Robotgräsklippare - klipp aldrig för hand igen

Foto av författaren

Patrick

Robotgräsklippare

Robotgräsklippare - självförsörjande, stark och modern

Letar du efter en robotgräsklippare som kan klippa själv så mycket som möjligt? Vilket är också tyst och fungerar självständigt? Då har du kommit till rätt ställe med vår köpguide.
Vi presenterar möjligheterna med modern klippning, hur tekniken fungerar, vilka alternativ du har och vad du kan förvänta dig av storsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Du bör vara uppmärksam på ärliga tester. – Robotgräsklippare – självförsörjande, stark och modern

Robotgräsklippare - i jämförelse

WORX Landroid M WR141E robotgräsklippare/sladdlös gräsklippare för små...YardForce SA500ECO robotgräsklippare - självgående gräsklippare ...GARDENA 19060-20 smart SILENO robotgräsklippare, via Gardena smart App...Smart Sileno Life 750 m² robotgräsklippare, med Smart GatewayBosch Skydd för robotgräsklippare Indego 350 / 400, i låda, gråBosch robotgräsklippare Indego S+ 350 (med app-funktion, 19 cm...Husqvarna robotgräsklippare Automower 310 (nuvarande modell)Yard Force robotgräsklippare LUV 600Ri upp till 600 kvm - självgående...
WORX Landroid M WR141E robotgräsklippare / sladdlös gräsklippare ... *YardForce SA500ECO robotgräsklippare - självgående ... *GARDENA 19060-20 smart SILENO robotgräsklippare, per...*Robotgräsklippare Smart Sileno Life 750 m², med Smart...*Bosch lock för robotgräsklippare Indego 350/400, i ... *Bosch robotgräsklippare Indego S + 350 (med ... *Husqvarna robotgräsklippare Automower 310 (nuvarande ... *Yard Force robotgräsklippare LUV 600Ri upp till 600 kvm -... *
Amazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B07LFPKYC1" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Video: robotgräsklippare

Vad är en robotgräsklippare?

En robotgräsklippare är en robot som klipper din gräsmatta. Helt ensam. Du kan programmera det och berätta när, hur och var du ska klippa via Bluetooth, Alexa © eller appen. Du kan skicka honom i hans korg. Knappast något arbete med honom. Du kan vägleda honom. Allt du behöver göra då och då är att få honom att vänta - eller vänta själv. Den lagras på vintern.

Robotarna arbetar med ett batteri, vilket gör dem väldigt tysta och ekonomiska. Om batteriet håller på att bli tomt kommer de bra enheterna att hitta vägen till laddstationen på egen hand. Du bör alltid köpa de tillbehör som vi kommer att titta på nedan från tillverkaren direkt. Kvalitet kommer före kvantitet.

... och hur fungerar det?

Högkvalitativa robotgräsklippare arbetar med GPS. När du har placerat en gränsledning som skapar ett magnetfält kan roboten klippa. Snarare sagt: Mulching, för att han inte kan fånga det nyklippta gräset.
Tack vare GPS vet han alltid var han är, var han redan har klippt och vad som fortfarande behöver göras. Om du inte vill ha det för nära din damm eller runt andra saker som träd eller plaskdamm närmar sig, kan du också avgränsa dessa paket med en annan gränsledning.

För gräsklipparen går du inte in i skylten.
Nu kan du fortfarande justera klipphöjden på gräsmattan, arbetstiden och han kan komma igång.
Oroa dig inte om det regnar. Robotarna är vanligtvis skyddade. Mer exakt är dock med din tillverkare.

Robotgräsklippare med GPS

En fin funktion, eftersom den låter roboten mäta det område där den för närvarande ligger. Detta säkerställer ett mycket rent klippmönster. GPS är också ett skydd mot stöld. Om han kidnappas kan han alltid lokaliseras.

Robotgräsklippare med och utan begränsningskabel

Utan kabel klipper roboten helt enkelt där det finns gräsmatta. Hans sensorer säger honom det. Så om du har ett relativt rakt område med gräs och ingenting står i vägen och ditt område är skilt från det med stenläggning, kan den här varianten vara lämplig för din trädgård. Detta är annorlunda om du har en damm eller bara vissa områden behöver klippas. Då behöver du en gränsledning. Du kan antingen ta med detta i svärdet eller placera det ovanpå det.
För övrigt kan ytterligare kablar läggas till här. Om du har en grönsakspatch i din trädgård kan du avgränsa den.

Vad är en robotgräsklippare lämplig för?

Inte varje automatisk gräsklippare är lämplig för varje gräsmatta. Först måste du bestämma ditt område. För detta beräknar du antalet kvadratmeter. Om du har en rak, kanske kvadratisk yta, är det nästan allt, förutom de funktioner som din robotgräsklippare borde ha, vad du behöver. Om du har många små områden, lutningar eller till och med bor på en sluttning måste du uppgradera.
Det är därför relevant för dig att veta:

 • hur många m³ har mitt klippområde?
 • Är ytan helt enkelt stickad, rak, utan många pass?
 • eller är det avbrutet av många tomter
 • hur mycket lutning har ytan?
 • Hur snabbt måste klipparen vara klar?

Det med hastigheten är inte helt irrelevant. Antag att du har en 700 m³ trädgård. Du vill ha din klippare klippa på natten eftersom du vill använda trädgårdsmärken själv. Nu måste du beräkna områdets kapacitet per timme och även intervallet.
Låt oss anta att du vill ha din 700 m³ klippt inom 8 timmar. Du kan beräkna så här:

8 timme / 24 timmar = 0,33

0,33 * 700 m³ = 3030,30 m³ totalt.

I så fall behöver du en klippare avsedd för 2100 m³ för att hantera sitt arbete under 8 lediga timmar.
Dessutom finns det även sortimentet. Om din gräsklippare (som exempel) vill ladda alla 75 min för 50 min, kommer målet att flytta långt borta.

Du har nu följande alternativ

 1. Du köper dig själv en mycket stor robot som kan klippa ditt område bara gånger
 2. Du beräknar mer tid
 3. Du programmerar den genom sektioner. Om du är i en del av din trädgård under dagen, och hundar och barn fortfarande är kvar, måste klipparen bara klippa någon annanstans. På natten kan han komma till huvudområdet för att fortsätta arbeta där. Men det betyder extra arbete

Vad han inte är lämplig för

I små, slingrande hörn, där gräsklipparen inte längre kan röra sig, kommer den inte dit. Beroende på modell behöver den en viss spelbredd. Det är inte heller gjort för mycket branta sluttningar - men högkvalitativa modeller har en lutningsvinkel på 35 °. och det är galna 70%! Har du en mycket stor fastighet? För tillfället kan du köpa robotar som kan klippa runt 4000 m³. Men de används också nästan kontinuerligt, vilket också påverkar tekniken och mekaniken.

Mekanikerna

Hårdvaran är relativt enkel stickad. Hjul, knivar, en drivenhet en strömkälla.
Materialet måste vara robust, bäst skyddat mot vatten.

Vissa tillverkare erbjuder en speciell film som du kan designa efter dina önskemål och fästa den på gräsklipparen. För vissa artiklar finns det även fyrhjulsdrift och fettdäck. Han måste också ha det om han vill hantera branta backar.

Om knivarna är tråkiga kan du självklart byta ut och omordna som en uppsättning. Vi måste råda oss mot regrinding. Knivslipning är kopplad till erfarenhet och kunskap. Dessutom är knivarna mindre. En scythe kan förlåta en carver, en liten sofistikerad robotfri kniv.

Slitaget på mekaniken beror på materialets tillstånd, på arbetsytan och även på tiden. Nyttigt här är internet och användarnas åsikter och recensioner. Eftersom du kan göra smart.

Stöd med den senaste tekniken

Så att din nya butler vet vad han måste göra är installationen av programvaran nödvändig. Det innebär att du måste ställa in ytan. Detta fungerar underbart genom att lägga gränskabeln. Detta kan hjälpas av en specialist.
Vad har din slåttermaskin för din utrustning? Många modeller pratar redan med din smartphone eller röstkontroll med Alexa ©. För detta måste du ladda ner en app enligt tillverkarens specifikation. Med den här appen kan du ställa in arbetstiden, skicka start- och stoppkommandon och alltid veta var klipparen är för tillfället. Om han kommer i trubbel, släcker ett larm på din smartphone.

Men det är ännu bättre. Moweren kontrollerar också vädret och kan agera självständigt. Är för närvarande tillväxtfasen? Han "vet" när gräset växer snabbare och när inte och anpassar sig till det.
Om batteriet löper risk att det går tomt, körs det automatiskt till laddstationen.

Vissa enheter kan också anslutas till en trädgårdsstation för vattning. Tekniken växlar på ett samordnat sätt. För att du fortfarande ska kunna hitta din gräsklipparrobot i mörkret har vissa robotar utrustats med LED-strålkastare.

ackumulator

Batteriets körtid är inte obetydlig, eftersom konstant laddning avbryter varje gång klippningen sker. En stor kapacitet på batteriet är alltså precis som en snabb laddningsavgift. Lägg till därigenom hållbarheten. Hur ofta kan batteriet laddas upp? Detta är särskilt viktigt för stora områden, eftersom batterier oftast inte bara är dyra, men vissa modeller kan du inte byta ut själv.

Underhåll och skötsel av en robotgräsklippare

Det finns inte mycket att göra. Gräsklipparen fungerar helt självförsörjande och om något inte passar honom svarar han. Ändå, i slutet av säsongen, bör du rensa det innan du stöter på det på vintern. Många tillverkare erbjuder också en komplett service genom att göra allt nödvändigt arbete. Om det behövs uppdaterar du programvaran, kontrollerar alla funktioner och väntar på den. Också batteriet.

⧉ Om du har en dyr enhet kan du också försäkra din robot ⧉

Säkerhet

De senaste modellerna har alla en sensor som stoppar dem när ett hinder är i vägen. Men många olyckor händer fortfarande. Låt därför inte djur eller barn lämnas obevakad nära gräsklipparen.
När du monterar, underhåller eller rengör enheten, se till att roboten inte längre drivs.
Även om tillverkarna skriver att klipparen stängs av omedelbart så snart den hämtas från marken kan den fortfarande leda till avvikelser.

Förvaring

Vinter är här, det sista gräsklippet. Var bor han nu?
Platsen ska inte vara för kall, det kan skada batteriet. Om du kan ta bort det kan du också lagra de två delarna separat.
Det finns extra fickor och små garage där roboten är i goda händer. Detta är inte obligatoriskt. Det är allt som skyddar honom från fukt, kalla, vilda djur som t ex möss och damm.

tillbehör

Du bör kunna köpa tillbehör och reservdelar för att inte behöva byta hela klipparen.
Dessa inkluderar:

 • ett offroad kit ger bättre grepp i sluttande positioner
 • Du kan rensa hjulen väl med en borstsats
 • Skarpa blad är viktiga - se om du kan få byten
 • en hel underhållssats. Vissa modeller är väldigt lätta att underhålla och rengöra, det finns extra priser
 • kanske har du en äldre modell? Se om ditt företag redan har utvecklat ett paket för eftermontering av en app eller liknande
 • Ändra - täcka eller designa dig själv? Vissa robotar kan pimpas av färgteknik
 • små garage och logi, även väggmonteringar. Kanske vet du inte hur man lagrar din gräsklipparerobot på vintern. Det finns andra alternativ här
 • även gränttråden bör vara att köpa

Vad du ska leta efter i storsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Du bör vara uppmärksam på ärliga tester av en robotgräsklippare

★ är roboten lämplig för min yta? (Se beräkningsexempel ovan)

★ Har jag branta backar eller väldigt smala stigar som han måste korsa? Om du vill köpa en robot som passar överallt, tar det längre på grund av den mindre skärbredden

★ är klipparen kompatibel med en app? Vad behöver jag för funktioner?

★ Kan jag hålla barn / djur borta från gräsklipparen roboten?

★ har jag försäkring?

★ Hur lång tid tar batteriet och hur lång tid tar det att ladda?

Fördelar och nackdelar

Vi hoppas kunna ge dig en bra översikt över de olika möjligheterna med den här guiden. En lista över fördelar och nackdelar finns här:

Fördelar

Robotarna är väldigt tysta. Så du kommer inte att komma i trubbel med dina grannar

✔ De behöver lite underhåll och tycker om att ta hand om sig själva. Endast rengöring och underhåll av tekniken finns i dina händer - eller hos din specialist

✔ Det finns många tillbehör och reservdelar att köpa

✔ och även en försäkring erbjuds till dig

✔ Apparaten är stöldskyddad av GPS

✔ De är programmerbara i allt och arbetar självständigt

✔ De kan vara kompatibla med annan utrustning, t.ex. en bevattningsteknik

Nackdelar

✘ Bara några robotar fungerar bra med avseende på säkerhet, och dina barn borde hålla sig borta från dem

✘ Insekter är mycket ofta döda i robotar, och den ständiga klippningen av gräsmattan tar bort mat för de naturliga pollinatorns

Döda Hedgehog robotar är också dödliga för igelkottar

✘ Köpeskillingen kan vara mycket hög

✘ Om du har ett stort område eller en trädgård som är mycket smal, kommer de flesta modellerna inte att fungera

Slutsats: robotgräsklippare

En sådan oberoende robot är redan en bra sak. Han måste vara rätt hjälpare för dig och din gräsmatta, så att du njuter av det. Även om priset på högkvalitativ utrustning kan vara högre, har de tack vare sin teknik stora fördelar jämfört med slankade versioner.
Endast bin och igelkott kan inte göra någonting med tekniken och i värsta fall dödas. Kanske kommer du att lyckas med din anledning att ställa upp ett lugnt område med många färgglada blommor och gömställen.

FAQ

Varför måste gräset klippas?
För att uppmuntra gräsmattan att växa krävs en regelbunden skärning. Om du gräver oftare går energin in i plantans nedre del. En vackert odlad, tät, mjuk gräsmatta är resultatet.

Varför är mulching bättre?
Den finhackade skärningen är den renaste gödningsmedlet för din gräsmatta. Om du ofta klipper, kan det fina snittet bättre falla mellan de enskilda stjälkarna och befruktas där.

Raka linjer eller korsningar?
Vissa robotar tycks köra slumpmässigt över ytan. Detta är avsiktligt eftersom det försökte imitera fåren. De är också korsning. Är gräsmattan kanske trevligare och ger också en mjukare skärning, men kan orsaka att klipparen här och där för att glömma lite.

Kan gräsklipparen släcka?
Om du har satt en gränsledning är det mer än osannolikt. Om din gräsklippare använder gräskanter, kommer den inte att rida på en sträckt väg.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda robotgräsklipparprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta robotgräsklipparen för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Mowox® RM 30 Li intelligent robotgräsklippare för gräsmattor upp till... Mowox® RM 30 Li intelligent robotgräsklippare för gräsmattor upp till...* För tillfället inga recensioner 399,00 €
2 Gardena robotgräsklippare SILENO minimo 250 m²: intelligent ... Gardena robotgräsklippare SILENO minimo 250 m²: intelligent...* För tillfället inga recensioner 649,99 € 535,89 €Amazon Prime
3 Robotgräsklippare, 2.4 G WiFi eller Bluetooth-anslutning, styr... Robotgräsklippare, 2.4 G WiFi eller Bluetooth-anslutning, styr...* För tillfället inga recensioner 649,99 €Amazon Prime
4 Practicx robotgräsklippare upp till 600 kvm | 18 cm klippbredd | 20-60... Practicx robotgräsklippare upp till 600 kvm | 18 cm klippbredd | 20-60...* För tillfället inga recensioner 499,00 € 479,00 €
5 Einhell robotgräsklippare FREELEXO 500 BT Power X-Change (Li-Ion,... Einhell robotgräsklippare FREELEXO 500 BT Power X-Change (Li-Ion,...* För tillfället inga recensioner 699,95 € 374,95 €
6 WORX Landroid PLUS WR165E robotgräsklippare för trädgårdar upp till 500 kvm med... WORX Landroid PLUS WR165E robotgräsklippare för trädgårdar upp till 500 kvm med...* För tillfället inga recensioner 949,00 € 591,30 €Amazon Prime
7 LANDXCAPE robotgräsklippare LX799 för upp till 300 m² och 25 % lutning... LANDXCAPE robotgräsklippare LX799 för upp till 300m² och 25 % lutning...* För tillfället inga recensioner 459,99 €Amazon Prime
8 Einhell FREELEXO CAM 500 Power X-Change robotgräsklippare (18V, kamera... Einhell robotgräsklippare FREELEXO CAM 500 Power X-Change (18V, kamera...* För tillfället inga recensioner 829,95 € 749,00 €Amazon Prime
9 Yard Force SA900ECO robotgräsklippare, lämplig för gräsmattor upp till... Yard Force robotgräsklippare SA900ECO, lämplig för gräsmattor upp till...* För tillfället inga recensioner 499,00 € 481,77 €Amazon Prime
10 Einhell robotgräsklippare FREELEXO 300 Solo Power X-Change (Li-Ion, 18... Einhell robotgräsklippare FREELEXO 300 Solo Power X-Change (Li-Ion, 18...* För tillfället inga recensioner 499,95 € 379,95 €
- € 114,10erbjudandet
- € 20,00erbjudandet
Practicx robotgräsklippare upp till 600 kvm | 18 cm klippbredd | 20-60...
Practicx robotgräsklippare upp till 600 kvm | 18 cm klippbredd | 20-60...*
Idealisk för trädgårdar upp till 600 kvm | Lågt ljud - endast 62 dB; skärbredd 180 mm; Klipphöjd från 20-60 mm kontinuerligt...
499,00 € € 20,00 479,00 €
- € 325,00erbjudandet
- € 357,70erbjudandet
WORX Landroid PLUS WR165E robotgräsklippare för trädgårdar upp till 500 kvm med...
WORX Landroid PLUS WR165E robotgräsklippare för trädgårdar upp till 500 kvm med...*
NYHET: jetvattenskydd - enkel rengöring med trädgårdsslangen; NYHET: Vridknapp och LCD-display - för enkel...
949,00 € € 357,70 591,30 € Amazon Prime
- € 80,95erbjudandet
- € 17,23erbjudandet
Yard Force SA900ECO robotgräsklippare, lämplig för gräsmattor upp till...
Yard Force robotgräsklippare SA900ECO, lämplig för gräsmattor upp till...*
Kantklippningsfunktion för att hålla trädgården ren och snygg; borstlös motor för att ge en tyst och kraftfull...
499,00 € € 17,23 481,77 € Amazon Prime
- € 120,00erbjudandet
- € 50,00Neu!
Scheppach robotgräsklippare RoboCut XXL900 upp till 900sqm² | 18 cm...
Scheppach robotgräsklippare RoboCut XXL900 upp till 900sqm² | 18 cm...*
Idealisk för trädgårdar upp till 900 m² gräsmatta; skärbredd 180 mm; Klipphöjden är steglöst justerbar från 20 – 60 mm
649,00 € € 50,00 599,00 €
Neu!
Elektrisk gräsklippare paket med 2 draghjul rostfritt stål...
Elektrisk gräsklippare 2 delar draghjul rostfri robot...*
Förhindra att din robotgräsklippare hoppar upp och ligger i gräsmattan.
- € 10,00Neu!
Koppar Premium 200 m universell gränskabel för robotgräsklippare...
Koppar Premium 200 m universell gränskabel för robotgräsklippare...*
200 m massiv koppartråd extremt spänstig och bästa ledningsförmåga även över långa avstånd; Begränsningskabeln är...
59,99 € € 10,00 49,99 €
Neu!
Premium 100 m universell begränsningskabel för robotgräsklippare...
Premium 100 m universell begränsningskabel för robotgräsklippare...*
100 m massiv koppartråd extremt spänstig och bästa ledningsförmåga även över långa avstånd; Begränsningskabeln är...
39,99 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

RASENWERK® - högkvalitativa robotgräsklipparblad med matchande skruvar - universella utbytesblad för ersättningsblad för märkena WORX, LandXcape, Zoef Robot och Einhell - robotgräsklipparbladssats - 12 st.

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

1:a bästa produkten

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med robotgräsklipparprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://rasenmaeher-roboter-tests.de/rasenmaehroboter-infos/wie-funktioniert-ein-rasenroboter/
https://www.husqvarna.com/de/produkte/maehroboter/?gclid=Cj0KCQjwjYHpBRC4ARIsAI-3GkFNxnzjKcmWEhVlQHSb4Ekg1INd7Qdf8P_IMOWnbRTViKBzPnOk8iYaAlrLEALw_wcB


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 29.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

Schreibe einen Kommentar