Ta bort lövverk: Tips för en lövfällande äng

Foto av författaren

Maren

Ta bort hög med löv

Ta bort blad - enkelt

AugSucking✅Bubblor✅Raking✅ Tja, allt utan löv? När sommaren är över och träden tappar sina blad blir många människor hektiska. Lövverk. Överallt. Samma varje år. Träd är viktiga, löv också. Men ingen vill ha bladen. Eller är det? Naturen behöver det. Vad kan du göra med bladverket utan att det kväver din gräsmatta? För mycket blad skadar gräsmattan. Djur gynnas dock.

Den här guiden handlar om den bladfria trädgården. Vilka alternativ du har, vilket verktyg är det bästa valet: blad Rake, en rake, a blad Blower eller ett lövpuster? Har en ny bladhävningsinnovation etablerats på marknaden? Vi berättar: guide med alla blad! -

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Bladutrustning - i jämförelse

Black+Decker sladdlös lövblås GWC1820PC (trädgårdsfläkt ingår...Sladdlös lövblåsare, WESCO 18V 2.0Ah sladdlös lövblåsare, 110 MPH...WORX 20V batteribladsblåsare WG547E.1, 2 x 2,0Ah batteri, PowerShare,...Gardena combisystem kratta: Bred kratta med 16 pinnar, idealisk...𝗧𝗛𝗘 𝗪𝗜𝗡𝗡𝗘𝗥 𝟮𝟬𝟮𝟬*...Einhell elektrisk lövvakuum lövblås GC-EL 2500 E (2500 W, upp till...MASKO® elektrisk lövvakuum | 3 i 1 | 3000W | axelrem och...IKRA 74204030 elektrisk 3-i-1 lövvakuum lövblåsare lövförstörare...FUXTEC professionell bensin lövvakuum FX-LBS126P - lövblås och ...YARD FORCE 20V bladfläkt LB C20AW, 205 km / h ...
Black+Decker sladdlös lövblåsare GWC1820PC...*Batteriladdare, WESCO 18V 2.0Ah batteridammsugare, ... *WORX 20V batteriladdare WG547E.1, 2 x 2,0 Ah ... *Gardena combisystem rake: Bred rake med 16 ... *𝗧𝗛𝗘 𝗪𝗜𝗡𝗡𝗘𝗥...*Einhell Electric Leaf Vacuum Leaf Blower GC-EL 2500 ... *MASKO® elektrisk bladfläkt | 3 i 1 | 3000W | ... *IKRA 74204030 elektrisk vakuumblås 3in1 blad ... *FUXTEC professionell bensin bladdammsugare FX-LBS126P -... *YARD FORCE 20V bladfläkt LB C20AW, 205 km / h ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B01BATEEK6" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
YouTube Video

Lövverk i trädgården: positiv

De färgglada bladen i trädgården är inte bara en glädje för barn. Djur och natur gynnas. Det finns tusentals mikroorganismer i de fallna bladen, som omedelbart börjar sönderdela bladen och jorden gödningsmedel leverera.
Igelkottar använder lövverket för att vila. För mycket blad, men kväver gräsmattan. Vad kan du ge tillbaka till naturen om du absolut vill rensa din trädgård av löv?

Hedgehog

Igelkottar sover över vintern och för detta behöver de en rimligt skyddad plats. Du kan stapla bladen, blandad med några grenar, på kanten av din trädgård - detta hjälper de små killarna under vintern.

Mata igelkotten: Om du ser en igelkott en dag under vila, är den lilla killen desperat. De är ofta försvagade och kan inte hitta tillräckligt med mat. Om igelkotten är sjuk eller om den är svält, vänligen ta den till en närliggande igelkottavdelning. Att bara mata dem räcker inte eftersom de ofta är infekterade av parasiter.

gödningsmedel

Har du en säng, kanske med buskar? Sprid bladen under så att växterna är skyddade och det finns också gödselmedel för nästa år. Hallon eller jordgubbar älskar bladverk eftersom de ursprungligen kommer från skogen.
Om du har en tom grönsakslapp kan du lägga ett tunt lager blad.

kompost

Huggen är lövverket också lämpligt i kompost, men inte för tjockt, annars kommer komposten att kväva dig. Blanda alltid bra, då har du de bästa förhållandena.

Ta bort bladen

Trädgårdsverktyg för lövverk
Leaf rake & leaf blower

Hur får du bladen från gräsmattan in i sängen eller i buskarna? I det följande har vi listat fyra alternativ som är allmänt accepterade. Vad du kan göra är naturligtvis lövverket med ett gräsklippare samla. Detta är bra och bäst om du har ett stort område med massor av löv att ta itu med.

De flesta kvastar och krattar är 40 - 80 cm breda, goda krattar kan justeras i bredd och därmed också i hårdhet.

blad Rake

En lövkost är bäst för torra löv , vilket är något som inte håller sig vid gräsmattan. Om det fastnar har nedbrytningsprocessen vanligtvis redan börjat. Den största skillnaden till aritmetik är form och storlek. En lövkost är vanligtvis lättare och mindre, och tänderna är inte så töjbara - fast som en kratta.
Du kan använda bladkvastar om du vill svepa blommor eller torkade gräsklipp förutom löv.

Gardi Rex Replacement Handle - Utdragbart handtag för trädgårdsredskap...
Gardi Rex utbyteshandtag - utdragbart handtag för trädgårdsredskap...*
UTANFÖR: Med de professionella kvastarna från Gardi Rex blir stigar eller garage gnistrande rena igen
6,99 €

leaves rake

En rake är rätt enhet om det Lövverk med lövverk är. Det är grovare än en lövkost och du kan också använda den för att ta bort mindre grenar.
Behöver du ta bort löv, blommor eller klumpigt trä från en grönsakspapper? Då är du bra med en rake, eftersom den vanligtvis är tyngre och samtidigt gräver marken lite runt.

Fiskars bladkvast, 27 tänder, bredd: 65 cm, ...
Fiskars bladkvast, 27 tänder, bredd: 65 cm, ... *
Lång livslängd tack vare högkvalitativa plastpinnar, finsk design
34,23 €
- € 1,73
Fiskars 621A nylonkvast utan skaft
Fiskars 621A nylonkvast utan skaft*
lätt och solid design; 21 pinnar; Arbetsbredd: 40 cm
14,98 € € 1,73 13,25 €

rake

Den klassiska raken består av långa tänder som är mycket töjbara. I mitten kan du medvetet välja bredd och därmed stabiliteten genom att justera en bar. Så hanterar klassikern med fina blad och även med våta löv. En annan fördel: eftersom raken inte har några spetsiga tänder, fångas bladen mindre i tänderna. Detta är ofta fallet med bladkvasten och raken.

- € 5,71
TRIUSO bladkvast av plast, 21 pinnar, bredd
TRIUSO bladkvast av plast, 21 pinnar, bredd*
bladkvastar av plast; 21 pinnar; Arbetsbredd: 38 cm; extremt tålig och brottsäker
10,29 € € 5,71 4,58 €
- € 1,73
Fiskars 621A nylonkvast utan skaft
Fiskars 621A nylonkvast utan skaft*
lätt och solid design; 21 pinnar; Arbetsbredd: 40 cm
14,98 € € 1,73 13,25 €

lövblåsare

En lövblåsare eller lövblåsare skapar vind och med detta kan du blåsa bladen framför dig med lite skicklighet. Detta är mycket lämpligt för både bäddar och vägar - bara om de våta bladen redan klistrar fast på vägen kommer du inte att fånga varje blad. En stark vind kan också hindra beräkningen och verkligen irritera dig. En annan brist: bladblåsaren är hög, särskilt om det är en modell med en bensinmotor. Du kanske också måste överväga viloperioder.

- € 14,00

Bladblåsarna finns också med elmotor och batteri. Dessa är mycket tystare, men har återigen nackdelen att du är beroende av fulla batterier och en strömkälla.

blad Blower

Bladblåsaren, som också finns med en bensin- eller elmotor i ett exklusivt batteri, fungerar genom att suga in bladen. Bladen hackas och samlas i en påse. Även om elmotorn är tystare här är problemet hackaren: allt som sugs in dör här. Spindlar, små grodor, skalbaggar. De viktiga djuren för vår trädgård dödas. Väskan är inte särskilt stor. En lövblåsare är därför inte lämplig för stora områden - annars springer du igen och tömmer påsen.

lövfällande gripare

Och om högen med löv skulle försvinna? Med gaffel och spade (En stabil är också lämplig snöskyffelom lövverket inte är vått och du inte tar för mycket lövverk), kan lövverket delas upp i lämpliga säckar eller i skottkärra transport. Att skjuta med händerna är också möjligt, men det är tidskrävande med stora högar. Det är bättre med en bladgripare! Det liknar två stora spade, som en mullvad. Du kan använda den för att flytta en stor hög från A till B på kort tid.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Juridisk information om löv

Är det samma för löv som för snö? Ja, det finns en skyldighet att leda. Ägaren till ett hus har plikt och skyldighet att hålla gångvägen fri från löv. Det spelar ingen roll var bladen kommer ifrån. Detta kan också vara angränsande träd. På samma sätt har förbipasserande också en skyldighet att titta vart de ska. På hösten är det ofta halt och inte alla blad kan samlas in och kastas omedelbart. På tal om att kassera: helt enkelt svepa på gatan gäller inte!

Vad du bör vara uppmärksam på när du tar bort löv

Motor eller manuell? Valet av verktyg är lite upp till din trädgård. För en liten trädgård är kvasten mer lönsam, du kan köpa den exakt.
Behöver du bara en lövblåsare eller lövblåsare då och då? Kanske kan du dela en sådan enhet med din granne? Detta sparar kostnader och du behöver inte det varje dag under året.

  • Liten trädgård? Med grannar? Om du är för Kvast eller rake du bestämmer dig, du håller dig i form, du gör något bra för miljön och du behöver inte hålla sig till viloperioder
  • Stor trädgård med grannar? Då skulle man vara det lövblåsare kanske rätt för dig. Du kan blåsa lövverket i en hög och bli ett skydd för djur
  • Måste du rensa vägen från löven? När hösten kommer måste du leda din fastighet på trottoaren. Här kan vara en blad Blower vara det bästa valet, annars kan vinden blåsa bort allting
  • Maskin eller kvast: Var alltid uppmärksam när du väljer dina verktyg Kvalitet ! Handtaget ska vara lätt och robust, inte rost. Anslutningarna och materialen får inte gå sönder. För enheter med batteri kan batterierna redan bytas mellan enheter från samma tillverkare - då behöver du inte ha 20 olika batterier

På tal om batteriet: Skydda ditt batteri från frost och ta bort det från enheten om du inte behöver maskinen på länge.

När det gäller raker och kvastar kan du redan falla tillbaka på modeller som är moderna, ergonomiska och lätta. Även med grav vård erbjuder en bladpuster. Gravar är ofta mycket slingrande, har grus eller stenar. Ibland är det mycket svårt att rensa bladen från sajten.

Fördelar och nackdelar - ta bort löv

Båda möjligheterna, för hand och maskin, har sina fördelar och nackdelar. Av den anledningen har vi listat dem separat.

Fördelar med lövfällande trädgårdsblad

✔ Gynnsamt pris
✔ Kan användas flexibelt beroende på modell
✔ Hanteringen är enkel
✔ Inget ljud
✔ Inga fasta kostnader
✔ Miljövänligt
✔ Också användbart när bladen är våta på gatan

Nackdelar lövträd trädgårdsblad kvast

✘ Vissa övningar nödvändiga och
✘ utmattande för större områden

Fördelar med bladfri trädgårdsblåsare

✔ Snabbt resultat för stora områden (bladblåsare)
✔ Flexibel användning med bensinmotor
✔ Med övning och styrka, bekvämt arbete
✔ Lövverk samlas in direkt (bladvakuum)

Nackdelar med bladfri trädgårdsblåsare från dammsugare

Acquisition Anskaffningskostnaderna är
✘ högt som de fasta kostnaderna
✘ Enheterna med en bensinmotor är bullriga
✘ Ej miljövänligt
✘ Svårt om du måste arbeta med det längre

Slutsats: ta bort löv

I stora områden kan du använda din gräsklippare som rensningsfordon för bladen. Du kan spränga de små hörnen på dina sängar och din egendom väl. Om du inte behöver, är kvastar och krattar väl värda din stund. Med en kratta kan du kratta i lövverket, som också är en utmärkt gödningsmedel. Små högar med löv blandade med pinnar och grenar ger skydd för djur som användbara igelkottar.

På komposten blir bladen värdefulla gödningsmedel. Annars bör lövverket kasseras om det är för mycket. Gräsmattan behöver inte vara steril. Bladen bryts ned av små mikrober och skalbaggar och kommer att hjälpa gräsmattan nästa år. För mycket, kväver den gröna mattan. Oavsett kvast eller maskin: det finns fantastiska sätt att göra din trädgård igenkännbar som sådan även på hösten.

- € 19,96
Einhell sladdlös lövblåsare GC-CL 18 Li E Solo Power X-Change (18 V,...
Einhell sladdlös lövblås GC-CL 18 Li E Solo Power X-Change (18 V,...*
Den kompakta lövblåsaren för ordning på gården och trädgården; Integrerad hastighetskontroll och mjukt grepp för bekvämt arbete
49,95 € € 19,96 29,99 € Amazon Prime

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda lövvakuumprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta lövdammsugaren för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 MASKO® elektrisk lövvakuum | 3 i 1 | 3000W | axelrem och... MASKO® elektrisk lövvakuum | 3 i 1 | 3000W | Axelrem och...* För tillfället inga recensioner
2 Einhell elektrisk lövvakuum GC-EL 3024 E (sug/blåsfunktion,... Einhell elektrisk lövvakuum GC-EL 3024 E (sug/blåsfunktion,...* För tillfället inga recensioner 64,95 € 42,07 €Amazon Prime
3 Bosch Home and Garden elektrisk lövdammsugare/lövblåsare... Bosch Home and Garden elektrisk lövdammsugare/lövblåsare...* För tillfället inga recensioner 149,99 € 113,90 €Amazon Prime
4 Einhell Electric Leaf Vacuum GC-EL 3000 E, Hjul, Lättvikt, Väska... Einhell elektrisk lövvakuum GC-EL 3000 E, hjul, lättvikt, väska...* För tillfället inga recensioner 94,95 € 69,99 €Amazon Prime
5 Güde 94381 GLS 3000 Vario bladdammsugare (230 V, 3000 W, variabel... Güde 94381 GLS 3000 Vario bladvakuum (230 V, 3000 W, variabel...* För tillfället inga recensioner 44,18 €Amazon Prime
6 Grafner 3in1 elektrisk lövdammsugare 3500 watt, axelrem och... Grafner 3in1 elektrisk lövdammsugare 3500 watt, axelrem och...* För tillfället inga recensioner 34,90 €
7 WORX WG505E Trivac lövblåsare och lövdammsugare 3000 W - 3-i-1... WORX WG505E Trivac lövblåsare & lövvakuum 3000 W - 3-i-1...* För tillfället inga recensioner 109,99 € 94,99 €Amazon Prime
8 ATIKA LSH 2500 lövvakuum lövblåsare lövförstörare lövsamlare |... ATIKA LSH 2500 lövvakuum lövblåsare lövförstörare lövsamlare |...* För tillfället inga recensioner 64,69 €
9 GARDEBRUK® Electric Leaf Vacuum 3 in 1 3000W Axelrem 270km/h... GARDEBRUK® elektrisk lövdammsugare 3 i 1 3000W axelrem 270km/h...* För tillfället inga recensioner 40,95 €Amazon Prime
10 Einhell sladdlös vakuumbladfläkt GE-CL 36 Li E-Solo Power ... Einhell sladdlös bladvakuumfläkt GE-CL 36 Li E-Solo Power ... * För tillfället inga recensioner 129,95 € 88,89 €Amazon Prime
- € 22,88erbjudandet
- € 36,09erbjudandet
Bosch Home and Garden elektrisk lövdammsugare/lövblåsare...
Bosch Home and Garden elektrisk lövdammsugare/lövblåsare...*
Leveransomfattning: UniversalGardenTidy 3000, axelrem, kartongförpackning
149,99 € € 36,09 113,90 € Amazon Prime
- € 24,96erbjudandet
- € 15,00erbjudandet
WORX WG505E Trivac lövblåsare och lövdammsugare 3000 W - 3-i-1...
WORX WG505E Trivac lövblåsare & lövvakuum 3000 W - 3-i-1...*
Leveransomfång: 1x WORX 3000 W lövvakuum/fläkt WG505E, 1x uppsamlingspåse
109,99 € € 15,00 94,99 € Amazon Prime
- € 41,06erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Flora professionell bladkost 32-48 cm justerbar med öglauttag, 2789

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med lövblåsarprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://www.gartenbob.de/laub-harken/
https://www.t-online.de/heim-garten/garten/id_60698440/laubblaeser-und-laubsauger-was-gegen-die-geraete-spricht.html


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar