Huawei P30 Pro | Review

Foto av författaren

Patrick

Huawei P30-Pro

Huawei P30 Pro | Review

Avarice är cool, räknas inte här. Om du vill integrera den nya glasyren på kakan från Huawei kan du ha en bitter eftersmak. Med ett krämigt pris på upp till 1099 € beroende på lagringskapacitet kan du fortfarande överväga en diet. Kanske. Vi har det för närvarande och ger vår erfarenhet och detaljer här. Den nya Huawei P30 Pro har mycket att erbjuda, speciellt för fotograferingentusiaster. Vi presenterar det, gör en faktakontroll och få pixlarna ur skärmen. Motiverade eller överdrivna? Vad smarttelefonen kan göra, vad du kanske borde vara uppmärksam på och om det finns en kompromiss - du kan hitta allt detta här. - Huawei P30 Pro granskning

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Huawei P30 Pro | Testrapport | Huawei P30 i jämförelse

[apn typ="vergleich2" asin="B07PZX47QN,B07PZSNLV2,B07PWBR7KK,B07PVF26Z8,B07PHZZTZ1,B07PXN97XP,B07PVG9QMW
" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax= "200"]

Vem är Huawei?

Huawei Technologies Co. Ltd är faktiskt namnet på företaget, som har slagit sig stadigt de senaste åren. Skriven för information och kommunikation, är hon ledande inom smartphone, surfplatta, smart hem, mobilt bredband och mer. 180.000 anställd sysselsätter företaget. Hållbarhet finns också på programmet för den 1987-grundade gruppen. År efter år sätter de baren högre. Med framgång. Den senaste cracker från Kina: Huawei P30 Pro.

Huawei P30 PRO - produkten

 • Bredd: 73,4 mm
 • Höjd: 158 mm
 • Djup: 8,41 mm
 • Vikt: 192 g (inklusive batteri
 • Färger: Andning Kristall / Amber Soluppgång / Aurora / Svart
 • Display: 6,47 "

Huawei P30 PRO - Datakontroll

Data Check. Vad tar flaggskepp med det? Fullständiga ingredienser gör en maträtt som i längden uppfyller. Bon Appetit:

Huawei P30 PRO - Kamera

Leica-kameran är något som den extra delen choklad strö på den feta grädden som toppar P30 Pro och lämnar därmed också Galaxy S10 ute i regnet. Varför kan P30 göra detta? Som jämförelse verkar bilderna av Samsung-jätten matt. Samsung har uppenbarligen svårt att röra sig i områden med hög kontrast. Inte proffsen. ISO 409.600? Nej, jag har inte gjort mig skyldig. I sitt test skrev Chip.de: "I ett nästan helt mörkt rum, levererade Huawei P30 Pro chockerande klara, detaljerade och lågbrusiga bilder som vissa mobiltelefoner i dagsljus." Huawei hade den lysande idén att ersätta det gröna med gula pixlar. Resultatet är upp till 40% mer ljus! Varför tänkte ingen annan på det? Den öppna öppningen på f / 1,6 är en riktig stunner. Det släpper in ännu mer ljus som en öppen dörr och stöder de gula pixlarna - stapeln är inställd lite högre och hoppas över. Vad är till dessert? Huawei serverar flera kameror:

 • 40 MP Super Sensing
 • 20 MP Ultra Wide Angle
 • ToF
 • zoomobjektiv

➔ Vad är ToF? Inte riktigt en kamera, snarare ett tillägg. ToF (Flight Time) mäter avstånden för beräkning av skärpedjup. Varför det? För porträtt! Bokeh är inte längre ett magiskt trick, Bokeh är standarden. Utrustad med det kan du nästan kasta bort din bra gamla DSRL, för att saker kan till och med RAW. Den främre kameran är en 32 MP, f / 2.0 stark sak som inte stannar ens före ansiktsigenkänning. Makro gör "telefonen" förutom 2,5 cm. Dessutom lovar AIS och OIS skakningsfria videor.

Huawei var så smart och låt krympa den lilla främre kameran till droppstorlek och omedelbart installeras i teckenfönstret. Detta kallas Notch. Vad som låter sött är framförallt en sak: praktisk och användbar. Processorn Kirin 980 fullbordar hela saken. Nå då! Vänligen le!

Huawei P30 PRO - video

I Full HD är 60 bilder möjliga varje sekund. Med 4K finns det tyvärr bara 30-ramar per sekund. Men det här låter lite som att se på en hög nivå, även om andra avancerade enheter håller 4K vid 60-bilder den andra. En annan negativ punkt är att autofokusen inte rör sig när distansen ändras.

Huawei P30 PRO - Display

OLED är det magiska ordet och det lyser upp de 16,7 miljoner färger bakifrån. "Organisk ljusemitterande diod". På tyska: organisk ljusemitterande diod. Med andra ord: OLED är motsatsen till LED. LED är oorganisk. Liten lampa, mycket ljus. OLED betyder: många små lampor, lite ljus. Detta kan resultera i en skärm som knappast kan vara mer intensiv och skarp. - och det på FHD + 2.340 x 1.080. Skärmen har ett fettavvisande lager som säkerställer att mindre "skvaller" blir kvar på skärmen. Glaset är krökt och ser mycket ädelt ut. En metallram skyddar glaset när det dyra träffar golvet. - Men det borde inte.

Huawei P30 PRO - Batteri

Batteriet måste hålla sig uppe - det gör det. Detta kallas 40 W Super Charge. På 30 minuter är det 70% laddat. I vårt test var Huawei P30 Pro 15% på 42 minuter och 30% på 78 minuter. Vi blev förvånade. Naturligtvis kan du också göra det trådlöst (induktion). Den genomsnittliga användaren har cirka 2 dagars batteritid, vilket är betydande. 4200 mAh ansvarar för detta. Stark prestanda! Batteriet är dock installerat permanent.

Huawei P30 Pro prestanda

8 GB RAM är massiv och kombinerad med den senaste Android oslagbara. Denna blandning är också nödvändig för de många data. Detta garanterar inte en hakeln. Allt stannar i flödet. Även när du spelar. Vi har smarttelefonen i bruk för 2-veckor och oavsett vad vi använder den för, den blir flytande och kan inte hänga eller knyta, det går bara mycket smidigt och roligt.

Huawei P30 PRO operativsystem

Android Version: 9.0 Pie states. Tyvärr här är det också en svaghet, allting två gånger. Google vill inte ge avstånd, Huawei apps gör det inte heller - ingen kan bestämma och avinstallera ingen. Positiv: 9.0 lär sig och den nya torkningstekniken har anpassats. Låt oss hoppas att Android-uppdateringarna blir snabbare nu. För närvarande kör Huawei P30 Pro med EMUI-version 9.1.0.140 med oss.

Checklista data checka

Och här igen alla fakta i en översikt:

❂ Systemkamerorna tillåter vidvinkelmakro som i nästan svimlande skärpa.

❂ f / 1,6 är otroligt ljus, ISO 409.600 helt stenar utan dränering

❂ upp till 32 MP lämnar även DSRL-modeller i damm

❂ Video är enkel med bildstabilisatorn - om du vill ha det ännu bättre, använd en Gimbal som Zhiyun Smooth 4

❂ FULL - HD / K4 är inga problem

❂ 4200 mAh - 40 W batteri - Med normal användning kan vi verkligen klara oss i goda två dagar. Med mycket användning av GPS, internet, foto, film och app kan du fortfarande ha en bra dag eller ännu mer.

❂ OLED-display - upplösningen räcker för oss och är bra. 2.340 x 1.080 pixlar är mindre, men som med Huawei Mate 20 Pro, använder den också mindre ström

❂ trådlös laddning - vi har inte testat den ännu

❂ 8 GB RAM / upp till 256 GB minne / 7 nm-processor

❂ 5x optisk zoom

Trådlös laddning

❂ Android Version: 9.0 Pie

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Huawei P30 PRO-funktioner

Det var inte allt.

Huawei P30 PRO - Fingeravtryckssensor

Sensorn är också inrymd i teckenfönstret. Det fanns inget utrymme förlorat. Det reagerar på ett tillförlitligt sätt tack vare den goda tekniken och hittills hittar du inget negativt.

▶ Akta dig för skador, svett och smuts på fingret. De som inte längre kan bevisa sitt avtryck kan stöta på problem. Och säkerheten? Vissa telefoner kan enkelt spara avtryck i en .bmp-fil, som kan läsas av den som är bekant med den.

Huawei P30 PRO - Ansiktsigenkänning

Fungerar också utan vilka tandproblem som skulle vara kända. OBS, men också här, du borde inte lita på det. Vissa enheter har svaga punkter och det har redan lurat telefoner med en dålig bild som hölls framför kameran.

Huawei P30 PRO - lagringsutrymme

128 eller 256 GB minne. Så mycket utrymme har inte ens många bärbara datorer! En 7-nm-processor jonglerar med data. Det kan bara bli blixtsnabbt.

Lautsprecher

Här kommer en annan gimmick. Borta är den normala högtalarens dagar. Hela skärmen är en. Ljudet kommer från displayen direkt i örat. Högtalare har tjänat sin dag, stereo är inte genomförbart. När du ringer fortfarande okej, när du spelar musik snarare inte. Så om du pratar med det, håller du den övre delen av skärmen till ditt öra.

Checklista funktioner

❂ Damm och stänkskydd

❂ fingeravtryckssensor

❂ ansiktsigenkänning

❂ högtalarna har försvunnit i teckenfönstret. Mono ja, stereo nr

Huawei Data Översikt

 • Mått: 73,4 158 x x 8,41 mm
 • Vikt: 192 g (inklusive batteri
 • Färger: Andning Kristall / Amber Soluppgång / Aurora / Svart
 • Display: 6,47 "
 • Upplösning: FHD + 2,340 x 1,080
 • Operativsystem: Android 9
 • Minne: 256 / 128 GB / 8 GB RAM
 • Nätverk: 4G / 3G / 2 G
 • 2,4 / 5 Ghz
 • WLAN / Bluetooth 5.0 / BLE / SBC / AAC / aptX HD / LDAC HD och HWA ljud
 • Kamera: 40 MP / F / 1,6 / 20 MP f / 2,2 / 8 MP Tele - f / 3,4 / OIS / ToF
 • Framkamera: 32 MP f / 2,0
 • infraröd sensor
 • Fingeravtryckssensor
 • kompass
 • Färgtemperatursensor
 • närhetssensor
 • Hallsensor
 • Gravity sensor (bildstabilisering
 • Sensor för omgivande ljus
 • Ljud: mp3 / mp4 / 3gp / ogg / amr / aas / flac / wav / midi
 • Video: 3gp / mpf
 • Batteri: 4,200 mAh / 40 W
 • Vattentät / dammtät
 • Levereras med: Laddare / typ C-kabel och typ C-hörlurar, ejektorverktyg

Fördelar och nackdelar

Priset är varmt, kamerorna också. En dyr telefon för hobbyklippare eller är den också lämplig för daglig användning?

Fördelar

➹ hela kameran av kamerorna inklusive processorn och den nya uppfinningen av de gula pixlarna gör telefonen till en professionell kamera. En som du kan lägga i fickan. Det är mycket roligt de olika. Modis att testa.

➹ lagringsutrymmet och arbetsminnet är enormt - allt är flytande och snabbt

➹ Den senaste versionen av Android gör att du vill ha mer

➹ hela skärmen användes. Frameless pleasure

➹ OLED gör resten

➹ Programvaran har också anpassats. Vad som sitter i färg på P20 har kommit till verkligheten

➹ 2 dagar med batteriström är redan ett meddelande

➹ Trådlös laddning gör att en kål sallad är omöjlig

➹ och i 30 minuter 70% rekordtid

➹ mätningarna ligger i ramen som vikt också. Praktiskt är det klart också

➹ med ansiktsigenkänning och fingeravtryckssensor

➹ det är damm och stänkskydd

Nackdelar

➷ högtalarna rationaliserades - på bekostnad av stereo och därmed akustiken

➷ batteriet kan inte bytas ut

➷ priset

➷ Kameranheten sticker ut - vilket gör den sårbar - men i ett fall du borde ha försvinner denna enhet snabbt i fodralet.

➷ ingen jack

Slutsats

Huawei P30 Pro gör utan problem allt som den ska som en smartphone. För hobbyfotografer, särskilt Instagram och Co., är kameraelementen och möjligheterna perfekta att ge ditt eget arbete en ny färgbeläggning. Att lyssna på musik är bättre genom hörlurarna, även om jackkontakten saknas. Telefonen har två SIM-kortplatser. Och här är rutten också förutbestämd: arbeta, koppla av, spela, läsa. Om du tittar på data och telefonen så här är det en liten social media-allrounder. Huawei har lanserat en flaggskeppsmästare som är anpassad till "det nya livet". Alltid på språng. Alltid online. Alla vänner och arbeta med det.

Upptäck de 10 bästa och mest sålda Huawei P30 Pro-produkterna under 2024 i ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta Huawei P30 Pro-produkten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 HUAWEI P30 Pro New Edition (Silver Frost) utan Simlock, utan ... HUAWEI P30 Pro New Edition (Silver Frost) utan Simlock, utan ... * För tillfället inga recensioner 702,74 € 345,49 €
2 Huawei P30 Pro 128GB mobiltelefon, turkos/blå, Android 9.0 (Pie), Dual... Huawei P30 Pro 128 GB mobiltelefon, turkos / blå, Android 9.0 (Pie), Dual ... * För tillfället inga recensioner 849,00 € 519,00 €
3 Huawei P30 Pro 128GB Mobiltelefon, Svart, Android 9.0 (Pie), Dual SIM Huawei P30 Pro 128GB mobiltelefon, svart, Android 9.0 (Pie), Dual SIM * För tillfället inga recensioner 849,00 € 484,84 €
4 HUAWEI P30 Pro 128GB Aurora Premium (Dubbel SIM) (renoverad) HUAWEI P30 Pro 128GB Aurora Premium (Dubbel SIM) (renoverad)* För tillfället inga recensioner 340,00 €
5 HUAWEI P30 Pro 128GB andningskristall (dubbel SIM)... HUAWEI P30 Pro 128GB andningskristall (dubbelt SIM)...* För tillfället inga recensioner 342,48 €
6 Huawei P30 Pro Dual SIM 8GB 128GB Amber Sunrise Skick: bra Huawei P30 Pro Dual SIM 8GB 128GB Amber Sunrise Skick: bra* För tillfället inga recensioner
7 AssKdys skärmskydd för Huawei P30 Pro, 9H hårdhet,... AssKdys skyddsfilm för Huawei P30 Pro, 9H hårdhet,...* För tillfället inga recensioner 7,99 € 7,00 €Amazon Prime
8 Huawei P30 Pro 128GB svart - bra (renoverad) Huawei P30 Pro 128GB svart - bra (renoverad)* För tillfället inga recensioner 349,33 €
9 Huawei P30 Pro Dual SIM 256GB Andas Kristall Skick: bra Huawei P30 Pro Dual SIM 256GB andas kristall skick: bra* För tillfället inga recensioner 589,00 €
10 HUAWEI P30 Pro New Edition - Smartphone 256GB, 8GB RAM, Dual SIM,... HUAWEI P30 Pro New Edition - Smartphone 256 GB, 8 GB RAM, Dual SIM,...* För tillfället inga recensioner
- € 357,25erbjudandet
HUAWEI P30 Pro New Edition (Silver Frost) utan Simlock, utan ...
HUAWEI P30 Pro New Edition (Silver Frost) utan Simlock, utan ... *
Förpackningens mått (L x B x H): 5.9 cm x 9.6 cm x 17.7 cm; Förpackningsvikt: 550g; Ursprungsland: - Tyskland
702,74 € € 357,25 345,49 €
- € 330,00erbjudandet
Huawei P30 Pro 128GB mobiltelefon, turkos/blå, Android 9.0 (Pie), Dual...
Huawei P30 Pro 128 GB mobiltelefon, turkos / blå, Android 9.0 (Pie), Dual ... *
Display: 16, 4 cm (6, 47 inches); Processor: HiSilicon Kirin 980; Kamera: Bak: 40MP, fram: 32MP
849,00 € € 330,00 519,00 €
- € 364,16erbjudandet
Huawei P30 Pro 128GB Mobiltelefon, Svart, Android 9.0 (Pie), Dual SIM
Huawei P30 Pro 128GB mobiltelefon, svart, Android 9.0 (Pie), Dual SIM *
Display: 16, 4 cm (6, 47 inches); Processor: HiSilicon Kirin 980; Kamera: Bak: 40MP, fram: 32MP
849,00 € € 364,16 484,84 €
- € 0,99erbjudandet
Neu!
HUAWEI Mate 30 Pro - Smartphone, 256GB / 8GB RAM, Svart
HUAWEI Mate 30 Pro - Smartphone, 256 GB / 8 GB RAM, svart*
HUAWEI Mate 30 Pro Smartphone, 256GB / 8GB RAM, Svart; Produkttyp: MOBILTELEFON; Ram: HUAWEI
490,09 € Amazon Prime
Neu!
P30 Pro (dual sim) 128 Go - Mystic Blue (Refurbished)
P30 Pro (dual sim) 128 Go - Mystic Blue (Refurbished)*
3,5 mm kontakt Ingen Audio 32 bitar / 384 kHz
- € 80,00Neu!
Neu!
HUAWEI Mate Xs 2 hopfällbar 7,8-tums smartphone med...
HUAWEI Mate Xs 2 hopfällbar 7,8 tums smartphone med...*
Kamerabeskrivning: Fram
1.919,99 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Huawei P30 Pro 128GB Mobiltelefon, Turkos / Blå, Android 9.0 (Pie), Dual SIM

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

- € 357,251:a bästa produkten
HUAWEI P30 Pro New Edition (Silver Frost) utan Simlock, utan ...
HUAWEI P30 Pro New Edition (Silver Frost) utan Simlock, utan ... *
Förpackningens mått (L x B x H): 5.9 cm x 9.6 cm x 17.7 cm; Förpackningsvikt: 550g; Ursprungsland: - Tyskland
702,74 € € 357,25 345,49 €

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med produkten Huawei P30 Pro.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor: https://www.chip.de/test/Huawei-P30-Pro-Test_164354313.html?gclid=EAIaIQobChMIp7fr9qXZ4QIVzuR3Ch3KngHpEAAYAyAAEgLt2_D_BwE&gclsrc=aw.ds https://consumer.huawei.com/de/phones/p30-pro/specs/

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 28.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

Schreibe einen Kommentar