Guide: Transportstöd | Hand lastbil

Foto av författaren

Patrick

handen lastbil

Transportstöd | Gör inte livet svårare än det redan är

Gör-det-själv-älskar och behöver dem. Fördelar också - ibland bara en storlek större. Men detta är inte slutet på säckbilen. Det som brukade vara en knakande sak av trä är nu robust. Allt har optimerats: från hjul och däck, kopplingen, handtagen, hyllan. Ingår, hela ergonomin.
Varför behöver du en handtruck? Och vilken är rätt för dig? I denna Rådgivare Det handlar om vagnarnas användningsområden, vilka alternativ du har, vad du kan göra med storsäljaren 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärlig Tester Du bör fundera på vem en handtruck passar och vilka fördelar och nackdelar som finns.
- Transportstöd

Rekommenderad läsning: många Rådgivare om olika ämnen du kan hitta i rådgivningsdelen !

Transportstöd - i jämförelse

Meister mini säckbil - 45 kg lastkapacitet - hopfällbar - steglös...Wagner transporthjälp MM 1187 I 80 x 40 x 14,5 cm - lastkapacitet 300...Meister plattformsvagn - hopfällbar - upp till 300 kg lastkapacitet -...WORX WG050 Aerocart multifunktionell skottkärra - 8-i-1 ...Wagner transporthjälp MM 1195 I 46-66 x 5 cm storleksjusterbar...Carrymate 5-talls bärare - bekvämt transporthjälpmedel för ...RuXXac Business XL 2234-71V3, hopfällbar truck, lastkapacitet:...RuXXac Jumbo 2239-61V3 hopfällbar truck, lastkapacitet 250 kg, ...ATHLON TOOLS kraftig säckbil, hopfällbar 150 kg - aluminium -...
19,99 €76,40 €59,38 €197,00 €Kontrollera pris62,21 €170,76 €119,77 €292,67 €79,90 €
Meister mini handbil - 45 kg lastkapacitet -... *Wagner transporthjälp MM 1187 I 80 x 40 x 14,5 cm...*Meister plattformsvagn - fällbar - upp till 300 kg ... *WORX WG050 Aerocart multifunktionell skottkärra -... *Wagner transporthjälp MM 1195 I 46-66 x 5 cm...*Carrymate 5 tallrikshållare - bekväma ... *RuXXac Business XL 2234-71V3, fällbar handbil, ... *RuXXac Jumbo 2239-61V3 fällbar handbil, ... *ATHLON TOOLS kraftig säckbil, hopfällbar 150 kg...*
◼️ MÅNGSIDIG ANVÄNDNING: Idealisk för transport varje dag, ...◼️ Lastyta av extremt formstabil multiplexskiva 18 mm...◼️ SÄKERT TRANSPORT: lastningsområde med halkskydd | ...◼️ WORX Aerocart skottkärra är en riktig ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Lastyta av pulverlackerat stål och högkvalitativ...◼️ Bärhandtag för säker och enkel transport - från ...◼️ Fällbar vagn: vridbara hjul och spade ...◼️ Fällbar vagn: hjul och spade vridbar med ...◼️ ✅ 𝗢𝗣𝗧𝗜𝗠𝗔𝗟 𝗙Ü𝗥 𝗗𝗘𝗡 ...
◼️ TANKA UT FUNKTIONER: Säker grepp om de transporterade varorna tack vare ...◼️ Vingstorlek 800 x 400 mm, höjd 145 mm, 3 bärhandtag, ...◼️ PRAKTISKA FUNKTIONER: Integrerat förvaringsfack på handtaget ...◼️ Trädgårdsvagnen kan konverteras på nolltid och är därför ...◼️ Ej tillämpligt◼️ Vingstorlek 460 - 660 mm utdragbar, höjd 50 mm,...◼️ Carrymate 5 med ett intervall på 0-80mm och en ...◼️ Vikta extremt utrymmesbesparande - vikta ut och redo att användas i ...◼️ Vikta extremt utrymmesbesparande - vikta ut och redo att användas i ...◼️ ✅ 𝗦𝗧𝗔𝗕𝗜𝗟 & 𝗟𝗘𝗜𝗖𝗛𝗧: ...
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
prishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoriaprishistoria
19,99 €76,40 €59,38 €197,00 €Kontrollera pris62,21 €170,76 €119,77 €292,67 €79,90 €
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad 29 februari 2024 14:30 Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API
Youtube

Genom att ladda ner videon accepterar du integritetspolicyn på YouTube.
ta reda på mer

Ladda video

Funktion och konstruktion av en säckbil

Det finns inte mycket på en vanlig handvagn. Sackbilen gör det lättare, men rullarna och hävstången säkerställer det. Vagnarna finns där olika design, storlekar und sie skiljer sig i sin lastkapacitet, Detta sträcker sig från ungefär 60 - 300 kg, Som vägledning: en sådan tvättmaskin väger runt 100 kg. En hushållssäckbil är välkommen att bära upp till 150 kg, Varför? Om hon måste betala mindre sliter hon inte så snabbt och i tvättmaskinen får hon inga problem då. Du behöver bara en säckbil för att vara flexibel att ta med små saker som jorden eller ditt köp från A till B? Då skulle det vara en fällbar säckbil som kan bära upp till 100 kg, kanske mer lämplig för dig.

Material

Aluminium eller stål? Det beror på vad du tänker göra med säckbilen. Aluminium är lätt och robust. Materialet används oftast i handbilar som kan fällas upp. Alu har nackdelen att den endast är villkorad elastisk. 150 - 200 kg är över. Det räcker om du vill transportera en tvättmaskin eller liknande. Dessa väger i minsta fall cirka 100 kg.

Säckbil i aluminium, säckbil i aluminium, staplingsbil i aluminium med STOR...
Säckbil i aluminium, säckbil i aluminium, staplingsbil i aluminium med STOR...*
Alu-Stapelkarre; Tragkraft 200 kg; Rahmenmaße: 1.180 x 400 mm; Rahmen-Aufnahme: 280 x 280 mm
112,90 €
Bockar handtruck aluminium aluminium solida gummidäck handtruck...
Bockar handtruck aluminium aluminium solida gummidäck handtruck...*
Robust handtruck för verkstaden, skåpbilen eller lagret; Punkteringssäkra PU-däck med halkfritt slitbanemönster
99,89 €

stål används för tunga lastbilar. Med den kan du balansera vikter upp till 300 kg. Även om vagnen består av stålrör är den motsvarande tyngre. Fördel: lastningspaden svetsas konsekvent. Detta har inte bara fördelen med bättre stabilitet, du kan till och med reparera en spricka eller liknande själv.
Förutom stål och aluminium finns det ett tredje material: en speciell spray - plast, som har en låg vikt, men ändå upp till 300 kg gripskopor. Denna variant är mycket dyr och är bara värdefull om du måste transportera regelbundet över 200 kg.

Säckbil i stål punkteringssäker, som handbil eller...
Säckbil i stål punkteringssäker, som handtruck eller...*
Sackkarre mit 250 kg Tragkraft aus Stahl; Pannensichere Sackkarre durch aufgeschäumte Reifen Ø 260x80 mm und Rutschkufen
115,00 €
Stahl-Sackkarre mit pannensicheren Reifen, BxTxH 570x500x1070 mm,...
Stahl-Sackkarre mit pannensicheren Reifen, BxTxH 570x500x1070 mm,...*
Robuste Sackkarre / Stapelkarre für die Werkstatt, Lieferwagen, Lager…; Mit Stahlblechschaufel BxT 400x180 mm
75,00 €

Roller

De flesta roller i vagnarna består av gummidäck som är fyllda med luft. Vid behov kan de fyllas på med luft eller bytas ut. Du kan också köpa däck av massivt gummi. Med dem har du ingen uppdelning - såvida du inte kör över lava. 🙂
Om du behöver köpa nya däck, var uppmärksam på däckens lastgräns och också att de passar i din vagn. Det är vanligtvis möjligt att byta.

Handtag

Vissa bra handbilar har handtag som kan justeras. Så du kan ändra vipppunkten väl beroende på vikten. Detta är ännu mildare.

trappor

Det finns ett speciellt system för trappor. Dessa vagnar har i stället för 2, 6 eller fler roller och kan vara bra upp eller ner för trappor som ska rullas upp.
Om du letar efter något speciellt för att flytta: Det finns handbilar som kan båda varianter. Trappor och raka stigar.

** Handbilar eller vagnar? Skulle vara bra om du kunde vända vagnen. Kan du! Vissa tillverkare har kommit på något och du kan förvandla din handvagn till en skottkärra **

Varför behöver du en säckbil?

Behöver du verkligen en säckbil? Om du inte är Hulk, ja. Eftersom en sådan säckbil är oerhört mångsidig:

 • Flytt
 • byggarbetsplatser
 • Att köra saker i och runt huset
 • Byt lägenhet
 • Ta med stora trädgårdsväxter i huset - eller gå ut
 • Trädgårdsskötsel med säckar mark eller stenar
 • Transport tunga paket
 • Dricka lådor eller andra inköp
 • Resväska - transport
 • Camping - Asurüstung
 • Ta bort verktygsskåp
 • Mässa - Händelser
 • Loppmarknad varor

Det är också mildare på ryggen och lederna. 25 kg kan bli jävligt hårt, speciellt om du inte klarar dig bra. Om du fortfarande har en skadad rygg eller leder kan det räcka för dig att hämta en spruta från din läkare. Eller så är du gravid: även då drar du nytta av en säckbil. Du kan sällan bära eller lyfta dryckeslådor. Det är vettigt att använda en säckbil som du enkelt kan ta med dig hem.

Tunga saker som drar upp och ner för trappan innebär också en hög olycksrisk. Detta multipliceras med antalet trappor och även hur smal det kan bli.

** Du behöver inte nödvändigtvis en säckbil med flera hjul för att gå upp eller ner för en trappa - men det är definitivt mer skonsamt. **

Du kan också fästa en låda på din säckbil och sedan fylla den med saker. Så här blir din säckbil en vagn. 🙂

** Köp en säckbil som kan göra mer än den behöver: så du riskerar inte att vagnen når sina gränser **

Elektrisk handvagn eller manuell?

Du har möjlighet att skilja mellan en elektrisk handvagn eller en manuell vagn. Den manuella säckbilen är vanligtvis tillräcklig om du vill transportera saker upp till 100 kg och är i god form. Trappor utan hjälp av extra hjul blir svårare. På en rak linje är vikten inte ett problem. Professionals som flyttar eller arbetar på byggarbetsplatser har i allt högre grad en elektrisk handbil.

- € 121,96

Med den goda utrustningen kan du inte bara justera handtagets höjd, så att ergonomin ges, dessa vagnar har också förmågan att ställa in hastigheten med vilken de bör starta trappan som exempel. En normal, fällbar säckbil som du enkelt kan bära eller förvara i bilen som klarar 75 - 150 kg, du kan redan köpa för 40 - 60 €, Elektriska handbilar kostar mycket mer. Men de är mer i det yrkesmässiga och tunga avvecklade området.

Vikbar säckbil

Speciellt praktiskt: en vikbar säckbil. Du kan ta dessa med dig i bilen och enkelt stapla flera lådor eller Tetrapak-lådor ovanpå dem. Eller dina korgar. Men de är också bra för att flytta. Därefter kan den lilla vagnen lätt fällas och den är fortfarande lätt. Deras material är fiberglas och aluminium. Men: Det har sina problem på stenig mark - därför är den snarare avsedd för inomhusbruk.

På vad du bör uppmärksamma säckbilen

Principen är densamma för varje handbil - men du är bortskämd efter val. Med en liten checklista vill vi förenkla valet för dig:

 • Vad vill du transportera?
 • Var vill du transportera (trappor, byggarbetsplatser eller i byggnader)
 • Hur mycket vikt behöver du? (Räkna med 20 - 30% för säkerhet)
 • Vill du kunna kollapsa dem för att spara utrymme?
 • Eller behöver du dem särskilt stabila?
 • Kanske skulle en elektrisk variant vara lämplig för dig?
 • Ska hon vara ergonomisk?
 • Hur dyra är reservdelarna?
 • Ska hon kunna "förvandlas" till en slags skottkärra?

Det får inte finnas några skarpkantiga skruvar eller sömmar i vagnen. Reservdelarna ska vara enkla att montera. För mycket plast är en risk och kan inte repareras. Allt måste skruvas fast och svetsas. Du kan fortfarande fixera skruvar och svetsar - med nitar och plast ser saker annorlunda ut.

** Om du har problem i ryggen eller lederna, blir äldre eller är gravid är en säckbil ett bra alternativ till drag - du kan använda den om och om igen och det behöver inte nödvändigtvis vara dyrt! **

Rekommenderad läsning: många Rådgivare om olika ämnen du kan hitta i rådgivningsdelen !

Sackvagnstillbehör

Finns det några tillbehör du bör vara uppmärksam på? Några saker du kan byta om de skulle gå sönder. Dessa inkluderar hjulen. Massiv gummi eller fylld med luft? Däck fyllda med luft är underhållsfria. Antingen är de trasiga eller inte. Med elvagnar bör du inte heller glömma batteriets räckvidd eller driftstimmar. Detta inkluderar också laddningstiden.
Kan du byta ut batteriet? I så fall kan det enkelt tas bort och det kan vara viktigt i regnet eller vintern i kylan.
Tillbehören inkluderar:

 • Däck
 • handtag
 • trappor sparare
 • Starlockkappen

Vad vi rekommenderar är remmar. Dessa finns i olika storlekar och med olika låssystem. Så att tvättmaskinen eller lådorna inte glider ur vagnen.

** Om du använder handskar bör de vara säkra. Vid hantering av tunga föremål är skyddsskor en fördel **

För- och nackdelar säckbil

Har en säckbil egentligen bara fördelar? Eller finns det några nackdelar?

Fördelar med handbil

✔ Du kan inte bara transportera ditt köp med en bra handvagn, men också din tvättmaskin

✔ Eller hyr dessa till dina vänner

✔ När det är vikt tar det inte mycket utrymme

✔ Med elektriskt stöd kan du klättra upp trappan "helt ensam" upp till 300 kg

✔ Du kan också ta med dig verktygsskåpet när du behöver fixa något med din granne

✔ Eller helt enkelt transportera dina trädgårdsredskap

✔ Om du är fysiskt begränsad och behöver skydda lederna och / eller musklerna är säckbilen till stor hjälp

Nackdelar säck lastbil

✘ Mycket högkvalitativa, robusta och robusta handbilar kan kosta lite mer pengar

✘ Om du köper en modell som bara kan ta under hundra pund kan du inte använda den för att transportera din tvättmaskin eller diskmaskin

** För vägen till semestern finns det redan fantastiska Resväskor - vagnar **

Slutsats

Huruvida en säckbil passar dig bestämmer för dig vad du vill använda den till. Om du är en hobbyknutare behöver du ofta den och ofta räcker det ofta med en vagn som kan ta upp till 150 kg. Flyttar du ofta eller har en vänkrets som ofta gör det kan en trappsäckbil vara värdefull för dig.
Om du är en professionell, har ditt eget företag, då är en elektrisk säckvagn värd - även för att skydda dina anställda.

Handbilar är praktiska och mångsidiga - för dig, dina vänner och kanske dina föräldrar eller morföräldrar.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda transporthjälpprodukterna 2024 på Ehrliche Tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta transporthjälpprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Arebos rullbräda | 2 stycken | upp till 200 kg lastkapacitet | Inkl.... Arebos rullbräda | 2 stycken | upp till 200 kg lastkapacitet | Inkl....* För tillfället inga recensioner 29,90 €
2 Hinrichs 2 x transportrullar 58 x 30 cm - transportrulle för... Hinrichs 2x transportrullar 58 x 30 cm - transportrulle för...* För tillfället inga recensioner 29,99 €
3 Metafranc transportvagn 590 x 290 mm - 200 kg lastkapacitet -... Metafranc transportvagn 590 x 290 mm - 200 kg lastkapacitet -... * För tillfället inga recensioner 21,99 € 20,51 €Amazon Prime
4 Wagner transporthjälp MM 1319 I 57,5 x 30 x 10 cm - lastkapacitet 200... Wagner transporthjälp MM 1319 I 57,5 x 30 x 10 cm - lastkapacitet 200...* För tillfället inga recensioner 27,79 € 15,95 €Amazon Prime
5 BigDean 3 x möbelrullar, transportrullar, 250 kg, MDF... BigDean 3x möbelrulle transportrulle 250kg rullskiva MDF...* För tillfället inga recensioner 42,98 € 39,98 €
6 Meister möbeltransportrullset 5 delar - 4 möbelrullar & 1... Meister möbeltransportrullset 5 delar - 4 möbelrullar & 1...* För tillfället inga recensioner 13,99 € 12,84 €Amazon Prime
7 Meister plattformsvagn - hopfällbar - upp till 150 kg lastkapacitet -... Meister plattformsvagn - hopfällbar - upp till 150 kg lastkapacitet -... * För tillfället inga recensioner 44,99 € 40,75 €Amazon Prime
8 Wagner transporthjälp MM 1353 I 29 x 29 x 8,5 cm - lastkapacitet 250... Wagner transporthjälp MM 1353 I 29 x 29 x 8,5 cm - lastkapacitet 250...* För tillfället inga recensioner 28,99 € 26,91 €Amazon Prime
9 Den innovativa möbellyften för tunga möbler från FAIRMO - 4... Den innovativa möbellyften för tunga möbler från FAIRMO - 4...* För tillfället inga recensioner 44,90 € 38,16 €Amazon Prime
10 SHOULDER DOLLY 2-personers bälte, transportbälte, lyftbälte för ... SHOULDER DOLLY 2 personers bärrem, transportrem, lyftrem för...* För tillfället inga recensioner 41,91 € 39,95 €Amazon Prime
- € 1,48erbjudandet
Metafranc transportvagn 590 x 290 mm - 200 kg lastkapacitet -...
Metafranc transportvagn 590 x 290 mm - 200 kg lastkapacitet -... *
Vilka komponenter ingår i produkten: 1 x docka; Typ av strömkälla: handmanövrerad
21,99 € € 1,48 20,51 € Amazon Prime
- € 11,84erbjudandet
Wagner transporthjälp MM 1319 I 57,5 x 30 x 10 cm - lastkapacitet 200...
Wagner transporthjälp MM 1319 I 57,5 x 30 x 10 cm - lastkapacitet 200...*
Vier leichtlaufende Transportgeräterollen Ø 63 mm für robuste Boden-Oberflächen; WAGNER Lahr/Schwarzwald - Hersteller von...
27,79 € € 11,84 15,95 € Amazon Prime
- € 3,00erbjudandet
- € 1,15erbjudandet
- € 4,24erbjudandet
- € 2,08erbjudandet
Wagner transporthjälp MM 1353 I 29 x 29 x 8,5 cm - lastkapacitet 250...
Wagner transporthjälp MM 1353 I 29 x 29 x 8,5 cm - lastkapacitet 250...*
Vingstorlek 290 x 290 mm, höjd 85 mm, 1 hänghål, lastkapacitet 250 kg; WAGNER Lahr/Schwarzwald - Tillverkare av...
28,99 € € 2,08 26,91 € Amazon Prime
- € 6,74erbjudandet
- € 1,96erbjudandet
SHOULDER DOLLY 2-personers bälte, transportbälte, lyftbälte för ...
SHOULDER DOLLY 2 personers bärrem, transportrem, lyftrem för...*
Bewährte Qualität: Tragekapazität bis zu 370 kg und Objekte bis zu 3,65 m lang
41,91 € € 1,96 39,95 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

VONROC hopfällbar säckbil - transportvagn, transportvagn upp till 80kg - transporthjälp med rejäla gummidäck - lastbil med hjul idealisk för att flytta möbler - välj rätt variant nu

Ärliga tester du kommer att hitta några Tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att folk är nöjda med transporthjälpsprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Källor:
https://sackkarre-top-10.de/
https://www.companyshop24.de/elektrischer-treppensteiger-zw7170g-170-kg-tragfaehigkeit


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 1.03.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Patrick

För mig spelar information en avgörande roll vid köp av nya produkter. Det är därför jag ägnar mig intensivt åt att läsa och forska på Internet. På min hemsida, Ehrliche-tests.de, delar jag artiklar om ämnen och produkter som väcker mitt intresse, samt mina erfarenheter av produkter som jag har köpt och provat. Mina produkttester, tips och rekommendationer kan vara användbara vid köp eller om du har frågor om ett specifikt ämne. Om du har några frågor om något av mina inlägg, produkter eller ämnen, tveka inte att lämna en kommentar till mig eller mejla mig.

1 tanke på ”Guide: Transporthjälp | Säckkärra "

 1. Tack för det fantastiska receptet! Jag gjorde dem också med russin, som trots de många rullarna har otroligt friska! Annars kan du strö dem innan du rullar upp rullarna.

  svara

Schreibe einen Kommentar