Kött är en högkvalitativ mat. Kött är en högkvalitativ mat, särskilt på grund av dess höga innehåll av protein, mineraler och vitaminer. När fettinnehållet i kött ökar, ökar också matens energivärde.
[apn typ="vergleich2" asin="B08FDV1G9F,B00NOPALA2,B014JVIIB8,B01JA6H0KC,B00Q5KVKNU,B0014D1E1Q" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" trubutton-stjärna="s" t-button-stjärna -buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]Förvara kött
Rått kött ska finnas i ett täckt porslin eller i kylskåpet Lerkärl kan bara förvaras i upp till två dagar. Efter ungefär fyra dagar kanske köttet inte längre ätas på grund av den avancerade utvecklingen av röta. Kött som redan har tillagats kan vanligtvis förvaras i kylskåpet i 3-4 dagar, men det måste inte bara stekas eller stekas utan måste vara helt kokt. Om köttet inte är helt kokt kan mikroorganismer spridas mycket snabbt och förstöra köttet. Långvarig lagring av kött är möjlig i hushållets frys.
[apn typ="vergleich2" asin="B00PLRO1VQ,B0797S6V4D,B06XZVZ1YP,B07PJXHWZ8,B003F0WKDM" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="pl-plbutton-text="pl-plbutton-text="pl-pl-button-text ="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]Köttmognad
Vissa kanske inte tror detta, men nyslaktat kött är tufft och blid i smak. Först när det har hängt (mognat) några dagar blir det smuligt och lättare smältbart. Det kommer att vara i Slaktare hängs vanligtvis vid en kärntemperatur på cirka 6 ° i 2-3 dagar innan den säljs. Matköttet blir mörkare och mörkare med ökande mognad. Med kött som bara har mognat under en kort tid, avtar intrycket av en tumme mycket snabbt, med kött som har mognat mycket långsammare. Mognat kött räcker för matlagning. Emellertid krävs moget kött för bräsning och mognat kött för snabb rostning och grillning.
Förbered kött för matlagning
Så att nötköttet eller fläsket som behöver rådas tillagas snabbare, slås köttet med [tooltip position = "vänster" text = "En köttmjölkare eller plåtjärn är ett köksredskap för att skära köttskivor som t.ex. B. Platta schnitzel. ”] Köttsmörjare [/ verktygstips]. Detta kommer att lossa köttets muskler och bryta fibrerna. En köksbräda i trä, som är fuktad i förväg, kan fungera som bas så att den inte absorberar köttjuicen och är lättare att rengöra. Alternativt kan du slå in köttet i plastfolie. Köttet kan sedan slås platt med en plattas platta sida.
Upptäck topp 10 över de bästa och mest sålda köttprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta köttprodukten för dina behov nu!
Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?
- Test: Lefant T700 vakuumrobot med moppningsfunktion
- Test: Ring video dörrklocka | Dörrklocka med videokamera
- Test: Bestway Steel Pro Max Frame Pool 366 × 100 | Bestway pool i rottinglook | Planera och bygga poolen ovanför trädgården
- Test: bästa termobehållare för mat? | varma måltider för på språng
- Huawei P30 Pro | Review
- Test: Tribit Stormbox | Utomhus Bluetooth-högtalare
- Äggskärare - så här skär du ägg perfekt
- Läckert gulaschrecept med rött vin och tranbärssås: en aromatisk smakupplevelse
- Vilken övervakningskamera | Din köpguide
- Guide: LED-odlingslampor för växande växter inomhus
- Tvätttorkning i lägenheten
- Nyckelsäkra bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester
* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 24.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader