Glassskopa - gör din egen perfekta glassskopa

niko

Inga kommentarer

HUTOMO glassskopa, rostfritt stålskedskål med 5 cm diameter

Glasskoppen är ett användbart köksredskap och används för portionering av glass. Detta verktyg finns ofta i glassbarer så att de producerade isbollarna har en enhetlig storlek. Eftersom den frysta isen snabbt fryser till den metalliska glasskoppen finns det olika metoder för att lösa den.

Glassbollar finns i olika storlekar, färger och utföranden. Bollens storlek är en viktig faktor för att bestämma priset, särskilt i glassanläggningar. Diametrarna på 30-70 mm är vanliga.

De vanligaste är framför allt 49 mm glassskopa. En liter is räcker till 30 halvklot. Särskilt inom den kommersiella sektorn när det gäller glass, men naturligtvis också hemma, är hygienen mycket viktig när det gäller rengöring av hushållsredskap som används.

Det är bäst att lägga en behållare med vatten åt sidan om du har flera sorters glass. Rengöring med detta vattenbad förhindrar att glassorterna blandas med varandra. Behållaren med vattnet bör bytas regelbundet om det används under en längre tid.

Det finns också möjlighet att tillsätta en procent citronsyra här - för hygiens skull.

Glassskopa jämfört

Midnight Scoop Glassskopa i rostfritt stål för hård is...Fayomir glassskopa rostfritt stål - glassskedskeda - 5CM...Glassskopa, aluminiumglasskopa Professionell ...BRUNNER EP-36-DB professionell glassskopa, 18/10 stålWIMAHA glassskopa, glassskopa i rostfritt stål för frukt, ICE,...Gastronette Ice Cream Scoop Glasssked Ice Ball Shaper Ice Ball...SLKIJDHFB Glassskopa Rostfritt stål Glassskopa Matbock...Glasssked 8 cm, glasssked i polerat rostfritt stål, skopa...Glassskopa, rostfri glassskopa Professionell ...Love-KANKEI glass skopa glass sked glass sked med ...
43,80 €7,99 €18,97 €Kontrollera prisKontrollera pris19,99 €Kontrollera pris16,30 €13,36 €11,99 €
Midnight Scoop glassskopa i rostfritt stål för...*Fayomir glassskopa rostfritt stål - glasssked...*Glassskopa, aluminiumskopa i aluminium ... *BRUNNER EP-36-DB professionell glassskopa, 18/10 ... *WIMAHA glassskopa, glassskopa i rostfritt stål ... *Gastronette glass scoop glass sked...*SLKIJDHFB glassskopa ... *Glassskopa 8 cm, polerat rostfritt stål ... *Glassskopa, glassskopa i rostfritt stål ... *Love-KANKEI glass skopa glass sked glass ... *
◼️ DE SKOVDE GASS FEL HELA TIDEN Istället för...◼️ 1. Medelstor, möter olika behov -...◼️ UNIK DESIGN: Frostskyddsbeläggningen av ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ Enklare portionering: Tack vare värmelagrande...◼️ Material: Tillverkad av avancerad, hög kvalitet ...◼️ Hållbar: Glassskopa är tillverkad av livsmedelssäker ...◼️ Hög kvalitet: Tillverkad av hälsosamt rostfritt stål med spegel ...◼️ Multifunktion: Denna glassskopa kan inte bara användas för ...
◼️ SKADDA LÄTT GENOM HÅRD IS. Det BÖJDA HANDTAGET...◼️ 2. Hög kvalitet, utvalt 18/8 rostfritt stål - ...◼️ KÖK ESSENTIAL: Handtagsdelen är för en ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ Jämn värmeledning: Eftersom värmelagrande...◼️ Enkel utlösningsnivå: Med ergonomisk avtryckare, sparar ...◼️ Praktiskt att hålla: Färgad, halkfri plasthandtag, ...◼️ Tål maskindisk: Lätt att rengöra, ingen deformation, ...◼️ Halkfritt handtag: Gummihandtag ger dig bekvämt och ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
43,80 €7,99 €18,97 €Kontrollera prisKontrollera pris19,99 €Kontrollera pris16,30 €13,36 €11,99 €
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
Senaste uppdatering den 9 december 2023 19:00 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Glass scoop avslutar

Utvecklingen från den normala matsked som en portionerad glass till rätt glassskopa är en liten revolution. Medan du bara kan skapa en slags dumpling med en matsked, hjälper glassskoppen till att skapa en jämn boll.

Den så kallade Isskeda ser mer ut som en futuristisk glasskopa. Det finns ett halvklotet urtag och ett värmeledande handtag. Användarens kroppstemperatur värmer upp honom och riktar den till den främre delen. Detta innebär att glassen är idealiskt portionerad och kan nästan helt separeras från glassskopan. Ice Scoop uppfanns av Sherman Kelly från Ohio 1933.

Den traditionella glasskopan har en halvklot på framsidan som, när handstycket pressas ihop och en cirkulär rörelse i glassbehållaren, bildar en jämn boll. Den klassiska glasskoppen är en längre sked som är bredare fram. Kulorna är formade ganska plana, eftersom det ihåliga saknas här. Glasskoporna ser dock fortfarande tilltalande ut.

Glassskopor är vanligtvis gjorda av en metall. Olika färgade handtag ger en färgad charm till de annars ganska glänsande mönstren. Det är viktigt att du är uppmärksam på den främre delen när du köper en glassskopa. I bästa fall har detta en halvklotformad urtagning så att det inte är några problem att skapa vackra sfärer.

De olika storlekarna kan forma allt från små till stora bollar. Därför, om du har en söt tand, bör du få olika storlekar. Glassskopor kostar mellan 9 och 20 euro, beroende på design och modell.

Glassskopans struktur

Detta viktiga köksredskap består av ett handtag och en halvklotformad frontdel. Denna öppning kallas en sked. Glassskopan skrapas längs äggets yta och bildar en boll genom att rulla ihop den. Det finns glassbollar med och utan mekanisk struktur.

När det gäller en glassskopa med mekanik finns det en slags liten spak inuti skålen. Glassen doseras från skeden med ett knapptryck. En annan variant med mekanism har en liten spade inuti. Med ett tånghandtag och en liten växelkonstruktion. Med denna funktion kan skeden flyttas från vänster till höger och ta upp en jämn skopa glass.

Moderna glassbollar - särskilt för den gastronomiska sektorn - är utrustade med en räknare som räknar hur många glassskopor som har tagits bort.

Skillnader i enheterna

Den klassiska glassbollen bildar ganska platta bollar. En snyggt dekorerad sundae kan därför ha olika former. Den traditionella glassskålen, å andra sidan, har en integrerad liten spak inuti den halvklotformade bukten på den främre delen.

Ice Scoop erbjuder den omisskännliga fördelen att den har ett termiskt handtag. Denna struktur är idealisk för att ta bort isrester från skeden.

Glassskopa mångsidig

Det är uppenbart vad man ska göra med en glassskopa. Men glassskålen är också väldigt lätt att missbruka. När du lagar, bakar och förbereder saker i köket skapar det ibland en riktig röra. Glassskålen kan användas här som en riktig liten allroundare. Till exempel, om du vill göra läckra nudlar med köttbullar, måste du mödosamt forma dem för hand.

Glassskopan fungerar inte bara i klassisk glass, utan även med köttfärs, köttfärs och andra delikatesser. Så du får underbart formade och framför allt runda bollar som säkert kommer att förvåna gästerna.

En annan möjlighet för felanvändning finns i området bakning. Med en sked eller häll blir hela saken snabbt en röra i köket. Men inte med glassskopan. Med detta kan små mängder deg plockas upp och stänkas direkt på bakplåten. Dekorationer för pajer eller kakor kan också helst bringas i en rund form med en glassskopa.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Ta bort rester

För att glassen ska släppas från skopan är dessa procedurer vanliga:

Mekanisk process

Glassskopan har integrerade tång med vilka resterna av isen kan lyftas ut med ett knapptryck.

Termisk process

Denna process används främst inom den professionella glassektorn, till exempel glassbarer. Det glasskopans cylindriska handtag är tillverkat av ett värmeledande material. När användarens hand värms upp lossnar glassen från glasskoppen.

Skrapmetod

Glassen skrapas ut ur skopan med en enkel skrapa, vilket är känt från degskrapan och kan artificiellt draperas med en glasskotte.

Liten ishistoria

Isens lugnande friskhet uppskattades redan i det forntida Kina (ca 3000 f.Kr.). Härskarna där har redan skapat stora isbutiker och lagrat glass som liknar sorbet. De gamla romarna runt kejsaren Nero tyckte också att den kalla delikatessen lockade.

Så ursprunget är i det gamla Kina. Dagens glass var endast tillgänglig för allmänheten på 19 -talet. Med uppfinningen av dagens kylskåp av Carl von Lindes kylmaskin kom is in i samhället. Numera går glass inte bara på sommaren, det går hela tiden. En utsökt glass i en våffla eller en vacker sundae med en mängd olika smaker gör dig helt enkelt glad.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda glassscoop-produkterna 2023 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
Glassskopa, rostfritt stål, polerad, 3 st...
2 Bewertungen
Glassskeda glasssked polerat rostfritt stål 3 stycken...*
 • 【DU KAN FÅ 3 SKEDAR】 Tre glasskulor - och du behöver inte oroa dig för vilken skopa du ska köpa!...
 • 【3 OLIKA STORLEKAR PÅ GLASSSKOPOR】 3 olika storlekar för olika behov, liten storlek ...
 • 【HÖG KVALITET OCH SÄKERHET】 Tillverkad av 18/8 rostfritt stål av livsmedelskvalitet. Vi kan säkert använda den för att gräva glass eller frukt etc...
2. Storsäljare
WMF Gourmet glassskopa 18 cm, glasssked med ejektor, ... *
 • Innehåll: 1x glassskopa med ejektor (18 x 5 x 2,8 cm) - artikelnummer: 1880299990
 • Material: Cromargan rostfritt stål 18/10, polerad - diskmaskinsäker, lättskött, långvarig, smaklös och syrafast
 • Väldigt snabbt och enkelt portionera glasskulor från handleden - passar även till mycket hård glass. Den kan användas av högerhänta och vänsterhänta...
3. Storsäljare
Bugucat Ice Cream Scoop Rostfritt stål 304, Cookie Scoop 5cm, Ice...*
 • 【HÖGKVALITETSMATERIAL】 Bugucat glassskopa är gjord av livsmedelsklassat 304 rostfritt stål, som är 100 % återvinningsbart ....
 • 【LÄTT ATT ANVÄNDA】 Designen på handtaget för glassskopan är mer ergonomisk, glassskopa med avtryckare, varje glassskopa har en integrerad ...
 • 【LÄTT ATT RENGÖRA】 Glassskeden kan rengöras med rent vatten i tid efter användning. Diskmaskinen är också...
4. Storsäljare
Relaxdays glassscoop rostfritt stål, med trigger, för glass,...*
 • Till efterrätter: Med den här formiga glasskulan kan du skapa dina egna fantastiska glassar hemma
 • Ergonomisk: Glassskopan fungerar enkelt med frigöringssystemet - din handled är skyddad
 • Kökstillbehör: Mekaniken i glasskulans skopa möjliggör rundade bollar - som ett proffs
5. Storsäljare
KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk...
72 Bewertungen
KitchenAid glasssked, Scoop tål maskindisk...*
 • Vad du får - KitchenAid Ice Cream Scoop, det viktiga köksredskapet med ett fast huvud och lätt spets, perfekt för...
 • Ergonomiskt handtag - Handtaget är välbalanserat, ligger bekvämt i handen och säkerställer maximal säkerhet även vid hård användning...
 • Hållbar - Den robusta glassskeden med zinkhuvud är lämplig för dagligt bruk
6. Storsäljare
WMF Gourmetglassskopa 21 x 5,5 cm, risskopa,...*
 • Innehåll: 1x glassskopa (längd 21 cm, bolldiameter 5,5 cm) - artikelnummer: 1881746040
 • Material: Cromargan rostfritt stål 18/10, polerad - diskmaskinsäker, lättskött, långvarig, smaklös och syrafast
 • Väldigt snabbt och enkelt portionera glasskulor från handleden - passar även till mycket hård glass. Den kan användas av högerhänta och vänsterhänta...
7. Storsäljare
Glassskopa, 3 stycken sfäriska glassskedar i rostfritt stål för...
5 Bewertungen
Glassskopa, 3 delar Sfäriska glassskedar i rostfritt stål för...*
 • Den är gjord av rostfritt stål av livsmedelskvalitet, hållbar och arbetsbesparande.
 • Genom att trycka på tångens handtag kan matbollen enkelt tas ut.
 • Högkvalitativa källor, även hård is, kommer inte att fastna på glasskulan.
8. Storsäljare
SveBake Hard Ice Cream Scoop - Svart
3 Bewertungen
9. Storsäljare
HORRAu 3-delad glassskopa rostfritt stål, glasskula...
3 Bewertungen
HORRAu 3-delad glassskopa rostfritt stål, glasskula...*
 • Skedarna finns i 3 storlekar - Stor skopa 6 cm (70 ml, 8/3 oz), Medium skopa 5 cm (40 ml, 4/3 oz), Liten skopa 4 cm (23 ml,...
 • Bra portioneringshjälp - har exakt rätt storlek för att fylla olika typer av deg i bakformarna eller bakutrustningen. Potatismos,...
 • Mångsidig användning - Utmärkt för att göra bollar av muffins, glass, frukt, melon, köttbullar, ...
- € 1,0010. Storsäljare
Fayonnir Fayomir glassscoop rostfritt stål - glassscoop...
258 Bewertungen
Fayonnir Fayomir glassscoop rostfritt stål - glassscoop...*
 • 1. Stor storlek, tillgodose olika behov - Glassskålens diameter är 6 cm och längden är 22.5 cm. Det är en...
 • 2. Högkvalitativt, utvalt 18/8 rostfritt stål - glassskålen rostfritt stål med avtryckare har en blank yta, är gjorda av livsmedelssäker ...
 • 3. Med ergonomisk avtryckare, lätt att använda - tack vare det nydesignade frigöringssystemet med regulator och kugghjul, som avlastar glassskeden ...
Neu!
Neu!
TYAGY kakboll i rostfritt stål, glassskopa, värmebeständig...
TYAGY kakboll i rostfritt stål glassskopa, värmebeständig...*
Bred handtagsdesign, ergonomi, bekväm användning, lätt att nå.
Neu!
Nicfaky 3-delad glassskopa, glassskopa i rostfritt stål för...
Nicfaky 3-delad glassskopa, glassskopa i rostfritt stål för...*
Glasssked med handtag för att förhindra halkar; Tillverkad av högkvalitativa material
15,18 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 10.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Kommentera uppropet

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning