Läckert gulaschrecept med rött vin och tranbärssås: en aromatisk smakupplevelse

Foto av författaren

Patrick

Beroende på hur hungrig du är kan du njuta av detta gulaschrecept med rött vin och tranbärssås med 6-8 personer. 😉 Själv gillar jag att förbereda lite mer i större mängder. Jag gillar att använda enkla knep för att säkerställa att maten smakar alldeles utsökt i slutändan. Gulasch innehåller för mig i första hand potatisdumplings och rödkål, men även nudlar.

Det fanns blandad gulasch med fläsk och nötkött att köpa som jag inte har lagat tidigare och bara ville testa. Den färdiga gulaschen hade naturligtvis en förändring i smak och bett på köttet, men det störde mig inte utan gjorde det snarare intressant. Naturligtvis kan gulasch endast göras med nötkött eller fläsk, beroende på vad du föredrar. Jag använde min för att skära grönsakerna Genialt flerspel begagnad, det kan inte vara enklare eller snabbare ;)

Gulaschrecept med rödvin och tranbärssås: smakrik gulasch som alla kan göra

ingredienser:

  • 1,6 kg blandad gulasch
  • olja för stekning
  • 3-4 morötter, skivade
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 4 stora lökar, tärnade
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2-3 paprikor, skurna i strimlor
  • 350 ml rött vin
  • 800 ml nötbuljong
  • Vatten skummade från att steka gulaschen
  • 1 tetrapack 200 ml Tranbärshelgsås
  • salt och peppar efter smak
  • Worcestershiresås 2-3 shots
  • Timjan, rosmarin, enbär eller färdig gulaschkrydda (som jag inte hade)
  • lite såsförtjockningsmedel, dumplingsvatten eller potatis
  • Valfritt: persilja till garnering

Människor: Kvantiteten bör lätt räcka till 6-8 personer

preparatet:

  1. Steker gulaschen: Hetta upp olja i en stor gryta. Stek gulaschen i en eller två omgångar tills den är brun. Skumma bort det resulterande vattnet och ställ åt sidan. Ta bort den stekta gulaschen ur grytan och ställ åt sidan.
  2. Stek grönsaker: I samma gryta, stek morotsskivorna med tomatpuré. Efter några minuter, lägg i löktärningarna och fortsätt steka. Tillsätt sedan vitlöks- och pepparstrimlorna och fräs allt tillsammans.
  3. Sammanfoga: Lägg tillbaka den tidigare friterade gulaschen i grytan. Stek allt kort och rör om.
  4. Avglasera med vin: Avglasera med ca 350 ml rött vin. Låt vinet reducera tills alkoholen har avdunstat.
  5. Fyll på med nötbuljong: Tillsätt gradvis 800 ml nötbuljong och vattnet som skummat från stekningen. Tillsätt sedan tranbärssemestersåsen.
  6. krydda: Smaksätt med salt, peppar, en klick Worcestershiresås, timjan, rosmarin och enbär.
  7. matlagning: Koka upp gulaschen och låt puttra på medelvärme i 2-3 timmar tills köttet är mört.
  8. Sås: Puréa grönsakerna och såsen med en stavmixer och tjockna med såsförtjockningsmedel eller dumplingsvatten (innehåller stärkelse) efter behov och konsistens.
  9. Tjäna: Smaka av och justera eventuellt krydda. Garnera med färsk persilja och njut.

Smårätter:

Du kan antingen göra dumplings av dumplingsdeg eller köpa färdiga dumplings. Dessa kokas sedan i vatten och får dra. Till rödkålen tillsätts kryddnejlika, äpple och en nypa socker och det hela kokas. Eftersom jag hade gott om gulasch hade jag dagen efter pasta med gulasch.

Det kräver förstås lite förberedelse och tillagningstid, men totalt sett tar det bara 30 minuter att bryna köttet och förbereda grönsakerna samtidigt. Du kan sedan låta det puttra behagligt på nivå 2 i 3-2 timmar. Helt avslappnad!

Jag måste säga att min egen gulasch blev riktigt läcker med denna receptkombination och utförande! Jag är verkligen ingen amatörkock, så du kan också! 😉

Allmän information och varianter för tillagning av gulasch

Gulasch kan tillagas på så många olika sätt, här finns fler varianter och ingredienser för en läcker gulasch.

Grundingredienser:

  1. biff: Det klassiska köttet för gulasch.
  2. lök: En viktig grund för smaken.
  3. vitlök: För extra krydda.
  4. Paprika: Både söt och kryddig, nödvändig för den klassiska gulaschsmaken.
  5. Tomater: Färsk eller som pasta, för syra och färg.

Ytterligare grönsaker:

  1. potatis: För en hjärtligare version.
  2. Paprika: Olika färger för smakvariation.
  3. morötter: För sötma och färg.
  4. Svampar: För en jordig smak.

Kryddor och örter:

  1. kummin: En traditionell krydda för gulasch.
  2. mejram: Lägger till en kryddig ton.
  3. Lagerblad: För en djup arom.
  4. timjan: För en örtton.
  5. rosmarin: Passar bra till nötkött.

Ytterligare smaker:

  1. Rött vin: För djup och komplexitet.
  2. köttbuljong: För extra smak och fukt.
  3. Worcester sås: För en kryddig ton.
  4. Rökt paprika: För en rökig doft.

Finesser:

  1. gräddfil: För förfining och en krämig konsistens.
  2. Citronskal: För en fräsch touch.
  3. persilja: Nyhackad som garnering.

Beroende på din personliga smak och de ingredienser du har tillgängliga kan du prova olika kombinationer av dessa ingredienser för att skapa din egen gulasch.

Gulaschkryddor till ditt nästa gulaschrecept med rött vin och tranbärssås

- 1,50 €1:a bästa produkten
Ankerkraut gulaschkrydda, 170g i påse, blandning av kryddig...*
  • [SMAK] För alla de som säger "oavsett vad jag lagar så blir allt gulasch"! Vår perfekta vän och följeslagare för dig; Vår…
  • [FÖRBEREDELSE] Att använda vår krydda är väldigt enkelt: du behöver två rågade teskedar krydda för 500 gram kött. Inte…
  • [BÄSTA KVALITET] Utan smakförstärkare och konstgjorda färger. Ingredienserna är färska och förvaras i aromtäta Ankerkraut-påsar...
  • [URSPRUNG] Den populära raguten kommer från Ungern och kallas ofta för "Papriká". Namnet antyder att paprika är...
2:a bästa produkten
Fuchs gulaschkrydda (1 x 1 kg)*
  • Förpackningsstorlek: 762 L x 2591 H x 1219 W
3:a bästa produkten
Wagner Kryddor Gulaschkryddberedning, 100 g*
  • Varierad: Passar bra till ungersk gulasch, nötgulasch, ungerska kotletter och gulaschsoppa
  • Typiskt kryddig: paprika, lök, salt, peppar, vitlök, kryddig, persilja, kummin, grönpeppar och SELLERI säkerställer...
  • Erkänd kvalitetsstandard: Wagner står för de högsta ekologiska standarderna i harmoni med naturen, kombinerat i ett brett sortiment...
  • Utsätt ej för direkt solljus
4:a bästa produkten
250 g Gulaschkryddmix Gulaschkryddpulverkrydda...*
  • Gulaschkryddblandning i premiumkvalitet.
  • Vår läckra kryddblandning har en rustik, kryddig smak med en lätt kryddighet och en touch av fräschör.
  • Nyförpackad i en återförslutbar aromväska!
  • Våra kryddor och örter är naturliga utan fyllmedel – rena kryddor och inget annat.
5:a bästa produkten
Univer economy set gulaschkräm och paprikakräm varm och mild 4...*
  • Gulaschkräm mild och kryddig - gulaschkrydda
  • Paprikakräm mild och varm – paprikakrydda
  • 4 x 160g – Minst 6 månader och mer!
  • Paprikaland ungerska specialiteter


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 2.03.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

Schreibe einen Kommentar