Köp räddningsskor

Foto av författaren

niko

Vintersnörstövlar Skyddsstövlar Säkerhetssnörstövlar S3 SRA SEESEN EN ISO 20345: 2011 Bredd 11 - svart - Storlek: 44

Vad är räddningsskor?

Räddningstjänstskor tillhör gruppen säkerhetsskor och är antingen låga skor eller stövlar. I räddningstjänsten gör arbetsgivarnas ansvarsförsäkringsförening det obligatoriskt att bära dessa speciella skor. (Se även BGR 191, regel för användning av fot- och benskydd) - Köp räddningsskor

I många olyckor är olämpliga skor orsaken. Detta gäller både privat och professionellt bruk. Den höga risken för olyckor är bara en anledning till att människor i räddningstjänsten måste ha dessa speciella skor. I synnerhet i medicinska nödsituationer måste det säkerställas att inga virus eller bakterier i vätskor kan komma igenom skon och sätta bäraren och hans medmänniskor i akut fara.

[apn typ="vergleich2" asin="B07RC4PY9T,B071W4X21W,B0028FM0YE,B076X6N85F,B078W6CNHQ,B0723GB188,B004Z72S3G,B07Y3FVQQG,B07571C6WL,B00Y12R4U2" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Dessutom är räddningsskor lätt att ta på och är särskilt bekväma och lätta på lederna. Räddningstjänsten måste skydda bäraren hundra procent och skydda fötterna från överdriven stress, sår eller ledvärk under räddningstjänstens ofta långa uppdrag, ofta under ogynnsamma förhållanden och omgivet av kemikalier, brandfarliga vätskor, elektriskt ledande vätskor, olja eller lera.

Vid operationer med hög värme, till exempel i brandkåren, måste räddningstjänsten även täcka en mängd olika komfortfunktioner samt specifika säkerhetsfunktioner. Därför, när du väljer räddningstjänstsko, är det viktigt att vara uppmärksam på den användning som den behövs för och vilka eventuella ytterligare lagar och förordningar som kan följas under dessa aktiviteter.

För vad Räddningsskor behövs?

Förutom att skydda fötterna hjälper räddningsskor också till att förhindra olyckor och skydda både bäraren och alla andra. Räddningsserviceskor används i mycket olika situationer:

Klassisk räddningstjänst:

Ambulanspersonal och medhjälpare är snabbt på plats och hjälper till vid olyckor eller akuta medicinska nödsituationer. Vanligtvis varar dessa medhjälpares pass 12 timmar och ofta längre. Skorna ger ett viktigt bidrag till att behålla din egen hälsa, eftersom de är lätta för lederna, andas och har en anatomiskt formad fotbädd.

Att bära skorna i timmar är ett väsentligt krav i dessa yrken, eftersom varje sekund räknas. Medan ordern kommer in springer ambulanspersonalen direkt till sitt fordon och det finns ingen tid att ta på och av dina skor varje gång. Fotsvett måste vara permanent dränerad och foten måste kunna andas lätt. Skador på hållningen undviks av speciellt dämpade hälpartier och befintliga ledskador förvärras inte.
Räddningsskon gör dock ytterligare värdefullt arbete under användning.

Ismål användningsställe

Uppdragsmålet är uppnått och det går direkt till vården av skadade eller drabbade. Även om den välutbildade räddningspersonalen snabbt kan få en överblick går det inte att utesluta att det finns kemikalier, brandfarliga vätskor eller giftiga ämnen på användningsplatsen. Under vissa omständigheter kan den skadade endast nås av räddningstjänsten som tar sig in i dessa områden. Tidsfaktorn spelar också stor roll här, eftersom varje sekund räknas och kan rädda människoliv.

Ambulanssjukvårdaren ska kunna förlita sig på att han kan föra in alla typer av vätskor med sina skor enligt skyddsklass S2. På så sätt kan han ta hand om de skadade direkt, bekymmerslöst och utan ytterligare åtgärder som bara kostar onödig tid.

Vid medicinsk nödsituation och olyckor är det dessutom dagordningen att mänskliga utsöndringar, som blod eller saliv, kommer i kontakt med räddningstjänstens skor. Medan han jobbar och tar hand om första hjälpen och stabilisering av patienten finns det ingen tid att skydda fötterna från infektioner eller spridning av bakterier och virus. Hans lagligt föreskrivna räddningstjänstskor skyddar honom också från detta med innovativ membranteknik.

Vård av äldre och sjuka

Säkra räddningsskor krävs inte bara vid akut utomhusbruk och är till och med lagstadgade. Det finns även bestämmelser för äldre och sjuka som anger vilka skor som ska användas. En förare av en ambulans måste transportera gamla och sängliggande människor från en plats till en annan. Ofta görs detta med en ambulans som är utrustad för sådana transportresor.

Detta inkluderar till exempel en utfällbar soffa med hjul på vilka patienten enkelt kan skjutas från sin säng in i ambulansen. Om ett föremål som en syrgasapparat eller en EKG-apparat faller ner, måste hans räddningsskor klara de 200 joule energi som krävs. Tåhättan i skorna är specialdesignade för detta ändamål.

Naturligtvis har denna person också att göra med blod och andra vätskor som kan vara infekterade med virus och bakterier. Även här är dina skor ett viktigt skydd mot din egen infektion och spridning av patogenen. Och precis som inom räddningstjänsten måste en anställd inom äldre och sjuka oftast arbeta skift på flera timmar åt gången. De högkvalitativa skorna i form av standardiserade räddningstjänstskor ska också vara specialutrustade för detta fall och erbjuda en hög komfortnivå.

Vilka typer av räddningsskor finns det?

I allmänhet är både låga skor och stövlar lämpliga som räddningstjänstskor och finns i butiker. Som bindning finns det räddningstjänstskor med kardborreband och snörning, men också att glida på. Dessutom finns snörade blixtlåsmodeller tillgängliga, särskilt för höga stövlar. Andra konstruktioner och specialfunktioner för räddningstjänstskor är:
Metallfri och därför betydligt lättare än räddningsskor med stålkåpa. Dessutom är tåhylsorna i plast inte värmeledande.

 • Andningsbart mikrofibertyg för borttagning av fotsvett och behaglig kylning
 • Antibakteriellt nätfoder med ett membran för att skydda mot virus och bakterier i vätskor
 • Avtagbar innersula (ar) och ortopediska innersulor för personer med ledproblem
 • Transparent slitbanor för inomhusbruk såväl som icke-märkande sulor som inte lämnar svarta märken på ljusa golv
 • Robust gummilock över tåhatten för extra skydd.
 • Överdel i högkvalitativt läder
 • Fuktreglerande innersula säkerställer ett bekvämt fotklimat och förhindrar att fötterna överhettas när de bärs under långa perioder
 • Hög rullkomfort tack vare det flexibla sulmaterialet ger extra stöd och dämpning
 • Hydrofob = vattenavvisande ytor
 • Skosnören fixerar förhindrar hakning
 • Dragkrok för snabb glidning i räddningstjänsten
 • Anatomisk fotbädd med separat dämpning i hälen
 • Utbytbara innersulor i olika bredder ger flexibilitet
 • Komfortbredder finns också så att ingen fot är begränsad
 • Läderfoder eller utbytbara innersulor skapar ett behagligt skoklimat
 • Pigment i läder minskar värmeeffekten som orsakas av solstrålning
 • Stegstångsprofilering för ännu mer grepp, även på släta ytor
 • Reflekterande remsor för mer säkerhet i mörkret
 • Olika lädertjocklekar från 2,5 till 2,7 mm ger utmärkt bärkomfort

Det övre materialet i en räddningstjänstsko kan vara:

 • mikrofiber
 • mocka
 • full läder
 • nubuck
 • nappa

Skillnader i tåhatt i räddningsskor kan vara:
Säkerhetslock av plast eller 200 joule polykarbonat
Säkerhetslock av 200 joule stål
Säkerhetslock av 200 joule aluminium

200 joule betyder:

Om en vikt på 1 kg faller från 20 meters höjd måste skon kunna absorbera denna energi eller detta tryck utan skada. För standardisering av skyddande tåhattar har man nått en överenskommelse om deformationsenergin på 200 joule, vilket sätter ett värde i enlighet med 20345-standarden som en räddningssko måste stå emot oskadad. Om skyddskåpan är skadad, oavsett vilket material den är tillverkad av, finns det inte längre en fullständig skyddsfunktion och räddningstjänsten måste bytas ut.

Skillnader mellan arbetsskor?

Huvudskillnaden mellan en enkel arbetssko och en räddningssko är tåhattarna, som enligt DGUV: s regler, den tyska lagstadgade olycksfallsförsäkringen, måste införlivas i en räddningssko. För användning i räddningstjänsten måste skorna också uppfylla skyddsklass S2 enligt DIN EN ISO 20 345. Denna standardiserade kategori anger att räddningstjänsten måste ha följande egenskaper:

 • Antistatiska skor
 • Olja och bensinbeständig sula
 • Energiabsorption i hälområdet
 • Stängt hälområde
 • Halkbeständig sula med grov profil och hälförstärkning
 • Motstånd på skon överdel mot vatteninträngning och vattenabsorption
 • Dessutom finns räddningstjänstskor som också förhindrar överföring av bakterier och virus genom vätskor. Detta görs med en special
 • Membran sträckte sig inuti skon.
 • Sulorna på räddningstjänstskor är alltid punkteringsskyddade sulor så att naglar eller skärvor inte kan tränga igenom sulorna.

Ytterligare skyddsklasser för räddningstjänstskor

Förutom den föreskrivna minimiskyddsklassen S2 kan en räddningstjänstsko också behöva ha ytterligare funktioner eller ha en högre skyddsklass. Till exempel behöver en brandman en ambulanssko av en av följande tre typer:

typ 1 är lämplig för all teknisk assistans och brandbekämpning utomhus
typ 2 är standardtyp för de tyska brandkårerna och lämplig för interna attacker
typ 3 är en räddningstjänstsko som är lämplig för användning med farliga ämnen.

Dessutom kan ökat kemiskt skydd krävas. Penetrationssäkerheten är också ett särskilt viktigt skydd för räddningstjänstskor av alla slag. Och naturligtvis särskilt med brandkårerna, för den här yrkesgruppen måste ofta gå in i byggnader med spillror och byggmaterial. Sk ESD-räddningstjänstskor är också antistatiska och förhindrar elektrisk laddning.

Vad ska man leta efter när man köper?

Vid köp av en ny räddningssko är driftsförhållandena under vilka de ska bäras mycket viktiga. Sedan såklart de lagliga föreskrifter och standarder som ska följas. Allt annat bestäms av personlig smak och individuella preferenser. Om låga skor eller stövlar, vilket ovanmaterial, vilka innersulor och vilka extra komfortegenskaper räddningsskon måste ha, avgörs individuellt av varje bärare. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på hög kvalitet från märkestillverkare när man väljer.

Billiga erbjudanden eller namnlösa tillverkare avråds starkt från, eftersom det kan vara en fråga om ditt eget liv och om åskådares liv bör du inte spara i fel ände här. Dessutom ska räddningstjänstskon givetvis sitta bekvämt och anpassa sig väl till fotens naturliga form. Om du märker områden som skaver eller trycker på när du försöker, är den här modellen eller storleken inte idealisk för dig.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda produkterna för räddningsskor under 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta räddningsskorprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 HAIX Airpower XR1 Säkra arbetskläder: nödstövlar för... HAIX Airpower XR1 Säkra arbetskläder: driftstövlar för...* För tillfället inga recensioner 227,91 €
2 SAFETY JOGGER Sicherheitsschuhe mit Stahlkappe Herren Leicht -... SAFETY JOGGER Sicherheitsschuhe mit Stahlkappe Herren Leicht -...* För tillfället inga recensioner 39,90 € 25,45 €
3 Skor för Crews Condor II Unisex arbetsskor - bekväma,... Skor för Crews Condor II Unisex arbetsskor - bekväma,...* För tillfället inga recensioner 59,99 € 47,99 €Amazon Prime
4 Baltes Barium Rescue Service Boots Arbetsskor S3... Baltes Barium Rescue Service Boots Arbetsskor S3...* För tillfället inga recensioner 179,95 €
5 HAIX Rescue One: Res säkert med Rescue One: Din... HAIX Rescue One: Res säkert med Rescue One: Din...* För tillfället inga recensioner
6 NASONBERG Skyddsskor Lätta arbetsskor för män Dam... NASONBERG skyddsskor för män, lätta arbetsskor för kvinnor...* För tillfället inga recensioner 49,99 €Amazon Prime
7 Haix Airpower XR91 vattentäta stövlar för brandkårer THW... Haix Airpower XR91 vattentäta stövlar för brandkårer THW...* För tillfället inga recensioner 236,56 €
8 HAIX Black Eagle Safety 54 mid: Heroes gör inga kompromisser... HAIX Black Eagle Safety 54 mid: Heroes gör inga kompromisser...* För tillfället inga recensioner 164,90 € 149,31 €
9 ISOOUS skyddsskor män kvinnor lätta arbetsskor... ISOOUS skyddsskor män kvinnor lätta arbetsskor...* För tillfället inga recensioner 49,99 € 42,49 €Amazon Prime
10 RODOPI Airgee-Protect arbetsskor för män och kvinnor 43... RODOPI Airgee-Protect arbetsskor för herr- och damstorlek. 43...* För tillfället inga recensioner
- € 14,45erbjudandet
- € 12,00erbjudandet
- € 15,59erbjudandet
HAIX Black Eagle Safety 54 mid: Heroes gör inga kompromisser...
HAIX Black Eagle Safety 54 mid: Heroes gör inga kompromisser...*
Certifiering: CE EN ISO 20345:2011 S3 HRO HI CI WR SRC; Färg: svart-röd; Höjd: 14,5 cm, halv höjd
164,90 € € 15,59 149,31 €
- € 7,50erbjudandet
Neu!
ISOOUS Skyddsskor Herr Arbetsskor Dam Lättvikt...
ISOOUS skyddsskor herr arbetsskor dam lättvikts...*
Schichtschutz; Abriebfeste; Atmung.; Veränderliche Innensohle.; Nicht -Slip; Abriebfeste; Bohren
49,99 € Amazon Prime
Neu!
Baltes Barium S3 räddningsstövlar arbetsskor...
Baltes Barium S3 räddningsstövlar arbetsskor...*
Spets-dragkedja, vattentätt Sympatex-membran; uttagbar hälso-innersula som andas...
179,95 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar