Effektiv snöröjning: En guide till verktyg och tekniker för vinterröjning

Foto av författaren

Maren

Vilket är det bästa sättet att bli av med snön utanför din dörr

Guidebook: Snöborttagningsverktyg - Winterdienst

Nyckelord obligatorisk vintertjänst. Hur mycket vintern än kan ha sina romantiska sidor så har den också sina jobbiga. Så den gode medborgaren kan röja trottoarerna och sin bil från snö och is tidigt på morgonen. Det finns avisningsspray till bilen, det behövs annat till trottoaren.

En snöskyffel hjälper det hela. Men vilken snöskyffel passar? Det måste vara av hög kvalitet. Han måste trycka och skotta bra. Oavsett hur måste vägen vara fri, annars kan det bli dyrt. I Berlin kostar detta upp till 10.000 XNUMX €. Om en fotgängare skadas gör de det

Anspråk på skadestånd. Skäl nog att rensa några meter från trottoaren från snö. Vi har tagit oss igenom den här guiden: vad måste en bra snöskovel kunna göra, hur måste den skapas, vilka modeller är möjliga och hur dyra är det roliga? - Guide: Snöborttagningsverktyg - Vinterservice

Guide: Snöavlägsningsverktyg - vintertjänst - i jämförelse

HENGMEI snöskyffel med rullar höjdjusterbar snöröjare...Snöspade aluFUXTEC snöskyffel på hjul FX-SS740, höjdjusterbar -...Prosperplast 14057 snöskovel ArticUniversal reglage PRO | Snöskyffel, snöröjare,...Original Snow Fox - skyffla snö utan att vända ryggen ...Hecht 9555 SE bensinsnöblåsare (elektrisk start, 56cm, 4 kW / ...
HENGMEI snöskovel med rullar ... *Snöspade aluminium *FUXTEC snöskyffel på hjul FX-SS740,...*Prosperplast 14057 Snow Shovel Artic *Universal reglage PRO | Snöskyffel, snöröjare,...*Original Snow Fox - skyffla snö utan ... *Hecht 9555 SE bensinsnöblåsare (elektrisk start, ... *
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senaste uppdatering på [apn asin="B07Y9YVCQ4" typ="state" false="unknown"] Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
Snöskyffel snöskyffel snöskyffel med hjul snöskyffel modell Kübler KSP-06

Vad gör en bra snöskovel

Så annorlunda som det snöskyffel, så olika som deras krav. I grund och botten är det på släta ytor en snöskovel med en metallkant som passar bäst. Vem driver här med en plastkant, kommer ofta att upptäcka att ett lager av snö kvarstår på vägen. Olika trottoar, som brostenar, är mer benägna att glida fritt med en plastkant. Varför? Plast anpassar sig väsentligt bättre till stötarna. De så kallade "viskande kanterna" bör ge mindre buller.

Men kanten är inte det enda. Spadens bredd spelar också roll. Mestadels är detta runt ca 50 cm. Detta är faktiskt ganska tillräckligt för den som bara har en liten väg att röja några dagar om året. Själva spaden bör också utformas så att den lätt släpper snön igen. Vissa modeller håller verkligen fast. Det måste också vara beständigt mot kyla, kylan gör materialen sårbara och "billigt gjorda" produkter går väldigt lätt sönder, till exempel om de träffar en gupp.

Skillnaden mellan en snöskovel och a snöskyffel ligger vanligtvis i kurvan. En spade är designad för att skotta. Man kan även skotta med en påskjutare, men det brukar vara ganska krångligt. För mycket vikt? Särskilt äldre personer och de som utför väldigt lite fysiskt arbete och därför har mindre i ärmarna, men även de som plågar mellankotdiskarna, måste eller bör också vara uppmärksamma på enhetens vikt.

Självklart kan du också ha det väldigt bekvämt. de Snöskovel med hjul tillåta nästan en glid, nästan utan ansträngning. En snöblåsare gör nästan allt av sig själv, men det är också mycket högt och det kastar bara snön lite längre.

Vilket material ska det vara? Med den här enheten finns det verkligen inget behov av att ta hänsyn till utseendet. Med plast, se till att den är väldigt stabil. Trä är trevligt att titta på och på något sätt mer kopplat till naturen, men kylan, blöta och till sist gruset och marken under snön påverkade henne snabbt. Metall är det mest stabila.

Lätt aluminium är extremt lämplig för detta tunga jobb. Brist: Salt rostar snabbt spaden. Det är därför lämpligt att rengöra metallspaden efter användning. Det måste man vara lite uppmärksam på. Följande checklista kan hjälpa dig att få en överblick. En bra snöskyffel kännetecknas av:

✮ robust material. Speciellt plast fungerar mycket bra i temperaturen och kallet gör plasten svår.

✮ En bra bearbetad kant. Kom ihåg att en metallkant är bättre för släta ytor, men ojämna ytor är mer benägna att bli av med en plastkant

✮ En hink är inte en skjutreglage. På grund av krumningen och vinkeln på skopan själv kan du antingen skovla eller trycka på lämplig enhet,
✮ Om du har mindre ström kan du också använda en snöskovel med hjul.

✮ Någon som har mycket snö att rensa, kan också tänka på att köpa en snöblåsare. En snöblåsare har fördelen att den hämtar snön på egen hand och sprutar den genom en utstötningskanal.

✮ Handtaget eller stilen. Båda måste vara väl bearbetade, stabila och säkra i bladet eller i sitsen. Om han bryter, är det till hjälp om han kan bytas ut.

✮ Samma sak gäller bladkanten. På vissa modeller är den tillgänglig i tillbehör om den är skadad för mycket.

Skillnader - snöröjningsverktyg

Till skjutreglaget, spaden och snöslunga kan finnas olika skillnader. Beroende på dina behov är en bättre än den andra. Vi har en gång sagt detta ifrån varandra och sammanfattas i nyckelord, med fördelarna och nackdelarna.

Snöskoveln

En snöskyffel lämpar sig för alla områden som måste röjas från snö, även om snön kan behöva läggas någon annanstans. Till exempel kan och ska man inte bara skotta snön från trottoaren ut på gatan. En snöskyffel måste vara lätt eftersom du också måste ta hänsyn till snöns extra vikt.

Om spaden dessutom är "bra" är den ergonomiskt formad och har ett handtag i slutet av stilen som gör att du kan skotta kraftfullt utan att halka. Den kan vara gjord av plast eller speciella termiska manschetter, metall är då mycket kallare. Bladen behöver inte heller så stor bredd. 40 - 50 cm brukar vara tillräckligt.

Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk...
Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk...*
Robust snöskyffel i specialplast i svart, ca 46 cm bred; Svart snöröjningsblad med aluminiumprofilkant...
19,99 €
Snöskyffel vintersnöskyffel bred 470 mm...
Snöskyffel vintersnöskyffel bred 470 mm...*
Robust spade från NONAME ECO-serien med röjningsblad i plast för standardapplikationer; Stabilt trähandtag med 31 mm...
19,78 €

Snöskoveln

Den normala snöskyffel består vanligtvis av antingen trä, aluminium eller plast. Du kan också skyffla med det, men det är lite svårare för oerfarna människor. Skjutreglagen har inte alltid ett handtag utan bara en stil. Trämodeller är inte lika stabila. Kanterna är viktiga här, de kan också bytas ut. Aluminium är det mest hållbara, men också högt. Det finns så kallade "viskande kanter" som ska göra det lite tystare när du kliar på trottoaren. Snöskovlar har en genomsnittlig bredd på cirka 50 cm.

Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk...
Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk...*
Robust snöskyffel i specialplast i svart, ca 46 cm bred; Svart snöröjningsblad med aluminiumprofilkant...
19,99 €
Snöskyffel vintersnöskyffel bred 470 mm...
Snöskyffel vintersnöskyffel bred 470 mm...*
Robust spade från NONAME ECO-serien med röjningsblad i plast för standardapplikationer; Stabilt trähandtag med 31 mm...
19,78 €

Snöskovel med hjul

Mycket lättare och så lättare är en Snöskovel med hjul, Han glider väl över trottoaren och skjuter snön vart du vill och till och med tillbaka-vänlig. Bra hjulhjul har pneumatiska däck som gör det enkelt att trycka. Du kan justera dem steglöst, beroende på behovets vinkel och kan vikas upp i regeln. Det krävs dock vård här. Så det är viktigt att se till att ansiktsuttryck inte bär, efter att du har glidat bör du rengöra enheten och vid behov också olja eller säkerställa rörligheten för de rörliga delarna.

Snöröjare Schneefuchs Eco LxHxB: 119x58x40cm med 2 hjul...
Snöröjare Schneefuchs Eco LxHxB: 119x58x40cm med 2 hjul...*
Högkvalitativ pulverlackerad snöröjare i stål med 2 hjul och galvaniserad spade.; Vinkeln på snöskyffeln är...
84,99 €
vidaXL snöskyffel med hjul snöplog snöskyffel...
vidaXL snöskyffel med hjul snöplog snöskyffel...*
Vikt: 12 kg ;Snöplogsmaterial: Galvaniserad metall ;Skyltstorlek: 74 x 46 cm (L x B)
71,46 €

snöslunga

En snöslunga är den största broren till snöborttagningsgruppen. Den drivs av en motor och suger i snön för att släppa den genom ett rör. Den är idealisk för spår som gör att du kan bli av med snön lite längre. Snöblåsarna finns med el- och bensinmotor. Medan elmotorerna är tystare än de med bensin, men de behöver en strömkabel. Dessa enheter är konstruerade för mycket arbete och behöver naturligtvis underhåll och vård.

Slutsats: snöröjningsverktyg

Snö på vintern kan vara irriterande. Men om du måste röja snön kan du inte undvika de rätta verktygen. Lyckligtvis finns det en lämplig lösning för alla omständigheter. Oavsett om det är en snöskyffel, snöpusher, en pusher med hjul eller till och med en rorkult. Allt har sina fördelar och nackdelar. Det är viktigt att ha material av hög kvalitet så att det inte händer olyckor, saker går sönder i förtid och du kan fortfarande ha nytta av dem nästa år.

Kostnaderna för en hyfsad rutschbana börjar på cirka 30 euro, för en fräs är priset i det tresiffriga intervallet. Åh ja: det finns små snöskyfflar för barn om man inte känner för att röja snön själv ☺

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda snöskyffelprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta snöskyffelprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk... Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk...* För tillfället inga recensioner 19,99 €
2 Snöskyffel vintersnöskyffel bred 470 mm... Snöskyffel vintersnöskyffel bred 470 mm...* För tillfället inga recensioner 19,78 €
3 Hecht Stor snöskyffel med lätt stålhandtag -... Hecht Stor snöskyffel med lätt stålhandtag –...* För tillfället inga recensioner 39,99 €
4 2 x snöskyfflar, fyrkantiga trähandtag, svart, 45 cm... 2 st snöskyfflar, fyrkantiga trähandtag, svart 45 cm...* För tillfället inga recensioner 24,99 €
5 Snöröjare Schneefuchs Eco LxHxB: 119x58x40cm med 2 hjul... Snöröjare Schneefuchs Eco LxHxB: 119x58x40cm med 2 hjul...* För tillfället inga recensioner 84,99 €
6 YOURSGARTEN Snow Remover Snow Shovel Snow Shovel Alpinus... YOURSGARTEN snöröjare snöskyffel snöskyffel Alpinus...* För tillfället inga recensioner 24,99 €
7 Gardena combisystem snöskyffel KST 50: snöskyffel,... Gardena combisystem snöskyffel KST 50: snöskyffel,...* För tillfället inga recensioner 26,49 € 17,49 €Amazon Prime
8 Freund 2000528 Ergo snöskyffel i aluminium 50 cm med... Freund 2000528 Ergo snöskyffel i aluminium 50 cm med...* För tillfället inga recensioner 87,23 €
9 2x snöspade fyrkant med trähandtag snöspade svart ... 2x snöspade fyrkant med trähandtag snöspade svart ... * För tillfället inga recensioner 19,99 €
10 Gardena combisystem snöskyffel ES 50: snöskyffel med... Gardena combisystem snöskyffel ES 50: snöskyffel med...* För tillfället inga recensioner 27,49 € 23,94 €
- € 9,00erbjudandet
Gardena combisystem snöskyffel KST 50: snöskyffel,...
Gardena combisystem snöskyffel KST 50: snöskyffel,...*
Fin ytstruktur: För att snön ska kunna glida av bättre
26,49 € € 9,00 17,49 € Amazon Prime
- € 3,55erbjudandet
Neu!
Snöskyffel i aluminium för uppfart, lätt...
Snöskyffel i aluminium för uppfart, lätt...*
Snöskovlarna är lätta att använda för alla; Aluminium, den robusta snöskyffeln är rostsäker och kommer inte...
26,82 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Yardwe Snow Removable Plastic Snow Portable Breddad Snow Ice Remover med D-handtag och aluminiumkant för uppfart Camping Car Garden

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

1:a bästa produkten
Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk...
Stor snöskyffel 46 cm bred med ergonomisk...*
Robust snöskyffel i specialplast i svart, ca 46 cm bred; Svart snöröjningsblad med aluminiumprofilkant...
19,99 €

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med snöskyffelprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://www.sueddeutsche.de/stil/test-schneeschieber-1.3854392


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 18.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar