Köp lastcykel Guide för transport med cykel

Foto av författaren

Maren

Lastcykel

Köp lastcykel Transport med cykel

Förutom e-cyklar och mopeder är en lastcykel en annan lämplig lösning, inte bara när det gäller att gå vidare, utan också när det gäller transport av saker. Lastcyklar kan ladda upp till 300 kilo, kräver ingen försäkring och är billiga att reparera. Även ”självgjorda varumärke” fungerar. Den miljövänliga lastcykeln kontrollerar ärliga tester: vad är den lämplig för, vem är den lämplig för, vad kan du transportera med den, vad bör du tänka på när du köper en lastcykel och vilka alternativ finns tillgängliga för dig? - Köp lastcykel

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Lastcykel - i jämförelse

Eltransportcykel Voozer brun-svartTangoo-Scoobi transportcykel svart - trä 7 växlar
Elektrisk transportcykel Voozer brunsvart *Tangoo-Scoobi transportcykel svart - trä 7 växlar *
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B07VV4CV2W" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Vad är en transportcykel?

Lastcyklar är mycket enkla att installera: i princip är det en cykel med en fast transportenhet - vanligtvis en slags transportbox. Detta sträcker sig från ett stort bagagehylla till ett fyrhjuligt fordon. Vi tittar på de olika alternativen nedan. En elmotor kan hjälpa dig att trampa.
Tre eller fyra hjul: En lastcykel finns som frontlastare eller med fast släp.

HRB set om 4 svängbara hjul med broms, små möbelhjul med max....
HRB set med 4 svängbara hjul med broms, små möbelhjul med max....*
Set med 4 HRB hjul för möbler. Hjulen har en gummibana.; Huset och monteringsplattan på...
9,49 € Amazon Prime

Omfattning

Praktiskt eller svårt? Lastcykeln kör annorlunda än en vanlig cykel. Strukturen är mycket bulkigare. Vad kan du använda en lastcykel till?

Kindertransport

En trevlig resa, men barnen är fortfarande för små för att göra en resa? Du kan bära upp till fyra barn i en lastcykel – och något att dricka passar också. Var uppmärksam på bästsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärlig testning för att säkerställa att den uppfyller kraven Bromsar och upphängning är viktigt. Barnet eller barnen bör minst 6 år gammal för att kunna rida. Det rekommenderas också Spänna upp barn och en för dem Sätt på hjälmen. Om barnet måste, kan en babysits monteras. Men försiktig, eftersom det är snabbt att rida på en lastcykel genom skämt, farligt.

Det finns också coolt hänge för barn eller Cykeltrailer för hundar !

# förhandsvisning Produkt rating pris
1 PLAYMOBIL Country 71306 lastcykel, praktisk och... PLAYMOBIL Country 71306 lastcykel, praktisk och...* För tillfället inga recensioner 12,99 € 9,49 €
2 MOOXIBIKE I Sticker Einhorn reflektierend, für Cargobike,... MOOXIBIKE I Sticker Einhorn reflektierend, für Cargobike,...* 95 Bewertungen 9,90 €

Transportcykeltak

Vissa lastcyklar har ett tak som skyddar barn eller din shopping inklusive dig från regnet. Med måttlig vind är detta emellertid redan utmattande.

Ytterligare användningsmöjligheter

 • Hundtransport
 • En plats är installerad så att människor kan transporteras som kan gå dåligt. Till exempel är detta underbart för äldre
 • Om du måste ta hand om en grav kan du också transportera verktyg och växter mycket bra på den

Transportcykellaster

Det är mycket svårare med en lastcykel, särskilt när den fortfarande är lastad. Vissa lastcyklar är utformade så att du kan bkan ladda upp till 200 kg. Om det är för svårt för dig kan du använda elektrisk pedalhjälp.

E-last cykel

En e-lastcykel är som en E-cykel eller pedelec kunna stödja dig vid implementering av trampkraft. Principen är densamma och även här gäller lagbestämmelserna. Med e-lastcyklarna kan du välja mellan olika motorer och tjänster. Se som alltid till att du köper god kvalitet. Billiga batterier och svaga motorer är inte värda pengarna. Bromsarna måste också uppgraderas. Notera antalet kilometer du kan åka på en last. I genomsnitt är de det cirka 40-60 km, men naturligtvis beror detta också på utetemperaturen, avståndet och vikten.

Du behöver inte försäkring om motorn stöder upp till 25 km / h!

FISCHER tvåbensställ Jumbo, cykelställ lämplig för...
FISCHER tvåbensstativ Jumbo, cykelställ lämplig för...*
MATERIAL: robust tack vare högkvalitativt aluminium; SPRIDNING: max 400 mm
39,90 € Amazon Prime
Ursus Jumbo Bipod Stativ, Svart, One Size
Ursus Jumbo Bipod Stativ, Svart, One Size*
korrosionsbeständig; 45 cm stabil spridning; Modellnummer: 80VN20S-A03; formsydd och flexibel och mycket stabil
36,49 €

Vad kostar en lastcykel?

För en bra lastcykel kan du Planera 1500 - 2000 €. Lite mer med stöd av en elmotor. Du sparar ändå om du använder cykeln regelbundet eller till och med byter den mot din bil. Detta kan vara mycket positivt för vissa människor, särskilt i staden. Du kanske också kan ansöka om subvention för en lastcykel från din lokala myndighet.

Lastcykel vs. Cykeltrailer

En cykelkärror har fördelen att du enkelt kan hänga den när du inte längre behöver den. Vi vill belysa jämförelsen.

- € 12,00
- € 19,00

trafiksäkerhet

En trailer är praktisk: bara koppla den på baksidan av cykeln så är du redo att gå. Du behöver inte vidta ytterligare försiktighetsåtgärder. Trailern kör bara efter dig. Du kommer att märka det i sällsynta fall. Du måste bara vara försiktig i mycket smala gator eller kurvor.

För lastcykeln ser den lite annorlunda ut eftersom den inte bara är längre utan också fixerad. I vissa situationer gör det det lite svårare att cirka kurvor eller hålla balansen.

Space

Naturligtvis: Du kan enkelt lägga en släpvagn någonstans och ta den till källaren. Den är varken tung eller särskilt stor när det gäller de vanligaste modellerna, åtminstone. Det ser väldigt annorlunda ut med en lastcykel. Du behöver alltid dubbelt så mycket utrymme.

Komfort

Mot en riktig, rätt barnstol en lastcykel kommer inte. Även om de är större senare är en barnvagn den säkraste och mest praktiska för alla inblandade. Detta gäller även djur: hundar trailer är speciellt byggda så att hunden kan resa säkert och bekvämt. Lastcykelupphängning och komfort ges ofta inte förutom säkerheten. För att göra detta kan "skräp" enkelt transporteras från en plats till en annan.

Kostnad

En bra cykeltrailer kan snabbt kosta flera hundra euro. Beroende på kvalitet och funktioner. men: det kan vara en kärror också. Om du väljer en e-lastcykel kan du behöva spendera mer. Men då har du allt i ett och behöver inte längre en trailer.

Fördelar och nackdelar

Vi kommer kort till de fördelar och nackdelar som en jämförelse medför:

Fördelar:

✔ Cykelvagnar kan användas flexibelt,
✔ billigare att köpa och ofta
✔ bekvämare för livliga passagerare

Nackdelar:

✘ Men de har mindre nyttolast
✘ och betydligt mindre lagringsutrymme

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Vem passar en lastcykel?

En lastcykel kan inte bara vara en lättnad för följande områden, den kan också ge helt nya idéer till världen:

lastcykel 2
 • Shopping behöver inte längre göras med bil
 • Upp till fyra barn kan transporteras bekvämt och säkert
 • Hundar som inte längre kan gå långa sträckor på grund av sin ålder eller sjukdom är också väl inpassade
 • Kanske behöver seniorer hjälp? Med en lastcykel kan en mobil shoppingtjänst skapas som också passar genom smala gator
 • Gatamusiker kan lagra all sin utrustning i den och kan tillåtas i gågatan
 • Säljer mobila korvar eller kaffe? Arbetar
 • Lastcyklar tar också mindre plats på loppmarknaden
 • Ungdomar som tjänar lite pengar med tidningar på sidan kan göra sitt arbete snabbare med en lastcykel
 • Cykeltur planerad och någonstans Camping eller camping? Packa bara dina saker utan att behöva drabbas av utrymme

Vilket är bättre? En cykel med två, tre eller fyra hjul? Ju färre hjul, desto mer smidig är din lastcykel. Omvänt betyder detta inte att ett hjul med tre hjul är mer stabilt. Förutom konstruktionen är körstil och rutt också viktigt. Du kanske till och med måste öva lite tills du behärskar din cykel ordentligt. Oavsett om vikten är framme eller om du drar vikten bakom dig: det är som en bil. Vissa svär vid bakhjulsdrift, andra klarar det inte alls. Det är bäst att testa det!

Bygg själv lastcykeln

Med lite skicklighet och kunskap kan du bygga din lastcykel själv. En detaljerad beskrivning skulle gå för långt här, men du kan hitta många instruktioner online. Kort sagt bör du vara uppmärksam på följande punkter:

skivbromsar

Så att lasten stannar är normala trumbromsar inte längre tillräckliga. Du måste använda stabila skivbromsar om du vill köra säkert.

belysning

Det finns nu fantastiska cykelljus för fram och bak som du enkelt kan ladda via en USB-anslutning.

Säkerhet

Kattögon (eller reflektorer) ökar också trafiksäkerheten. Du kan också fästa dessa till kroppen själv.

klocka

En Cykelklocka är oundgänglig och det finns till och med en lag (§ 64a StVZO) som föreskriver en klocka.

däck

En lastcykel måste tåla mer vikt än en vanlig cykel, vilket även gäller för däcken. Du bör överväga billiga däck så att du inte blir slut på vägen.

Vad du bör tänka på när du köper en lastcykel

Om du vill köpa en lastcykel bör du vara uppmärksam på några viktiga saker. Det är alltid bättre att ha rätt tankar i förväg:

 • Väg fördelarna : Vad behöver du vanligtvis din lastcykel för? Barn, hundar, massor: kraven är olika. Du kanske behöver en lastcykel där du kan ansluta allt.
 • jämför : Om du inte är säker på om en lastcykel är något för dig alls rekommenderar vi att du i förväg informerar dig själv i en butik om de olika alternativen och kostnaderna. På Internet kan du sedan titta på användarnas konkreta åsikter och äntligen hitta det bästa erbjudandet.
 • Material : Aluminium är lätt - och senast med en ellastcykel bör du också tänka på vikten. Med en nyttolast på upp till 200 kilo (i vissa fall ännu mer) plus batteri och motor kan resultatet hamna i kategorin tungvikt.
 • tillbehör : Tänkte du på alla tillbehör? När man köper en klocka saknas ofta lampor, luftpump, reflektorer. Du kan behöva olika däck eller en mer bekväm sadel. Det skadar inte att ha något kedjefett och ett cykelverktyg eller två hemma.
 • Kostnad : Hur dyrt kan ditt nya fordon vara? Du måste också se om en cykeltrailer är det bättre valet för dig eller om du bara vill transportera ett barn med det på lång sikt. Med en e-lastcykel finns det också elkostnader, reparationer kan bli dyrare.

Fördelar och nackdelar med lastcyklar

Nu när du har en första överblick över möjligheterna med din lastcykel är här fördelarna och nackdelarna i en överblick:

Fördelar med lastcyklar

✔ Billigare att underhålla
✔ Mycket träning / bra för hälsan
✔ Sänk reparationskostnaderna
✔ Mycket potential, särskilt i staden
✔ Upp till 200 till 300 kg nyttolast
✔ Finns även med elmotor
✔ Kan subventioneras
✔ Du kan göra och reparera mycket själv
✔ Bra för miljön

Nackdelar med lastcykel

✘ Inköpspriset för en cykel av hög kvalitet kan vara dyrt
✘ Cykeln är längre och bredare - så du behöver mycket utrymme
✘ Detta märks också i körbeteendet
✘ Du kan ha svårt att lagra din lastcykel

Slut på lastcykeln

För människor som gillar att flytta och också används kan en lastcykel vara en riktig present. Det sparar en hel del kostnader per år om du inte nödvändigtvis behöver en bil, vill ta med dig barn, ha en hund eller bara vill sälja kaffe. Cyklarna är självgjorda - det finns några saker att tänka på. Picknick, camping, äventyr: bredvid en kärror eller en cykeltrailer, en lastcykel är en bra och smart uppfinning - du måste bara älska den, din cykel!

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda lastcykelprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta lastcykelprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Brride 24-tums trehjuling för vuxna 6-växlad kryssningsstadscyklar... Brride 24 tums trehjuling för vuxna 6-växlad kryssningsstadscyklar...* För tillfället inga recensioner 128,88 €
2 VKROOD 24 tums trehjuling för vuxna, 6-växlad lastcykel... VKROOD 24 tums trehjuling för vuxna, 6-växlad lastcykel...* För tillfället inga recensioner 140,99 €
3 Brride 8-växlad trehjuling för vuxna 24 tum, trehjuling vuxen... Brride 8-växlad trehjuling för vuxna 24 tum, trehjuling vuxna...* För tillfället inga recensioner 231,99 €
4 Tiggo hopfällbar cykelvagn cykelvagn... Tiggo hopfällbar cykelvagn cykelvagn...* För tillfället inga recensioner 98,99 € 86,99 €
5 Brride trehjuling för vuxna 26 tum stor kolstål... Brride vuxen trehjuling 26 tum stor kolstål...* För tillfället inga recensioner 198,88 €
6 Vuxen Cruiser Bikes 20 Inch Trike Bike Stor varukorg,... Vuxen Cruiser Bikes 20 Inch Trike Bike Stor varukorg,...* För tillfället inga recensioner 731,00 €
7 Via Veneto av Canellini – Citybike CTB, vintage damcykel,... Via Veneto by Canellini – Citybike CTB, vintage damcykel,...* 704 Bewertungen 359,00 €
8 Owneed Dreirad für Erwachsene 24 Zoll 8-Gang Adult Fahrrad mit... Owneed Dreirad für Erwachsene 24 Zoll 8-Gang Adult Fahrrad mit...* För tillfället inga recensioner 180,00 €
9 14 tums trehjuling för vuxna, trehjulig cykel med tre hjul... 14 tums trehjuling för vuxna, trehjuling cykel 3 hjul...* För tillfället inga recensioner 295,99 € 274,99 €
10 PLAYMOBIL Country 71306 lastcykel, praktisk och... PLAYMOBIL Country 71306 lastcykel, praktisk och...* För tillfället inga recensioner 12,99 € 9,49 €
- € 12,00erbjudandet
Tiggo hopfällbar cykelvagn cykelvagn...
Tiggo hopfällbar cykelvagn cykelvagn...*
98,99 € € 12,00 86,99 €
- € 21,00erbjudandet
- € 3,50erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

GARDEBRUK® hopfällbar säck lastbil 200 kg pneumatiska däck stål transportvagnshandtag transportrulle stapling lastbil transportvagn handtruck blå

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med lastcykelprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://utopia.de/ratgeber/lastenfahrrad-deshalb-kann-es-fuer-dich-sinnvoll-sein/
https://www.babboe.de/lastenfahrrad-elektro


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 18.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar