Isformar: gör din egen glass

Foto av författaren

niko

ANSMIO glassformar 9 glassformar återanvändbara popsicle -formar glassformar DIY idéer popsicle BPA -fria - levereras med en rengöringsborste och silikonfällningstratt

Isformar, en snygg förfriskning. Whisky on the Rocks består vanligtvis av 2cl whisky och isbitar. Dessa isbitar måste först läggas i frysfacket i form av vatten. Det tar några timmar att förvandlas till is. Naturligtvis kan du inte lägga vattnet i frysen i vilken behållare som helst.

Du behöver ett praktiskt kökshjälpmedel för detta: glassformarna. Inte bara på sommaren, utan särskilt för fester, en kyld drink, långdrycker eller sprit, fungerar glassformarna som en extra förfriskning för dig själv och gästerna.

Förutom de olika material från vilka Eisformen finns finns det också olika former där isbitarna skapas som ett motiv och kryddar dryckerna. Förutom isformarna för isbitar finns det också isformar för hemlagad glass och frysta isbitar med frukt i. Det som är tillåtet är vad som kan frysas och så det finns nästan inga gränser för kreativitet.

Isformer i jämförelse

HelpCuisine® Popsicle Maker, Kids Popsicle Formar...ALEMIN glassformar Popsicle formar, 6PCS mini glass formar ICE ...Glassformar silikon, 6-pack isformar, BPA-fria ...Micacorn 3 delar silikonformar, BPA -fria, ...Glassformar BPA-fria Popsicle Formar Popsicles and Ice Lollies...Popsicle formar silikon popsicle formar-Popsicle Mould...Glassform Silikon Popsicle Hjärtform, Silikon Glassformar bpa...12 -delig glassform Glassformar Popsicle DIY Hemmagjord ...HONZUEN Glassformar Popsicles, Popsicle Forms Set Gör det själv...DEHUB glassformar silikon, glassformar ICE on stick silikon, 6 ...
HelpCuisine® Ready Popsicle, ... *ALEMIN -glassformar Popsicle -formar, 6PCS Mini ... *Glassformar silikon, 6-pack isformar, ... *Micacorn 3 delar silikonformar, BPA ... *Glassformar BPA -fria Popsicle -formar popsicle ... *Silikonglassformar...*Glassform silikon isformig hjärtform, silikon ... *12 delar glassform glassformar popsicle DIY ... *HONZUEN Glassformar Popsicles, Popsicle Formar...*DEHUB -glassformar silikon, glassformar ICE på en pinne ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B06X942PB3" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Isbitform - förfriskningen

Vatten eller fruktjuicer kan frysas utan problem. Isbitar som innehåller en liten hallon inuti är särskilt lämpliga för aperitifer som den berömda Hugo. Detta skapar ett extra blickfång i glaset. För detta måste hallonen tillsättas till vattnet och därmed också till isformen.

Det finns också isformer som trollar fram vissa motiv, till exempel frukt eller något figurativt, i glaset. Så du har inte bara en förfriskning, utan en extra höjdpunkt i ditt glas.

Säker, stabil, hållbar och livsmedelssäker. Trolla fram stora runda glassbollar, som inte bara ser bra ut, utan också kyler dina drycker mycket längre eftersom de smälter långsammare. Förutom de vanliga isbollarna gjorda av vatten kan isbollar också göras underbart av fruktjuice eller fruktmjölk.

Det stängda systemet under frysprocessen förhindrar att smaken förändras eller att lukten av kylskåpet absorberas. de istärningslåda tål maskindisk och ändrar inte färg eller form.

Vilket material för isformarna

Det finns olika texturer och material när det gäller isformer. Naturligtvis måste det vara ett material som enkelt kan läggas i frysen. Glas skulle vara extremt olämpligt här, eftersom det skulle spricka med tiden. Så du behöver ett robust tyg som tål låga temperaturer. Flexibla material, till exempel silikonen med mirakelstruktur, passar perfekt.

Detta material har länge varit känt som bakformar och har fördelen att rester inte fastnar på insidan och lätt kan skjutas ut. När du lägger den i frysen måste du tjata lite. Flexibiliteten kan också hjälpa till att lite vatten tar slut. Men med lite försiktighet kan formen - som finns i många olika färger - enkelt transporteras in i frysen.

Silikon eller plast

Ett annat material som används för isformar är plast. Olika former och färger finns också i denna version. Förutom de klassiska fyrkantiga isbitar finns runda, ovala och motivformar. Plasten är inte särskilt flexibel och kan helt enkelt läggas i frysen. Det är bäst att stå det rakt så att ingenting kan glida.

Det finns formar av silikon och plast för hemlagad glass. Dessa skiljer sig i höjd och är vanligtvis djupare än former som används för att göra isbitar. Vilken fruktjuice som helst kan användas till den hemlagade glassisen. Beroende på vilken smak du föredrar. För detta behöver du små trähandtag. När allt kommer omkring måste du kunna hålla glassen i handen efter att den har frusit.

Rengöringen av isformarna är hanterbar. Varför? Främst när fruset vatten används för konventionella isbitar är det tillräckligt att skölja formen med rent vatten. Men om du använder fruktjuice eller fryser frukt också, bör rengöringen vara mer noggrann, eftersom resterna inte bara luktar obehagligt, utan kan också innehålla bakterier som förökar sig och leder till mögel.

Därför bör formarna rengöras noggrant med diskmedel och vatten efter användning. Skölj väl och återgå till skåpet. Så du har dem redo att lämna till nästa användning.

https://youtu.be/JRXcABbjAh0

Tips för att använda isformarna

”Mamma, jag vill ha glass!” Man hör ofta de små säga den här meningen. Vad sägs om att skapa hemlagad fruktglass med barnen? Detta är också en bra idé för en barns födelsedagsfest eller ett coolt mellanmål däremellan. Ett firande är nära förestående och du vill se till att gästerna inte bara får nog, utan också kalla drycker.

Kylskåpet är fullt med dryckesflaskor och burkar. Men det finns fortfarande tillräckligt med plats i frysen! Isbitar kan helst förberedas i de medföljande isformarna. Det är bäst att fylla flera isformar med vatten och lägga dem i frysen. Låt festen komma!

Isformar rekommenderas också som kylleverantör för halsont. Glassen frusen i den - även smaksatt - är idealisk för sugning och har en svalande effekt i halsen. När de är förpackade i en handduk kan svullna och smärtsamma områden kylas effektivt. På sommaren finns det inget bättre än kyld mat. Fruktjuiceisbitar och ispinnar kan förberedas på förhand och kan erbjudas som en välkommen kylning när temperaturen är varm.

Speciella isformer

Speciellt för barn - men inte bara - det finns speciella glassformer att häpna och knapra på. Varma dagar kräver kall förfriskning. Glassen från snabbköpet innehåller vanligtvis för mycket socker, färgämnen och konserveringsmedel. Ingen vill det! Därför kan du göra din egen glass lekfullt.

Speciellt i söta isformer, till exempel en fisk med en riktig fena att hålla i, en kattunge, där du håller den färdiga glassen i svansen och tittar på en söt katt ansikte, eller en djurisform som bara är söt. Isformar i en speciell design är roliga och träffar vid varje fest!

Hemlagad vattenis

Det praktiska med en hemlagad glass är att du vet vilka ingredienser som finns, vad som smakade, det är billigt och riktigt enkelt att göra och glassen är sockerfri. Säsongens frukter och allt du gillar att äta är tillåtet. Du behöver 200g av detta. Så att det också fryser behöver du vatten, 150 ml. Du kan söta den med honung eller en typ av socker som stevia.

Frukterna måste nu gropas och skärs i små bitar. Frukterna kan pureras med en stavmixer (eller smoothie maker, ställmixer) med vatten och ett sötningsmedel. Sedan fylls den fina fruktmassan i formarna. Sedan går det i kylan under en längre tid. Cirka 3 till 5 timmar!

Glassen kan tillagas perfekt och fungerar som en söt och hälsosam efterrätt, som en fruktig förfriskning och läcker svalka på sommaren. Gästerna kan också frestas med hemlagad fruktglass. På grund av den enkla förberedelsen kan flera formulär fyllas samtidigt. Slutligen måste trähandtaget läggas till fruktmassan. Vissa isformar har en separat öppning för detta så att den kan frysa med den.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda glassformprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta glassformen för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Alinana glassformar Popsicles, 9 glassformar återanvändbara,... Alinana glassformar isglass, 9 återanvändbara glassformar,...* För tillfället inga recensioner 15,00 € 9,99 €Amazon Prime
2 iNeibo isformar silikon bpa fri 10 stycken isformar is... iNeibo isformar silikon bpa fri 10 stycken isformar is på...* För tillfället inga recensioner 19,99 € 11,98 €Amazon Prime
3 DEHUB glassformar silikon, glassformar ICE on stick silikon, 6 ... DEHUB silikonglassformar, silikonglassformar, glass på pinne, 6...* För tillfället inga recensioner 13,99 €Amazon Prime
4 AIXMEET silikonglassformar, popsicle makers, cakesicles... AIXMEET silikonglassformar, Popsicle Makers, Cakesicles...* 1.963 Bewertungen 8,99 €Amazon Prime
5 FANXIYA paket med 8 silikonglassformar Stapelbar glass... FANXIYA paket med 8 silikonglassformar Stapelbar glass...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime
6 GOLDGE Set med 7 silikonglassformar Glassformar med... GOLDGE 7-delad isform silikonset isform isform med...* För tillfället inga recensioner 9,99 €Amazon Prime
7 Glassformar Ice Lolly, paket med 2 silikonglassformar, 7 hålrum... Glassformar isglass, 2 stycken silikonglassformar, 7 hålrum...* För tillfället inga recensioner 10,99 € 9,99 €Amazon Prime
8 Silikonglassformar, 2 stycken Silikonglassglassar,... Silikonisformar, 2 bitar silikonisglas,...* För tillfället inga recensioner 13,99 € 9,99 €Amazon Prime
9 ANSMIO glassformar 9 glassformar Återanvändbara glassformar... ANSMIO glassformar 9 glassformar Återanvändbara glassformar...* För tillfället inga recensioner 9,99 € 7,99 €Amazon Prime
10 Glassformar silikon, MEETRUE 13 popsicle formar silikon... Silikonglassformar, MEETRUE 13 silikonglassformar...* För tillfället inga recensioner 16,99 €Amazon Prime
- € 5,01erbjudandet
- € 8,01erbjudandet
- € 1,00erbjudandet
- € 4,00erbjudandet
- € 2,00erbjudandet
Neu!
kesurpae Glassform DIY-rekvisita Kökshjälp Sommar...
kesurpae Glassform DIY-rekvisita Kökshjälp Sommar...*
Fint utförande: Denna glassform har fint utförande, som är ganska hållbart
6,29 €
Neu!
Mzpeldxk Silica Gel Ice Box Hemlagad kompletterande matglass...
Mzpeldxk Silica Gel Ice Box Hemlagad kompletterande mat Is...*
2. Citronmodellering, kiselgel sekundär formning, cirkulär separationsdesign; 3. 22 nätverkskapaciteter för att täcka...
11,86 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 18.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar