Köksvåg: köksredskap för köket

niko

Inga kommentarer

Särskilt de som lagar och bakar i köket enligt receptet och instruktionerna är beroende av de användbara verktygen i köksvågarna. Du måste köpa en köksvåg någon gång. Detta har en ganska utveckling bakom sig, om du kommer ihåg köksvågsmodellerna från svunna tider. Dessa mekaniska köksvågar var mycket enkla i konstruktionen.

Den bestod av en bas som sänktes när en skål eller behållare sattes upp. Vikten av mängden kunde sedan avläsas på motsvarande skala och justeras därefter.

Amazon Brand - Eono Digital Kitchen Scale, Premium ...Meromore digitala köksvågar, 5 kg (1-g-exakt) digitala vågar ...Etekcity köksvåg, digital våg för matlagning, bakning,...Soehnle Page Profi 200, digital köksvågssilver av ...Benefast 1g till 10kg Touch Control Digital köksvåg, USB...ACCUWEIGHT 203 digital köksvåg, för mat eller...NBPOWER digital köksvåg, köksvåg 10KG grå...LOFTer digital köksvåg, köksmaskiner 2 batterier...Monzana köksvåg 8 kg fjädrande LCD-skärmsensor ...Digital köksvåg Elektronisk våg 1g till 15 kg / 33lb ...
Kontrollera prisKontrollera pris14,99 €29,99 €Kontrollera pris15,99 €24,99 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris
Amazon Brand - Eono Digital Kitchen Scale, ... *Meromore digitala köksvågar, 5 kg (1-g-exakt) ... *Köksvåg från Etekcity, digitalvåg för...*Soehnle Page Profi 200, digitala köksvågar ... *Benefast 1g till 10 kg Touch Control Digital...*ACCUWEIGHT 203 digital köksvåg, för...*NBPOWER köksvåg digital, köksvåg 10KG...*LOFTer digital köksvåg, köksmaskiner 2...*Monzana köksvåg 8kg fjädrande LCD -skärm ... *Digitala köksvågar Elektroniska vågar 1g till 15 ... *
◼️ Ej tillämpligt◼️ FÖRKORT MÄTNING: Med hjälp av precisionssensorerna ...◼️ Precision: Öppningar: 0g/1. 0 oz. Minsta värden: 01....◼️ Okänslig vägyta - tack vare högkvalitativt rostfritt stål med ...◼️ Miljövänlig trelastarfunktion: Den elektroniska ...◼️ Hög precision: Utrustad med högprecisionssensorer ...◼️ 【Exakt mätning】 Den digitala köksvågen med fyra...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt
◼️ Ej tillämpligt◼️ TARE FUNKTION: Du kan lägga till en skål, kopp eller ...◼️ Tydliga resultat: LCD-skärmen erbjuder en bättre...◼️ Exakt vägning - har en maximal bärvikt på 15 ...◼️ Fullt vägningsintervall: Den elektroniska vågen väger 1 g till 10 ...◼️ Multifunktioner: Med tilläggsvägningsfunktionen kan du ...◼️ 【Multifunktion】 Med dessa köksvågar kan du ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt◼️ Ej tillämpligt
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
Kontrollera prisKontrollera pris14,99 €29,99 €Kontrollera pris15,99 €24,99 €Kontrollera prisKontrollera prisKontrollera pris
amasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamasonamason
Senaste uppdatering den 2 december 2023 14:24 Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Mekanisk eller digital?

De mekaniska köksvågarna som var kända från förr kom med en rund eller fyrkantig plastkropp. Ibland var en skål av plast eller rostfritt stål redan integrerad, så att du inte längre behövde subtrahera behållarens vikt för att få den exakta mängden ingredienser.

Detta är nödvändigt för modeller utan skål. Först måste skålen vägas. Sedan skålen med dess innehåll. Dessa mekaniska köksvågar har en klassisk retro charm och finns naturligtvis fortfarande i stort antal idag. Dessa dagar kan du fortfarande köpa dessa för 15 till 40 euro och ta med en bit nostalgi in i köket.

Innovationen och de tekniska framstegen kan ses på de digitala köksvågarna. Med många funktioner och tillbehör gör dessa enheter tillagning och bakning enklare. Kroppen på de digitala köksvågarna är betydligt plattare än den hos den mekaniska. Denna är slät och består av plast, metall, glas eller trä. Digitala köksvågar finns i olika former och attraktiva mönster.

Allt ingår, från färgglada till svartvita till användning av en glasnivå. Den lilla displayen mäter mycket exakt och visar kocken den exakta mängden. Det är praktiskt taget bara innehållet i ingrediensen som kan mätas med hjälp av tararnyckeln. Skålen som används är bokstavligen irrelevant. Beroende på tillverkare, version och funktioner kostar de digitala köksvågarna mellan 10 och 100 euro.

Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Slutsats om köksmodellerna

Vill du ha mekaniska eller digitala köksvågar? För nostalgiker och retroälskare kan det vara de klassiska, mekaniska köksvågarna. Det här ser mycket ut och fångar ögat. Du vet vad det är för köksapparat. Tyvärr tar mekaniska köksvågar vanligtvis upp mycket utrymme i köket.

På grund av dess högre struktur är det mindre platsbesparande att stuva undan det än en digital köksvåg. En fördel med mekaniska köksvågar är dock att de inte kräver användning av batterier. Det sparar pengar och skyddar också miljön. I drift är den mekaniska köksvågan billigare än en digital modell.

För amatörkockar och passionerade bagare är digitala köksvågar en verklig tillgång. Särskilt människor som lagar mycket mat och gillar att laga mat rekommenderas väl med den här versionen. De tilltalande motiven - blommor, prydnader, figurer och återkommande mönster - är inte bara tilltalande, utan glädjer också användaren vid användning av de digitala köksvågarna.

En annan fördel med de digitala köksvågarna är deras låga höjd. Tack vare den platta kroppen kan den rymmas nästan var som helst och kan till och med hitta sin plats i lådan.

Var kan man köpa köksvågar

Många diskonterare erbjuder köksvågar i broschyren. Dessa är mestadels digitala köksvågar som kostar mellan 10 och 40 euro. Dessa är platta mönster, som ofta är försedda med färgglada motiv. Välsorterade stormarknader, varuhus och elektronikbutiker erbjuder digitala köksvågar.

Priserna ligger mellan 15 och 100 euro, beroende på version och tillverkare. Jämförelsen när det gäller inköp online är också värt. Här har du möjlighet att titta på motsvarande och favoriserade modell och beställa den med ett klick.

Det digitala köksvåg kommer hem bekvämt med paket och kan returneras inom 14 dagar utan att ange någon anledning. I dina egna fyra väggar har du möjlighet att sätta de digitala köksvågarna genom deras steg. Gillar du köksvågarna? Eller snarare inte?

Detta kan avgöras hemma. Med de olika modellerna som finns på marknaden och en mängd olika mönster och märken, bör man ägna särskild uppmärksamhet åt finesserna i en köksvågs funktion. Framförallt spelar minsta och högsta vägningsenheter en viktig roll här.

 • Hur många gram visar vågen som den minsta enheten?
 • Vad är den maximala lastkapaciteten?

Denna funktion måste ibland kunna bestämma de minsta mängderna - till exempel när det gäller vaniljstänger. Beroende på avsedd användning är det därför viktigt vilket milligramtal som heter. Den maximala lastkapaciteten för köksvågar är i genomsnitt 5 kg. I de flesta fall är inget mer nödvändigt. Olika köksvågar erbjuder också en högre maximal belastning på 15 och fler kilo.

En annan viktig faktor är vägningsytan. Ofta finns det skålar i olika storlekar i köket, vilket avsevärt begränsar valet när det gäller en liten vägningsyta. Skålen får inte luta eller vingla på basen, eftersom detta kommer att förvränga slutresultatet. Vägytans design kan utformas annorlunda.

Här beror det på användarens personliga smak. Den så kallade tarafunktionen eller tilläggsvägningsfunktionen är en praktisk aspekt. Speciellt om du behöver ingredienserna i snabb följd kan du trycka på taraknappen och få ett exakt, oförfalskat resultat. Efter bakning kul är enkel rengöring en obestridlig detalj.

Den släta ytan kan enkelt rengöras från mjöl och co. Med en mjuk trasa och lite vatten. Skålen kan ofta till och med läggas i diskmaskinen. Redskapen kan sedan enkelt stuvas undan för nästa användning.

Varför behöver du köksvågar?

I synnerhet för hobbybagare är köksvågan ett viktigt verktyg för att exakt väga de olika ingredienserna. När du bakar behöver du mjöl, socker, smör, mjölk och andra små ingredienser. Innan dessa blandas ihop behöver du den exakta mängden. Ett felaktigt blandningsförhållande eller felaktig vägning kan ibland ha en dödlig inverkan på den slutliga smaken.

De digitala köksvågarna med tarafunktion är därför en perfekt följeslagare. Så du kan väga de enskilda ingredienserna exakt utan att behöva subtrahera något separat. Tårtan eller bakverket är definitivt en succé. Utan köksvåg skulle denna ansträngning vara mycket mer ansträngande och du skulle behöva ha de flesta måttenheterna i huvudet. Här är ett litet exempel:

 • 1 tesked (tesked), lika med 4 g socker, 5 g salt eller 3 g bakpulver
 • 1 msk (matsked), hopad, står för 25 g mjöl, 30 g socker eller 25 g salt

Även med de minsta förändringarna kan det hända att tillagnings- eller bakningsprojektet inte fungerar som önskat.

Hitta i toppen🔟 de bästa och mest sålda köksvågsprodukterna 2023 på ärliga tester

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
1. Storsäljare
ETEKCITY köksvåg, köksvåg digital 5KG med stor...
136.154 Bewertungen
ETEKCITY köksvåg, digital köksvåg 5KG med stor...*
 • HÖG PRECISION: Den är utrustad med 4 högprecisionssensorer, med en kapacitet på 5 kg / 11 lb, upp till 1 g / 0. 04oz exakt exakt, ...
 • ROBUST ROSTFRITT STÅL: Den släta plattformen i rostfritt stål och anti-fingeravtrycksteknik är användbara för enkel rengöring och långvarig ...
 • RENSA RESULTAT: Med TARE-funktionen kan vågens vikt blixtsnabbt nollställs; Snabb enhetsomvandling och...
- € 8,002. Storsäljare
Soehnle köksvåg Sida Compact 300 vit, digital...*
 • Hög lastkapacitet - Den moderna hushållsvågen har en maximal lastkapacitet på upp till 5 kg. Vikten används för noggrann vägning...
 • Lätt att läsa - köksvågen är digital och tack vare LCD-displayen är siffrorna lätta att läsa. Tack vare sin platta design är den...
 • Bekväm vägning - Tack vare den praktiska taravägningsfunktionen är det lätt för gramvågen att väga olika ingredienser i en skål ...
- € 6,133. Storsäljare
Clatronic KW 3626 köksvåg upp till 5 kg, extra platt,...*
 • Exakta resultat - Väg dina ingredienser och mat - den digitala köksvågen KW 3626 stödjer dig. Håll koll på din...
 • Retrolook — ett speciellt blickfång i ditt kök. Sätt nya accenter med den eleganta retrodesignen. Enheten kommer i rosa, mintgrön...
 • Tarafunktion — Med tarafunktionen kan du väga valfritt antal ingredienser separat i steg om 1 g.
- € 1,354. Storsäljare
ADORIC digital våg Professionell elektronisk våg, ...
34.906 Bewertungen
ADORIC digital våg Professionell elektronisk våg, ... *
 • Utrustad med 4 högprecisionssensorer för att ge dig exakt vikt; 5 kg/11lb kapacitet, 0.01oz/ 1g division, perfekt för...
 • 18/8 plattformsdesign i rostfritt stål: Designad med en slät plattform i rostfritt stål och anti-fingeravtrycksteknik för enkel rengöring och...
 • Användare: En exakt TARE-funktion kan nollställa den aktuella vikten på vågen, snabb enhetsomvandling, volymmätning...
5. Storsäljare
Amazon Brand - Eono Digital Kitchen Scale, Premium ...
29.214 Bewertungen
Amazon-märket - Eono Digital Kitchen Scale, Premium ... *
 • 【EXAKTA MÄTNINGAR】 Eono matvåg med 4 nya högprecisionssensorer väger upp till 5 kg i steg om 1 g, rekommenderad minimivikt ...
 • 【LÄTT ATT ANVÄNDA】 Lätt att använda med bara två knappar, snabb tarering och enkel omvandling mellan måttenheterna g, oz, ml och ...
 • 【ENKEL RENGÖRING】 Köksvågen har en slät platta i rostfritt stål så att fingeravtryck, stänk och matrester är lätta ...
6. Storsäljare
Digital köksvåg, 10 kg köksvåg med LCD-display och tara...
2.611 Bewertungen
Digital köksvåg, 10KG köksvåg med LCD-display och tara...*
 • 1. Tack vare den ultratunna men stabila konstruktionen och den kompakta storleken på 17,8 cm * 14 cm * 1,8 cm kan den digitala köksvågen ...
 • 2. Den digitala Letron köksvågen med 4 inbyggda högprecisionsbelastningssensorer, väger upp till 10 kg i steg om 1 g, rekommenderas ...
 • 3. Den bekväma TARE-knappen låter dig subtrahera tallrikens eller behållarens vikt för att enkelt få exakt ...
7. Storsäljare
- € 20,008. Storsäljare
Soehnle Page professionell digital våg för max. 15 kg, digital ...
11.928 Bewertungen
Soehnle Page professionell digital våg för max. 15 kg, digital ... *
 • Genomtänkt extra - den innovativa hållfunktionen fryser viktvisningen på Soehnle köksvåg i 10 sekunder. länge på: perfekt om skärmen...
 • Exakt vägning - Denna elektroniska köksvåg har en maximal bärvikt på 15 kg. Dessutom kan vågen väga med en noggrannhet på 1 g:...
 • Stor yta - Den digitala köksvågen imponerar med sin extra stora vägningsyta. Dessutom är den utrustad med en praktisk...
9. Storsäljare
Eono by Amazon - Digital köksvåg, matvågsvåg i rostfritt stål med...*
 • 【PRECISA MÄTNINGAR】 Eono matvåg med 4 nya högprecisionssensorer väger upp till 5 kg, gradering 1 g / 0,1 oz., ...
 • 【LÄTT ATT ANVÄNDA】 Snabb tarafunktion för enkel användning med andra behållare; enkel enhetsomvandling mellan g, oz, ml...
 • 【TRE OLIKA LÄGEN】 Eono digitala köksvåg kan mäta vikten av torra ingredienser och volymen av vätskor ...
- € 10,0010. Storsäljare
WMF digital köksvåg 23 x 15 x 2 cm, bakvåg,...*
 • Innehåll: 1x elektrisk digitalvåg (23 x 15 x 2 cm) inkl 2x batterier (knappcell CR 2032) - artikelnummer: 0608736040
 • Material: Högkvalitativt säkerhetsglas och plast
 • Viktenheter: ml, g, fl.oz, lb:oz. Väger också volymen av vätskor. Lastkapacitet 5 kg, finfördelning i steg om 1 g
- € 8,00erbjudandet
- € 6,13erbjudandet
- € 1,35erbjudandet
ADORIC digital våg Professionell elektronisk våg, ...
ADORIC digital våg Professionell elektronisk våg, ... *
Du kan också ha: 2 x AAA-batterier (ingår)
8,99 € € 1,35 7,64 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 2.12.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning