Infraröd bastu och infrakabin: Upplev solen i källaren

Foto av författaren

Maren

infraröd bastu

Infraröd bastu - infraröd cabin bestseller 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester – solen i källaren

Infraröd överallt. Infraröd kan användas nästan var som helst i badrummet. Oavsett om det är en automatisk papperskorg, en tvålautomat eller till och med att be om att vatten ska komma ut ur väggen. Men infraröd är ännu mer: Infraröd kan också vara varm och därför värma kroppen från insidan. Du kan läsa hur detta fungerar här. Du får också reda på vem en infraröd kabin är lämplig för, vem som behöver vara försiktig, vilka de olika terapialternativen är och vad du ska leta efter i storsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Ärliga tester bör beaktas. Andra går till källaren för att skratta – de går dit för att koppla av! – Infraröd bastu – infraröd kabin bestseller 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Infraröd bastu - infraröd cabin bestseller 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester – i jämförelse

Hem Deluxe | infraröd kabin | Sahara XXL | fullspektrumvärmare...Dewello® infraröd kabin infraröd bastu Pierson 135cm x 105cm 1-2...Hem Deluxe | Infraröd kabin | Maui | inklusive många extrafunktioner och...Artsauna infraröd kabin Helsinki 150 — infraröd bastu 3 personer...Dewello® infraröd kabin infraröd bastu Haley 160x160 för 2-4...Dewello® infraröd kabin infraröd bastu Hyder 115x105 för 1-2...Artsauna infraröd kabin Aalborg Triplex - 120x120x190 cm - 2...Hem Deluxe | infraröd kabin | Sahara XXL | fullspektrumvärmare...Home Deluxe – Infraröd kabin REDSUN XL Deluxe - 155 x 120 x 190...Home Deluxe – Infraröd kabin – REDSUN XXL Deluxe -150 x 150 x...
Hem Deluxe | infraröd kabin | Sahara XXL |...*Dewello® infraröd kabin infraröd bastu Pierson...*Hem Deluxe | Infraröd kabin | Maui | inklusive många...*Konstbastu infraröd kabin Helsingfors 150 —...*Dewello® infraröd kabin infraröd bastu Haley...*Dewello® infraröd kabin infraröd bastu Hyder...*Artsauna infraröd kabin Aalborg Triplex -...*Hem Deluxe | infraröd kabin | Sahara XXL |...*Home Deluxe – Infraröd kabin REDSUN XL Deluxe -...*Home Deluxe – infraröd kabin – REDSUN XXL...*
Amazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B071LJSYMZ" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad är en infraröd bastu?

En till fem personer kan hyras i en infraröd bastu. De olika modellerna sträcker sig från en enkel stuga till verkliga lyxiga mönster, där allt är installerat, vad som går. Hyttarna är utrustade med olika infraröda radiatorer som avger värme. Dessa är monterade på sidorna och även i taket. Golvvärme kan ge ytterligare värme. Det borde vara väldigt friskt. Även för människor som inte kan tolerera en ordentlig bastu eller bastur. Stugorna är tillverkade av trä. Högkvalitativt trä och det måste vara så, att inget kan förlåta och IR-hytterna håller lång tid. Denna typ av avkoppling finns i olika versioner. Dessa inkluderar:

 • olika strålkastare
 • i olika arrangemang
 • Temperaturdisplay och även inställningsalternativ
 • Ionizer - detta eliminerar dåliga lukt och även bakterier
 • LED-teknik för belysning
 • Radio eller ett helt ljudsystem
 • Fragrance dispenser för aromaterapi

UV-aka infraröd

Vår sol avger UV såväl som infrarött ljus. Detta ljus "talar" med vår kropp, släpper serotonin och ger vår solbränna - liksom hela solbränningen. Solstrålen går djupt under huden. Vi börjar svettas. UV-ljus (ultraviolett) kan emellertid vara farligt. Vem förblir för lång i solen, får en solbränna. En IR-hytt har inte UV-ljus utan endast infraröd. Det betyder att de "skadliga" strålarna helt enkelt inte är tillgängliga. Följaktligen blir det inte brunt i en infraröd stuga, men bara varm. En infraröd bastu är inte en naturlig källa utan bara liknande, men bioidentisk.

strålkastare

Det finns modeller där IR-ytradiatorer har installerats. En ytstrålare avger en mycket mild värme och den i det infraröda C-området. De är inbyggda i kolplattor som kan lutas mot och avslappnad. De måste värmas upp helt, sedan avger de den infraröda strålningen och kan absorberas av kroppen. I princip ser en panelvärmare ut som en sten som långsamt värms upp i solen.

keramiska uppvärmning

En keramisk värmare har en värmeledare inuti. Han är mycket punktlig. En vertikal montering är möjlig av det faktum att kvartsandan inuti fylldes under vibration. Infraröd i B- och C-intervallet, som utstrålas av den keramiska radiatorn, men inte penetrerar så djupt in i kroppen, men kan användas mycket noggrant.

➳ Observera: De keramiska värmarena får varma upp till 750 grader! Brännskador vid kontakt är därför möjliga. De behöver bara några minuter för att nå sin driftstemperatur.

Fullspektrumlampor

Som du kanske har gissat, utsänder en fullspektrumsändare strålar i A-, B- och C-områdena. För att uppnå full effekt måste du därför sitta direkt framför rampljuset.

❁ Tips: För att njuta av en optimal och mycket väl täckt värmefördelning är det bäst att köpa en bastuinfrarödkabin, som har alla tre typer av strålkastare integrerade i den.

Betydelsen av IR A, B och C

Infrarödets strålning mäts i vågor och ges i nm (Newton meter). Varje längd av dessa vågor tränger djupare eller mindre djupare in i materia och därmed också in i vår kropp. Detta har en viss inverkan på oss och därför är de olika strålarna kort listade här:

Infraröd A

Infraröd A har en våglängd av 780 - 1400 nm och penetrerar omkring 4-5 mm i huden. Detta är våglängden som tränger djupast in i huden. Det värms underbart från insidan. Det betyder också att IR A inte ska användas dagligen. För personer som har problem med cirkulationen kan dessa strålar ha en negativ effekt. I medicin används de dock. Under övervakning och kontroll.

Infraröd B

Infraröd B har en våglängd av 1400 - 300 nm och penetrerar endast 0,5 mm i huden. Således når denna värme endast ett litet djup och penetrerar maximalt till dermis i vävnaden. Ofta är strålkastare med IR B installerade. Effekten är medellång sikt och kan därför tillämpas mycket selektivt.

Infraröd C

Infraröd C är nästan ytlig. Med över 3000 nm och ett penetrationsdjup på 0,1 mm är det bara ytlig värme. Följaktligen är IR C väldigt lite installerad. Effektiviteten sjunker till noll men värmer fortfarande.

tillbehör

Det populära tillbehöret till en sådan IR-stuga är:

 • LED-ljus i växlande färger
 • ett ljudsystem där du kan lyssna på radion eller du kan ansluta en USB-stick
 • Arom dispensrar som kan släppa harmoniska och avkopplande dofter under sessionen
 • olika fläktar som kan ställas in automatiskt eller manuellt
 • dimbara strålkastare
 • för inomhus och utomhusbelysning
 • digital kontroll (även med fjärrkontroll) för önskad temperatur
 • golvvärme

Som du kan se, förutom att du använder en rökare samtidigt, finns det inga gränser för dina önskemål. En friskluftförsörjning ingår självklart. Bara slappna av? Dörren stängd och "Bye, world!" Lieblingstrack, en doftolja för att ställa in lämplig belysning. Det har aldrig varit så lätt!

Skillnader i en vanlig bastu

Huvudskillnaden från en vanlig bastu till en infraröd stuga, som också ger upphov till värme, är att i en vanlig bastu träffar en fuktig värme kroppen från utsidan. Vävnaden måste dock först värmas upp. Värmen på en bastu tar också lång tid. En IR-hytt är direkt varm och vågorna tränger igenom huden. Detta är oftast bättre för många människor som inte kan tolerera en vanlig bastu. Den höga luftfuktigheten saknas också. För dem som föredrar en högre luftfuktighet på grund av astma, kan en sådan stuga vara ur frågan.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Hälsovinster

Till sist kan man säga att alla har nytta av en bastuinfrarödkabin, som är mindre på fukt men mer på värme. Allt som rör muskel, accelererad återhämtning och metabolism är vanligtvis tacksamt emot kroppen. Dessa inkluderar:

Reumatism: Den som lider av reumatism känner till smärtan i samband med funktionsnedsättning. För många patienter bidrar värmen till att hålla hela kroppen varm och smidig.

✙ Muskulatur, ömhet och regenerering: Bara gjort sport och en full baksmälla är på marschen? Prova den lugnande värmen hos en IR-bastu. Dina muskler är smidiga, kroppen kan regenerera bättre och musklerna är optimalt omhändertagna. Helt enkelt, för allting är bättre blodat.

✙ Acne: Acne är inte bara irriterande men kan också leda till mental nöd. Ljusterapi är en erkänd behandlingsform - och så kan en IR-stuga hjälpa till att bekämpa de irriterande kratrarna.

✙ Eksem: Genom bättre hudcirkulation och bättre vård kan kroppen bekämpa eksem bättre och snabbare. För vissa patienter hjälper belysningen till en bättre läkning.

✙ Cellulit: Cellulit är en bindvävsvaghet. Dessutom läggs slaggen under huden i fettvävnaden. Kroppen kan använda värmen, bättre blodcirkulation och svettas för att bättre tvätta ut dessa slaggar. Ödem spolas också ut.

✙ Fat killare: svettas mot fettet. Under svettning frigörs mer vatten från kroppen. Men stimuleras av bättre cirkulation bara alla celler och musklerna. En högre metabolism kan nu också ta itu med fettet.

Hälsa nackdelar

ögon: TÜV- och IRGHV-certifierade hytter ger ingen risk för ögonen.

kardiovaskulära: det kan finnas problem här. Men behöver inte. Detta varierar från person till person.

mediciner: försiktighet bör utövas med vissa mediciner, till exempel blodförtunnare eller medicin för att kontrollera patogener. Om det behövs, tala med din läkare innan du använder en IR-hytt.

graviditet: även med graviditet är försiktighet nödvändig. Om du är osäker, undviker du bättre besök. Du får inte glömma att strålarna går långt in i huden och att din kropp har sina egna lagar under den här tiden.

Och förlamning, epilepsi, hypertoni, sensoriska störningar och stora ärr kräver noggrann uppmärksamhet eller samråd med en läkare.

För vem är en infraröd bastu lämplig?

En IR-bastu är lämplig för varje person, såvida den inte är begränsad av ovan nämnda svagheter. Den lugnande värmen kan annars vara till nytta för alla. IR är också lämplig som terapi. Ändå får man inte glömma att varje person är annorlunda. Något som gör det bra för en behöver inte nödvändigtvis vara lämpligt för den andra. Bara ge det ett försök!

Vad du kan förvänta dig av 2024 års bästsäljare: Den bästa och mest populära i topp 10-jämförelsen | Ärliga tester bör beaktas

I bästsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | För att ärligt testa en infraröd kabin finns det några saker att tänka på. Vi gjorde en lista för enkelhetens skull:

 • Vilken typ av strålning (A, B eller C) är bäst för mig?
 • vilken strålkastare föredrar jag?
 • Vill jag ha tillbehör?
 • Hur mycket pengar vill jag spendera?
 • hur många personer behöver bli boende?

rörelsekostnad

En IR-bastu är påslagen och är nästan omedelbar användbar. Till skillnad från en klassisk bastu behöver den knappt förvärmas. Hon är också avstängd strax efter slutet. Spotlightsna behöver inte så mycket energi och LED-belysningen är inte. Detta gör det mycket effektivare än en vanlig bastu. Det är också tillräckligt med ett normalt uttag. Praktiskt och effektivt!

Fördelar och nackdelar med en IR-bastu

Naturligtvis har allt dess fördelar och nackdelar. En liten lista:

Fördelar

✔ mycket energieffektiv

✔ kräver lite utrymme

✔ och du kan ställa upp dem nästan överallt

✔ ingen ånga och därmed mindre fuktighet

✔ är redan relativt billigt och också

✔ ställa upp för dig själv

Nackdelar

✘ ersätter inte en "riktig" sol

✘ högkvalitativa modeller kostar lite mer i inköp

✘ inget för ovan nämnda riskgrupper

Slutsats

Bastu var igår, infraröd kabin är idag - praktisk, ekonomisk och rimligt naturlig, de nya modellerna kommer på marknaden och finns med alla slags tillbehör. Detta gör dig oberoende av vädret. Du blir inte brun, men du är varm och det kan vara en behandling. Huden levereras bättre med blod och det spolas automatiskt ut toxiner och toxiner. Du kan välja mellan modellerna, vilken strålkastare du vill och var det är lämpligt. Vågor av ljussten, och när solen skiner igen genom frånvaro, varför gå inte till källaren för att slappna av?

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda bastuprodukterna för infraröd kabin 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta bastuprodukten för infraröd kabin för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Ergonomiskt Nordholz® basturyggstöd - Det perfekta ryggstödet för en omedelbar välmående effekt - Bastutillbehör gjorda av 100 % nordisk gran för infraröda hytter - Tillbehör för bastustöd i trä

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med den infraröda bastuprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor: https://www.infrarotsauna-top-10.de/infrarotkabine-oder-klassische-sauna-was-ist-besser/ https://www.infrarot-guide.de/wirkung-infrarotkabine-schaedlich-oder-gesund/


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 22.05.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar