Hushållslinne och kläder

Foto av författaren

niko

Ett brett utbud av hushållslinne och kläder av konstgjorda fibrer samt naturfibrer i samband med moderna tvättmedel för flera ändamål minskar ansträngningen och tiden som krävs för tvättvård. Men även den bästa tvättmaskinen tar inte helt hand om tvätten för oss. Skötsel av tvätt och kläder kommer att ta mycket tid under hushållsarbetet. För skjortor, blusar och särskilt barnkläder, bör du vara uppmärksam på icke-järnprodukter.

Om du följer skötselanvisningarna för de olika fibrerna korrekt kommer du att njuta av ditt hushållslinne och kläder under lång tid med mindre arbete. De största tidsbesparingarna för rengöring, underhåll och reparation av hushållslinne och kläder uppnås när du överlämnar dem till en serviceanläggning för bearbetning.

Tvättmaskiner och torktumlare

Moderna tvättprocesser och tvättmedel garanterar dock att tvätten i privata hushåll blir lika ren som i industriell tvätt. Hushållslinne och kläder Tillverkat av lättskött material sparar också arbetstid. Detta eliminerar behovet av strykning när du använder kläder, bord och sänglinne som inte är av järn. I butikerna hittar du ett stort urval tvättmaskiner i form av frontlastare, topplastare och tvättmaskiner med integrerade torktumlare. Med dessa enheter handlar det inte bara om bra tvättprestanda utan också om energieffektivitet.

Tvättmaskiner gör jobbet enklare och hjälper också till att spara tid om de används på ett förnuftigt sätt. En sådan enhet erbjuder möjligheten att du kan tvätta eller torka tvätten med lämpligt tvättprogram eller torrprogram när som helst medan du gör andra aktiviteter under tiden. Detta innebär att mindre tid ägnas åt rengöring av tvätten. För att använda tvättmedel, vatten och energi ordentligt bör tvättmaskinen startas endast när det finns så mycket smutsig tvätt av motsvarande typ som maskinen kan hålla.

[apn typ="vergleich2" asin="B07L18F54Z,B088NHG2BT,B06XY99CYS,B081433FJY,B01LCFSJ9U" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="pl-true-button"-knapp ="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Pengar ges bort

Endast delvis fyllda maskiner betyder bortkastade pengar och skadar miljön. Var alltid uppmärksam på den angivna temperaturen vid tvätt, vilket framgår av skötselsymbolerna på tvätten. Dessa är alltid de högsta tillåtna temperaturerna. Därför är det bättre att tvätta lite kallare än för varmt. Du sparar dig själv besväret med bortskämda kläder och det sparar pengar två gånger genom att använda mindre energi. Rätt val av hushållsapparater är viktigt för att minska tiden som krävs för rengöring och skötsel av tvätt och kläder.

Använd ångstrykjärn för att jämna ut tvätten. Om hela din stora tvätt tvättas ständigt i hushållet, bör du överväga att köpa en strykmaskin. Hela familjen kan också hjälpa till med rengöring, skötsel och reparation av tvätt och kläder.

Klädförvaring

Sommarkläder och vinterkläder var så separata som möjligt. Kläderna under respektive säsong ska hänga luftiga och löst i garderoben så att kläderna kan hänga bra. Jackor och rockar behåller sin form när de hängs på lämpliga galgar. Stäng alla knapparna på kläderna. Det billigaste sättet att hänga byxor är i en byxhängare, men då ska ingenting lämnas i garderoben. Klädesplagg som har slitits borstas ut innan de går in i garderoben. Våta kläder måste torkas väl i förväg.

Förvara inte skor i garderoben, utan i ett luftigt skostativ, annars kan kläderna lätt ta på sig lukten av skokräm. Du bör lära din garderob minst två gånger om året, torka av den med en fuktig trasa och ventilera den tillräckligt. Samtidigt slås kläderna lätt ut, borstas och hängs på en skuggig plats för att luftas. Du kan också ta tillfället i akt att sortera de klädesplagg som inte längre bärs. Förvara inte malskyddade klädesplagg i garderoben eller i ett bröst så att du kan skydda dem med kommersiellt tillgängliga malprodukter.

Strykningstips

Förutom tvätt som inte är av järn finns det alltid tvätt kvar i hushållet som måste strykas. För att spara tid kan du överväga att överlämna större tvättartiklar till en tvätt. Att ha en strykmaskin kan göra ditt jobb mycket enklare. Att köpa en strykmaskin är dock bara lönsamt om du inte har möjlighet att ha din stora tvätt klar att använda i en tvätt.

Ångstrykjärn

Om du inte vill köpa en strykmaskin och inte vill ta din tvätt till en tvätt, är allt du har kvar ångstrykjärn. Innan du börjar stryka sorteras tvätten efter fibertyp, eftersom de olika fibrerna kräver olika temperaturer (se skötselsymboler för textilier). Det är bäst att börja med att stryka tvätten som behöver den lägsta temperaturen. Många tvättartiklar som handdukar, dukar och näsdukar ströms med vatten innan du börjar.

Om du ännu inte använder ångstrykjärn måste klädesplaggen skyddas mot brännskador genom att lägga en fuktig trasa på dem när du stryker. Du kan spara dig att stryka frottéhanddukar. Efter torkning vikas dessa bara platt. Kläder av ull och siden Stryk på insidan. Vävda tvättartiklar strykas i trådens riktning. När du stryker ska sömmarna först strykas ut. Detta följdes av krage, manschetter och ärmar, sedan topp och kjol. Du bör alltid stryka alla små klädesdelar som snören, band, remmar eller väskor först. Nystrykad tvätt måste först avdunsta innan den läggs i garderoben så att den inte skrynklas.

Upptäck topp 10 över de bästa och mest sålda tvättvårdsprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta tvättvårdsprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 22.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar