Keramisk ingefära rivjärn

Winzbacher® THE ORIGINAL - Keramisk ingefära rivjärn | perfekt för ingefära, gurkmeja och vitlök | Förbättrat koncept 2020 | Diskmaskin säker Perfekt för beredning av ingefära

Ingefära värderas som en krydda, skärs i små bitar som salladsingrediens eller i te. Med ett keramiskt ingefära rivjärn kommer dess fördelar till sin rätt.

Ingefära pinnar täckta med choklad brukade vara ett populärt godis, men idag drar de ut en skuggig tillvaro. Ingefära ligger strax efter peppar i kryddornas popularitetsskala på andra plats bland tyskarna. Britter, amerikaner och skandinaver betraktas som äkta ingefärafläktar och använder ett keramiskt ingefära rivjärn.

Sjömän använde ingefära som ett botemedel mot sjösjuka, magkramper och cirkulationsproblem. Fiskare på de karibiska öarna tuggar fortfarande ingefära rötter som en förebyggande åtgärd när de ger sig ut på havet.

BESTonZON keramiskt rivjärn ingefära rivjärn frukt rivjärn för barnmat...Winzbacher® THE ORIGINAL - Keramisk ingefära rivjärn | idealisk för...Winzbacher® THE ORIGINAL - ingefärsriv i rostfritt stål | idealisk för...Winzbacher® THE ORIGINAL [set of 2] rivjärn av rostfritt stål | ...TOMORALT köksrivjärn, 304 ostrivjärn i rostfritt stål med behållare,...Apple rivjärn för 837630KYOCERA keramiskt rivjärn CD-18 Keramiskt frukt- och grönsaksrivjärn med...Kaladia - keramiskt rivjärn/keramisk skivare - perfekt för ingefära,...JOSKO Products 2735 Rivjärn, keramikMuxel keramiskt rivjärn Muskotnöt, ingefära rivjärn, ...
22,39 €14,95 €13,95 €36,95 €Kontrollera pris12,35 €24,95 €10,97 €14,90 €Kontrollera pris
BESTonZON keramisk rivjärn ingefära rivjärn fruktrivjärn för ... *Winzbacher® THE ORIGINAL - Keramisk ingefära rivjärn | ... *Winzbacher® THE ORIGINAL - ingefära rivjärn i rostfritt stål ... *Winzbacher® THE ORIGINAL [uppsättning med 2] rostfritt stål ... *TOMORALT köksrivjärn, 304 ostrivjärn i rostfritt stål med...*Apple rivjärn för 837630 *KYOCERA keramisk rivjärn CD-18 frukt- och grönsaksrist ... *Kaladia - keramisk rivplatta/keramisk skivare - idealisk...*JOSKO products 2735 gallerplåtuppsättning, keramik *Muxel keramiskt rivjärn Muskotnöt, ... *
◼️ Tillverkad av hårt porslin, spån- och smutsavvisande. Blyfritt och ...◼️ perfekt för ingefära, gurkmeja, vitlök◼️ Ingefära rivjärn◼️ TOPKVALITET ★ Består av en knivskarp ...◼️ 304 rostfritt stålblad & PP-förvaringsbehållare (BPA-fri) - ...◼️ Rivjärn för äpplen, av glas.◼️ Det stora keramiska rivjärnet med en extra skarp rivyta säkerställer ...◼️ Rivplåt med citronmotiv perfekt att riva...◼️ Uppsättning rivjärn, matchande pensel och vitlökskalare◼️ ETT GRATERA för mycket, vare sig ingefära, vitlök, morötter eller ...
◼️ Porslin är fläckfritt, lätt att rengöra. Nej...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ MULTIFUNKTIONELL ★ För livsmedel som muskotnöt, ingefära, ...◼️ Multifunktionell: Detta är en mångsidig ...◼️ Artikelnummer: B2_0153187.◼️ För enkel rivning av äpplen, morötter och andra ...◼️ Diameter: ca 12 cm◼️ Medelhavsdesign, handgjord och målad◼️ Rivjärn av högsta kvalitet från Spanien (Andalusien) som ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
22,39 €14,95 €13,95 €36,95 €Kontrollera pris12,35 €24,95 €10,97 €14,90 €Kontrollera pris
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 25 mars 2023 3:12 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Confucius kryddade varje måltid med ingefära

Ingefära är en av de äldsta kryddorna. Den har odlats som en krydda och medicinsk växt i cirka 4000 år. Först i hemlandet Sydostasien, senare i Indien och Östafrika. Den kinesiska religiösa grundaren Confucius (551 till 479 f.Kr.) sägs ha kryddat varje maträtt med ingefära.

Namnet ingefära härrör från den gamla indiska "srngavera" (hornformad). Namnet kan kännas igen på nästan alla språk: "zingiberis" på grekiska, "zingiber", "zenzero" på italienska, "gingembre" på franska och "ingefära" på engelska.

I antiken tog arabiska kryddhandlare med ingefära till Rom. Rötter överlevde transporter bättre och i större mängder än andra, mer lättfördärvliga kryddor. På grund av lyxskatten var ingefära väldigt dyrt i antika Rom.

Efter det romerska rikets kollaps försvann ingefära från det europeiska köket. Marco Polo återupptäckte honom i Indien och Kina. Ingefära hittade sin väg till Europa i små mängder, eftersom bevis har hittats sedan 13 -talet.

Det franska köket lade större vikt vid förfining av smaken än intensiva, skarpa gomupplevelser. England förblev troget ingefära. Elizabeth I sägs personligen ha uppfunnit pepparkaksmannen kryddad med ingefära. Engelska tog med sig sin kärlek till Amerika. De revolutionära trupperna hade ingefära i sina förpackningar.

Ingefära kommer från Kina

Idag växer den i Nigeria, Indien, Taiwan, Sierra Leone, Australien och Kina. 80 procent av den ingefära som handlas över hela världen kommer från Kina. I Indien planterar bönder nästan trettio olika sorter.

Den tropiska växten (Zingiber officinale Roscoe) når upp till en meter. Bladen ser ut som vass och blommor som irisar: gula med lila läppar och mycket dekorativa. Endast de underjordiska rötterna äts upp.

Denna ”rhizom” är inte en rot, utan en horisontell grodd som bildar ytterligare groddar uppåt. Växten förökas via sticklingar, som utvecklas till skördsklara rhizomer inom åtta till nio månader.

Vid skördetiden för de palmformade, grenade rhizomerna ("klor" eller "händer") dör redan ovanjordiska delar av växten. De utgrävda rhizomerna tvättas och, beroende på odlingsområde och krav, skållas med kokande vatten, torkas i solen och frigörs från det yttre korkskiktet.

Skalad ingefära har en slät yta, en ljusgul till lätt brunaktig färg och ser bara blekt ut efter behandling med kalk eller svavelsyra. Svavling är nödvändig för konservering och för att förhindra att mögel utvecklas under torkning. Mycket populära ljusfärgade varor kommer på marknaden i bitar eller mark.

Ingefära i köttlimpa och korv

Handeln erbjuder ingefära i olika sorter. Det växande området och åldern påverkar kvaliteten. Den starka aromatiska lukten och en brännande het smak präglar ingefära. Den mest skalade jamaicanska ingefära har den finaste aromen på grund av sin citronliknande eftersmak.

Västafrikansk ingefära är av dålig kvalitet men har den största värmen. Det är därför det används flitigt i köttbearbetningsindustrin. Ingefära används som ingrediens i kryddblandningar vid korvproduktion, till exempel i stekt korv, bockölkorv, fjäderfäölskött och köttbröd.

Vi säljer främst het kinesisk ingefära. Du kan få färsk ingefära eller pulver i stormarknader, asiatiska och delikatessbutiker eller hos grönsaksaffärer. Färska knölar är likformigt vitaktiga, gulbruna och fylliga.

Tyvärr kan du bara säga knölens ålder när du skär upp den: ju äldre knölen är, desto mer fibröst är köttet.

Förvaring av ingefära: Linda in färsk ingefära i hushållspapper och lägg i foliepåsen i grönsaksfacket i kylskåpet. Knölen kan bearbetas utmärkt med ett keramiskt ingefära rivjärn.

Ingefära i konfektyr, öl och chutneys

Ung ingefära är fruktig, öm och saftig, äldre ingefära är varm och grovkornig. Färsk ingefära smakar mildare än torkade bitar eller ingefärspulver. I köken i de tropiska områdena används främst färska knölar och med en Keramisk ingefära rivjärn bearbetas.

Vare sig färsk eller torkad - ingefära är oumbärlig för många rätter och olika currypulver. Ingefära är populärt i Asien för hälsa och välbefinnande. Fisk- och kötträtter innehåller också ingefära, liksom desserter, konfektyr, kakor, bröd, pickles och chutneys i Europa.

Vissa likörer och öl, i England ginger ale, är naturligt smaksatta med ingefära. Det är också känt som en traditionell bakning och pudding krydda eller för betning pumpor och päron.

Ingefära testad till sjöss och i rymden

Eteriska oljor är ansvariga för den pikanta, skarpa smaken. Zingiberol bestämmer den varma träiga doften. Gingerol säkerställer den skarpa, lite stickande smaken. 40 andra ingredienser förbättrar smaken och bidrar till hållbarheten för feta rätter.

De främjar också matsmältningen, stimulerar aptiten, ökar utsöndringen av saliv och magsaft och hjälper mot magproblem. Sist men inte minst har ingefära ofta studerats som ett botemedel mot sjösjuka, även känt som åksjuka. En studie kom fram till att ingefära kunde minska yrsel och åksjuka - i ett försök orsakat av en svängbar stol.

En annan studie testade 80 danska marinkadetter som inte var anpassade för segling i grov hav. Ett gram ingefära reducerade kräkningar och kalla svettningar. Även NASA testade ingefära. Astronauter lider av åksjuka under träning, testning och på sina flygningar.

Forskare jämförde ingefära med skopolamin, ett läkemedel mot kräkningar. NASA -forskare fann att skopolamin hjälpte symptomen på åksjuka, medan ett gram färsk eller torkad ingefära inte gjorde någonting.

Författarna noterade dock att det fanns en märkbar minskning av kräkningar och svettningar i "ingefära -gruppen". Forntida empirisk kunskap bekräftades vetenskapligt.

Hemlagat ingefära te

Häll kokande vatten över några skivor färsk, skalad ingefära och låt den dra. Drick varmt och sött efter smak. Teet blir ännu mer aromatiskt med det keramiska ingefärahacket. Skala och riv ingefära, häll varmt vatten över det, klart!

https://youtu.be/d56Lr5HPFpY

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda keramiska ingefärsrivjärnsprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 1,001. Storsäljare
Winzbacher® THE ORIGINAL - Keramisk ingefära rivjärn | idealisk för...
785 Bewertungen
2. Storsäljare
Sweese 803.101 ingefära rivjärn, keramiskt rivjärn för ingefära och...*
 • Ingefärsrivjärn i porslin med vass galleryta. Den korrosionsbeständiga keramiska skålen rymmer det rivna och producerar välsmakande...
 • Rivjärnet är idealiskt för att riva ingefära och vitlök med fint resultat. Andra kryddor eller livsmedel kan också kombineras med...
 • Efter att ha rivit ingefäran, häller de som älskar ingefära det varma vattnet direkt över ingefära och fruktrivjärn i koppen eller tekannan. Så...
3. Storsäljare
TURBOPRODUKTER Keramiskt rivjärn: Rivplåt som multifunktionell...*
 • Mångsidig: ingefära, vitlök, etc.
 • vackert keramiskt arbete
 • högkvalitativt, hållbart material
4. Storsäljare
GEFU ingefärsrivjärn PURO - kryddrivjärn, muskotrivjärn, gjord av keramik,...
742 Bewertungen
GEFU ingefärsrivjärn PURO – kryddrivjärn, muskotrivjärn, gjord av keramik,...*
 • KVALITET - tack vare sina hårda och vassa tänder uppnår det japanska keramiska rivjärnet optimala gallerresultat
 • MULTIFUNKTIONELL - praktiskt rivjärn för ingefära, muskotnöt, gurkmeja, vitlök, rädisa, choklad, hårdost och wasabi
 • LÄTT RENGÖRING - köksrivjärnet kan rengöras under rinnande vatten eller i diskmaskin
5. Storsäljare
Lividé ingefära rivjärn | för ingefära, vitlök, muskotnöt, selleri,...*
 • MÅNGSIDIG: Rivjärnet är inte bara lämpligt för ingefära, utan gör också vitlök, selleri, morötter eller äpplen till en ...
 • TOPKVALITET: Lividé rivjärnet är tillverkat av högkvalitativ keramik och är därför extremt robust och hållbart.
 • LÄTT ATT RENGÖRA: Ingefärsrivjärnet är lätt att rengöra under rinnande vatten. Den tål även diskmaskin, vilket ger dig...
6. Storsäljare
Ingefära rivjärn, keramisk ingefära rivjärn, porslinsrivare tallrik med ...
18 Bewertungen
Ingefära rivjärn, keramisk ingefära rivjärn, porslinsrivjärnplatta med ... *
 • 【Högkvalitativa material】 Vår keramiska gallerplatta är gjord av högkvalitativ keramik. Keramiken är mycket stark, behaglig att ta på,...
 • 【Lätt att slipa】 De upphöjda keramiska partiklarna är mycket täta, lätta att slipa och skadar inte handflatan. Den övergripande designen är...
 • 【Halkfri bas】 Det finns ingen glasyr när botten av det keramiska rivjärnet är i kontakt med bordsskivan, vilket gör basen väldigt sträv ...
7. Storsäljare
JOSKO products 2743 gallerplåtuppsättning, keramik *
 • Set med rivplatta, matchande borste och vitlöksskalare
 • Medelhavsdesign, handgjord och målad
 • Bäst till vitlök, ingefära, citronskal, parmesan, choklad och muskotnöt
8. Storsäljare
KBNIAN keramiskt ingefära rivjärn vitlök keramiskt rivjärn ingefära rivjärn...*
 • Högkvalitativt material: Ingefärsrivjärnet är gjord av högkvalitativ keramik. Jämfört med rostfritt stål är det säkrare och mer miljövänligt,...
 • Bekväm användning: Ingefärsrivjärnet har vassa tänder, vilket sparar besväret och besväret med att mala mat. Den är idealisk för riven...
 • Lätt att rengöra: Rivjärnet av ingefära vitlök är mycket lätt att rengöra på grund av dess keramiska material. Det kan tas med vatten eller i...
9. Storsäljare
Sommar rivjärnset*
 • Set med rivplatta, matchande borste och vitlöksskalare
 • Medelhavsdesign, handgjord och målad
 • Bäst till vitlök, ingefära, citronskal, parmesan, choklad och muskotnöt
10. Storsäljare
TAMUME Rectangle Food Masher Porslin Ginger Masher,...
44 Bewertungen
TAMUME rektangulär matmätare Porslinsgefärsröra,...*
 • Hantverkare gjord av högkvalitativt vitt porslin. Keramiken är nästan tillräckligt hård som diamanter, även om den ser lätt och delikat ut. Det inte...
 • Gör Ginger Trellis enkelt och bekvämt. På grund av de vassa och upphöjda porslinständerna på detta rivjärn, lossas fibrerna från...
 • Ett behändigt verktyg. Tack vare sin lilla storlek. Den kan enkelt förvaras i ditt kök utan att göra oreda och...
- € 1,00erbjudandet
Neu!
Kisangel 6 delar Citron Grönsakskross Köttkvarn Porslin...
Kisangel 6 stycken citron grönsakskross köttkvarn porslin...*
Pumpa masher: Tillverkad av material som är vänligt och hållbart.; Enkla slipkoppar: Tillverkade av högkvalitativt material med låg vattenabsorption.
38,91 €
Neu!
predolo ingefära rivjärn matslipskiva kokverktyg för...
predolo ingefära rivjärn matslipskiva kokverktyg för...*
Storlek: 13,5 x 2,3 cm / 5,31 x 0,91 tum; Tillverkad av högkvalitativa keramiska material, miljövänligt, säkert och hållbart.
13,99 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 25.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*