Pooluppvärmning | Hur du värmer upp din pool

Foto av författaren

Maren

pooluppvärmning

Pooluppvärmning | Hur du värmer upp din pool

Mitt smarta hem - min pool - min personal. Praktiskt när allt är klart, när du vill. Städning är dyrt, så tekniken har tagit över. Om du vill ha det mer än bekvämt kan du köpa en poolvärmare till din pool. Det kan också användas för att koppla av på vintern. Och det kan också bidra till bättre hälsa. Här kan du ta reda på vad du behöver för en poolvärmare, hur det fungerar, vilka alternativ du har, vad du bör vara uppmärksam på när du köper en poolvärmare. - pooluppvärmning | Hur du värmer upp din pool

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Pooluppvärmning - i jämförelse

well2wellness® pool solvärme "Solig" solkupol | pooluppvärmning...well2wellness® pool solabsorbent solvärme 1000 med ...well2wellness® pool bypass set 15 bitar för solvärme, ...well2wellness® Bypass Set UNIVERSAL för värmepumpar, ...well2wellness PÅ/AV poolvärmepump Mida.Quick 10 - poolvärme...well2wellness PÅ/AV poolvärmepump Mida.Quick 7 - poolvärme...well2wellness värmepump Hot Splash 3,35 - poolvärme med en...Steinbach luftvärmepump, Waterpower 5000, värmeeffekt 5,1 kW,...
well2wellness® pool solvärme "Soligt"...*well2wellness® pool solabsorbent solvärme ... *well2wellness® pool bypass set 15 bitar för ... *well2wellness® pool bypass set UNIVERSAL för ... *well2wellness ON / Off pool värmepump Mida.Quick ... *well2wellness ON / Off pool värmepump Mida.Quick 7 ... *well2wellness värmepump Hot Splash 3,35 -... *Steinbach luftvärmepump, Waterpower 5000, ... *
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B079W7GLBM" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Pooluppvärmning - vad är det?

En pooluppvärmning Poolvattnet värms inte bara via husets normala värmesystem utan fungerar också helt oberoende. Det finns olika möjliga lösningar, som vi kommer att ta itu med i efterhand.
Nästan alla värmare fungerar på ett sådant sätt att det kalla poolvattnet i värmaren värms upp och sedan släpps igen. Här leder solenergi eller el. Simbassänger, bubbelpooler eller paddlingsbassänger: du kan hitta rätt modell för dig för varje poolstorlek. Fast installation eller flexibel användning.

Möjligheter pooluppvärmning

Pool - värmepumpar av hög kvalitet fungerar effektivt, tyst och energibesparande. Poolvärmningens prestanda måste alltid beaktas. Ju större poolen är, desto mer kraft behöver tekniken - åtminstone om du inte vill vänta en vecka för att koppla av i vattnet.

Uppmärksamhet på vattnet: Om du använder saltvatten eller om din kloridhalt är mer än 0,1 procent måste värmeväxlaren vara tillverkad av titan.

värmepump

Sitter du i den varma poolen vid undre temperaturer? Detta fungerar. Vissa värmepumpar fungerar upp till minus 7 grader. Dagens enheter är otroligt effektiva, vilket också kommer att påverka elräkningen. Värmepumparna fungerar ofta som ett kylskåp - bara upp och ner. En värmepump suger in kall luft, den energi som den innehåller extraheras och värmen dras in i pumpen.

Värmepumpens storlek på bassängen

Kraften (kW) som pumpen måste ha för att kunna värma poolen med cirka 0,25 grader per timme har bestämts enligt följande:

 • 9kW = 30-40m³
 • 12 kW = 40 - 60 m³
 • 16kW = 50-80m³

För ditt schema betyder det att du måste värma cirka 40 timmar i en 40m³ pool om du vill ha 10 grader mer temperatur.

Vad är en COP-faktor? COP-faktorn beskriver prestandaeffektivitet. Ju högre antal, desto mer effektivt fungerar pumpen och desto lägre är elräkningen.

Fördelarna med värmepumpar

✔ Betydligt billigare än elvärme
✔ Lämplig för alla pooler
✔ Bra modeller fungerar mycket energieffektivt

Nackdelar värmepumpen

✘ Förvärvspriset högre
✘ Värmepumpen måste vara i frisk luft

Solvärme

Solvärme låter bra, det är det. Även om det inte kan användas så långt in i året som värmepumpvärmare. Principen fungerar som en soldusch eller till och med som solcellerna på ett tak: Solenergin lagras i värme och släpps ut i vattnet. Det bör noteras att minst 80% av poolens yta måste finnas i solceller för att kunna värma poolen väl. Om du har möjlighet att ställa in fler celler kan du använda dem för att spendera mer tid i din pool än under bom.

Principen: Strålningen från solen värmer vatten som finns i rören i systemet och detta uppvärmda vatten återförs till poolen.

- € 16,05
Intex skötbädd, svart, 175 x 320 x 225 centimeter
Intex skötbädd, svart, 175 x 320 x 225 centimeter*
Möjlighet till radmontering: upp till 6 mattor; Lätt att tömma och förvara; Ekologiskt och naturligt
39,90 € € 16,05 23,85 €

Fördelar med solvärme

✔ Du har bara kostnaden för uppvärmning
✔ och vid behov reparationer / underhåll

Nackdelar med solvärme

✘ Du behöver plats för solcellerna
✘ Ingen sol, ingen värme

värmeväxlare

Värmeväxlaren är kanske det bekvämaste sättet att värma din pool. Det är helt enkelt anslutet till det befintliga värmesystemet i huset. Det kan också vara solsystemet!
Det finns två alternativ: rörvärmeväxlaren och plattvärmeväxlaren.
Värmeväxlarna är utrustade med en termostat, här kan du helt enkelt ange önskad temperatur som poolen ska nå.

Fördelar med värmeväxlare

✔ Kan anslutas till befintliga värmesystem
✔ Mycket hög effektivitet
✔ Passar alltid för saltvatten

Nackdelar med värmeväxlare

✘ Inte bara själva uppvärmningen utan även installationen måste göras.

Elektrisk uppvärmning av poolen

Den elektriska poolvärmaren fungerar som en vattenkokare eller mer som en varmvattenberedare. Elektriskt drivet leds vattnet genom uppvärmningen och värms därefter. Rostfritt stål eller titan rekommenderas eftersom dessa metaller har en lång livslängd. Att värma en pool endast elektriskt kan vara ganska dyrt på lång sikt.

Tips: Om du väljer en solvärmare kan du använda den elektriska värmaren under svalare dagar. Så det behöver inte alltid vara i drift.

- € 58,90
Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 W, grå, 28 x 45 x 23 cm
Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 28 W, grå, 45 x 23 x XNUMX cm*
Uppvärmning kan styras digitalt via soft-touch kontrollpanel; Maximal värmeeffekt: 40 °C; Lämplig för pooler (1.520 17.035 - XNUMX XNUMX...
149,95 € € 58,90 91,05 € Amazon Prime

Fördelar med elektrisk uppvärmning av poolen

✔ Mycket enkel installation
✔ Låga inköpskostnader

Nackdelar med värmeväxlare

✘ Mycket dyrt i kontinuerlig drift

Du kanske också är intresserad av detta! Rekommenderad läsning: pool robot & Poolfilter

Gasvärme för poolen

I likhet med en varmvattenberedare fungerar även gasuppvärmning för poolen. I stället för el används gas för att generera värme. På lång sikt kan detta vara billigare än att driva med el.
Det är här viktigt att en specialist måste ta över monteringen.

Fördelar med gasuppvärmning

✔ Billigare än en elektrisk värmare
✔ Självförsörjande system

Nackdelar med gasuppvärmning

✘ Installationen måste utföras av en professionell

Trävärme

Det mest intressanta sättet att värma din pool är med trä. Detta gör att till exempel poolen kan värmas upp extremt ekonomiskt på vintern. En ugn tar värmen till ett värmeelement och samlaren säkerställer att värmen kan komma in i vattnet. Trä är ett förnybart råmaterial och i synnerhet naturälskare kommer att vara entusiastiska över denna typ av värmeeffekt. Kanske har du redan en eldstad i huset? Då kan denna lösning vara särskilt lämplig för dig eftersom du har rätt bränsle tillgängligt.

Kaminen är vanligtvis utomhus - din skorsten kan svepa dig när det gäller rengöring av skorstenen, eftersom det måste vara fallet här.

De nya modellerna är idealiska för att snabbt värma upp vattnet i poolen. Värmekraften beror också på det ved du använder. Även här måste virket vara torrt nog.

Fördelar med trävärme

✔ Trä är en förnybar råvara
✔ Systemet fungerar oberoende

Nackdelar med vedvärme

✘ Öppen spis måste vara ute och måste rengöras regelbundet
✘ Och behöver en eldfast plats

Fler alternativ

 • Solbollar : Vissa tillverkare har utvecklat solbollar som är anslutna mellan filter och pool. De är inte så skrymmande som solpaneler och flera av sfärerna kan också förenas.
 • slang : En svart slang kan också hjälpa till att göra poolen lite varmare. Det är särskilt bra om det ligger i form av en snigel, till exempel på ett garagetak. Så det är inte i vägen och får en extra portion värme.
 • Mått : Förutom platsen är poolens dimensioner också användbara för att hjälpa värmeshoppningen: ju mer yta, desto mer värme kan samlas. Ju djupare poolen, desto kallare är den.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Pooluppvärmningskostnader

Kostnaderna för pooluppvärmning varierar mycket och kan inte besvaras överallt. Beroende på valet av uppvärmning, användning och storleken på poolen, är inköps- och uppföljningskostnaderna olika.
Priset på el fluktuerar och det gäller även priset på gas och ved.
Exakt planering av kostnaderna av en specialist kan vara till hjälp när du fattar ett beslut.

Poolvärme värmetips

Så att du sparar så mycket som möjligt, här är några rekommendationer:

 • Cover : Mycket värme slocknar under uppvärmningen. En presenning sparar energi, den släpper inte värmen utanför. Det finns också vissa presenningar från solen eller presenningar som hjälper till att värma upp din pool snabbare med solens hjälp.
 • Standort : Platsen är också avgörande. I bästa fall är poolen gratis på fastigheten och får full sol. Detta hjälper till att hålla poolen vid en behaglig temperatur även om den inte används.
 • Blanda : Att bara lämna ett sätt att värma poolen kan vara dyrt i det långa loppet. Till exempel sol och trä är vackra tillsammans. Solen hjälper och om den borde vara extra varm kan en vedvärmare snabbt kopplas på.
 • Soltält : För vissa modeller och storlekar på en pool är det möjligt att lägga ett soltält över poolen. Det fungerar mycket som ett växthus. Det är alltid väldigt varmt i det och detta märks också i vattnet.

Vad du bör tänka på när du köper poolvärme

För att ge dig en viss överblick har vi skapat bästa möjliga översikt över vad du kan göra med storsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester av en poolvärmare bör vara uppmärksamma på:

 • Vilken form av energi kommer du troligtvis att möta?
 • Är poolvärmaren lämplig för saltvatten / klorvatten?
 • Är poolen i solen eller i skuggan?
 • Vill du blanda formen på din energikälla?
 • Hur mycket pengar vill du spendera på systemet?
 • Hur mycket blir uppföljningskostnaderna?
 • Kan eller måste du inkludera befintliga system?
 • Kan du få råd från en specialhandlare innan du köper?
 • Finns det en version för storleken på din pool?

Var alltid uppmärksam på högkvalitativt utförande, uppföljning och underhållskostnader och att du får många relevanta reservdelar som ligger inom dina ekonomiska medel.
På nätet har många användare delat sina erfarenheter på vissa poolvärmare, så att du också kan lära dig mer om de olika modellerna förutom återförsäljaren.

Fördelar och nackdelar med pooluppvärmning

Sist men inte minst uppstår frågan om du alls behöver pooluppvärmning:

Fördelar med pooluppvärmning

✔ Speciellt med större pooler eller inbyggda pooler kan det ta lång tid innan vattnet blir varmt utan uppvärmning
✔ När du har fått poolen till en behaglig temperatur och skyddar värmen behöver du mycket mindre energi i slutet av sommaren
✔ Om du säljer poolen en gång ökar du återförsäljningsvärdet
✔ Många system är redan mycket miljövänliga - till exempel solenergi använder solens kraft effektivt
✔ Om du har en stor pool utanför kan du också simma dina friska körfält eller göra vattensporter på hösten och tidig vinter

Nackdelar med pooluppvärmning

✘ En bra poolvärmare kan vara dyr att köpa och
✘ den behöver regelbundet underhåll
✘ Om värmaren är utanför måste den vinterföras (enligt tillverkaren) för att skydda den mot frostskador
✘ Vissa värmesystem kräver extra utrymme eller måste installeras på ett komplext sätt

Slutsats - uppvärmning av poolen

Simma från maj till den gyllene oktober - temperaturen blir mildare och du kan se det positivt - du kan spendera mycket längre år att simma hälsosamt i din egen pool. En trevlig grill med vänner, kul för barnen - som någonsin har haft en pool, vill vanligtvis inte klara sig utan den.
I detta fall betyder pooluppvärmning ett mervärde - medan den lilla paddlingpoolen också klarar sig utan uppvärmning, är uppvärmningen i en pool nära huset nästan en del av den. Större pooler som demonteras på vintern kan användas nästan året runt.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda produkterna för poolvärmare 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta pooluppvärmningsprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 W, grå, 28 x 45 x 23 cm Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 28 W, grå, 45 x 23 x XNUMX cm* För tillfället inga recensioner 149,95 € 91,05 €Amazon Prime
2 Intex - Poolvärmare - Ø 25 x 45 cm - För rund Easy Set och... Intex - Poolvärmare - Ø 25 x 45 cm - För rund Easy Set och...* För tillfället inga recensioner 86,89 € 84,14 €
3 Steinbach solfångare Exklusiv, 110 x 69 x 14 cm (L x B x... Steinbach exklusiv solfångare, 110 x 69 x 14 cm (L x B x...* För tillfället inga recensioner 113,99 €
4 Steinbach Mini värmepump – 049275 – Automatisk... Steinbach Mini värmepump - 049275 - Automatisk...* För tillfället inga recensioner 414,90 €Amazon Prime
5 KESSER® solfångare poolvärme 300 x 70 cm, varmvatten ... KESSER® solfångare poolvärme 300 x 70 cm, varmvatten ... * För tillfället inga recensioner 109,80 € 92,80 €
6 Bestway Flowclear solpoolvärmare för filtersystem, Clean Sun... Bestway Flowclear poolvärmare för filtersystem, Clean Sun...* För tillfället inga recensioner 84,95 € 57,36 €
7 Intex skötbädd, svart, 175 x 320 x 225 centimeter Intex skötbädd, svart, 175 x 320 x 225 centimeter* För tillfället inga recensioner 39,90 € 23,85 €
8 Steinbach Solfångare Compact - 049120 - Högkvalitativ LDPE... Steinbach Solfångare Compact - 049120 - Högkvalitativ LDPE...* För tillfället inga recensioner 139,00 € 86,99 €Amazon Prime
9 KESSER® värmepump för pooler Simbassänger upp till 20.000 XNUMX l... KESSER® värmepump för pooler Simbassänger upp till 20.000 XNUMX l...* För tillfället inga recensioner 349,80 €
10 Miganeo Premium Pool Poolvärmare Solvärmare... Miganeo Premium Pool Poolvärmare Solvärmare...* För tillfället inga recensioner 99,99 €
- € 58,90erbjudandet
Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 W, grå, 28 x 45 x 23 cm
Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 28 W, grå, 45 x 23 x XNUMX cm*
Uppvärmning kan styras digitalt via soft-touch kontrollpanel; Maximal värmeeffekt: 40 °C; Lämplig för pooler (1.520 17.035 - XNUMX XNUMX...
149,95 € € 58,90 91,05 € Amazon Prime
- € 2,75erbjudandet
Intex - Poolvärmare - Ø 25 x 45 cm - För rund Easy Set och...
Intex - Poolvärmare - Ø 25 x 45 cm - För rund Easy Set och...*
Värmer upp vattnet upp till cirka 35 grader; Effekt 3000 watt, anslutning 230 V; enklaste applikation och montering
86,89 € € 2,75 84,14 €
- € 17,00erbjudandet
- € 27,59erbjudandet
Bestway Flowclear solpoolvärmare för filtersystem, Clean Sun...
Bestway Flowclear poolvärmare för filtersystem, Clean Sun...*
Storlek: 110*171cm; Solvärmematta för anslutning till filtersystem med 32mm och 38mm anslutningar
84,95 € € 27,59 57,36 €
- € 16,05erbjudandet
Intex skötbädd, svart, 175 x 320 x 225 centimeter
Intex skötbädd, svart, 175 x 320 x 225 centimeter*
Möjlighet till radmontering: upp till 6 mattor; Lätt att tömma och förvara; Ekologiskt och naturligt
39,90 € € 16,05 23,85 €
- € 52,01erbjudandet
Neu!
Hem & Trädgård Pool & Spa Pool & Spa Tillbehör Poolvärmare...
Hem & Trädgård Pool & Spa Pool & Spa Tillbehör Poolvärmare...*
Hem & Trädgård Pool & Spa Pool & Spa Tillbehör Poolvärmare Solar Poolvärmare 735W Set med 5; Mått 71,5 x 71,5 cm (L x B)
1.703,24 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

KESSER® solfångare ECO poolvärmare 108 x 74 x 15cm (L x B x H), varmvattenberedare solvärmare för pooler l UV-beständig plast l flödeshastighet 10.000 XNUMX liter per timme

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

- € 58,901:a bästa produkten
Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 W, grå, 28 x 45 x 23 cm
Bestway Flowclear™ poolvärmare 2.800 28 W, grå, 45 x 23 x XNUMX cm*
Uppvärmning kan styras digitalt via soft-touch kontrollpanel; Maximal värmeeffekt: 40 °C; Lämplig för pooler (1.520 17.035 - XNUMX XNUMX...
149,95 € € 58,90 91,05 € Amazon Prime

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med poolvärmarprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://poolpanda.com/pool-solarheizung-vergleich/


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 12.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar