägna mer uppmärksamhet åt ämnet eftersom du inte är upptagen med att vinkla

✔ Gimbal kommer med många extra funktioner

✔ Bilderna är mycket mer professionella

✔ Tidsbesparingar eftersom du inte behöver omarbeta Det skapar intryck av att kameran flyger

Nackdelar

✘ Den totala vikten är högre

✘ Du måste träna och hantera tekniken

Tips för montering

Det är viktigt att mitten av kameran som ska monteras på stativet finns. Det enklaste sättet att berätta är att lägga det på fingret och hitta den punkt där det vacklar minst. Med de flesta DSLR är detta exakt den punkt där linsen är fastsatt. Detta är då kamerans fokus i det följande. Nu skruvas kameran på stativplattan så att tyngdpunkten ligger i plattans mitt.

Allt annat är finjustering. Vikter ger rätt motvikt. - Du kan ta reda på vilken vikt som krävs för vilket stativ i manualen. Nu saknas axelns längd. När du lutar axeln, sikta mot att kameran tar 2-3 sekunder att återgå till sitt ursprungliga läge. Den här tiden är jättebra så att hela sekvensen av rörelser ser motsvarande jämn ut efteråt på videon. I grund och botten var det det, det finns andra mindre inställningar som skiljer sig från modell till modell.

Slutsats

Alla som förlitar sig på mjukt och bra kamerarbete kommer att älska det: gimbalstativet. Det är lämpligt för ambitiös hobby och även för professionella kameramän och finns tillgängligt för mycket olika områden. Vattentät, för smartphones, för stora kameror, actionkameror eller som en allt i en enhet. Den som handlar lite med tekniken, med möjligheterna och även gränserna, kommer att njuta av möjligheten att kunna leverera videor i mycket bättre kvalitet.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda kardanska levitationsstativprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta kardanhover-stativprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 10,70erbjudandet
Neu!
SYNZPLHG Gimbal Motor Gimbal Axis Arm Module Gimbal Arms...
SYNZPLHG Gimbal Motor Gimbal Axis Arm Module Gimbal Arms...*
Tillverkad av högkvalitativa material, pålitlig och hållbar.; Lång livslängd och enkel installation.
370,25 €
Neu!
SYNZPLHG för D-JI Mavic Air 2S Gimbal kameralins,...
SYNZPLHG för D-JI Mavic Air 2S Gimbal kameralins,...*
Lång livslängd och enkel installation.
28,88 €
Neu!
SYNZPLHG för D-JI Mavic 2-serien Gimbal Axis Arm Module Gimbal...
SYNZPLHG för D-JI Mavic 2 Series Gimbal Axis Arm Module Gimbal...*
Tillverkad av högkvalitativa material, pålitlig och hållbar.; Lång livslängd och enkel installation.
172,51 €
Neu!
SYNZPLHG Gimbal R-Axis Nedre fäste för D-JI Mavic 3 Pro...
SYNZPLHG Gimbal R-Axis Nedre fäste för D-JI Mavic 3 Pro...*
Lång livslängd och enkel installation.
57,75 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Jaguar stativ (FC002) från Firmcam med stativspindelstabilisator, monopod och stativ i ett för DSLR, kamera, video och videokamera upp till 4,5 kg

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

- € 10,701:a bästa produkten

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med kardanstativprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor: https://www.gimbal-guru.com/p/home.html http://schwebestativ-test.de/


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

Schreibe einen Kommentar