Rådgivare: Lär dig att meditera | Tips för nybörjare

Foto av författaren

Maren

Här lär du dig att meditera på bara några steg

yoga 4489430 640

Ommmmmmmmmmmmm ……. ljudet av "Jag är" vibrerar djupt i hela bröstet. Om är inte bara ett ord, det är ett tillstånd. Vad har Om att göra med medling och vilka vibrationer pratar vi om? Många har svårt att sitta still i två minuter. Låt tala 20. Och alla dessa saker som kommer att tänka ...

Varför meditera när det är så svårt?
Den här lilla handboken handlar om meditation. Med några få ord ger vi dig en liten introduktion och förklarar vad det handlar om. Också vad det inte handlar om. Meditation är lika gammal som mänskligheten och läker. Och meditation är egentligen inte tråkig. Tvärtom. Verkligen? Real. - Guide: Lär dig att meditera | Tips för nybörjare

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Meditera produkter - i jämförelse

sonoroRADIO vit radiomusiksystem med Bluetooth och DAB+ radio,...Berk EN-045 Meditation Supplies - Flower of Life MousepadJeteven porslins rökelsehållare bakflöde ...Berk EN-073 Meditationstillbehör - Livets blomma gjord av trä, 22...BODYMATE yogadyna runt 31cm diameter 13cm hög lila med ...Helt enkelt nödvändiga rökelsepinnar i trä rökelsestrutar...Berk YO-21-RO Meditationstillbehör - Livets blomma ...Berk YO-17 Meditationstillbehör - Meditationsmatta Vinröd med...
sonoroRADIO vit radiomusiksystem med Bluetooth...*Berk EN-045 Meditationstillbehör - Flower of ... *Jeteven porslins rökelsehållare ... *Berk EN-073 Meditationstillbehör - Flower of ... *BODYMATE yogadyna runt 31cm diameter 13cm ... *Helt enkelt viktiga trä rökelsepinnar ... *Berk YO-21-RO Meditationstillbehör - Blomma av ... *Berk YO-17 meditationstillbehör - meditationsmatta ... *
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senaste uppdatering på [apn asin="B07QBK6MTP" typ="state" false="unknown"] Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
YouTube Video

Medlingshälsa

Medling kan (och om du använder den regelbundet) ha en positiv effekt på din hälsa. Det måste hon för att hon ger dig en inre lugn och balans. Till skillnad från stress. Detta betyder inte positiv stress - utan negativ stress.

Skillnaden: Negativ stress får dig klar. Positivt får dig att uppnå dina mål. Om du upptäcker att du blir mer och mer "frisky", saknar drivkraft, mindre och mindre medveten om vad du ska göra och mer och mer förlorar dig själv, skulle meditation vara precis rätt för dig. Hur kan hon hjälpa dig?

** Under medling når vår hjärna en frekvens av 3-8 Hertz. Detta är det område där vi är mest kraftfulla **

fysiskt

Medling kan hjälpa dig fysiskt:

 • För att stärka ditt immunsystem -
 • vilket automatiskt leder till bättre hälsa
 • Du kommer att bli lugnare totalt sett - det är bra för ditt hjärta
 • Din ämnesomsättning kan normaliseras
 • Mindre begär
 • Förbättrad sömn
 • Mehr Kraft und Ausdauer

Varför är det? Om du har stress, alltid under tryck, kan det leda till dålig sömn. Du kan somna illa, "dra" dina problem till sängen, du är ofokuserad. Under dagen äter du för mycket fett, socker, snabbmat. Kanske röker du för mycket och din öl efter arbete är oumbärlig. Sports? Har du inte någon styrka - än mindre tid? Du måste snabbt slutföra detta projekt!
Din kropp och ditt immunsystem är i ständig varning. Din tarm kämpar med all "skit", ditt immunförsvar sjunker - du surgör, du känner dig slapp, trött och slö. Det går på din psyke.

mentalt

Är du mentalt slagen? Du hittar nyckeln i kylen, handväskan i fruktkorg och annars bara "försvinner" saker? Du reagerar irriterad - även till människor du faktiskt älskar. Dra tillbaka och upptäck att du har mer och mer av dessa dystra tankar? Burnout eller Boredout kan diagnostisera någon. En sjukdom under den "nya" tiden. I en tid då allt måste hända snabbare och snabbare, smidigare och kraftfullare. Du kommer inte heller med några nya idéer, efter en stund med negativ stress, och känner dig mentalt insolvent.
En meditation kan hjälpa dig mentalt:

 • För att klargöra dina tankar
 • För att sätta ditt fokus
 • För att anpassa dig själv
 • Att förena hjärtat och sinnet
 • Att upprätta tankebrytningar
 • Att utveckla din potential
 • Att lösa inre stress

Så om du alltid känner att "något inte är rätt", kan du inte fatta ett beslut, upptäcka att du alltid gör samma "misstag" och på något sätt inte är på rätt väg, kan medling hjälpa att sätta din hästkraft på vägen.

själv programmering

Ett annat medlingsområde är självprogrammering. I likhet med biohacking, där du medvetet gör saker för din kropp, kan du vända ditt fokus i en medling. Om du vill äta mindre godis kan du programmera dig själv att du gillar friska och färska saker - du älskar och behöver dem. Tricket är att du kan adressera ditt undermedvetna direkt i en medling. Du hittar orsaken bakom ditt beteende genom att meditera på det. Då kan du ändra det. Nedan har jag gett er ett exempel på hur detta kan fungera.

meditation

Vad behöver du för meditation?

När du precis börjar är ritualer inte fel för att släppa in något nytt i ditt liv. Det hjälper också små redskap. Det kan vara:

Ta hand om din personliga avkoppling. Din favoritdoft och avkopplande musik hjälper dig att lugna dig. Du befinner dig i en "annan värld" och "den nuvarande världen" har bara en paus. Det betyder också du:

 • Letar du efter en lugn plats där ingen kan störa dig
 • Telefon, fråga om mobiltelefon
 • Berätta för djur, barn, partners att du behöver några minuter för dig
 • Omsorg för frisk luft

Alternativt kan du plocka ut dig själv i naturen och sitta under ett träd. Stadsparken kanske inte är lämplig på grund av buller. Om du inte tar hörlurar och en MP3-spelare med.

Rekommenderad läsning: Du hittar många guider om olika ämnen i rådgivningsdelen !

Instruktioner för nybörjare meditation

Nu kan du börja. I det följande presenterar jag tre korta instruktioner. Gå med kul och njut av saker, döm inte, låt det flyta! För tillfället av "Jag är" finns det ingen tid. Njut av din lilla paus och titta bara hur du har det.

 1. Ta 15 minuter varje gång. Du kan få en Wecker anställer! Gör en ritual där du alltid tar samma tid. Du bestämmer om du ska ta dig tid varje morgon, varje lunchtid eller kväll, eller till och med bara 2 - 3 gånger i veckan. Bara regelbundet ska tiden vara för dig.
 2. Sitt bekvämt men upprätt. Antingen korsben eller på en stol. Det är viktigt att ryggen är så jämn som möjligt. Ditt huvud balanserar på dina upprättstående axlar. Din revben är fri framåt. Om du sitter i stolen, korsa inte benen. Du lägger händerna på knäna.
 3. Strax bakom dina snittar är en liten grop. Sätt din tungespets där och lämna den där (så snart tungan är "fast" kan du inte prata och därmed, mindre eller inte tänka).

** Varför andetaget? Utan andetag är livet inte möjligt för oss. Koncentrationen på andetaget är medveten om detta - att handla om nuet. Framtid eller förflutna finns bara i vårt huvud. Andning betyder att vara helt i här och nu. Ingen rädsla för framtiden, inga frågor. Ett utrymme i nuet. **

Meditation för att vila

Denna lilla handledning handlar om att stoppa dina tankar. Denna meditation är särskilt bra om du känner att du inte längre kan tänka klart och inte kan koncentrera dig ordentligt. Denna meditation handlar om din andetag.

** Om du stoppar det ett tag, kommer du att märka att din flod av tankar slutar. I det ögonblick du håller andan måste du medvetet tänka. Fantastiskt, eller hur? **

Ta din position nu och stäng ögonen. Andas djupt in i buken och fyll sedan revbenet. Håll andan ett ögonblick och släpp den i omvänd ordning (först bröstet, sedan magen). Mycket långsamt! Du kan också räkna i dina tankar: Räkna till 5 vid inandning, räkna till 5 hålla andan och räkna till 8 vid utandning. 5-5- 8.

Dina tankar börjar åka på en resa. Viktigt: tvinga inte. Bly! När du upptäcker att du plötsligt tänker på allt annat än ditt andetag, ta tillbaka ditt sinne till din övning. Gör det som om du leder ett barn tillbaka till själva uppgiften. Om du i de första meditationerna upptäcker att du har stora svårigheter att hålla koncentrationen i andetaget, är det det bästa "beviset" på hur bra denna övning kommer att göra dig.

Meditation av att bli

Inuti, som utanför - det är en hermetisk lag. Om du inte redan har det du vill ha i det yttre kan du inte vara det. Mindre komplicerat: Om du vill bli läkare måste du bli en först. Du behöver en utbildning och erfarenhet. Efter en tid kommer du att tänka som en läkare, agera som en läkare, du kommer att vara en läkare. Du behöver inte tänka på hur det skulle vara att bli läkare - du har blivit en.

Detsamma gäller hälsa, dagislärare, VD: s välstånd. Problemet: Du vet inte vad en dagislärare tycker eller känner eller hur hälsan känns. Så kanske kommer du alltid göra saker som strider mot ditt mål. För att förstå vad det handlar om är ett träd det självklara valet. Börja andningsövningen tills du är ordnad. Och föreställ dig hur det måste vara att vara ett träd.

Uppgraderad med moderjorden, kronan stolt och expansiv på himlen. Näringsämnen som du tar från jorden, metaboliserar och producerar färsk grön. Säsonger kan läggas till. På hösten, när dina blad faller av ... Byggjer en fågel sitt bo i dig? Denna övning är mycket bra för alla andra saker. Kraften i din fantasi växer som en muskel.

Hitta meditationssvar

Återigen börjar du andas igen tills du är ordnad. När ditt sinne är "tomt" finns det utrymme att skapa något nytt. Du kan inte lägga nya saker i ett fylld skåp. Det är samma sak med ditt sinne. Det är därför tomhet är så viktig i medling.

Har du en specifik fråga? Din undermedvetna och ditt hjärta vet svaret i de flesta fall. När du är i din inre tomhet kan du meditera på denna fråga. Svaret kan komma till dig på olika sätt: som en bild, i en känsla, i en kroppslig känsla. Kanske händer ingenting. Och de närmaste dagarna sitter du på toaletten och "vet" svaret. Allt är möjligt och du bör inte tvivla på dig själv. Allt har sin tid!

Om

Vad är det här? När du andas in djupt och låter Om flyta ut ur dig, upptäcker du att hela bröstet vibrerar. På samma sätt, som om du stod bredvid en baslåda. Om är "jag är", det första ordet, början. Universums ursprungliga vibration - så sägs det. Oavsett vad du lägger i denna vibration är den tillräckligt stark för att spridas i rummet. Eftersom: Allt är energi och energi följer uppmärksamhet.

Meditationsför- och nackdelar

Ha kul med din medling, föreställ dig en själv. Det är ett kraftfullt verktyg för din personlighetsutveckling.

Meditationsfördelar

Du kan med lite övning:

✔ Justera dig själv igen

✔ Få lite vila

✔ Gör mycket för din hälsa

✔ Fokusera dina mål

✔ Du blir dig själv

✔ Omprogrammera dig själv

Meditation cons

Om du vill ha det kommer du också att hitta nackdelar:

✘ Det tar tid

✘ vila

✘ och tålamod

Slutsats - lära sig att meditera

Medling kan bli ditt personliga verktyg. Ditt utrymme, din tid, din lilla semester. När du mediterar finns du just nu. Det är som att framtiden och det förflutna inte finns. I det ögonblick du mediterar är du fri från oro och rädsla, stress och allt som stör dig. I resten ligger kraften och det är fysiskt korrekt. För utan utrymme kan inget nytt uppstå. Varken i din trädgård eller i ditt skåp eller i ditt sinne.

Upptäck de 10 bästa och mest sålda meditationshjälpprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta meditationshjälpprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Meditation: Bli av med stress och rädslor och lugna slutligen ditt sinne... Meditation: Bli av med stress och rädslor och lugna slutligen ditt sinne...* För tillfället inga recensioner 20,00 €Amazon Prime
2 Fisher-Price HHH44 - Meditationsmus - Avslappning och... Fisher-Price HHH44 - Meditationsmus - Avkoppling och...* För tillfället inga recensioner 42,99 € 21,85 €
3 Döden är helt ofarlig: buddhistiska hjälpmedel i att hantera... Döden är helt ofarlig: buddhistisk hjälp med att hantera den...* För tillfället inga recensioner 16,00 €Amazon Prime
4 Meditation för skeptiker: En neuroforskare förklarar... Meditation för skeptiker: En neuroforskare förklarar...* För tillfället inga recensioner 11,95 € 11,13 €
5 Meditation - vägen till inre frihet Meditation - vägen till inre frihet* För tillfället inga recensioner 18,00 €Amazon Prime
6 Meditationer (Penguin Pocket Hardback) Meditationer (Penguin Pocket Hardback)* För tillfället inga recensioner 12,69 €Amazon Prime
7 Läkemeditationer: hjälp med utmattning, smärta och ... Läkemeditationer: hjälp med utmattning, smärta och ... * För tillfället inga recensioner 13,82 €
8 Hjälp mitt chakra att bli förkyld: 99 tips för självläkning med... Hjälp mitt chakra att bli förkyld: 99 tips för självläkning med...* För tillfället inga recensioner 20,00 €Amazon Prime
9 Ingen panik! – Första hjälpen för själen. Omedelbara åtgärder mot... Ingen panik! – Första hjälpen för själen. Omedelbara åtgärder mot...* För tillfället inga recensioner 9,99 €Amazon Prime
10 Mantraboken: Magiska ord för alla situationer i livet Mantraboken: Magiska ord för alla situationer* För tillfället inga recensioner 12,00 €Amazon Prime
- € 21,14erbjudandet
Fisher-Price HHH44 - Meditationsmus - Avslappning och...
Fisher-Price HHH44 - Meditationsmus - Avkoppling och...*
Musens glödande bukljus kan lugna och trösta de små mediterande.; Kan tvättas i maskin (utan...
42,99 € € 21,14 21,85 €
- € 0,82erbjudandet
Meditation för skeptiker: En neuroforskare förklarar...
Meditation för skeptiker: En neuroforskare förklarar...*
Ulrich Ott (författare) - Christian Baumann (talare)
11,95 € € 0,82 11,13 €
Neu!
XEWZSVSU Natural Crystal Cluster Quartz Vit Blå...
XEWZSVSU Natural Crystal Cluster Quartz Vit Blå...*
Dessa stenar är bra för heminredning, stensamling, scendekoration och mer.; Kristallen kan rensa sinnet
174,89 €
Neu!
VNCVCUTP 1 bit naturlig Amazonit kristallpolerad boll...
VNCVCUTP 1 bit naturlig Amazonit kristallpolerad boll...*
Perfekt present till nybörjare eller kristallsamlare.; Främja naturlig hälsa, koncentration och...
162,76 €
Neu!
RICHRAIN Hematitringar med svarta kristaller för kvinnor och...
RICHRAIN Hematitringar med svarta kristaller, för kvinnor och...*
Tillverkad av hematit, rund bandskuren, facetterad, högpolerad, AAA-kvalitet; Hematit Chakra Balans
17,07 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Avslappningsövningar & medlingar: Hitta inre frid och lär dig att slappna av i kroppen med hjälp av vatten, värme, andning, meditation och avslappningsövningar... & Coachingtips för självhjälp, volym 2)

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

1:a bästa produkten

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att människor är nöjda med produkten för meditationshjälp.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://de.wikipedia.org/wiki/Om
https://de.wikipedia.org/wiki/Atmung#Rhythmus


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar