Stekspruta - bra kökshjälpare för kött och fisk

Foto av författaren

niko

EXTSUD 60 ml grillstekkspruta med 3 nålar, i rostfritt stål 304 för alla delar grill marinadspruta kryddspruta Kökshjälp för grillkött köttbiff med sylt, FDA-certifiering MULTI-WAY

Stekt sprutan - bra kökshjälp för kött, fisk och Co. Den läckra doften från köket när du förbereder en stek eller en utsökt fiskrätt! Underbar! Det får munnen att vattna. För att sådana rätter ska få rätt konsistens - helst krispiga på utsidan och underbart saftiga på insidan - är en rostningsspruta ett mycket användbart köksredskap förutom kunskap om matlagning.

Premiala 304 marinad spruta i rostfritt stål - med marinad sugrör! 4...Ofargo köttspruta i rostfritt stål med 3 marinad injektionsnålar...OFG köttspruta gjord av 304 rostfritt stål, med 4 marinadnålar för...Köttspruta marinad spruta, BBQ stekspruta 60ml med 3...Ofargo köttspruta gjord av 304 rostfritt stål, med 4 marinadnålar...EXTSUD 60ml BBQ-rostspruta med 3 nålar, i rostfritt stål 304 för...Pulled pork-set inklusive köttspruta, stekspruta i rostfritt stål...B.PRIME marineringsspruta INOX 60 mlFishoney köttspruta, marineringsspruta, stekspruta, 304...60 ml BBQ marinad spruta rostfritt stål stekspruta med 3...
Premiala 304 marinadspruta i rostfritt stål – med...*Ofargo köttspruta i rostfritt stål med 3 ... *OFG köttspruta av 304 rostfritt stål, med 4 ... *Köttspruta, marinadspruta, BBQ-stekspruta...*Ofargo köttspruta av 304 rostfritt stål, med 4 ... *EXTSUD 60 ml grillspruta med 3 nålar, i ... *Pulled Pork Set inklusive köttspruta, ... *B.PRIME marineringsspruta INOX 60 ml *Fishoney köttspruta, marineringsspruta,...*60 ml BBQ marinad spruta rostfritt stål stekspruta...*
Amazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon PrimeAmazon Prime
KöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetygKöparbetyg
Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!Kolla nu!
Senaste uppdatering på [apn asin="B00HLGJR50" typ="state" false="unknown"] Länkar till Amazon.de | Källa/Foto: Amazon API

Med hjälp av rostningssprutan kan kryddblandningar och vätskor lätt hällas över maten eller direkt i det drabbade köttet. Det finns inga gränser för din fantasi! Läckra doftande örter med grönsaksbuljong eller heta kryddor med köttbuljong kan läggas i rostningssprutan och "injiceras" direkt i vävnaden. Så lyckas den perfekta söndagsristningen, menyn för en fest eller läckra marinader för den kommande grillsäsongen.

Stekt spruta

Ett enkelt och tillförlitligt köksredskap. Förutom goda ingredienser, engagemang och passion kräver matlagning tid och de enklaste möjliga stegen. Steksprutan avlastar arbetskocken och gör det också enklare. Olika köksredskap krävs för olika typer av kött och rätter.

Det beror främst på vad som ska förberedas. Beroende på köttstyp kan du använda en av de två varianterna av en stekspruta.

Den mycket klassiska rostningssprutan ser ursprungligen ut som en stor injektionsspruta. Den enda skillnaden är en trubbig punkt och ingen nål. Stekt sprutor är ofta försedda med en skala som gör det lättare för kocken att göra rätt portionering.

Den andra varianten av rostsprutan liknar en lavemangsspruta. Denna har en lång spets och en separat gummikropp, liknande den för en bälg. Denna typ av stekspruta är särskilt populär eftersom du bara behöver en hand för hantering, vilket gör arbetet mycket enklare.

De flesta steksprutor innehåller också ett mycket robust sprutmunstycke. Såsen, buljongblandningen eller kryddjusen kan tillsättas direkt till maten eller direkt i köttet.

Mångsidig hjälpare för rostad spruta

På grund av den enkla hanteringen kan resultatet kokas jämnt. Om du lägger till kryddblandningen direkt i kött, fisk eller fjäderfä blir köttet saftigt och genomgående kryddigt. Under rostning och beredning kan såsen absorberas och fördelas jämnt över maten. Detta har inte bara fördelen att beredningen är väl distribuerad, men förhindrar också att alltför mycket sås flyr out oanvänd.

Du kan enkelt göra dina egna kryddblandningar i alla smaker. Här kan du smaka i lugn och ro och skapa rätt smak. Vad sägs om en honung- och senapsblandning? Något exotiskt blandat med en liten kryddighet. Eller något sött med socker och fruktjuice för den där extravaganta smaken? Det finns inga gränser för fantasin och det som smakar bra är tillåtet.

Fördel: Den förlängda "injektionsnålen" minskar risken för att du bränner händerna på en het spis eller ugn.

Spraya en biff? - Biff myt salt!

Bearbetning av rostade sprutor

Som med alla redskap i köket finns rostningssprutan i olika utföranden och därmed också prisklasser. Fyllningsmängden är ofta densamma för rostade sprutor. Det här är cirka 50 ml. I de flesta fall är inget mer nödvändigt. Om så är fallet måste du fylla rostningssprutan i två steg.

Skillnaden som påverkar priset är kvaliteten. Billiga tråckelsprutor är vanligtvis gjorda av plast. Det gör att de inte precis är värmebeständiga och snabbt kan skadas. Behållarna i de billiga modellerna är vanligtvis genomskinliga och har ibland 2 hål i "nålen".

Mellanprissegmentet har ett mer gediget utförande. Det finns upp till fyra hål i "nålen", vilket möjliggör bättre flöde. Den övre priskategorin kännetecknas framför allt av högkvalitativt utförande - vanligtvis av rostfritt stål. Många av dessa basters kan till och med stoppas i diskmaskinen efter användning, vilket avsevärt minskar mängden rengöring som krävs.


Hon tar hand om mängd

Vill du ha en utsökt, extravagant meny för ett speciellt tillfälle? Stekt sprutan erbjuder den perfekta möjligheten. Vad sägs om en snabb anka á l'Orange, till exempel?

[list style="star-orange"][list_item]Beredning av snabb anka á l'Orange[/ list_item] [/ list]

Ankabenen bör vara brända tills de har en gyllenbrun hud. Fettet kan tas bort med en kökshandduk. Rostningssprutan är fylld med apelsinlikör, som Cointreau. Injicera direkt i benet. Beroende på ugnens kraft måste benen koka i några minuter. Likören sprider sig inuti och ger en underbar orange ton i spel. Utsökt. Detta passar bra med ris, en utsökt sallad och läckra sidrätter som understryker den orange smaken.


En oumbärlig hjälpare under grillsäsongen

Du kan känna det från trädgårdarna: grillsäsongen har börjat och lukten av den stekta maten gör dig hungrig! Perfekt om du enkelt kan göra marinaderna till maten själv och lägga dem direkt i köttet. Stekt sprutan säkerställer ett jämnt resultat. Den kryddiga marinaden kan tränga in i köttets porer genom små punkteringar.

Marineringssprutor, som också faller under kategorin steksprutor, är en verklig fördel för grillmästaren. Med detta hjälpsamma redskap blir den grillade maten allt annat än blid och torr. Stekt sprutan har därför visat sig särskilt när det gäller smaken av stekt mat.

Om du helt enkelt "gnuggar" köttet med marinad innan du grillar kan den kryddiga smaken inuti inte utvecklas. Köttet är då kryddigt på utsidan, men ganska smaklöst på insidan. Så behöver det inte vara! Bastern låter marinaden tränga in i de djupare delarna av köttet. Detta är särskilt fördelaktigt eftersom det tillåter en viss saftighet. Bastern är därför idealisk för kött som redan är torrt, som kalkon.

Rengöring av steksprutan

Efter det stora nöjet kommer det irriterande städnings- och städarbetet. Så att du inte investerar tråkig tid här är rostningssprutan till och med diskmaskinssäker i bästa fall. Detta är dock endast fallet om detta meddelande anges i bruksanvisningen. Underlåtenhet att göra det kan leda till fula skador eller i värsta fall till och med förstörelse av rostsprutan.

Om steksprutan inte är diskmaskinssäker på grund av dess natur kan du bara rengöra den för hand. Torkade kryddor och marinader kan verkligen förstöra ditt humör. Med ljummet vatten och diskmedel - låt det helst sugas kort - kan resterna lätt lösas upp.

Skölj slutligen med rent vatten så att inga tvättmedelsrester lämnas kvar. Korrekt rengöring är viktigt så att steksprutan upprätthåller ett hygieniskt skick och är redo för nästa användning.

Upptäck topp 10 av de bästa och mest sålda basterprodukterna 2024 på ärliga tester. Vi visar ett urval av de mest populära föremålen som har bra kundrecensioner och värde för pengarna. Hitta den perfekta basterprodukten för dina behov nu!

Top10🔥Erbjudanden🔥 🆕Online
# förhandsvisning Produkt rating pris
1 DePango köttspruta, brottsäker marinadspruta... DePango köttspruta, brottsäker marinadspruta...* 568 Bewertungen 9,99 €Amazon Prime
2 Rostfri köttspruta, marineringsspruta, BBQ-stekningsspruta med... Rostfri köttspruta, marineringsspruta, BBQ-stekningsspruta med...* För tillfället inga recensioner 13,99 €Amazon Prime
3 Westmark såsspruta, med rengöringsborste, längd: 28 cm,... Westmark såsspruta, med rengöringsborste, längd: 28 cm,...* För tillfället inga recensioner 8,99 €Amazon Prime
4 Ofargo köttspruta, marinadspruta med 3 nålar för... Ofargo köttspruta, marinadspruta med 3 nålar för...* För tillfället inga recensioner 27,99 € 13,99 €Amazon Prime
5 Bästa redskap Rostfritt stål spruta, professionell... Bästa redskap rostfri stekpanna, professionell...* För tillfället inga recensioner 12,99 €Amazon Prime
6 Rostspruta, såsspruta med rengöringsborste,... Rostspruta, såsspruta med rengöringsborste,...* För tillfället inga recensioner 7,79 €Amazon Prime
7 Ofargo köttspruta marinad spruta, köttinjektorer för... Ofargo köttspruta marinad spruta, köttinjektorer för...* För tillfället inga recensioner 6,59 €Amazon Prime
8 EXTSUD 60ml BBQ-rostspruta med 3 nålar, i rostfritt stål 304 för... EXTSUD 60ml BBQ-rostspruta med 3 nålar, i rostfritt stål 304 för...* 1.792 Bewertungen 14,99 €Amazon Prime
9 KitchenCraft Glass Baster, Kitchen Cooking Baster som Türkiye... KitchenCraft Glass Baster, Kitchen Cooking Baster som Türkiye...* För tillfället inga recensioner 7,85 €Amazon Prime
10 LANANUVO Turkiet Baster Stekspruta Köttspruta med 2... LANANUVO kalkon baster spruta kött spruta med 2...* För tillfället inga recensioner 10,99 €Amazon Prime
- € 14,00erbjudandet
Neu!
Spruta med kalkonsmak Spice Injector Kökshäftningspump för...
Kalkonsmakspruta, kryddinjektor, kökshäftningspump för...*
[MATERIAL] Tillverkad av 304 rostfritt stål och förtjockad silikon för hållbar användning.
11,79 €
Neu!
Kalkonbaster i rostfritt stål för matlagning, bakning,...
Kalkonbaster i rostfritt stål för matlagning, bakning,...*
Tillverkad av livsmedelsklassat rostfritt stål och silikon. Luktfri, säker och
14,99 €

Läsningstips: kyla DIY Projekt | Fitness | Du gillar produktprovning läsa?


* Produktbilder & länkar | Källa: Amazon PA API | Senaste uppdatering den 17.06.2024/XNUMX/XNUMX | * = Affiliate länkar | Priserna på denna webbplats kan ha ändrats. Det faktiska priset på en produkt finns på säljarens webbplats. Uppdateringar i realtid är tekniskt inte möjliga. Priser inklusive moms plus fraktkostnader


 

Schreibe einen Kommentar