Modern värmestyrning: Digitala rumstermostater för effektiv värmehantering

Foto av författaren

Maren

Hur man styr din värme optimalt

Digital rumstermostat

Digital rumstermostat: "Alexa? Jag är för varm." Alexa sänker termostaterna automatiskt. Någon gång kommer det förmodligen att vara så att någon teknisk apparat mäter kroppstemperaturen och ställer om den till "idealtemperaturen". Framtidsvision eller framtidens mardröm? Vi vet inte. Det vi vet är att många tekniska hjälpmedel gör livet enklare och du kan spara mycket pengar med en liten investering. Du kan styra temperaturen i rummen oberoende av varandra.

Visst, du kan också göra det på de äldre radiatorerna. Men hur ofta glömmer du det? Och sovrummet har redan förvandlats till en liten bastu, eftersom utetemperaturen kan variera enormt på grund av solstrålning, särskilt på hösten och våren.

Detta beror på soltimmarna, hur högt solen står, hur och om den skiner genom fönstret, hur stort fönstret är, om rummet är ett hörnrum eller i mitten och många andra omständigheter. Så vilka alternativ finns det för att spara pengar och skapa en så behaglig temperatur som möjligt i rummen utan att behöva springa igenom alla rum tre gånger om dagen? Det är vad vi kommer att ta itu med i den här guiden. – Digital rumstermostat bästsäljare 2024: Den bästa och mest populära i topp 10 jämförelse | Ärliga tester

Digital rumstermostat - i jämförelse

Anself 3A 110-230V programmerbar veckoskärm LCD...Viessmann Digital rumtermostatvärmeEurotronic 700018 Comet DECT radiatortermostat, upp till 30% ...Viessmann rumstermostat digital uppvärmning / kylningCOMPUTHERM Q7 programmerbar, digital termostat, ...Wiser startpaket – intelligent rumstemperaturkontroll för...VASNER trådlös rumstermostatsats VFTB-US dold för ...NASHONE termostatuttag trådlös uttagstermostat, ...ALLEGRA termostatuttag pluggtermostat ...
Anself 3 A 110 – 230 V Programmerbar...*Viessmann rumstermostat digital uppvärmning *Eurotronic 700018 Comet DECT ... *Viessmann rumstermostat digital uppvärmning / kylning *COMPUTHERM Q7 programmerbar, digital ... *Klokare startpaket - intelligent ... *VASNER trådlös rumstermostatuppsättning VFTB-US dold ... *NASHONE termostatuttag trådlöst ... *ALLEGRA termostatuttag kontakttermostat ... *
Amazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senast uppdaterad den [apn asin="B011NUMK0I" typ="state" false="unknown"] Länkar direkt till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Smart värme termostat

Vad är digitala rumstermostater?

Vanligtvis, åtminstone tidigare, kunde många värmesystem bara styras från värmesystemet. Med en rumstemperaturregulator är det också mycket enkelt att göra hemifrån. Den som kan ringa golvvärme för sig själv behöver den digitala termostaten ändå. Den styr elektroniskt vad som kommer ut ur pannrummet, för att uttrycka det enkelt. Den mekaniska termostaten har ett litet hjul som du kan använda för att justera temperaturen.

Vanligtvis finns det en sådan enhet i varje rum och du kan ställa in temperaturen, men du måste fortfarande gå till varje rum. Den elektroniska rumstermostaten har redan en LED-display och visar samtidigt temperaturen i själva rummet. Härifrån blir det intressant eftersom utrustad med lämplig elektronik kan de olika rummen programmeras.

Vilka alternativ finns det?

Denna guide handlar om framtiden, så låt oss begränsa oss till tre sätt att reglera temperaturen i rummen. WLAN-termostaten, den digitala rumstermostaten och SMART-termostaten.
Det är viktigt för alla termostater att de hänger på rätt plats. De får under inga omständigheter placeras bakom gardiner, i direkt solljus, bakom möbler, i uppvärmningsnischer, under fönsterbrädor eller i områden med ofta drag.

Stänkvatten, till exempel i duschrummen, måste också undvikas. Du bör registrera en genomsnittlig rumstemperatur. Så genomsnittet av rumstemperaturen. Medan siffror från * till 5 anges för de manuella knapparna kan de elektroniska representanterna adresseras mycket mer exakt.

❗ Visste du det? Var är den ungefärliga temperaturen på värmeknappen på vilken nivå?

➌ = 6 ° grad (frostskydd)

❶ = 12 ° grader

❷ = 14 ° grader

❸ = 16 ° grader

❹ = 20 ° grader

❺ = 24 ° grader

? = 28 grader

Digitala rumstermostater

Digital har fler alternativ än manuellt. Om en timer är installerad i termostaten kan du programmera vilket rum som ska ha vilken temperatur vid vilken tidpunkt på dagen som helst. De har vanligtvis också en temperaturmätare, så du kan se hur varm det är. Det sparar mycket pengar och glömmer, så du kan inte göra någonting.

Fördelarna? De elektriska trådlösa termostaterna är definitivt mer effektiva och intelligenta jämfört med manuella vridreglage på varje värmesystem. De högre anskaffningskostnaderna och den möjliga omvandlingen är lite av en nackdel. De är batteridrivna, men batterierna håller i nästan två år. En energibesparande regulator kan också vara mycket användbar för delade lägenheter och installationen är mycket enkel. Du kan enkelt konvertera regulatorn på kylaren själv. Istället för en vridknapp är den nu digital och kan också ställas in på semesterläge. Det sparar mycket.

WLAN-rumstermostat

Det kommer att vara intressant här. Om värmesystemet är anslutet till WLAN kan olika radiatorer styras av en enhet. Dessa termostater kan enkelt fästas genom skruvning eller limning någonstans. De "talar" automatiskt med radiatorerna. I de vanliga modellerna kan du programmera om 8-radiatorer. Vissa kan också integreras i vanliga värmesystem, andra bytas enkelt ut med vanliga roterande knoppar.

Smart termostat

Den kungliga klassen. Ta bara en smartphone, ladda ner en app och skapa uppvärmningsplaner. Över WLAN eller FRITZ! Box meddelar då telefonen med värmesystemet och gör som beställt. Nu kan du även sitta på soffan och styra hela systemet. Eller på söndagar, i sängen, om du vill ha det varmare på badrummet. Praktiskt!

Ingen Wi-Fi i huset? Inget problem, det finns redan system som fungerar med Bluetooth.
Programmering är inte så lätt. Centret måste anslutas till WLAN eller Bluetooth, vilket lyckas med en speciellt utvecklad app. Detta talar sedan med knapparna på värmare.

Spara uppvärmningskostnader

Korrekt programmering av värmesystemet kan spara upp till 10 procent av värmekostnaderna. Eller för att uttrycka det på ett annat sätt: med bara en grad mindre i rummet använder du 6% mindre energi. En sådan vinterdag kan kosta dig mellan 5 - 10 euro, extrapolerat vilket innebär besparingar på 6% mindre, dvs. en grad 0,6 euro per dag (till 10 euro), inom 120 dagar cirka 44 euro. Mycket mer när du konverterar från ett äldre värmesystem till ett nytt digitalt. Mycket mer om du helt enkelt glömmer en kylare och spränger värmaren i timmar. Om du är ärlig mot dig själv och tänker två gånger får du nästan dubbelt så mycket som du kan spara. Om du vill spara ännu mer kan du bara göra det med en vattenbärande pelletskamin eller en fango-kudde. - Digital rumstermostat

Eftermontering är en del av att hålla dörrar och fönster stängda, ventilering och god isolering hjälper också till att hålla kostnaderna nere. Ett system som är äldre än 15 år kan också sättas igenom sina steg. För ägare är det värt att begära ett bidrag från staten, här kan upp till 30% rensas.
Att spara energi har nu blivit en plikt, inte bara på grund av kostnaderna, utan också på grund av vår planet, som är hem och framtid för våra barn. - Och vårt barnbarn ... och barnbarn ...

Hur fungerar installationen?

Vilken kabel var du ska åka? Ofta måste en kabel läggas från värmekretsfördelaren till värmtermostaten. Detta behövs för strömmen och för adressering av manöverdonet. Den som inte är särskilt bekant med installationen, eftersom han är specialist, ska alltid ha det gjort av ett specialistföretag.

Detta är enklare med Smart Thermostats. Här måste endast de roterande knopparna på radiatorn ersättas av de digitala. Ett centrum tar över distributionsrollen. Du ansluter via den nedladdade appen till centrum med WLAN och kan sedan bekvämt från smarttelefonen för att adressera varje radiator och skapa uppvärmningsplaner, ange semesterlägen, på och av, allt väldigt bekvämt och flexibelt.

För- och nackdelar - digital rumstermostat

Digital rumstermostat: Det finns fördelar och nackdelar. Men tiden läker här:

Fördelarna

▴Vem som ofta glömmer att reglera radiatorerna manuellt, som har råd med en enkelt skapad uppvärmningsplan, hans "wilfulness".

▴Hattkostnader kan bli extremt reducerade

▴ Enligt kostnader är en investering i senare uppgraderade värmesystem redan balanserad efter ungefär ett år

▴Flexibla möjligheter

▴ Enkel installation av enklare modeller

▴Kontrollerad kontroll från soffan eller var du än är

DerAlways hela översikten över temperaturen i rummen

Urlaubs Ett semesterläge är programmerbart. Således reglerar radiatorerna sig efter behov på egen hand, utan lägenheten svalnar för mycket eller värmer för mycket

Nackdelarna

Nach Beroende på systemet är de initiala kostnaderna högre

▾ de smarta termostaterna behöver veta lite om programmen för att kunna programmera dem.

▾ I vissa fullständiga omvandlingar kan en värmeingenjör bli nödvändig

Slutsats: digital rumstermostat

Smarta termostater, trådlösa termostater eller digitala. Vad som låter lite förvirrande är faktiskt ganska enkelt. Du kan ansluta en digital enhet till väggen i varje rum och programmera upp värmen därifrån. Du kan ansluta en huvudenhet som du kontrollerar lokalerna om eller du kan alla köra den via en app och sedan fungerar svaret bekvämt från din smartphone. Från tabletten eller anteckningsboken. Oavsett vilket system du väljer, kan du spara värmekostnader under alla omständigheter. Inte för kort i vissa hushåll.

Vem vill köpa i nätbutikerna, eftersom erbjudandenen ibland är bättre, vilket inte gör något misstag. Inte allt som är tillgängligt på marknaden, fungerar enligt mottot: "dyrt är lika bra". Här kan du läsa smart mellan olika åsikter och kommentarer. Du måste läsa smart ändå, speciellt när du leker med en Wi-Fi eller smart termostat. Det måste passa in i en, du måste behärska tekniken och tekniken måste kommunicera felfritt med varandra.

För hyresvärdar är detta också intressant. Inte varje hyresgäst kommer hem på 17 h och sätter sig på soffan med filtar. Om hyresgästerna kan värma sin lägenhet till sina specifika behov kommer det att sänka kostnaderna för alla.
Och ja: även med "Alexa", det Smarthome-enhet Termostaterna kan anslutas från Amazon. Förutom att lyssna på musik för matlagning, kan du sänka rumstemperaturen utan att behöva flytta från kaminen om du blir för varm.

Upptäck de 10 bästa och mest sålda digitala rumstermostatprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta digitala rumstermostatprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 SM-PC®, digital termostat, rumstermostat, golvvärme ... SM-PC®, digital termostat, rumstermostat, golvvärme ... * För tillfället inga recensioner 22,99 €
2 SM-PC®, rumstermostat termostat programmerbar LED-pekskärm... SM-PC®, Rumstermostat Programmerbar termostat LED-pekskärm...* För tillfället inga recensioner 28,99 €
3 EMOS digital rumstermostat, manuell väggtermostat för... EMOS digital rumstermostat, manuell väggtermostat för...* För tillfället inga recensioner 31,90 €Amazon Prime
4 Matybobe digital termostat, rumstermostat golvvärme... Matybobe digital termostat, rumstermostat golvvärme...* För tillfället inga recensioner 24,99 € 21,99 €Amazon Prime
5 MIUCDA termostat golvvärmevatten, Tuya WiFi... MIUCDA termostat golvvärmevatten, Tuya WiFi...* För tillfället inga recensioner 45,99 € 34,49 €Amazon Prime
6 Emos digital rumstermostat med OpenTherm-stöd -... Emos digital rumstermostat med OpenTherm-stöd -...* För tillfället inga recensioner 30,74 €Amazon Prime
7 SM-PC®, rumstermostat, programmerbar pekskärm... SM-PC®, rumstermostat programmerbar pekskärm...* För tillfället inga recensioner 21,99 €
8 EMOS digital rumstermostat, programmerbar väggtermostat... EMOS digital rumstermostat, programmerbar väggtermostat...* För tillfället inga recensioner 38,89 €Amazon Prime
9 Intelligent värmetermostat, digital temperaturregulator,... Intelligent värmetermostat, digital temperaturregulator,...* För tillfället inga recensioner 30,99 €Amazon Prime
10 SM-PC®, 4x set digital termostat rumstermostat ... SM-PC®, 4x digital termostatuppsättning, rumstermostat ... * För tillfället inga recensioner 91,90 €
- € 3,00erbjudandet
Matybobe digital termostat, rumstermostat golvvärme...
Matybobe digital termostat, rumstermostat golvvärme...*
✅【Spegeldesign】 Akryllins kan undvika fingerrepor.
24,99 € € 3,00 21,99 € Amazon Prime
- € 11,50erbjudandet

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

EMOS digital rumstermostat, programmerbar väggtermostat för värme- och kylsystem, termostat/rumstemperaturregulator med frostskydd, tråddragen för ytmontering 12 x 2,6 x 7,8 cm

Ärliga tester du kan hitta några tester (inklusive Pool, Fitness, Hus & trädgård) & Rådgivare (inklusive Smart Home, Skönhet, Handwerk) som kan hjälpa dig vidare.

1:a bästa produkten
Eqiva elektronisk radiatortermostat modell N med boostfunktion...
Eqiva elektronisk radiatortermostat modell N med boostfunktion...*
Radiatortermostat för tidsstyrd reglering av rumstemperaturen; Tidlöst, enkelt hölje, kompakt design och...
23,94 € Amazon Prime

Tips: En present eller Födelsedagspresenter ska aldrig vara billiga produkter, ge inte bort något som du inte skulle använda själv kvalitetsmässigt.

Mycket positivt Köparbetyg är ofta ett tecken på att människor är nöjda med den digitala värmetermostatprodukten.

Rekommenderad läsning: massage pistol, Fitness Bike, produktprovning

fler topp 10-listor

Digital Smart Värme Termostater

Upptäck de 10 bästa och mest sålda digitala termostatprodukterna för radiatorer 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta digitala radiatortermostatprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 Eqiva elektronisk radiatortermostat modell N med boostfunktion... Eqiva elektronisk radiatortermostat modell N med boostfunktion...* För tillfället inga recensioner 23,94 €Amazon Prime
2 eqiva set med 5 elektroniska radiatortermostater modell N med... eqiva set med 5 elektroniska radiatortermostater modell N med...* För tillfället inga recensioner 99,20 €
3 Eqiva Bluetooth Smart Elektronisk Kylartermostat, Set med 3,... Eqiva Bluetooth Smart elektronisk radiatortermostat, set om 3,...* För tillfället inga recensioner 86,85 €
4 Sanitop-Wingenroth termostat komplett set, rakt igenom... Sanitop-Wingenroth termostat komplett set rakt igenom stil |...* För tillfället inga recensioner 15,99 €Amazon Prime
5 Danfoss Smart Radiator Termostat med Bluetooth-teknik ECO... Danfoss Smart Radiator Termostat med Bluetooth-teknik ECO...* För tillfället inga recensioner 54,99 € 42,79 €Amazon Prime
6 EMOS termostat med kapillärsensor, analog, temperaturregulator för... EMOS termostat med kapillärsensor, analog, temperaturregulator för...* För tillfället inga recensioner 17,90 €Amazon Prime
7 Vancoco termostat huvudtermostat komplett set hörnform... Vancoco termostathuvud komplett termostatset hörnform...* För tillfället inga recensioner 18,99 €Amazon Prime
8 VILSTEIN kylartermostat, termostathuvud för... VILSTEIN kylartermostat, termostathuvud för...* För tillfället inga recensioner 15,90 €
9 Eve Thermo - Smart radiatortermostat, tillverkad i Tyskland,... Eve Thermo - Smart radiatortermostat, tillverkad i Tyskland,...* För tillfället inga recensioner 79,95 € 67,00 €Amazon Prime
10 Elektrobock plug-in termostat TS05 termostat infraröd värme,... Elektrobock plug-in termostat TS05 termostat infraröd värme,...* För tillfället inga recensioner 23,99 €Amazon Prime
- € 12,20erbjudandet
- € 12,95erbjudandet
Eve Thermo - Smart radiatortermostat, tillverkad i Tyskland,...
Eve Thermo - Smart radiatortermostat, tillverkad i Tyskland,...*
Eve Thermo kräver en iPhone eller iPad med den senaste versionen av iOS/iPadOS
79,95 € € 12,95 67,00 € Amazon Prime
Neu!
Honeywell HR10R Rondostat Kylartermostat Elektronisk 5...
Honeywell HR10R Rondostat radiatortermostat elektronisk 5...*
Separata program för varje dag; 4 tidpunkter; 2 temperaturbörvärden; LCD skärm
39,99 €
Neu!
Honeywell HR35R Rondostat Kylartermostat Elektronisk 5...
Honeywell HR35R Rondostat radiatortermostat elektronisk 5...*
Separata program för varje dag; 6 tidpunkter; 3 temperaturbörvärden; LCD-skärm med...
51,48 €
Neu!
SENCKIT Smart Termostat Kylarventil Programmerbar...
SENCKIT Smart Termostat Kylarventil Programmerbar...*
OBS: Zigbee-nav krävs (säljs separat)
43,99 € Amazon Prime

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?

Källor:
https://de.ventilator.org/raumthermostat/
https://www.homeandsmart.de/heizungssteuerung-anbieter-uebersicht


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Foto av författaren

Maren

Jag är en frilansförfattare som bland annat har publicerat två böcker. Skriv som en passionerad ghostwriter, en engagerad rådgivare, en ivrig e-booker och mest av allt gratis. Mitt motto: Livet kommer inte efter dig, men det är dubbelt så snabbt närmar dig.

Schreibe einen Kommentar