Bevara - Bevara | Råd och tips

niko

Inga kommentarer

Uppvaknande

Vid konservering eller konservering bevaras olika typer av mat under lång tid. Eftersom kokningen sker vid temperaturer runt 100 ° måste frukt och grönsaker konserveras med denna metod med en förlust på vitaminer väntas. Grundkravet för konservering är att frukt och grönsaker bearbetas så färska som möjligt när de skördas.

Sats med 6 original WECK 3/4 liters tumblerburk, 850 ml, rund kantburk RR100 + glaslock + tätningsring + weckklämmor + GRATIS recepthäfte, konserveringsburk, konserveringsset, blötläggning, konservering + konservering, burkinformationenBormioli-uppsättning med 6 svängbara burkar Fido 500 ml Rocco, förvaringburkar, hängburkar, konserveringsburkar, glas, transparent, 6 x 500 mlinformationenWeck 187 12 delar tumbler burk Mason burk inklusive gummiringar och weck clipsinformationenMamboCat-uppsättning med 12 masonburkar med lock lockande ringklämmor I original Weck tumblerburkar 290ml I masonburkar för kakgelé och mycket mer I syltburk inklusive diamant-sockergelé magiskt recepthäfteinformationenWECK konserveringsmaskin WAT 15 (emaljerad konserveringsgryta, varmvattendispenser, glögg, med termostat, med timer, 29 liter) 6830informationenWeck WAT 25 automatisk konserveringsspis 1800 watt med klocka, 18/10 rostfritt stål, 230 volt, metallicinformationen
Sats med 6 3/4 liters tumlarburkar med glaslock, murburk + glaslock RR100 + konserveringstillbehör6er Set Mason Jar Clasp Fido 0,5LPRAKTISK KOMBINATIONSSATS - 12 små murarburkar med glaslock inkl. 12 gummiringar och 24 väckarklämmor - kan användas som konserveringsburkar, som startburkar, som dessertglas eller för dekoreringBÄSTA BEVARING Linsformade burkar med lock och clips är lämpliga för kokning av korvkött samt sylt och gelé. Perfekt för konservering av desserter, pasta, kakor och mycket merKokkärl med 2-lagers emaljering med högsta motståndKonserveringsmaskinen kan inte bara användas för att konservera mat, utan också för att pressa frukt.
Påfyllningsvolym: 850 mlLufttätt på grund av tätningsföreningen med gummi och snäpplåsningTILLVERKAD I TYSKLAND - Med dessa 12 högkvalitativa väckarkanna med glaslock i en klassisk form (160 ml) är det garanterat att du inte går fel. Du kan nu lägga till dina pestos, sylt, kryddor ...UGNBESKYTTT BEVARANDE GLASglas Dessertglasen kan användas i ugnen och är därför också lämpliga som bakglasögon Kakglasögon I Glasögon för bakning av kakor eller muffins, till exempel I Frysning är också möjligBotten på den högkvalitativa konserveringsmaskinen är stängdDen högkvalitativa konserveringskrukan är gjord av rostfritt stål och är därför särskilt hållbar.
26,99 € 23,00 € 25,90 € 34,99 € 135,26 € 176,43 €
amasonamasonamasonamasonamasonamason
9 december 2023 13:489 december 2023 13:489 december 2023 13:489 december 2023 13:489 december 2023 13:489 december 2023 13:48* Reklam

Förvaring i ugnen

Du kan koka ner både i en gasspis och i en elspis. För att göra detta, placera de fyllda burkarna med lock och gummiringar samt klämmorna på ugnsgallret, som har skjutits in i bottenskenan. Ett fartyg med vatten placeras bredvid det. Kokningen sker vid 130 °. Detta betyder att gasugnar ungefär medelvärme och att elektriska spisar endast ska användas under värme. Efter att kokprocessen är slutförd stannar glasen i röret i ytterligare 30 minuter.

Konservering i burk / automatisk spis

Kokkärlet är utrustat med en termometer och en insats för att hålla glasen. De fyllda glasen med gummiring, lock och klämma placeras på insatsen. Sedan hälls lika mycket vatten med samma temperatur som glasinnehållet i potten, hälften av vattennivån bör vara nära glasen. Den erforderliga tillagningstiden mäts endast från den tidpunkt då vattnet har den föreskrivna temperaturen. Vid denna tidpunkt Värmekälla att vara mindre så att vattnet inte bubblar.

Den automatiska spisen underlättar konserveringen

En konserveringsmaskin gör konserveringen mycket lättare genom att värma upp vattnet till rätt temperatur och bibehålla det. En sådan anordning är ungefär lika stor som en grytan, bara att den är försedd med en strömanslutning. Sådana maskiner har en värmeslinga inbäddad i golvet. Så du gör dem oberoende av din spis och kan koka ner var du än har en strömanslutning. Ett galler placeras i potten så att glasögonen inte står direkt på golvet och inte kan skadas. Sedan hälls lämplig mängd vatten i. Slå nu på enheten och välj önskad temperatur. Han gör resten bevara av sig själv.

Förvaring i en tryckkokare

I tryckkokaren kan maten kokas i små mängder på mycket kort tid. Om du till exempel behöver upp till 90 minuter för grönsaker i en kastrull, är det i tryckkokare endast cirka 10 minuter. En kruka med en kapacitet på minst 7-9 liter krävs dock. Industriella glasögon är bättre lämpade för kokning i en tryckkokare än rillade glasögon, eftersom fler av dessa typer av glas passar in i dem. Se även Instruktioner för tryckkokare.

Konservera gelé

Ren fruktjuice, som erhålls genom [verktygstips position = "vänster" text = "Juicar fruktjuicer med ånga) genom att värma frukten med ånga, men inte koka den."] Ångjuicering [/ verktygstip], med en [verktygstips -position = "Vänster" text = "Centrifuger är lättare att rengöra än pressar och möjliggör snabbare arbete."] Fruktjuicecentrifug [/ verktygstip] eller en spindelpress förtjockas med socker genom kokning. Denna längre kokning med socker förvandlar fruktjuicen till gelé. För de flesta fruktsorter måste pektin tillsättas för att underlätta gelning. För gelé krävs vanligtvis cirka 1000 g socker per liter juice. Konserveringen av gelén är densamma som med sylt eller sylt.

Bevara grönsaker

Grönsaker kokas vanligtvis inte innan de kokas eller konserveras, utan bara ångas tills de är halvmjuka. Häll sedan omedelbart grönsakerna i burkar medan de fortfarande är varma och koka ner dem. Förkokta grönsaker behöver därför bara halva tillagningstiden för råa grönsaker. Medan grönsaker som blomkål, tomater och selleri kan läggas råa i burkarna, är det lämpligt att förånga alla andra grönsaker.

Konservera sylt

Rensade, beredda frukter kokas med hälften av den mängd socker som krävs. När frukterna är mjuka, tillsätt resterande socker medan du rör om försiktigt. Även här, som med sylt, är det ibland nödvändigt att tillsätta pektin. I många gummibjörnar, sylt och fruktgummi används det pektin används som gelningsmedel. Gelningsmedel är livsmedelstillsatser som sväller eller binder vatten i vatten, dvs. leder till gelning.

Gör sylt och konserver

Grunden för sylt är fruktmassa, som erhålls genom att laga beredd frukt med eller utan socker och sedan föra den kokta frukten genom en sikt. Fruktmassan förtjockas med tillsats av socker i ett visst förhållande; sockret bör bara tillsättas när massan redan har förtjockats i viss utsträckning. Detta kommer att förhindra att marmelad. Eftersom många frukter inte innehåller tillräckligt med gelningsmedel är det i de flesta fall nödvändigt att tillsätta pektin i slutet. Äpple sylt är tillräckligt tjockt när några droppar sylt läggs på en tallrik och gel omedelbart. Efter tillagningen hälls syltet i förvärmda krukor eller burkar och täcks med pergamentpapper. Efter kylning kan kärlen stängas med lock som har pastöriserats i förväg.

Bevara frukt

Frukt kan konserveras genom konservering med eller utan socker. I allmänhet har frukter tillagade med socker en bättre smak; sockerersättningar som stevia kan också användas för detta ändamål. Frukt för kompott hälls i glasen och hälls med sockerlösning. Cirka 500 g socker krävs för 150 g söt frukt. För sura frukter behöver du cirka 250 g socker. Diabetiker kan göra sin egen konserverade frukt med sockerersättningar.

Bevara bevarande tips för rätt sätt

 • Rengör burkar, lock, ringar och alla andra apparater som maten kommer i kontakt med, t.ex. krukor, skålar och slevar, före användning.
 • Använd endast perfekta glasögon, lock och gummiringar.
 • Lägg burkarna på en fuktig trasa när du fyller den varma maten.
 • Se till att rengöra smutsiga kanter och gummiringar noggrant när du fyller på dem.
 • Endast så många frukter eller grönsaker innan du lagar mat som kan tillagas på en kurs.
 • Använd bara glas av samma storlek under en tillagningscykel.
 • När du har tagit bort burkarna från grytan, placera dem på ett bräde och skydda dem mot drag med en trasa tills de har svalnat. Ta först bort clipsen från kåpan.
 • För att förbättra hållbarheten är det lämpligt att ha den första konserveringsprocessen följt av en sekund efter senast 48 timmar, som bara ska hålla halva den föreskrivna konserveringstiden.
 • Förvara burken i ett mörkt rum runt 15 °.

Bevara tider

Konserveringstiderna för frukt och grönsaker eller andra livsmedel varierar beroende på hur enheterna används. Koktiden finns i tillverkarens rekommendationer.

Koka ner dig själv - definitivt det bättre alternativet

Att laga mat själv är kul, även med hela familjen. Men att koka ner dig själv ger också hälsa. Du kan laga mycket på det dagliga bordet själv, här bestämmer du vilka ingredienser som ska bearbetas. Det är här den första fördelen är att konstgjorda smaker och konserveringsmedel vanligtvis inte tas bort. Du vet exakt vilka ingredienser som användes i det eller vilket glas. Sammanställningen av de enskilda slutprodukterna ligger i dina egna händer.

Om du köper varor som redan har konserverats har du att göra med konserveringsmedel i maten trots den traditionella processen. Tyvärr är detta inte ett alternativ för personer med mat och / eller konserveringsallergier.
Du kan enkelt laga eller konservera dina frukt- och grönsaksprodukter själv. Konserveringssocker används vanligtvis för de typer av frukt, sylt och kompott görs - naturligtvis används gelé i alla smaker också.

Det klassiska vakna eller beta

Grönsaker marineras ofta i ättika och olja, och de kan också kokas ner i saltat vatten. Här tillsätts ytterligare örter för att ge smaken - antingen hakad, malet eller i ett stycke. Utöver det ser det också dekorativt ut.
Om du har en familj och vill mata dem hälsosamt och enligt gamla tullar, kan du inte undvika den klassiska betningen eller betningen eftersom du bara ska köpa färsk frukt och grönsaker enligt deras säsong, vilket garanterar högsta kvalitet och korta transporter gånger och därmed liten förlust av näringsämnen. Dessutom erbjuds inte de önskade sorterna till höga priser.

Använd konserver

Om du vill få mat året runt, vars säsong inte är vanligt, måste du tillgripa konserver (eller dyr import från utlandet). Naturligtvis, med överutbudet av frysar och lådor, kan du också frysa saker färska dessa dagar - men du bör använda varorna inom de närmaste 3 månaderna, men saker ser annorlunda ut med självkokta varor, dessa varor kan till och med hållas i flera år. Murburkarna ska förvaras på en sval, mörk och torr plats, det är det enda sättet att varorna behåller sin egen färg under en längre tid - frukt och grönsaker som verkar obehagliga kommer inte att gå bra med någon. Fördelarna sammanfattas igen kort: inga konstgjorda konserveringsmedel, inga konstgjorda smaker, fri hand när det gäller val av ingredienser, lång hållbarhet för frukt och grönsaker (längre än frysning), är roligt för hela familjen, ger mer smak till tallriken.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda konserveringskrukprodukterna 2023 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
WECK automatisk konserveringsspis WAT 15 (emaljerad konserveringsgryta,...*
 • Kokkärl med 2-lagers emaljering med högsta motstånd
 • Botten på den högkvalitativa konserveringsmaskinen är stängd
 • Konserveringsgrytan har överhettningsskydd, en juicebrytare, en indikatorlampa, en precisionstermostat och en timer
2. Storsäljare
culinario kokkärlsats, spis med termometer, 28 liter,...
39 Bewertungen
culinario kokkärlsats, spis med termometer, 28 liter,...*
 • Emaljerat lock i mörkbrunt med öppning för termometern
 • lämplig för alla typer av spisar, inklusive induktionshällar
 • Kapacitet: 28.000 28 ml (14 liter) 1 stycken 35 liters konserveringsburkar | Mått på glögggrytan ca Ø 30 x H XNUMX cm
3. Storsäljare
4. Storsäljare
WECK glögggryta / konserveringsmaskin WAT 24A (konserveringskruka av...*
 • Den helautomatiska konserveringsmaskinen kan inte bara användas för att konservera mat, utan också för att pressa frukt och för...
 • Den högkvalitativa konserveringskrukan är gjord av rostfritt stål och är därför särskilt hållbar.
 • Konserveringsmaskinen har överhettningsskydd, precisionstermostat och juicebrytare samt utloppskran.
5. Storsäljare
WECK konserveringsmaskin WAT 35 (blötläggningsmaskin / konserveringsgryta med...*
 • Konserveringsmaskinen kan inte bara användas för att konservera mat, utan också för att pressa frukt.
 • Den högkvalitativa kokgrytan är gjord av livsmedelssäker plast.
 • Konserveringsmaskinen har överhettningsskydd, precisionstermostat och juicekrets.
6. Storsäljare
KESSER Konserveringsmaskin 27 liter | 1800 watt | Temperatur från ...
486 Bewertungen
KESSER Konserveringsmaskin 27 liter | 1800 watt | Temperatur från ... *
 • 𝐋𝐄𝐂𝐊𝐄𝐑𝐄 𝐆𝐄𝐑𝐈𝐂𝐇𝐓𝐄: Med KESSER KE1800W konserveringsgryta kan du göra hälsosam och läcker mat från din egen...
 • 𝐋𝐄𝐈𝐒𝐓𝐔𝐍𝐆: 1800 W stark helautomatisk konserveringsmaskin med 27 liters kapacitet för konservering av upp till 14 liters burkar på ...
 • 𝐄𝐈𝐍𝐅𝐀𝐂𝐇𝐄 𝐁𝐄𝐃𝐈𝐄𝐍𝐔𝐍𝐆: Temperaturinställning från 30-100°C med MAX-inställning för kontinuerlig drift...
7. Storsäljare
DMS® 27L automatisk konservering glöggkruka ... *
 • DMS Einkochautomat 27l är en kvalitetsprodukt från DMS. Vattenkokare, tryckkokare och glöggkokare - denna...
 • De mångsidiga användningsmöjligheterna gör den automatiska konserveringsspisen med kran till ett värdefullt hjälpmedel vid många tillfällen. De...
 • Överhettningsskyddet ger extra säkerhet, så att ingen konserveringsburk kan spricka. Grytan kan även användas som vattenkokare och...
- € 6,518. Storsäljare
Kochstar konserveringsmaskin WarmMaster S (konserveringsmaskin / konserveringsmaskin med...
230 Bewertungen
Kochstar konserveringsmaskin WarmMaster S (konserveringsgryta / konserveringskokare med...*
 • Konserveringsmaskinen med timer är den idealiska enheten för att konservera olika typer av frukt, grönsaker och kött. Du kan med...
 • Koken är också idealisk för att laga soppor och grytor och hålla dem varma, helst i samband med...
 • Konserveringsmaskinen är permanent syrafast emaljerad.
9. Storsäljare
axentia konserveringsgryta, emaljerad konserveringsgryta, lämplig för glögg...*
 • Konserveringsgrytan kan användas till alla typer av spisar - mångsidig och enkel att använda
 • Multipott med öppning i locket för konserverande termometer - möjliggör konstant temperaturövervakning
 • Spisen är ca 26 cm hög och har en diameter på ca 36 cm - plats för upp till ca 14 glas
- € 10,0010. Storsäljare
Klarstein Biggie Small - automatisk konserveringskokare, konserveringsgryta,...*
 • Helautomatisk konserveringsmaskin för att väcka förråd, laga soppor eller värma och hålla varma drycker varma | oberoende av...
 • praktisk kran för att tömma av det kokande vattnet eller för att servera varma drycker i portioner | enkel manövrering via två...
 • robust material: konserveringskruka av borstat rostfritt stål | Automatisk avstängning: enheten stängs av automatiskt efter att timern har gått ut |...

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 10.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Kommentera uppropet

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning