Spelmus | Att köpa en spelmus

Köp en spelmus

Om du vill köpa en spelmus bör du dock veta vad du ska leta efter när du köper den. Det är också viktigt att veta i förväg vad som gör denna typ av mus så populär. Vi vill ge dig en översikt över funktionerna och funktionerna. Hos oss blir sökningen och beslutet efter rätt spelmus mycket enklare.

Köp en spelmus

Alla som någonsin har satt vid en dator känner till dem. En vanlig datormus som fungerar från en PC eller bärbar dator är en del av varje basutrustning. Manövrering är absolut omöjlig utan dessa tillbehör. Men vad är speciellt med en spelmus? Strukturen och funktionerna är ungefär desamma. Med små rörelser kan du skjuta pilen bekvämt över monitorn och ge respektive kommando med hjälp av knapparna. Om du också använder din dator för att spela spel kommer du snabbt att märka att en vanlig mus snabbt når sina gränser och du behöver en annan variant.

Spelmus - jämförelse

Logitech G502 LIGHTSPEED trådlös spelmus med HERO 25K DPI...Razer Basilisk X HyperSpeed ​​​​ - Trådlös spelmus med upp till...Logitech G402 Hyperion Fury Gaming Mus med 4K DPI Optisk ...Logitech G703 LIGHTSPEED trådlös spelmus med HERO 25K DPI...Roccat Kone AIMO-spelmus (hög precision, optisk uggleöga...Roccat Kain 202 AIMO RGB Gaming Mouse (16.000 XNUMX DPI Owl-Eye Sensor,...SteelSeries Aerox 3 Wireless Onyx (2022) - Superlätt...Razer Viper Ultimate utan laddstation - trådlös spelmus med...Cooler Master MM720 RGB-LED Claw Grip trådad spelmus -...
89,90 €39,99 €29,90 €64,90 €47,83 €Kontrollera pris67,00 €69,99 €91,86 €59,99 €
Logitech G502 LIGHTSPEED trådlös spelmus med ... *Razer Basilisk X HyperSpeed ​​​​ - trådlöst spel...*Logitech G402 Hyperion Fury-spelmus med 4K DPI ... *Logitech G703 LIGHTSPEED trådlös spelmus med ... *Roccat Kone AIMO-spelmus (hög precision, ... *Roccat Kain 202 AIMO RGB-spelmus (16.000 XNUMX DPI ... *SteelSeries Aerox 3 Wireless Onyx (2022) -...*Razer Viper Ultimate Without Cradle - Trådlös...*Cooler Master MM720 RGB-LED Claw Grip Gaming Mouse ... *
◼️ Högpresterande design: Den nya designen och den integrerade ...◼️ ULTRA-FAST WIRELESS RAZER HYPERSPEED TECHNOLOGY: With ...◼️ Exklusiv Fusion Engine: Säkerställer tidigare ...◼️ HERO 25K-sensor: G703 är kompatibel med sensorn med 1: 1 ...◼️ Aimo-belysning - RGB-bakgrundsbelysning och ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Puristisk form med extremt bekväm ergonomi◼️ 68g ultralätt design för snabbt och enkelt spelande◼️ EN FJÄDERLÄTT 74 GRAM: Upplev snabbare, smidigare...◼️ IDEAL HANDLE - Cooler Master MM720 kombinerar designen ...
Wireless️ Trådlös LIGHTSPEED-teknik: esports-proffs är beroende av ...◼️ SENASTE OPTISKA 5G SENSOR: En sensor med 16.000 DPI ...◼️ 8 programmerbara knappar: Som standardkonfiguration är ...Wireless️ Trådlös LIGHTSPEED-teknik: Professionell ...◼️ 5 oberoende konfigurerbara belysningszoner; ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Titan-klickteknik för exceptionell klickprecision◼️ Optimerad batteritid på 200 timmar och snabb laddning...◼️ Quartz/Mercury-modeller väger 74g: 74g lätta,...◼️ MAXIMAL ACCURACY - PixArt Optical Sensor PMW3389 at ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
89,90 €39,99 €29,90 €64,90 €47,83 €Kontrollera pris67,00 €69,99 €91,86 €59,99 €
Att erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjudaAtt erbjuda
Senast uppdaterad den 29 mars 2023 14:33 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad är en spelmus?

Vid första anblicken kommer du att märka att spelmusen har samma form som en vanlig PC-mus, men har betydligt fler knappar och funktioner. Det är precis vad som också är viktigt. Många spel kräver en snabb reaktion och många små finesser i operationen. Spelmusen har utvecklats så att du som spelare kan göra exakt det. Den ergonomiska formen och de extra funktionerna gör att du inte bara kan köra spelet smidigt utan också ökar dina chanser att lyckas i olika uppgifter.

Känsligheten mäts i datormöss prickar per tum mätt. De DPI-värde spelar ingen roll med en vanlig mus. Med olika spel är det dock viktigt att detta DPI VÄRDE kan anpassas. Det är precis vad man kan göra med spelmössen. En förstapersonsskjutare har andra krav än ett strategispel och det är precis vad musen kan göra. En högpresterande optisk sensor är inbyggd i spelmus. Denna högupplösta sensor har en punkttäthet upp till 12.000 XNUMX DPI.

Vilken spelmus är bäst?

Det finns också många olika produkter inom spelmus-sektorn. Det är inte bara föreställningen som spelar roll, utan också anslutningen och funktionerna. I början, besluta om du föredrar en trådbunden eller trådlös mus. Kabelvarianten har fördelen att batteriet i det här fallet inte kan bli tomt och du är redo att spela när som helst. Men du har alltid en kabel här som kan komma i vägen.

Nästa punkt är tekniken. Välj mellan Laser och LED. I LED-variant (Ljusdioder) ljus strålas ut på marken och reflekteras. En optisk sensor plockar upp detta och överför informationen till processorn. Beräkningarna säkerställer exakt och enhetlig drift.

Lasern (Laserdioder via infraröd) fungerar på samma princip som LED-musen. Lasern kan dock fokusera mer ljus och är därför ännu mer exakt. Speciellt finjustering är mycket lättare med detta. Du kan göra lätta och fina rörelser mycket bra. Däremot känner han igen Laser även den minsta stöten. Den sista punkten som du måste tänka på när du letar efter höger mus är typen och tilldelningen av knapparna. Det finns tydliga skillnader mellan högerhänta och vänsterhänta personer. De flesta möss är utformade för högerhänta, så att om du är vänsterhänt kan du snabbt få svårt att använda dem. När du köper, se till att musen också passar din skrivhand.

Tips: Du hittar en här Vänsterhänt mus

Att köpa en spelmus - du bör vara uppmärksam på detta

Det är viktigt att musen passar dig och din hand. Bara om du hittar exakt rätt produkt för dina behov kan du senare spela utan problem och med mycket roligt. Var därför uppmärksam på följande punkt när du köper:

 • Ergonomi
 • provtagning
 • känslighet
 • Vikt
 • grope

Ergonomi: musen måste kunna anpassa sig perfekt till din hand. Hållningen bör vara sådan att din handled inte är ansträngd och du inte behöver ta en dålig hållning på flera timmar. Inte bara formen utan också storleken spelar en avgörande roll. Om du har en stor hand bör du också köpa en större spelmus. Fingrarna ska komma fram till alla nycklar på ett avslappnat sätt och vila bekvämt.

Samplingshastighet: det betyder hur ofta föraren på datorn skickar en begäran till musen. Detta mäts i Hertz. Ju snabbare denna fråga utförs efter varandra, desto bättre förflyttas rörelserna till datorn. Det är bäst om du också kan hantera detta alternativ i inställningarna. Anpassningen till olika spel är då mycket enklare och effektivare.

Känslighet: är en mycket viktig faktor för spelare. Poängen är att musen gör exakt vad du säger att den gör. Hängningar eller förseningar kan göra hela spelets gång och därmed också framgången mycket sämre. Du kan se känsligheten från DPI-värdet. Även här är det viktigt att detta kan justeras i inställningarna.

Vikt: Var också uppmärksam på vikten när du köper. Naturligtvis är alla datormöss inte särskilt tunga, men vikt spelar en viktig roll i hanteringen. Om du köper en spelmus som är för lätt kommer den att ha lika negativ inverkan på spel som en mus som är för tung. De flesta spelare föredrar dock att använda en tyngre mus eftersom det är lättare att kontrollera.

nycklar: Nycklarna är också avgörande för rätt spelupplevelse. Medan en vanlig PC-mus har två knappar och ett hjul ser det mycket annorlunda ut med spelmusen. Här hittar du många andra knappar på sidorna som gör det lättare att spela och navigera. Vanligtvis kan knapparna tilldelas själv. En fast standard anges endast för vänster och höger musknapp.

Video: Köpråd för spelmus

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Köp en spelmus, men var?

Frågan om var du bäst kan köpa en spelmus besvaras snabbt. Internet och lokal handel erbjuder en mängd olika modeller. För många elektroniska enheter är lokal handel ett mycket bra val. Här kan du titta på produkten och hålla den i dina händer. Detta är dock inte möjligt med spelmöss. Det betyder att om du väljer att köpa online är det lika bra. Du har också ett mycket större urval online. Onlinehandlare som Amazon erbjuder inte bara ett brett utbud av produkter utan också olika prisklasser. Dessutom finns det alltid ett erbjudande här där du kan spara lite pengar.

Rekommenderad läsning: Köp gamertangentbord

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda spelmusprodukterna 2022 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 11,041. Storsäljare
Razer DeathAdder Essential (2021) - Essential spelmus med...
19.089 Bewertungen
Razer DeathAdder Essential (2021) - Essential spelmus med...*
 • OPTISK SENSOR MED äkta 6.400 6.400 DPI: Razer DeathAdder Essential har en beprövad optisk sensor med äkta XNUMX XNUMX DPI för ...
 • ERGONOMISK FORM: Tack vare sin ergonomiska form är musen alltid bekväm att hålla i, så även under långa spelsessioner i värmen av ...
 • EXTRA ROBUST: Razer DeathAdder Essential är extra robust för att säkerställa optimal prestanda, speciellt under intensiva spelsessioner ...
2. Storsäljare
zelotes T90 spelmus 9200 DPI, 8 programmerbara knappar,...*
 • Denna trådbundna mus har 9200 DPI (1000/1600/2400/3200/5500/9200 DPI), styr din egen hastighet. Växla...
 • 8 extra vikter - Gamingmöss erbjuder dig 8 extra vikter. Du kan anpassa din mus för att passa dina behov, en...
 • 13 olika ljuslägen: Med 13 färgglada ljuslägen (7 andningsfärgljus + 6 enfärgade ljus). Vid behov kan LED-lampan...
- € 28,103. Storsäljare
Razer Basilisk X HyperSpeed ​​​​ - Trådlös spelmus med upp till...*
 • ULTRASNABB TRÅDLÖS RAZER HYPERSPEED-TEKNOLOGI: Med extremt låga latenser, upp till 100 timmars batteritid och sömlös ...
 • MODERN OPTISK 5G SENSOR: En sensor med 16.000 XNUMX DPI garanterar att även de minsta musrörelserna detekteras så att ...
 • ULTRALÅNG BATTERILID: När du spelar, tack vare Razer HyperSpeed, kan du njuta av ultrasnabb trådlös prestanda i upp till 285 timmar.
4. Storsäljare
RGB-spelmus, Vollion PC-gamermus med 8 programmerbara...
521 Bewertungen
RGB-spelmus, Vollion PC-gamermus med 8 programmerbara...*
 • 【7 anpassningsbara RGB-spellägen med bakgrundsbelysning】 2021 uppdaterad version, med chroma RGB-belysning, 7 olika ...
 • 【8 programmerbara knappar och snabbbildsknapp】 Stöder makroredigering, 8 musknappar kan programmeras med enkla ...
 • 【Snabb och exakt spelrespons】 5 DPI (1200/2400/3500/5500/7200) justerbara känsligheter för spel och dagliga ...
- € 20,095. Storsäljare
Roccat Kone AIMO-spelmus (hög precision, optisk uggleöga...*
 • Aimo-belysning - rgba-bakgrundsbelysning och LED-belysningseffekter
 • 5 oberoende konfigurerbara belysningszoner; Systemkrav: USB 2.0 (eller högre), Internetanslutning (för drivrutinsprogram)...
 • Optisk ROCCAT Owl-Eye-sensor med 16.000 dpi
6. Storsäljare
Gamingmus, Dacoity ergonomisk PC-mus med kabel, RGB...*
 • 【Högre 8000 DPI och programmerbar spelmus för spelare】 5 tillgängliga DPI-nivåer än andra: 1200/2400/3500/5500/8000. Med...
 • 【Justerbar RGB-bakgrundsbelysning】 Med den nedre ljusknappen på den trådbundna spelmusen kan du snabbt växla mellan 7 ...
 • 【8 programmerbara knappar & avfyrningsknapp - öka din chans att vinna】 Den trådbundna kabelmusen har en oberoende avfyrningsknapp ...
- € 3,207. Storsäljare
Razer DeathAdder V2 trådbunden spelmus FRML-förpackning*
 • Optisk sensor Focus+ med 20K dpi: Automatisk kalibrering via musmattan och minskar markördriften vid start och landning för...
 • 3 gånger snabbare än traditionella mekaniska omkopplare: Razers optiska musomkopplare använder ljusstrålebaserad aktivering och...
 • Uppslukande, anpassningsbar Chroma RGB-belysning: Stöder 16,8 miljoner färger med inbyggda förinställda profiler; synkroniserad med...
8. Storsäljare
BenQ - ZOWIE Zowie ZA13-C symmetrisk spelmus för esports |...
18 Bewertungen
BenQ - ZOWIE Zowie ZA13-C symmetrisk spelmus för esports |...*
 • 3360-sensor, symmetrisk design för handflats- och klogrepp, den höga designen erbjuder ett säkert handstöd och säkerställer kontrollerad...
 • För typiska användare av handflatan ger den extra breda fronten stöd när du lyfter musen och garanterar ett säkert grepp.
 • Med det klassiska klogreppet ger den inre konkaviteten dina fingrar stöd så att musen kan plockas upp utan ansträngning.
- € 36,009. Storsäljare
Logitech G502 HERO Gaming Mouse Special Edition med HERO 25K DPI...*
 • HERO-sensor: Nästa generations HERO-sensor för exakt skanning (upp till 25 600 DPI) utan utjämning, filtrering eller acceleration
 • 11 programmerbara knappar: Tillsammans med det ultrasnabba rullningshjulet med två rullningslägen ger de 11 programmerbara knapparna dig obegränsad...
 • Justerbara vikter: Vikten och viktfördelningen på musen kan justeras exakt med de fem justerbara 3,6 g vikterna för ...
- € 16,7110. Storsäljare
Logitech G203 spelmus med anpassningsbara LIGHTSYNC ... *
 • 8.000 XNUMX DPI-sensor: Den spelfärdiga sensorn reagerar exakt på dina rörelser. Använda inställningarna i Logitech G HUB...
 • LIGHTSYNC RGB-FÄRGER: Ta lite färg i spel med vår dynamiska LIGHTSYNC RGB med färgvågseffekter som du kan använda med ~16,8 miljoner färger...
 • Klassisk, gamer-testad design: Spela bekvämt med full kontroll. Den enkla layouten med 6 knappar och...
- € 11,04erbjudandet
- € 28,10erbjudandet
- € 20,09erbjudandet
Roccat Kone AIMO-spelmus (hög precision, optisk uggleöga...
Roccat Kone AIMO-spelmus (hög precision, optisk uggleöga...*
Aimo -belysning - RGB -bakgrundsbelysning och LED -belysningseffekter; Optisk ROCCAT Owl-Eye Sensor med 16.000 XNUMX dpi
79,99 € € 20,09 59,90 € Amazon Prime
- € 45,73Neu!
HyperX HX-KB7RDX-US Alloy Origins Core, RGB Mechanical Gaming...
HyperX HX-KB7RDX-US Alloy Origins Core, RGB Mechanical Gaming...*
Produkt 1: Mekaniska HyperX-switchar*; Produkt 1: Helaluminiumkropp av flygplanskvalitet
169,98 € € 45,73 124,25 € Amazon Prime
Neu!
Vertux, trådlös spelmus, 10000 DPI, trådlös laddningsstation,...
Vertux, trådlös spelmus, 10000 DPI, trådlös laddningsdocka,...*
PixArt 3325 1000/1600/3200/5000 och 10000 sensorer; Samplingsfrekvens på 6500 och samplingsfrekvens mellan 125Hz och 1000Hz
53,35 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 30.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Ta en paus med Dino! :)

Få extra poäng

1. Bundesliga 22/23 lösenord för vadslagning:

1. Bundesliga 22/23 lösenord för vadslagning:

Du kan göra det med ett klick "Lösenord" visas och du kommer att vidarebefordras till erbjudanden från Amazon. Varje köp stöder fotbollsspelet. Den där "Lösenord" kopiera och klistra in i vadslagningsspelet! 

Till fotbollsspelet

Visa alla detaljer! Visa mindre!

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*