Glasskoppen är ett användbart köksredskap och används för portionering av glass. Detta verktyg finns ofta i glassbarer så att de producerade isbollarna har en enhetlig storlek. Eftersom den frysta isen snabbt fryser till den metalliska glasskoppen finns det olika metoder för att lösa den.
Glassbollar finns i olika storlekar, färger och utföranden. Bollens storlek är en viktig faktor för att bestämma priset, särskilt i glassanläggningar. Diametrarna på 30-70 mm är vanliga.
De vanligaste är framför allt 49 mm glassskopa. En liter is räcker till 30 halvklot. Särskilt inom den kommersiella sektorn när det gäller glass, men naturligtvis också hemma, är hygienen mycket viktig när det gäller rengöring av hushållsredskap som används.
Det är bäst att lägga en behållare med vatten åt sidan om du har flera sorters glass. Rengöring med detta vattenbad förhindrar att glassorterna blandas med varandra. Behållaren med vattnet bör bytas regelbundet om det används under en längre tid.
Det finns också möjlighet att tillsätta en procent citronsyra här - för hygiens skull.
Glassskopa jämfört
Glass scoop avslutar
Utvecklingen från den normala matsked som en portionerad glass till rätt glassskopa är en liten revolution. Medan du bara kan skapa en slags dumpling med en matsked, hjälper glassskoppen till att skapa en jämn boll.
Den så kallade Isskeda ser mer ut som en futuristisk glasskopa. Det finns ett halvklotet urtag och ett värmeledande handtag. Användarens kroppstemperatur värmer upp honom och riktar den till den främre delen. Detta innebär att glassen är idealiskt portionerad och kan nästan helt separeras från glassskopan. Ice Scoop uppfanns av Sherman Kelly från Ohio 1933.
Den traditionella glasskopan har en halvklot på framsidan som, när handstycket pressas ihop och en cirkulär rörelse i glassbehållaren, bildar en jämn boll. Den klassiska glasskoppen är en längre sked som är bredare fram. Kulorna är formade ganska plana, eftersom det ihåliga saknas här. Glasskoporna ser dock fortfarande tilltalande ut.
Glassskopor är vanligtvis gjorda av en metall. Olika färgade handtag ger en färgad charm till de annars ganska glänsande mönstren. Det är viktigt att du är uppmärksam på den främre delen när du köper en glassskopa. I bästa fall har detta en halvklotformad urtagning så att det inte är några problem att skapa vackra sfärer.
De olika storlekarna kan forma allt från små till stora bollar. Därför, om du har en söt tand, bör du få olika storlekar. Glassskopor kostar mellan 9 och 20 euro, beroende på design och modell.
Glassskopans struktur
Detta viktiga köksredskap består av ett handtag och en halvklotformad frontdel. Denna öppning kallas en sked. Glassskopan skrapas längs äggets yta och bildar en boll genom att rulla ihop den. Det finns glassbollar med och utan mekanisk struktur.
När det gäller en glassskopa med mekanik finns det en slags liten spak inuti skålen. Glassen doseras från skeden med ett knapptryck. En annan variant med mekanism har en liten spade inuti. Med ett tånghandtag och en liten växelkonstruktion. Med denna funktion kan skeden flyttas från vänster till höger och ta upp en jämn skopa glass.
Moderna glassbollar - särskilt för den gastronomiska sektorn - är utrustade med en räknare som räknar hur många glassskopor som har tagits bort.
Skillnader i enheterna
Den klassiska glassbollen bildar ganska platta bollar. En snyggt dekorerad sundae kan därför ha olika former. Den traditionella glassskålen, å andra sidan, har en integrerad liten spak inuti den halvklotformade bukten på den främre delen.
Ice Scoop erbjuder den omisskännliga fördelen att den har ett termiskt handtag. Denna struktur är idealisk för att ta bort isrester från skeden.
Glassskopa mångsidig
Det är uppenbart vad man ska göra med en glassskopa. Men glassskålen är också väldigt lätt att missbruka. När du lagar, bakar och förbereder saker i köket skapar det ibland en riktig röra. Glassskålen kan användas här som en riktig liten allroundare. Till exempel, om du vill göra läckra nudlar med köttbullar, måste du mödosamt forma dem för hand.
Glassskopan fungerar inte bara i klassisk glass, utan även med köttfärs, köttfärs och andra delikatesser. Så du får underbart formade och framför allt runda bollar som säkert kommer att förvåna gästerna.
En annan möjlighet för felanvändning finns i området bakning. Med en sked eller häll blir hela saken snabbt en röra i köket. Men inte med glassskopan. Med detta kan små mängder deg plockas upp och stänkas direkt på bakplåten. Dekorationer för pajer eller kakor kan också helst bringas i en rund form med en glassskopa.
Ta bort rester
För att glassen ska släppas från skopan är dessa procedurer vanliga:
Mekanisk process
Glassskopan har integrerade tång med vilka resterna av isen kan lyftas ut med ett knapptryck.
Termisk process
Denna process används främst inom den professionella glassektorn, till exempel glassbarer. Det glasskopans cylindriska handtag är tillverkat av ett värmeledande material. När användarens hand värms upp lossnar glassen från glasskoppen.
Skrapmetod
Glassen skrapas ut ur skopan med en enkel skrapa, vilket är känt från degskrapan och kan artificiellt draperas med en glasskotte.
Liten ishistoria
Isens lugnande friskhet uppskattades redan i det forntida Kina (ca 3000 f.Kr.). Härskarna där har redan skapat stora isbutiker och lagrat glass som liknar sorbet. De gamla romarna runt kejsaren Nero tyckte också att den kalla delikatessen lockade.
Så ursprunget är i det gamla Kina. Dagens glass var endast tillgänglig för allmänheten på 19 -talet. Med uppfinningen av dagens kylskåp av Carl von Lindes kylmaskin kom is in i samhället. Numera går glass inte bara på sommaren, det går hela tiden. En utsökt glass i en våffla eller en vacker sundae med en mängd olika smaker gör dig helt enkelt glad.
Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda glassscoop-produkterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta glassscoopprodukten för dina behov nu!
Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?
- JOFRI tvätt resväska - allt för dina resor och resor
- Keramisk ingefära rivjärn
- Kran med infraröd sensor Bestseller 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester
- Burköppnare: hur man öppnar burkar perfekt | Kökshjälp
- Tvålautomat med infraröd sensor Bestseller 2024: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Ärliga tester
- Andningsövervakning för bebisar
* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 28.03.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader