Skapa ordning i hushållet - knep

Taracarpet matta, låg lugg, modern för vardagsrum, sovrum och barnrum, supermjuk och Oeko Tex certifierad, brun 120x170 cm

Ett snyggt och rent hushåll måste läras. Att skapa ordning i hushållet är ingen självklarhet. Eftersom du inte alltid lyckas få allt arbete gjort omedelbart, särskilt inte i ett stort hus eller med små barn. Vem vet inte det, så snart du har ett rum eller ett hörn snyggt och rent, är nästa förstörd igen - du kan bara inte hänga med. Den smutsiga tvätten staplas i olika rum, disken väntar i diskbänken, eller små barnleksaker snubblar nästan överallt.

Magicfly hängande arrangör 5 stora fickor med fönster, multifunktionell hängande arrangör hängande förvaring för dörr badrum barnrum vardagsrum sovrumKEEGH hängande arrangörsdörr 7 stora fickor med fönster, hopfällbar hängande hylla med 2 krokar, hängande förvaring för sovrum, tvättrum eller hallKICHLY högkvalitativa skafferi-köksarrangörer - Set med 6 (5 organisatörer, 1 äggbricka) förvaring för kylskåp, skåp, hyllor, diskbänkar, kosmetika kontorsmaterial, verktygsupplägg - BPA-friMEckily rostfritt stål hållare, enhet hållare väggfäste, kvast hållare, självhäftande, mopp och kvast enhet hållare med 5 krokar och 4 snabbkopplingar för hem, kök, badrum, garage, trädgårdSoBuy FRG34-W hyllsystem med 3 klädstänger och 3 korgar, teleskopiskt garderobssystem, justerbart organisationssystemSoBuy KLS03 klädhängare med 4 klädskenor teleskopisk garderobssystem justerbar hyllsystem-behå ca: 138-235x200-270cm
❤ 【HÖGKVALITETSMATERIAL】 - Detta hängande på dörrorganiseraren är gjord av tjockt och robust fiberduk, giftfritt och slitstarkt. Två robusta krokar kan hålla den hängande förvaringen ordentligt ...KYLSKÅLORGANISATORSET OM 6 - Setet innehåller 5 lådor och 1 äggbricka. Varje låda mäter 12,5 x 6,3 x 3,5 tum medan äggbrickan mäter 14,5 x 4,3 x 2,9 tum. Arrangörerna...Vikt: 8 KG, lastbar upp till 45 KG; Mått: W (1600-1950) x H (1030-2780) mm teleskopsystem, variabel storlekVikt: ca 5,4 kg, lastkapacitet: upp till 40 kg; Material: stålstänger och plastkontakter;
❤ 【Platsbesparande】 - Storleken på det hängande badrummet är 37 (L) x 14 (B) x 18-26 (H) cm och hängande dörrförvaring kan rymma föremål upp till 26 cm. På toppen...STAPELBART FÖRVARINGSSYSTEM - Köksarrangörerna kan enkelt staplas ovanpå varandra, vilket skapar extra utrymme var som helst i ditt kökMaterial: vita stålstavar och vita plastkontakterProduktmått: B (138-235) x H (200-270) cm (se bild), variabel storlek; Förpackningens mått: 108,5x17,5x12cm
N / A 23,99 € 21,99 € N / A 50,96 € 42,46 €
Amazon PrimeAmazon Prime
amasonamasonamasonamasonamasonamason
29 mars 2023 23:4529 mars 2023 5:3829 mars 2023 23:2429 mars 2023 5:3829 mars 2023 16:4829 mars 2023 16:48* Reklam

Kaos är oundvikligt

Om du inte har råd med lyxen att kunna stanna hemma som hemmafru eller make är kaos oundvikligt. När du väl har hämtat barnen från skolan efter en lång dag på jobbet, lagat maten och hjälpt till med läxor, skulle du vilja sätta upp fötterna en kort stund emellan för att slappna av åtminstone lite från jobbet.

Det finns inte mycket tid och motivation kvar för hushållet mellan det byråkratiska arbete som fortfarande måste göras i dag, hundarna som fortfarande vill tas med på promenad och barnen som vill läggas i säng med en godnattsaga. Förstående.

Du lär dig inte över en natt hur du ska hålla hela ditt hem snyggt och snyggt utan att nästa hinder byggs upp igen. Att veta hur man bäst håller vilka områden snyggt och rent – ​​trots tidsbrist – kommer över tid.

Du lär dig nya knep och metoder, träffar små hjälpare och får många råd från andra. Och med tiden lär du dig att hålla din egen motivation konstant. Men där ingår också mycket disciplin och uthållighet i att hålla ordning i hushållet.

Lös upp kaoset

För alla som vill ta bort kaoset lite och öka sin egen motivation finns det massor av tips och tricks samt samlade tricks som kan hjälpa. I grund och botten, ”Vad du kan få i dag, skjut inte upp det till imorgon!” Och att en eller två små saneringar om dagen redan kan uppnå mycket.

Även de utan en gnista av motivation och lust kan hålla sitt hem snyggt med bara en eller två rörelser om dagen. För varje område i huset eller lägenheten, eller snarare för varje rum, hittar du några tips och ledtrådar här för att bättre organisera ditt hem. Ett snyggt och rent hem har inte bara en högre känselförnimmelse för hela familjen utan ger också ordning i egna tankar och tydlighet och struktur i vardagen tillsammans.

Ett snyggt hem

Även den som regelbundet tar emot gäster eller släktingar på besök vill göra ett gott intryck med ett snyggt hem och gnistrande rena ytor. Ju mer hektisk och stressad man brukar vara inför ett sådant besök, för man vill visa allt i perfekt ordning. Du kan dammsuga, torka, polera och smutsa ut dagar i förväg - men om du håller ordning på ditt hem behöver du inte oroa dig för sådan stress i första hand.

För att välstädade rum kan förberedas snabbare än ett kaotiskt hem. Med en avslappnad värd känner gästerna sig också mycket mer bekväma, och en eller två dammfläckar verkar inte vara så viktiga.

Hårdkokta städproffs såväl som de som inte gillar att städa och lekmän hittar exakt rätt tips och tricks för att förbättra sin ordning och lära sig nya saker när det kommer till hushållssysslor. Alla kan trots allt använda lite mer motivation, eller hur?

Det finns dock en sak som du alltid bör ha i åtanke och i bakhuvudet: Smuts och oordning är inte världens undergång och inte något du bör sätta dig själv under för stor press på. Med lite entusiasm och gott humör kan allt kaos, hur stort det än är, enkelt lösas och Skapa ordning i hushållet.

Ordning och renlighet i barnkammaren

Låt oss börja med de små. De flesta föräldrar vet och fruktar det, många förtvivlar till och med: det kaotiska barnrummet. Vissa mödrar och pappor har redan nått sina gränser här, medan andra ser argumentet om att städa är mycket avslappnat. Hur som helst gläder ett snyggt barnrum inte bara föräldrar utan är också viktigt för barnets välbefinnande och senare känsla av ordning.

Men hur kan du lära barnet att hålla ordning? Hur kan du undvika kaos efter att ha spelat? Och hur är det med städningen i barnrummet med de små? De flesta föräldrar ställer sig själva alla dessa frågor och förmodligen mer förr eller senare. Men det är inte så svårt att upprätthålla ordning och renhet i barnrummet och lära dem för barnen. Disciplin är det magiska ordet här.

Lite organisatoriska hjälpare

Först och främst är kvaliteten på barnrummet viktig för att kunna hålla det snyggt och rent. Här är till exempel möbler med gott om förvaringsutrymme ett absolut måste. För att hålla ordning på saker och ting behöver barn och föräldrar tillräckligt med förvaringsutrymme där leksaker av alla slag kan sorteras. Kommoder är idealiska för detta, men hyllor med matchande korgar eller lådor är också idealiska organisatoriska hjälpmedel.

Helst är sådana förvaringslådor eller korgar märkta så att barnet kan se var och vilken typ av leksaker är. Detta gör det enkelt för dem att ta reda på hur man sorterar leksakerna. Sortering underlättas också för föräldrar med hjälp av etiketter eller till och med bilder som sitter fast i lådorna, eftersom du sparar dig själv att behöva titta i varje låda först. Om barn också får säga till i vilken låda de vill förvara vissa typer av leksaker i framtiden är det mycket lättare att städa och de känner sig förstådda.

Om barnet redan har börjat i skolan, är det också en fördel att hålla platser och lagringsalternativ för träningsböcker, böcker och skrivredskap. Ett skrivbord med inbyggda lådor är naturligtvis perfekt för detta.

Men inte bara möbler kan användas mycket bra som förvaringsutrymme, det finns också till exempel färgglada förvaringsutrymmen av nät för att hänga upp (som sett på Ikea), som är perfekta som "sovplatser" för familjer med mjuka leksaker eller dockasamlingar. Det som är bra med dem är att barnet kan se vad som finns i dem. Dessutom erbjuder de färgglada hängarna mycket lagringsutrymme utan att ta upp mycket utrymme i rummet.

Regler hjälper även de små att hålla ordning

Generellt sett bör regeln för varje barn vara att en begagnad leksak först måste läggas undan innan en ny tas att leka med - på så sätt blir det inget kaos i rummet. Det är särskilt användbart om du tjänar barnet som en förebild, till exempel att städa med dem. Det gör barnet roligare i det hela och gör städningen mer naturlig för dem (mamma gör det också...).

Beröm ska absolut användas så fort något har städats frivilligt, eller något har städats. Detta motiverar och visar att barnets agerande värdesätts.

Den lekfulla städningen är också bra för tuffa vägrare. Att sortera Lego-tegelstenar är till exempel mycket roligt om du bara kastar dem i lådorna. Om du landar fler träffar kan du äta den sista kakan ...

Incitament kan också hjälpa barn att bli mer bekväma med att städa. ”Ju snabbare rummet rensas, desto snabbare kan vi gå till djurparken.”, Eller ”Ju mindre röra det är här ikväll, desto fler avsnitt av din favoritserie kan vi se.” En städning kan också kryddas till. med en ljudbok eller musik och gör det roligare. Men se upp! Vissa barn distraheras lätt av detta.

Barn behöver regelbundenhet. Detta ger dig en känsla av trygghet och det är lättare för dig att hitta. Så du kan planera i fasta tider på dagen, som är dedikerade till renhet och ordning. Men snälla inte när barnet blir trött. Du kan till exempel planera en halvtimme vid lunchtid, under vilken alla tar en liten uppgift: dottern lägger smutsig tvätt i tvättkorgen, mamma tvättar dem sedan.

Små uppgifter som annars helt enkelt skulle hopas kan slutföras snabbt. I allmänhet är det värt att planera mindre åtgärder då och då, snarare än en enda stor sanering. Att tydligt rensa bort ett stort berg av Lego-byggstenar ser sämre ut från början än två gånger ett litet. Tidtabeller och kalendrar är därför en bra idé att träna rutin. Dessa kan också göras av barnet själva och är roliga redan från början.

Inkludera barn

I bästa fall bör barn också inkluderas i andra områden. Mamma kan ofta hjälpa till att ladda diskmaskinen. Naturligtvis får det också mycket beröm för detta. Detta hjälper barnet att känna sig igenkänt och tränar sin känsla av ordning. Barn måste lära sig att associera ordning med något positivt. Endast med en positiv känsla om saken kommer du att utveckla din egen motivation att städa upp. Men om du kombinerar städning med något negativt (till exempel att mamma och pappa alltid skäller eller till och med straffar) kommer inte barn att vilja städa upp i framtiden heller.

Regelbundna rensningsåtgärder är också bra för att städa upp barnrum. I bästa fall kan barnet välja vilka leksaker de vill ha i rummet och vilka som kan gå i källaren eller i skräpet. Ibland sorterar barn mycket mer än om mamma eller pappa helt enkelt slänger saker som sedan sörjs för alltid.

Babyrummet

Sådana rensningsåtgärder är också idealiska för babyrum. På grund av den snabba tillväxten staplas kläderna i garderoben, till exempel som inte längre passar eller går sönder. Att sortera dessa regelbundet och lagra dem i märkta rutor hjälper till att skapa ordning och tydlighet. Detta gör det också enkelt att hålla kläderna till nästa baby.

Naturligtvis är det tillrådligt för alla föräldrar att hålla sig mer minimalistiska i barn- eller babyrummet när det gäller leksaker och plyschkamrater samt kläder. Det betyder att inte köpa för mycket direkt från början, utan snarare bara det väsentliga. Eftersom småbarn inte bara växer ut ur sina kläder snabbt utan också av sina leksaker. Små skramlar och gripande leksaker, till exempel, förblir tyvärr ofta bara intressanta under en kort tid, och så efter några månader samlar du snabbt upp alla slags djur och saker som behöver förvaras. För att inte tala om alla pengar som kunde ha sparats ...

Du kan också använda några knep när det kommer till sängkläder: istället för att babys eller barns sängkläder staplas upp i skåp eller byråer är det värt att överväga att skapa en spjälsäng eller spjälsäng med förvaringsmöjligheter i form av lådor eller som från början. Så allt är på plats och omställningen av sängen görs enklare eller snabbare.

Framförallt har du dock alltid koll på hur mycket sängkläder, lack, filtar och kuddar du faktiskt har till de minsta. Så mer sällan hamnar det nya saker i varukorgen som du tror att du fortfarande kan behöva (eftersom du inte ens kan se under alla saker i lådan att fem bäddset väntar på att användas).

Håll dig minimalistisk

I både baby- och barnrummet bör föräldrarna se till att hålla sig minimalistiska. För många dekorativa föremål och saker som ser söta ut men inte har något verkligt syfte kan orsaka kaos. De får också rummet att se fullt och rörigt ut direkt. En vacker nattlampa är till exempel helt tillräcklig; inga andra eller tredje köp krävs bara för att de är så dekorativa.

Du bör också vara sparsam med affischer och bilder på väggen så att rummet inte framstår som för trångt. Detsamma gäller för större leksaker. Barnkök och arbetsbänkar eller dockskåp är fantastiska leksaker. Men du behöver definitivt inte flera av dem i ett barnrum. En stor leksak räcker och tar upp tillräckligt med plats på egen hand.

Alla som har för många av dessa leksaker är "bortskämda med val" och frestas att leka här och där - och lämna allt annat på plats. Bortsett från det är sådana stora leksaker ett extra hinder för att städa (och tar upp mycket tid i processen).

Spädbarn och småbarn är inte riktigt intresserade av att dekorera sina rum hur som helst, det kommer senare. Det är därför du kan - särskilt i början av dagen - klara dig utan det ena eller det andra dekorativa föremålet. Detta sparar inte bara pengar utan också tid att städa upp och städa. För, tro det eller inte, är dekorativa delar vanligtvis de värsta dammfångarna.

Skapa konsistens och regelbundenhet i hushållet

Det viktigaste för ordning och renlighet i barnrummet är att vara konsekvent. Detta gäller inte bara efterlevnaden av reglerna för barnen och sig själva, utan också för planen för städning eller städning. För om du inte riktigt håller fast vid det själv och fortsätter att ordna saker så kommer barnen att internalisera det också. För om mamma och pappa inte gör det, varför skulle de göra det?

Barn behöver förebilder. Så om du från början lär dig att föräldrar värdesätter regelbunden städning, kommer de med största sannolikhet att göra det också. Regelbundenhet ger barn en bra känsla, därför ska den inte brytas för barnkammaren. Hur lite tid det än är i vardagen ska barnrummet inte försummas.

En eller två små saker om dagen kan göras enkelt och snabbt och har stor effekt. Föräldrar vill trots allt lära sina små viktiga värderingar och föra dem vidare när det gäller att hålla sin egen ordning. Det är också viktigt att hålla sig till de regler som har fastställts.

Till exempel, om planen är att reda ut de trasiga pennorna klockan 16 skarpt, bör det också göras. Om du skjuter upp det om och om igen, staplas också andra saker som vill göras - och du hamnar, oavsett om du gillar det eller inte, i kaos eller oordning (som inte kan åtgärdas så snabbt).

Ett rent barnrum är väldigt viktigt, för vem vill leka mellan damm och smuts varje dag? Särskilt barn tar ibland med sig oansenlig smuts in i huset och sina egna rum utifrån, till exempel lera, gräs, insamlade kvistar eller löv. Föräldrar kan inte alltid hindra sådant från att krypa in i barnrummet.

Därför är det dagliga städarbetet väldigt viktigt. De hjälper till att hålla ordning på rummet och ger barnet en ren och säker miljö att leka och sova i. Så du bör, om det går att ställa in, dammsuga där varje dag.

Detta är ett måste, särskilt i babyrummet, eftersom krypande spädbarn som gillar att utforska allt brukar lägga varje smula de hittar på golvet i munnen. Om du håller husdjur, särskilt hundar och katter, bör du dammsuga ofta och noggrant. Eftersom de älskade rumskamraterna distribuerar både smuts från utsidan in i huset (som du knappast ser alls) och sitt eget hår. När det gäller hygien är regelbunden rengöring därför en plikt som föräldrar inte bör försumma.

Det är därför lämpligt att inte lägga mattor i barnrum, utan snarare laminat eller parkett. Eftersom mattor fångar hår och smuts och avger det med svårighet igen. Så smuts och särskilt damm samlas där. Med ett enkelt vakuum kan du därför vanligtvis inte helt rengöra mattor. Risken för färgning är också hög på mattor, eftersom laminat kan torkas av snabbt och enkelt och fläckar kan tas bort med en kort torkning med rätt medel.

Små hjälpare med stor effekt - städning i hushållens knep

Om du letar efter snabba lösningar för att städa upp ditt barns rum kan du få hygieniska våtservetter. Dessa finns att köpa i praktiska lådor, ur vilka man enkelt kan dra ut trasa för trasa, och i vilka våtservetterna inte torkar ut. Dessa våtservetter finns i desinficerande versioner, som är idealiska för barn- och babyrum.

Om det samlas damm eller smuts på någon yta kan du använda engångsservetterna för att rengöra alla ytor snabbt och enkelt och sedan slänga dukarna. Du behöver inte en hink full med vatten och diskmedel först. Dessa engångshanddukar är också mycket lämpliga för köket och andra rum.

Särskilda barnvänliga desinfektionsmedel är också viktiga för de små leksaker som bakterier tenderar att samlas på. Om det behövs kan du helt enkelt spraya det på en trasa eller en trasa och torka av alla leksaker noggrant. Det tar inte lång tid och kan göras utan mycket ansträngning - men det hjälper till att hålla allt rent och hygieniskt rent.

Livscentrets centrum och avkopplingszon - vardagsrummet

Till och med centrum för varje hushålls liv sparas ofta inte från oordning. Eftersom vardagsrummet är det mest använda rummet där alla familjemedlemmar tillbringar stora delar av dagen är det desto svårare att hålla det rent på lång sikt. När vardagsrummet har städats börjar nästa röra samlas igen. Så det är inte konstigt att efterfrågan på städhjälpmedel och enkla knep och tips för att städa upp detta rum är mycket hög.

Närma dig utslaget

Om du ofta hittar ditt vardagsrum i absolut kaos bör du först fråga dig själv varför. Du kan Lära sig att städa upp hushålletFinns det för många saker som har ackumulerats genom åren och som sprids om och om igen? Eller är föremål som inte har använts på länge och flyttas från en plats till en annan? Staplas barnens leksaker och konstverk här eller är det dina egna tidningar, tidningar och tidskrifter?

Om till och med ett av antagandena stämmer är det första att göra att sikta genom röran i vardagsrummet och sedan rensa bort det. För ofta skapas störningen här av många mindre saker som inte verkligen behövs och därför skjuts från en sida till en annan. Även gammaldags tidskrifter och souvenirer kan vara huvudorsakerna till ett rörigt rum.

Ibland är det vettigt att dela med sådana saker. Annars kommer dessa att multipliceras och fortsätta att ackumuleras inom en mycket kort tid. Det första offret för att slå ut är vardagsrumsskåpet. Detta uppmanar dig att ladda ner din egen vandringsled där. Vi gillar också att hamna värdelösa saker som du vill få ur sikte (och ur sinnet) så snabbt som möjligt.

Därför: Öppna garderoben och ta bort alla föremål. När du väl har hela berget av prydnadsföremål, samlarfigurer och returpapper framför dig är det mycket lättare att skiljas från några av föremålen. Gamla tidningar som inte har något värde hör till returpappret eller kan användas för barnslöjdsprojekt vid behov.

Prydnadsföremål som inte använts på mer än ett år kan antingen förvaras i källaren eller i bästa fall slängas i papperskorgen. För ska vi vara ärliga, så köper man oftast nya dekorationer varje år ändå, och att rensa ut garderoben skapar utrymme och förvaringsutrymme för annat, som dvd, böcker eller fotoalbum.

Undvik att samla in

I allmänhet är det viktigt för alla städade vardagsrum att undvika att samla värdelösa saker. Det innebär att om du till exempel behandlar något nytt bör det gamla tas bort omedelbart. Du bör absolut följa detta, annars kommer fler och fler att staplas upp i olika byråer och byråer. Det spelar ingen roll om de gamla sakerna kastas eller förvaras väl i källaren. Det viktigaste är att de inte samlas i vardagsrummet.

Även för detta rum är det bättre att vara minimalistisk för permanent beställning. Detta innebär att till exempel mindre dekoration ofta är mer. Det gör ofta att ett rum verkar fullt och överfullt, dvs rörigt. Mindre dekor ger vardagsrummet en tydligare struktur och därmed ett snyggare utseende. Trots allt borde vardagsrummet vara familjens centrum och en avkopplingszon.

Med mångsidiga möbler för mer beställning

Oavsett om barnleksaker eller dina egna saker orsakar röran i vardagsrummet, är mångsidiga möbler en bra idé i varje rum. Men de är särskilt lämpliga i vardagsrummet, eftersom det används av hela familjen.

Förvaringsmöbler är därför ett måste i varje vardagsrum. Möbler med flera funktioner är dock särskilt användbara. Ett basskåp för TV-apparaten kan till exempel ge lagringsutrymme och förvaringsalternativ samtidigt genom lådor och även bära TV-apparaten. De samlade filmerna, batterierna för fjärrkontrollen och mycket mer kan lagras här.

Tips: Soffor med inbyggt förvaringsutrymme är mycket praktiska för vardagsrummet. De kan vanligtvis öppnas på något sätt och erbjuder gott om plats för kuddar, filtar och överdrag. Så du kan snabbt gömma dig mycket i soffan under dagen och därmed ge bättre överblick.

En hylla med matchande korgar är också perfekt. Flätade korgar på en sådan hylla ser inte bara snyggare ut än plastlådor, de har också ett snyggare övergripande utseende. Du kan lagra alla möjliga saker i dem: souvenirer, små saker och alla föremål som du inte vill dela med dig av. Så du behöver inte ha dessa "odds and ends" i sikte. Dessutom är hyllsystem med korgar mycket lättare att damma av än enskilda, små föremål som annars skulle vara uppradade på hyllan.

Sådana korgar eller lådhyllor är också idealiska för familjer med små barn. Leksakerna som ligger runt kan samlas mycket snabbt och sorteras här, så att det blir färre snubbelrisker. Hyllsystem är oftast också den bästa lösningen för att ta plats som annars knappast skulle användas.

Detta skapar mycket mer förvaringsutrymme utan behov av ytterligare möbler. Vissa hyllmodeller, som trappstegshyllor, ser också snygga ut och fungerar som ett slags blickfång i rummet, som snabbt kan distrahera från småtrassel.

För tidskrifter, kataloger och tidningar finns det flera lösningar för bättre organisation: Å ena sidan finns det soffbord med lådor, å andra sidan kan tidningshållare fästas på väggen. Båda lösningarna tar relativt lite utrymme i rummet (de flesta använder ändå ett soffbord) och lagrar tidskrifter optimalt. Den oälskade högen av tidskrifter i vardagsrummet elimineras.

Litet vardagsrum

Flexibla möbler är till stor hjälp för mycket små vardagsrum med lite utrymme. En öppen hylla på hjul kan användas underbart som rumsavdelare och samtidigt som förvaringsutrymme, var du än behöver det. Den kan till exempel dela en arbetsyta från resten av rummet eller skapa en liten läshörna.

Vill du ha mer utrymme kan det snabbt och utan större ansträngning röjas ur vägen. Olika versioner av tillgängliga soffor eller fåtöljer kommer på hjul för att skapa mer flexibilitet. Om du samtidigt vill använda vardagsrummet som sovrum är en bäddsoffa väsentligt.

Snabb hjälp för att hålla hushållet snyggt

Om vardagsrummet ser ut som om en bomb har träffat, bör städningen inte skjutas upp. Men om du inte har tillräckligt med tid för detta måste du kunna lita på små och snabba medel. Dessa kan se väldigt olika ut. Till exempel är fuktiga desinfektionsservetter mycket användbara för ytor som snabbt skiner igen. Dessa engångsservetter kan köpas billigt i alla apotek och förvaras i hushållet för säkerhets skull.

Om "nödsituationen" inträffar kan du snabbt torka av alla ytor med dem utan att först behöva förbereda en hink full med vatten. God hygien garanteras med desinfektionsservetterna, eftersom de bara används en gång för att sedan slängas – till skillnad från de vanliga städtrasorna. De fångar också upp damm väldigt lätt. Dessa våtservetter möjliggör ett rent vardagsrum, även om du snabbt måste ut ur huset.

För mindre spill på golvet – om du inte råkar spilla en kopp kaffe då och då – är engångsservetter som dessa också snabba medel. Även spill av barnmat kan rengöras mycket enkelt med dem. Dammiga föremål behöver inte alltid behandlas med en dammduk. Återigen skapar våtservetterna snabbt glänsande föremål och desinficerar dem samtidigt. Två flugor slås med en smäll så att säga.

Dammsugning görs enkelt

Sladdlösa dammsugare är särskilt lämpliga för dem som till varje pris undviker att dammsuga på grund av de trassliga kablarna. Vissa märken erbjuder till och med versioner som kan fästas på väggen med hjälp av ett fäste - till exempel i förrådet. De är vanligtvis utformade för att vara särskilt lätta och behändiga, så att det blir enklare att räcka efter dammsugaren. Användaren behöver inte bära med sig en tung enhet som han måste ansluta till strömförsörjningen före användning.

Att städa undan dammsugaren går också enklare och snabbare med en sådan modell. De sladdlösa versionerna ger mer flexibilitet och rörelsefrihet under själva dammsugningen – så att du snabbare får önskat resultat. Många nya modeller kommer även i plattare versioner som är särskilt bra på att suga igenom under möbler. Detta sparar dig besväret med att flytta möbler.

För dem som på grund av den stora röran inte vet var de ska börja dammsuga kan en enkel rangordning av de områden som ska dammsugas hjälpa. Mattor placeras först i denna ranking. När dessa har rengjorts ordentligt kan de flyttas ur vägen för att rengöra golvet under. Det har ingen nytta att lägga den smutsiga mattan åt sidan, dammsuga den och sedan sprida smutsen i rummet om du upprepar den.

För att inte behöva dammsuga helt varje dag kan du få en liten handdammsugare. De är billiga och så praktiska att du kan hålla dem nära till hands. Om ett visst område är nedsmutsat - till exempel under barnets barnstol - kan det sättas i ordning snabbt och utan mycket ansträngning.

Fasta lagringsplatser

Ingen gillar att ständigt leta efter saker som de behöver. Att leta tar inte bara mycket tid och tålamod, det kräver också nerver. Vanligtvis kan detta till och med leda till små bråk eftersom man skyller på varandra. Detta behöver inte vara fallet och kan undvikas om du redan från början identifierar fasta lagringsplatser.

Varje familjemedlem borde hålla sig till detta istället för att strö ut allt på måfå. Om något har använts och inte längre behövs ska det alltid lämnas tillbaka till avsedd plats. Om du håller dig till det och håller allt väl stuvat undan kommer saker och ting tillbaka snabbt. Vardagen går smidigare och dina nerver är skonade.

Husets visitkort

När du kommer ihåg att vardagsrummet är husets brännpunkt förstår du varför grundläggande ordning och reda är väldigt viktig här. Skräp gör det inte bara svårare att koppla av här, det gör det också svårare att ta emot gäster. För oavsett om det är en sovsal eller ett hemstilt hus så tas ofta gäster emot i vardagsrummet.

Detta gör vardagsrummet till husets eller lägenhetens visitkort. Gästerna tillbringar större delen av sin vistelse i detta rum. Följaktligen har de också tillräckligt med tid att se sig omkring i fred. Vem skulle inte vilja göra ett gott intryck där?

Matlagning, förberedelse och tvätt - köket

De smutsiga diskarna väntar i diskbänken för att tvättas, kylen är full av utgången mat. Det finns inte längre ett lämpligt lock för någon kruka och Tupperware sipprar ut ur alla lådor. Låter bekant? Då är det hög tid för en större städning i köket!

Särskilt i köket finns en stor frestelse att helt enkelt pressa in allt i de många olika skåp och lådor. Så du hamnar vanligtvis mer än du faktiskt behöver. Människor skyggar ofta bort från att kasta ut kylen också. Alltför länge lagras mat som har gått ut långt och blandats med nyinköpta varor.

Kyl och frys

Rätt system för bra ordning

Alltför ofta hittar du mat i kylskåp som antingen har gått ut länge eller helt enkelt inte har använts. Det är synd för den värdefulla maten och pengarna som spenderas på den. Men framför allt kan något liknande undvikas relativt enkelt med rätt system och mer perspektiv. När du har rätt grundbeställning i kylen eller frysen tappar du inte koll på saker så snabbt. Nästa gång du handlar kan du spara dig den ena eller den andra produkten med lite mer beställning.

Om du vill skapa en grundbeställning i kylen kan du först tilldela dess fack till vissa livsmedelsgrupper. Det övre facket kan användas för smör, margarin, yoghurt och kvark, nästa för korv och ost. Färsk mat som grönsaker och frukt hittar sin plats längst ner. Kylskåpsdörren kan också delas så här: Drycker kommer hela vägen ner, syltburkar sorteras i de övre facken.

När allt har fått en fast plats är det lättare att få en översikt. Ett sådant arrangemang är också användbart för att sortera nya inköp, eftersom du vet exakt var vilka produkter som ska sorteras.

Tips: Det finns också ett litet trick att använda upp all mat före utgångsdatumet. Matvänliga klara plastbehållare är fyllda med alla produkter som närmar sig sitt utgångsdatum. Detta placeras sedan i mitten av kylskåpet så att det syns tydligt och förses med en klisterlapp. Detta borde tydligt läsa något som "Ät först" eller "Vänligen använd upp". Anteckningen påminner varje familjemedlem direkt om att dessa produkter måste ätas först.


Nyinköpta föremål ska också alltid placeras så långt bakåt som möjligt, de befintliga matvarorna ska placeras precis framför. Så dessa tar automatiskt upp bättre.

Mer ordning kan också uppnås med glasbehållare. Dessa är matvänliga och finns i olika storlekar. Vissa finns även med vakuumgenererande lock, vilket säkerställer en ännu längre hållbarhet. Dessa glasbehållare kan sedan fyllas med korv och ostar. Å ena sidan ser det mer aptitretande ut än plastförpackningar, men å andra sidan är det också mer hygieniskt eftersom behållarna kan förslutas hermetiskt. Dessutom kan dessa containrar staplas ovanpå varandra så att mer utrymme kan sparas. Detta garanterar en tydligare struktur och en bättre överblick.

Det finns speciella plastbehållare för att spara utrymme och hålla sakerna snygga i frysen. Dessa är speciellt skapade för isiga temperaturer och riskerar inte att bli porösa. Frysta grönsaker, pommes frites etc. kan hällas i dessa behållare. För att veta var vad som finns inuti kan behållarna märkas läsbart med en permanent markör. Det betyder att du inte behöver kämpa dig igenom många olika väskor varje gång du letar efter något i frysen. Dessa containrar är också mycket lättare att stapla än påsar - vilket skapar mer utrymme och lagringsutrymme.

Regelbunden rengöring

Om kylskåpets eller frysens utsida ser orenlig och orenlig ut, beror det mest på de många små magneterna och bilderna som har fästs på den. Eller så är dörrarnas ytor fulla av fläckar och ser därför inte rena ut. I båda fallen måste man hitta en åtgärd. Magneter, bilder och barnritningarna tas bort så att ytorna kan behandlas med renare.

Det är bäst att använda universella rengöringsmedel som den från Cillit Bang för fett, fläckar och smuts i köket. Detta angrepp fläckar mycket snabbt och effektivt, så att allt du behöver göra är att torka ytan i cirkulära rörelser med en rengöringstrasa. Fläckarna försvinner utan mycket arbete.

När kyl- och frysdörrarna är rena kan du desinficera dem om du vill. Om du anser att varje hushållsmedlem berör ytorna oftare om dagen och lämnar bakterier efter sig, är det här steget vettigt. För att göra detta kan du till exempel använda desinfektionsmedelgel, som helt enkelt kan spridas över alla ytor med kökspapper och gnuggas på. När du har gnuggat alla ytor med den, låt desinfektionsmedlet torka. Det hela tar inte lång tid, är enkelt och säkerställer också god hygien.

Insidan av kylskåpet bör också kontrolleras regelbundet när det kommer till korrekt hygien. För det är här det förvaras mat som behöver skyddas från bakterier och bakterier så bra som möjligt. Insidan av kylskåpet rengörs bäst från smuts när det är tomt. Universalrengöringen är också mycket lämplig för detta.

Detta bör spridas över alla ytor med en rengöringstrasa och sedan ges tillräckligt med tid för att få effekt. Efteråt torkas ytorna rena (helst med en fräsch trasa). Vill du vara på den säkra sidan kan du även ställa de avtagbara glashyllorna i diskmaskinen i 90 grader, eller spola dem väldigt varma i diskhon.

Samma procedur gäller för frysen, men du måste tina den i förväg.
Desinfektion är också mycket viktigt i kylen och frysen. Du kan använda desinfektionsmedelsgeln igen och sprida den på alla ytor med kökspapper, eller helt enkelt spraya desinfektionsmedelsspray på alla ytor och sedan smutsa den.

Kylskåpet ska rengöras minst en gång varannan vecka, och frysen kan avfrostas och rengöras en gång i månaden. När båda är riktigt rena och städade behöver du inte sätta tillbaka alla magneter och teckningar eller bilder igen.

Detta ger oro i rummet och ser vanligtvis rörigt ut. Om du verkligen vill hålla något i kylen kan du använda magnetiska inköpslistor. De ser vanligtvis vackra ut när det gäller design och är också praktiska eftersom de ger dig en bra överblick över vad du fortfarande behöver.

Rätt lock för ingen kruka

Låt oss vara ärliga: alla i deras hushåll har minst en kastrull eller en Tupperware-vara utan matchande lock. Eller tvärtom: Du har ett lock som flyger runt någonstans utan en matchande motsvarighet. Eller ännu värre, lådorna och skåpen svämmar över med för mycket disk och tupperware.
I vilket fall som helst är en större rensningsåtgärd lämplig.

Här gäller det att först få fram allt ur lådor, skåp och hyllor och packa det på bordet. Oftast först då blir man medveten om vad man äger. Då slängs alla saker som inte längre har ett passande skydd eller motsvarighet och därför är oanvändbara. När det är gjort går de till papperskorgen.

Sedan tas alla saker som inte använts på mer än ett halvår. Våffeljärn, raclettegrillar och kakformar och liknande som sällan används läggs i en märkt låda antingen i förrådet eller i källaren. Även bestick som redan är matt slängs. Tallrikar och muggar som bara används vid vissa tillfällen, som de med jul- eller påskmotiv, ska också packas väl i en kartong och tas med till förrådet eller källaren.

När vete har separerats från agnet är det dags att sortera.

Sortering som grund för framgång

Om du vill undvika kaos i köket i framtiden kan du förhindra detta genom att sortera objekten korrekt. Först och främst måste du tänka noga över var vilka objekt ska placeras i framtiden. Saker som du ofta behöver när du lagar mat ska till exempel placeras eller förvaras nära kaminen. Detta undviker långa sökningar medan maten kokar över.

Krukor, stekpannor och liknande bör därför förvaras i ett skåp nära spisen. De av dem som används mindre ofta kommer längst bak - de som används varje dag kommer fram. Detta minskar behovet av att flytta fram och tillbaka när något behövs snabbt.
Det hjälper också till att hänga redskap. Det betyder att spatlar eller träskedar som du använder varje dag ska hängas upp direkt ovanför arbetsytan. Detta gör att du kan se direkt var vilken redskap finns.

I allmänhet bör det noteras här att samma grupper ska läggas i samma skåp eller låda. Bestick går ihop i en låda, bara bestick och inga andra föremål. Tallrikarna har sitt eget fack i skåpet, liksom koppar och glas. Tupperware, skålar och plastbehållare får sitt eget skåp som förvaringsutrymme.

Familjer med små barn eller spädbarn kan konfiskera en hel låda eller ett komplett fack i garderoben bara för baby- eller barnföremål för att hålla reda på saker och ting. Plastfat, oknäckliga koppar, flaskor och haklappar hittar sin plats där. Som ett resultat behöver du inte leta efter något barnsäkert bland alla vuxna föremål i garderoberna. Allt du behöver är till hands så snabbt.

Om du inte vill tvätta måste du känna

Det finns förmodligen ingen bland oss ​​som gillar att tvätta upp med glädje. Nästan alla föredrar att undvika det eller skjuta upp det om och om igen. Men det är precis det som leder till mycket mer arbete.

Om du har använt disk och de nu måste tvättas är det vanligtvis värt att göra det direkt. Eftersom en tallrik plus bestick kan rengöras snabbt igen och när det är klart, staplas inga diskar i diskbänken. När ett stort berg av rätter har vuxit har du mycket mer att göra med att tvätta upp. För att inte tala om att ett sådant berg av rätter också ser rörigt ut, bortsett från det.
Disksvampar är oftast det snabbaste sättet att bli av med matrester, medan diskdukar håller köksytorna bättre rena.

Det finns inget behov av större plåster om du vill skapa ordning i hushållet

I köket är det en allmän regel att rengöra alla diskar eller redskap som används omedelbart eller omedelbart efter att ha ätit så att inga kluster eller röran kan bildas i första hand. De använda arbetsytorna kan också rengöras snabbt med en eller två snabba rörelser med disktrasan. Sprayrengörare speciellt för dessa ytor hjälper till att göra smutsiga ytor snabbare rena. Eftersom de suger upp torkade fläckar och rester så att de lätt kan torkas bort. Ingen lång skrubbning är nödvändig och arbetet underlättas mycket.

Om du vill undvika större städning måste du ofta göra mindre jobb i köket för att upprätthålla en viss grundläggande ordning och renhet. När allt kommer omkring är det inte så illa att torka arbetsytorna som att rengöra hela köket, eller hur?

Smulor och damm i lådorna kan snabbt tas bort med en handdammsugare. Töm helt enkelt ur innehållet och ta snabbt bort smutsen i varje låda med dammsugaren eller handdammsugaren. Detta säkerställer god hygien och sparar dig besväret med att torka upp smulorna med en rengöringsduk.

Dammsugarmetoden är snabbare och är därför lättare att göra emellan än att torka igenom varje låda individuellt. Även de med mindre motivation och lust kan förmå sig att en kort stund plocka fram en handdammsugare än städtrasan.

Familjer med små barn eller spädbarn som äter i barnstolar känner till den dagliga kampen. Maten läggs inte i munnen utan kastas rakt ner. Därför är det dagligt att moppa golvet ofta.

Men du kan rädda dig själv: i apotek och stormarknader finns till exempel självhäftande engångsmattor som kan fästas på golvet under barnstolen. När barnet har ätit bort tas den färgade mattan helt enkelt bort och kastas. Golvet förblir så rent utan att behöva anstränga sig mycket.

Ingen vill ha skräp

Rubriken säger allt. Ingen vill behöva släpa ut stora sopsäckar ur huset. Det är därför det är vettigt att använda mindre kärl i köket. De blir fulla snabbare och måste därför tömmas oftare, men på så sätt samlas inte skräpet i en säck som är svår att frakta. Eftersom det ändå finns mycket skräp i ett kök är det oftare värt att tömma små kärl än en stor tung.

Detta förhindrar också dålig lukt. Om du måste hantera dålig lukt trots de små sopkärlen kan du köpa doftande soppåsar. Dessa finns nästan överallt och deras fräscha dofter neutraliserar all lukt.

Köket luktar

Ibland kan lukterna i köket inte raderas helt ens med god ventilation efter matlagning eller bakning: rummet luktar fortfarande vitlök eller kanel i timmar. Om det stör dig kan du hjälpa till med doftljus. Doftljus övervägs inte ofta när det kommer till att skingra lukter. Men de är ofta de bästa medhjälparna. Citrusdoftljus hjälper till exempel köket att snabbt återfå friskare luft efter tillagning.

Men de är också mycket lämpliga mot fruktflugor, då dofterna driver bort dem.
Det finns många olika doftljus med olika dofter på marknaden. För människor som gillar varma och mysiga dofter finns det till exempel de med doft av vanilj och äpplet. Dessa hjälper också till att förbättra lukten i köket efter en vitlöksskål.

Även med dammsugaren kan dålig lukt lätt elimineras. Alla har förmodligen redan upplevt att enheten avger konstiga dofter när man dammsuger. Detta kan förhindras med hjälp av tepåsar! Ja, du läste rätt, tepåsar. Du tar helt enkelt en tepåse av pepparmynta och placerar den i dammsugaren när den är torr, helst direkt framför filtret. Pepparmynten neutraliserar eventuell lukt i dammsugaren och fräschar upp luften som släpps ut vid dammsugning.

Doft spray är det bästa sättet att snabbt avhjälpa obehaglig lukt i luften. Många varianter kan fästas på väggen med ett dekorativt fäste. Där sprayar de sedan en liten mängd dofter antingen regelbundet eller med ett knapptryck. Av den anledningen är de perfekta för att snabbt köra bort lukt, de fungerar praktiskt taget som ett slags deodorant för köket.

Sätt inte press på

En sak bör dock alltid hållas i åtanke: ibland blir det smutsigt i köket. Och oavsett hur disciplinerad du är och hur ofta du städar, då och då häller sig något upp, särskilt i stora familjer. Men det betyder inte att du bör sätta dig själv under tryck omedelbart - tvärtom. Den ena eller andra kvällen när du inte städar är inte heller en stor sak.

Badrummet

Hygien är en stor faktor när man talar om utrymmen som badrummet. När allt kommer omkring är det i sådana fuktiga och varma miljöer att de flesta bakterier som behöver elimineras regelbundet också förekommer. När det gäller renlighet är badrummet definitivt det mest känsliga området i ett hus eller en lägenhet.

Men lika viktigt som hygien och renhet i badrummet är de flesta av dem lika ovilliga att gå till jobbet här regelbundet. Tyvärr bildar kalkavlagringar och bakterier ju bättre desto mindre rengöring görs. Det är därför absolut nödvändigt att säkerställa god hygien i badrummet, speciellt om det används av flera personer samtidigt. Med några enkla knep och tips kan arbetet i badrummet minskas och förenklas så att badrummet alltid kan vara snyggt och rent, även med minsta motivation.

Rengöringsschemat för ett rent badrum

En välstrukturerad rengöringsplan kan säkerställa optimal ordning och renhet i badrummet. Detta behöver inte innebära mycket ansträngning, utan snarare mindre uppgifter som bör särskiljas mellan veckovisa och dagliga uppgifter.

Dagligt arbete

En av sakerna att göra varje dag är definitivt att städa toaletten, eftersom den används varje dag. Bakterier och kalk lägger sig bara alltför gärna på toaletten på grund av de många dolda bosättningsmöjligheterna och är ofta så gott som osynliga för blotta ögat.

Glasen, bassängen och cisternen bör först blötläggas med rengöringsmedel som slipmedel och toalettrengöringsmedel, helst i mer än en minut. På så sätt angrips större mängder smuts och kalk och städningen är mycket lättare efteråt. Bakterier och bakterier har knappast en chans mot en sådan rengöringsmedelskur.

När blötläggningsprocessen är över kan du helt enkelt torka av och rengöra alla ytor med en rengöringsduk (som endast är reserverad för toaletten!). Insidan av handfatet kan enkelt rengöras med en toalettborste, som naturligtvis också kan rengöras efteråt.
För envisa rester rekommenderas skummjölk starkt. Detta innehåller små partiklar som kan ta bort även den tyngsta smutsen med lite skrubbning än de flesta andra rengöringsmedel.

Diskbänken bör också vara en del av den dagliga rutinen. Eftersom det är en hygien i badrummet, sätter det dagliga användandet sitt prägel på handtvätten. Även med största omsorg förvandlas handfat ofta till en bakteriesnurr varje dag, vilket inte bara är ohygieniskt utan också kan bli särskilt ful. För det mesta är det tandkräm, sminkrester eller morrhår som dödar varje hemmafru här. För att snabbt visa bakterierna utgången räcker det med lite skumrengöring. Det bästa sättet att köra är att låta det träda i kraft först.

Då är det inte bara lättare att torka, men städaren hade också tillräckligt med tid för att på ett adekvat sätt attackera kalkavlagringar och bakterier. Spegeln bör också beaktas vid daglig rengöring. Ett stänk av glasrengöringsmedel och en kort polermedel räcker för att eliminera spår av att borsta tänderna och vattenfläckar.

Tandborsthållarna, dvs. varje kopp eller behållare som håller tandborstarna redo, är mycket viktiga för daglig rengöring. Det är här de flesta bakterier och bakterier samlas, och på grund av fukten kan de föröka sig bra.

Om du fördelar de dagliga städningarna i städplanen till olika familjemedlemmar i förväg, utförs uppgifterna snabbare och arbetet verkar mycket mindre från början.

Veckovisa uppgifter för att hålla hushållet snyggt

Hyllor och hyllor ska observeras under veckostädningen. Alla föremål rensas kort bort och ytorna torkas av. Föremålen bör också torkas av en kort stund innan de lämnas tillbaka till sin gamla plats. Handdukar och tvättlappar ska givetvis bytas varje vecka.

Badkar eller duschkabiner bör också integreras i den veckovisa städningen. Båda måste torkas av och torkas över hela området för att undvika kalk. Platta skrapor är en stor fördel i duschkabin eftersom de underlättar rengöringen. Om du har torkat av alla ytor med en fuktig trasa kan du gå igenom den igen med en sådan skrap - och du kan spara dig själv att torka. Även vattenfläckar efter dusch har ingen chans om du använder en gummiskrapa efter varje dusch.

Det som ofta glöms bort när man städar badrummet en gång i veckan är plattorna. Tyvärr kan dock fula avlagringar eller missfärgningar bildas på dem, vilket gör att badrummet ser orent ut – även om det faktiskt är ordentligt städat. För att få bort gulaktig eller annan missfärgning hjälper rengöringsmedel som innehåller klor, som Chlorex. Detta ska absolut få verka ett tag, varefter det skrubbas bort och torkas ordentligt av med en våt rengöringstrasa – flera gånger för att helt få bort kloret.

Försiktighet rekommenderas dock med sådana medel på grund av de giftiga ångorna: du bör definitivt ventilera mycket under användning och stanna så lite som möjligt i rummet medan medlet verkar. Även missfärgad och smutsig injekteringsbruk återfår sitt ursprungliga utseende med Chlorex. För att komma in optimalt i de smala spåren är en gammal och mjuk tandborste bäst att använda för rengöring.

Tips: en gammal tandborste kan inte bara användas för fogar utan även för rengöring av små vinklar och svårar som är svåra att rengöra med en svamp eller trasa. Om alla brickor är rena går du över golvet med moppen en gång i veckan. Så det förblir glittrande.

För att säkerställa att alla avlopp alltid är i god form är det lämpligt att använda speciella granulatrengöringsmedel en gång i veckan. Med rätt exponeringstid elimineras till och med envis smuts i rören och deras böjningar.

Om du håller dig till ett jämförbart rengöringsschema i badrummet så mycket som möjligt är längre rengöringsdagar inte längre nödvändiga. Å ena sidan, för allt är alltid rent och hygieniskt rent, och å andra sidan, eftersom inga stora avlagringar kan bildas på kort tid mellan rengöring. Detta innebär att det inte finns några större jobb att göra i första hand, och den veckovisa rengöringen kan vanligtvis göras snabbt och mycket enkelt.

Doftande inte bara för gäster

När badrummet är glittrande och glänsande känner du dig omedelbart mycket bekvämare. Med ett alltid rent och hygieniskt badrum behöver du inte längre oroa dig för några gäster. Om det bara inte fanns lukten. För låt oss vara ärliga, ingen vill ha ett badrum som luktar rengöringsmedel ...

Så varje gång du städar är det en bra idé att vädra samtidigt. Också på grund av de giftiga ångorna som kan mildras som ett resultat. Men även den längsta ventilationen kan ibland inte helt bli av med klor- och tvättmedelslukten. Eventuell kvarvarande rengöringslukt kan hanteras ganska enkelt med doftljus. När de är tända för de en behaglig doft in i rummet, som kan väljas efter önskemål i förväg. På sommaren är fräscha och lätta dofter bästsäljarna, på vintern mest varmare och sensuella dofter. Men det kan avgöras efter ditt humör och framför allt din personliga smak.

Om du inte alltid vill förvara doftljus i huset för säkerhets skull kan du även använda rumsdofter som de från till exempel Air Wick. De kommer vanligtvis i en praktisk dispenser att fästa på väggen, eller en dekorativ stativhållare. Många modeller släpper ut doften av sig själva, medan andra kan spraya friskhet med en knapptryckning och vid behov.

För en snabb kamp mot obehagliga lukter av alla slag i badrummet passar även sprayer som de från Febreeze, som är speciellt framtagna för obehagliga lukter och erbjuds i många olika dofter. Även med själva rengöringsmedlen kan du oftast välja mellan versioner med doftande tillsatser, de flesta innehåller citron eller andra fräscha dofter.

Vad som absolut måste observeras

Många rengöringsmedel för våtrum som badrummet är mycket vassa och frätande, varför de aldrig får komma i händerna på barn. Det är därför viktigt att se till att dessa medel lagras säkert - på ett sådant sätt att barn inte hittar dem och öppnar dem.

Skulle medlen komma in i ögon eller slemhinnor hos barn eller vuxna, ska de sköljas ur omedelbart. Om rengöringsmedel har svalts är det absolut nödvändigt att du konsulterar din läkare omedelbart. Det bästa du kan göra är att ta med dig de berörda produkterna eller åtminstone deras etiketter så att läkaren snabbt kan identifiera de giftiga ämnena och behandla dem mer effektivt.

För de egna barnens hälsa och den egna hälsan är inte att leka med.
Av denna anledning rekommenderas det också att använda rengöringshandskar vid rengöring och användning av rengöringsmedel, som skyddar huden mot kemiska brännskador och uttorkning.

Studien

Papperskorgen svämmar över, papper hopar sig i varje hörn, lappar flyger runt överallt – välkommen till hemmakontoret! Fler och fler människor arbetar hemifrån, eftersom många yrken inte längre kräver att vara på ett kontor. På grund av internet kan mycket arbete enkelt utföras hemifrån.

Alla som har satt upp en studie hemma vet att det inte alltid bara är det som ska göras. För jobbar du mycket hopar du också högar med papper, dokument, räkningar och tillbehör som gem och pennor. Det är därför inte alltid lätt att hålla ordning i det här rummet.

Men om du håller dig till en viss grundläggande ordning och regelbundet smutsar ner behöver du inte längre kämpa med oordning, eftersom oordning och kaos inte bara hindrar dig från att arbeta, utan också kostar mycket värdefull tid, måste du vara särskilt uppmärksam till ett välstädat rum.

Varje början är svår

Med allt detta kaos, är det svårt att börja någonstans? Svaret är nej. Om studien har muterats till ett slagfält är det lämpligt att alltid starta rengöringen på golvet. Alla saker i vägen och saker som inte hör hemma på golvet städas. Kanske till och med den ena eller den andra delen kan hamna i papperskorgen. Även om allt förvaras på möblerna först bör golvet rensas helt så att det inte finns några hinder i vägen under det senare rensningsarbetet.

Behållare och behållare för alla redskap

Alla typer av containrar och fartyg är till hjälp i studien. Stora eller små, de ser till att allt har sin plats. Välkända möbelaffärer erbjuder alla möjliga användbara behållare i en mängd olika färger och mönster - så att du kan hitta den rätta för varje stil och smak. När du väl har bestämt dig för några modeller är det dags att sortera.

Först slängs allt som slumpmässigt ligger på skrivbordet och på hyllorna i en stor "hög". Detta är sedan sorterat, och grundligt. Gamla papper som inte längre är användbara slängs. Också olämpliga pennor eller värdelöst förpackningsmaterial. Ofta är man bara alltför glad över att övertyga sig själv om att vissa saker fortfarande behövs.

Du kanske vill läsa förra veckans tidning eller reparera den trasiga kulspetspennan. Men om du är helt ärlig mot dig själv kommer du att erkänna att ingen egentligen behöver sådana saker. När man väl sett det går studien i ordning mycket snabbare.

Det fortsätter att sortera: alla bra skrivredskap kommer i en behållare, till exempel en glasbehållare att stå på. Detta ger dig en bättre överblick och håller dina pennor nära till hands.
Gem och stift eller bläckpatroner och blyertspennor kan alla förvaras i en annan behållare.

Denna kan sedan antingen placeras på hyllan eller direkt på skrivbordet. Mindre behållare ger dem också en permanent plats i skrivbordslådorna, vilket möjliggör snabbare åtkomst. För såväl pärmar och dokument som tidningar finns filställ i plast som kan märkas och på så sätt förhindra ett långt sökande efter rätt dokument. Flera av dem gör ordning på en hylla eller ett skåp där alla viktiga dokument och skrifter förvaras.

När bunten har sorterats i rätt soptunnor kan skrivbordet och hyllan förberedas: allt töms helt och rengörs. Med hyllor och skåp i studiet ska samma procedur användas som vid skrivbordet. Allt kommer ut, sorteras och sorteras. Om möblerna sedan är rena igen kan allt du behöver sorteras enkelt - med rätt ordning, naturligtvis. Skrivbordslådorna bör naturligtvis rensas och städas på samma sätt.

När möblerna är färdiga för innehållet bör du fortsätta på ett mycket specifikt sätt med lagringen. Alla viktiga saker måste först förvaras.
Viktiga filer, mappar och andra saker bör hitta en permanent plats som är lätt att nå. Till exempel kan den mellersta hyllan innehålla dessa dokument (och bara dem!). Allt som ofta används bör också placeras inom räckhåll och tydligt synligt.

Tekniska saker som laddare, batterier etc. bör förvaras i en behållare så nära golvet som möjligt, där du inte behöver sträcka ut och titta så ofta.
Korgar av korg kan skapa en mysig atmosfär i studien - de är inte bara trevligare att se på än bara hyllor utan ser också snyggare ut än plastbehållare.

Arbetsfokus - skrivbordet

Det finns helt enkelt inget behov av massor av redskap och papper på ett skrivbord. De hindrar dig från att arbeta effektivt. Den resulterande bristen på utrymme bör inte heller underskattas. Vem vill flytta olika staplar och föremål fram och tillbaka innan arbetet faktiskt ska göras för att göra plats först? Detta kostar inte bara nerver utan också motivation - som faktiskt skulle kunna investeras bättre i arbetet.

Bänkskivan på varje skrivbord ska inte innehålla mer än en bra lampa, skrivyta, en behållare för pennor och en dokumenthållare. Det här är det enda sättet att lämna tillräckligt med utrymme för en dator eller bärbar dator - och gott om plats för att skriva. Ju mindre det finns på skrivbordet, desto snyggare är det och därmed ser hela studien ut. Endast det som verkligen är nödvändigt bör hitta sin plats här.

ledtråd: Använd skrivkuddar som också fungerar som en kalender eller anteckningsblock! De skyddar inte bara arbetsytan på skrivbordet, de är också mycket användbara för att ta snabba anteckningar och att göra-listor.

Skrivbordslådorna borde inte vara för trånga så att du inte behöver leta efter något snarast. Det borde inte finnas några ansamlingar av papper här heller - dessa hör hemma i lämpliga mappar. Snarare är lådorna där för att lagra redskap.

Tips: I skrivbordslådorna kan bestickinsatser hålla sakerna snygga! I dem kan till exempel pennor, USB-minnen och andra viktiga saker sorteras och lagras. Det skapar mer ordning än att helt enkelt slumpmässigt lägga alla saker i lådan.

Papperskorgen

Inget bra hemmakontor kan klara sig utan den här iögonfallande följeslagaren. Den sväljer allt som inte längre behövs: papper, förpackning och mycket mer. På det här sättet hjälper det att hålla sakerna snygga utan att behöva anstränga sig mycket. Men han vill också tömmas regelbundet för att inte rinna över!
En papperskorg kan också vara en riktig blickfångare. Det finns många extravaganta modeller som krydrar den annars tråkiga studien. Atmosfären i det här rummet bör trots allt inte påminna om ett typiskt kontor - det är inte bara tråkigt utan kan också skapa en usel atmosfär.

för att spara tid

Alla saker som sparar tid är särskilt viktiga i studien. Till exempel kan ett minnesplatta på väggen vara extremt användbart. Att göra-listor och viktiga anteckningar eller dagböcker kan fästas på en sådan tavla, där de är tydligt synliga och omedelbart iögonfallande. Alla viktiga möten eller uppgifter syns alltid.
En sådan anslagstavla sparar också mycket tid: du behöver inte grumla i en mötesplanerare eller många små anteckningar för att få en bra överblick över dina uppgifter.

Underhållningsartiklar som skvallerblad eller romaner, tv-apparater eller spelkonsoler har ingen plats i studien. Annars distraherar de bara från jobbet - och slukar tid som kan investeras bättre. Om du vill ta en kort paus från ditt arbete kan du helt enkelt gå till vardagsrummet.

Rätt möbel- och arkivsystem

Arkivsystem och rätt möbler är förmodligen de viktigaste faktorerna för en bra och bestående order på kontoret. Särskilda arkivskåp och lådsystem för kontoret är inte bara överkomliga utan ger också ordning på dokument och viktiga papper samt filer. De flesta möbler erbjuder också etiketter för att skriva på, som ger information om innehållet i de enskilda lådorna eller skåpområdena.
Filerna kan sorteras alfabetiskt eller efter användning - vilket gör dem enklare och snabbare att hitta.
Ju fler arkivsystem du har i en studie, desto mindre röran kan uppstå här.
Förvaringsmöblerna behöver inte alltid se tråkiga och tråkiga ut. Många arkivskåp eller hyllor är riktiga designartiklar och erbjuder mycket för ögat. Vissa skapar till och med en trevlig och lugn atmosfär, vilket är mycket viktigt för hemmakontoret.

Tips: Du kan internalisera en trestegsregel. Om du har tagit exakt tre saker från deras ursprungliga platser, kommer de tillbaka till sin destination. Om du alltid följer denna regel kommer alla objekt att hitta sin plats igen mycket snabbt - och det kommer aldrig att finnas mer än tre objekt. Detta motverkar kaos och ansamlingar av saker utan att behöva städa alls.

En bra atmosfär för framgång med arbete och ordning

Om du vill lyckas på jobbet hemma behöver du en bra arbetsmiljö. Ett inbjudande rum med bekväma sittplatser och ett attraktivt skrivbord är mer motiverande än ett grått och trist rum. Om du känner dig bekväm på ditt hemmakontor blir motivationen att arbeta automatiskt större. Det är effektivare och roligare att arbeta med - vilket definitivt ger bättre resultat. Om du är mer framgångsrik på jobbet har du också mer tid och önskan att upprätthålla god ordning.

För att behålla sin koncentration under lång tid är rätt ljus nödvändigt. Det ska inte vara för dämpat, men inte heller för ljust så att ögonen inte blir trötta.

Tips: Välj inte en ljusintensitet som står i stor kontrast till datorbelysningen, eftersom det snabbt tröttnar på ögonen och får koncentrationen att minska - huvudvärk garanteras av högkontrastbelysning i studien.

Hur snyggt det är i studien beror naturligtvis också på din egen motivation och disciplin. Om du, trots alla tips och tricks, inte motiverar dig att städa, kommer det förr eller senare att bli en röra. Desto viktigare är det att skapa motivation genom en bra atmosfär.

Städning

I allmänhet finns det inte så mycket att rengöra i studien som i andra rum. Här räcker det ofta att torka av ytorna ordentligt och jaga dammsugaren runt i rummet. Mer tonvikt läggs på att städa upp, eftersom det är mer troligt att röran och kaos beror på saker som ligger runt än på damm och fläckar.

Allmän ordning och renlighet

I allmänhet kan du fortsätta enligt samma schema i varje rum. När du väl har internaliserat detta är det mycket lättare att städa och städa - och motivationen är större. Att behålla ordningen verkar inte längre så svårt om du alltid följer ett visst förfarande. För ofta vet du bara inte var du ska börja. Detta händer inte med en specifik plan, för du kan börja arbeta direkt.

Tips: Förbered en samordnad rengörings- och städplan för varje rum och fördela sedan uppgifterna till alla familjemedlemmar. Detta ger struktur och regelbundenhet och hjälper alla att hålla ordningen lättare tillsammans.

Om det finns absolut oordning och kaos är det bästa sättet att uppnå framgång med en och samma procedur i alla rum:

Siktning

På grund av den stora störningen vet du inte vad du ska ta itu med först. Därför bör det första steget vara att se rummet som helhet från dess ingång. Utsikten bör vandra över varje hörn av rummet och lokalisera den enskilda röran. Detta hjälper till att först klassificera de enskilda "byggarbetsplatserna" i dina egna tankar - och senare fungera som en slags att göra-lista. Ett vanligt misstag är att ta itu med nästa bästa plats och senare bli överväldigad av hela röran eftersom du inte har sett det förut.

Om en sammanfattning av det arbete som ska göras har dykt upp i ditt huvud genom visning gör du automatiskt de viktigaste sakerna först.

Klassificera

Om du vet vad som måste göras i rummet måste alla uppgifter klassificeras efter vikt. Detta är ett mycket användbart steg, särskilt om du inte har mycket tid. Vill jag att golvet ska vara snyggt eller ska fönstren vara rena först? Vad är mer angeläget, fläckarna på mattan eller barnens väggmålningar?

Om allt arbete har klassificerats efter betydelse kan mindre viktiga uppgifter skjutas upp till en senare tidpunkt eller distribueras till andra familjemedlemmar. På detta sätt hittar hela hushållet sin önskade ordning trots brist på tid.

uppsatta mål

Allt arbete som skulle göras sågs och klassificerades. Nu är det dags att sätta upp realistiska mål för dig själv. Alla lyckas inte få ordning på alla rum och få dem rena på en dag. Detta är olika i varje hushåll på grund av de mest varierande situationer: vissa arbetar heltid och tar hand om barn, andra är hemma större delen av dagen.

Beroende på behov och situation måste du sätta upp dina egna realistiska mål som alla medlemmar måste uppfylla. De viktigaste uppgifterna är naturligtvis de som med största sannolikhet kommer att bli klara. När du väl har satt upp mål för dig själv är motivationen att nå dem mycket större. Har man däremot bara ett enormt berg av oordning framför ögonen så är motivationen förståeligt nog länge framme.

Tackla och muck ut

När alla mål har fastställts kan du gradvis ta itu med arbetet. Om kaoset är allvarligt är det första steget alltid att knulla ut. Om du har tillräckligt med tid kan utryckning skapa mycket nytt utrymme och lagringsutrymme - och samtidigt säkerställa ordnade förhållanden i rummet. I allmänhet bör rensning göras regelbundet så att du kan dela med värdelösa saker oftare. Efter framgångsrik muggning rensas det upp mycket snabbare och rengöring är lättare för hand. Eftersom det finns många hinder som skulle störa städning eller ta bort användbart utrymme.

Städa upp / sortera

Utjämningen är klar. Meningslösa saker och skräp ordnades, värdelösa saker separerades. Utrymmesbrist är inte längre ett problem, så det är nästa steg att sortera och ordna oorganiserade föremål. Detta är särskilt viktigt eftersom det lägger grunden för framtida ordning - och avgör om det kan bibehållas bra i framtiden. Det bör finnas en fast plats för varje objekt som också är vettigt. Detta gör det lättare att sätta tillbaka begagnade föremål på rätt plats i framtiden. Tredagsregeln kan hjälpa till att förhindra kaos i framtiden. Om du har tagit bort tre saker från deras ursprungliga platser och är redo att använda dem, returneras de omedelbart till sin avsedda plats. Om du följer och internaliserar denna regel finns det aldrig mer än tre föremål i rummet, och det ser alltid rimligt snyggt ut.
Vid sortering och städning kan det också hjälpa att märka behållare och korgar eller lådor, eller att bifoga bilder med deras innehåll så att de syns tydligt. Varje hushållsmedlem, oavsett hur liten, kan se var något hör hemma.

Rengöring och finjustering

När väl de enskilda rummen ser snygga ut är arbetet inte riktigt klart än. Bara för att det ser snyggt ut betyder det inte att det är rent och hygieniskt rent. Så nu är det dags att ta itu med städningen. Det är bäst att börja med att damma, se till att alla ytor är rena och desinficera dem vid behov.

Då kan du ägna dig åt golven: dammsuga och torka golvet, slå ut mattor och vädra dem (ja, mattor ska också vädras - speciellt om du har husdjur!). När du har klarat allt detta kan du bestämma om du vill putsa laminat- eller parkettgolven som du vill.

Efter alla dessa steg är det grova arbetet gjort, rummen är rena och städade. Om du vill kan du nu ägna dig åt finjusteringen. Detta inkluderar till exempel ventilation av sängkläder eller desinfektion av barnleksaker. Om du vill kan du också tömma tvättkorgarna och tvätta innehållet. Eller tvätta fönstren.

Men de som är nöjda med sitt arbete kan luta sig tillbaka och koppla av och njuta av utsikten över det rena och snygga hemmet - för det kommer säkert inte att vara så snyggt länge.

Hitta de bästa och mest sålda städhjälpprodukterna 2022 i ärliga tester i toppen🔟

Jättebra🔟🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
- € 100,001. Storsäljare
Vileda JetClean 3-i-1 golvrengöringsmedel, sugtorkare för alla...*
 • VILEDA 3IN1 GOLVRENARE: dammsugning, avtorkning och torkning i ett steg - som sparar tid och energi
 • FÖR ALLA HÅRDA GOLV - till exempel för laminat, tätade trägolv och klinker
 • RENGÖRA GOLV - tack vare den effektiva sugkraften och den roterande mikrofiberrullen tar JetClean bort all smuts, damm, ...
2. Storsäljare
Städhjälpen: Thriller
88 Bewertungen
Städhjälpen: Thriller *
 • Regina Nössler (författare)
3. Storsäljare
Elektrisk rengöringsborste 7.4V 2000mAh Justerbar - Tilswall...*
 • 🛀 【Rengöringsförmågan ökad med upp till 400 %】 Tilswalls elektriska rengöringsborste innehåller ett batteri med 7,4 V, 2*2000 mAh och ...
 • 🛀【60 min snabbladdningsdesign】 Med 9V/2A konstantströmadaptern, vars batterikapacitet är 7,4V, tar full laddning ...
 • 🛀 【Ergonomisk design & 3 justerbara vinklar】 Jämfört med andra rengöringsborstar på marknaden, Tilswall ...
4. Storsäljare
5. Storsäljare
CLEANIFY® för Dyson moppfäste, elektrisk moppfäste...*
 • 💯 DET PERFEKT KOMPLETTA PAKETET: Leveransen inkluderar ett avtorkningstillbehör, vattentank, 6 extra avtorkningsdynor och gratis Cleanify ...
 • ✅ KOMPATIBEL: Detta elektriska moppfäste för Dyson är speciellt designat för följande Dyson-modeller V7 V8 V10 V11 V15, så att du ...
 • 💪 PRAKTISK DAGLIG HJÄLP: Det specialutvecklade borsthuvudet möjliggör samtidig dammsugning och avtorkning. Så du kan använda den sparade...
6. Storsäljare
7. Storsäljare
Elektrisk rengöringsborste behändig snurrande skrubber uppladdningsbar...*
 • KRAFTFULL för enklare husstädning - Har du fått nog för den tråkiga husstädningen? Den här sladdlösa golvskuraren är designad för att ...
 • SNABB LADDNING OCH LÅNG LIVSLÄNGD - Med det stora inbyggda uppladdningsbara batteriet kan du snabbt använda den bärbara badkarsskrubben ...
 • VATTENTÄT OCH HÅLLBAR - BYT DINA TRADITIONELLA RENGÖRINGSVERKTYG. Vår motoriserade fälgrengöringsborste...
- € 9,008. Storsäljare
Elektrisk rengöringsborste, USB-uppladdningsbar rengöringsborste,...*
 • 【Uppladdningsbar USB och batteriindikator】 Med ett högkapacitetsbatteri och USB-C snabbladdningsteknik, den elektriska rengöringsborsten ...
 • 【7 utbytbara borsthuvuden och förlängningshandtag】 Varje elektrisk rengöringsborste kommer med 7 utbytbara rengöringsborsthuvuden och ...
 • 【Kraftfull och effektiv för djuprengöring】 Den elektriska hushållsrengöringsborsten har 2 centrifugeringshastigheter (220 rpm och ...
9. Storsäljare
10. Storsäljare
Världens bästa städälva: Din A5-broschyr med prickiga prickar för...*
 • Anteckningsböcker, rengöringsälva (författare)
- € 100,00erbjudandet
Vileda JetClean 3-i-1 golvrengöringsmedel, sugtorkare för alla...
Vileda JetClean 3-i-1 golvrengöringsmedel, sugtorkare för alla...*
FÖR ALLA HÅRDA GOLV - till exempel för laminat, tätade trägolv och klinker
249,99 € € 100,00 149,99 € Amazon Prime
Neu!
CiniYuklo handdukstrasor handkök att hänga upp...
CiniYuklo handdukstrasor handkök att hänga upp...*
Lanyard Design tillgänglig i kök, badrum etc nästan var du vill.; Ömtåliga handdukar, ger dig varm och hälsosam till din familj.
4,57 €
Neu!
Duster Golvtorkare Diskmaskin non-woven tyg Diskmaskin...
Duster Golvtorkare Diskmaskin Fibertyg Diskmaskin...*
Produktstorlek: 0.10 X 7.9 cm (vänligen ta bort mindre skavanker för hand)
2,32 €
- € 12,94Neu!
Neu!
Allegorly Mini Spray Gun Tube med rengöringsmedel,...
Allegorly Mini Spray Pipe Pipe med rengöringsmedel,...*
1 uppsättning nylonrörsborstar (10 stycken); Specifikation:; Lätt att använda, gör rengöringen enklare
5,94 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 30.03.2023/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Lämna ett svar

Användarrecension
 • hantering
  Sändning
 • bearbetning
  Sändning
 • produktförväntningar
  Sändning
 • Pris-prestanda
  Sändning
 • empfehlenswert
  Sändning

🕹️🎮 Köp Sony PlayStation®5-konsol 🕹️🎮
🔥PS5™-konsol🔥
titta på*